Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם המחיר ניראה לך מופקע מידי אז תעשה סקר בכמה מקומות מומלצים ואז תחליט עם המחיר מופקע או לא וגם תחליט על מתקין "מהמומלצים"

הכי חשוב שתיהיה מבסוט גם מההתקנה וגם מהמחיר!

:fadein:
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מתעלק על השרשור.

כמה (פחות או יותר) צריכה לעלות התקנה פשוטה של:

-רדיו.

-קומפוננט.

-מגבר 4 ערוצים.

-סאב.

בלי בניות מיוחדות ובלי חוטים.

כמובן שאצל א.ד.י מערכות בראשל"צ.

תודה!

פורסם

בא נתחיל מזה שאת עופר אני לא מכיר אישית , אלא רק מהפורום ואין לי איתו שום יחסים . לאחר ההקדמה הזו נגיע לנקודה.

יש כשלושה אנשים שאני יודע עליהם באזור המרכז שיכולים לעשות ו/או יכולים לומר לך באמינות אם הם לא יכולים . דברים כאלו

והם עופר , שמעון מסאונדסטורם וסאונדר ברחובות

סביר להניח שאם תבדוק מחירים אצלהם (אצל עופר בדקת) תדע כמה עולה מתקין מעולה וישר שיודע את העבודה .

אז תשאל אצל חאפר ותראה מה שווה לך .

ולזה שכתב ש1000 ש"ח עבור התקנה זה לא שווה את הכסף , ורצה פיבר אתה כנראה לא מבין שום דבר בחיים שלך . אפילו בדיסק ביתי אם שמים על משהו יציב הדיסקים נשמעים יותר טוב , באוטו בוודאי ווודאי אז אתה רוצה להציע פיבר חאפרי?!!!!

גם אם תקנה אלפיין F1 /קלריון 9255 והתקנה גרועה אתה עלול לשמוע פחות טוב מר"ד שעולה חצי ממנו

לא חוסכים בהתקנה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אני לא כל כך מבין מה ההבדל בין התקנה "מקצועית" שלא כוללת בניות, איטום או התעסקות אם קונסולה לבין מה שאפשר לעשות מתחת לבית אם אין לך שתי ידיים שמאליות.

באיזה חיווט משתמשים בהתקנה כזאת?

לחבר חוטים נכון זאת לא ממש בעיה אם מקפידים על זה או משתמשים ברב מודד.

מה כוללת התקנה במחיר כזה? אחריות שאם המתקין שובר איזשהו פלסטיק באוטו אז הוא מחליף אותו באחד חדש ומקורי? שהכל יחזור למקום? תאמינו לי שיש מכוניות שאם תפרק איזשהו פלסטיק הוא בחיים לא יחזור כפי שהיה ולא משנה כמה מקצועי תהיה.

הבעיה היחידה שאני רואה זה העבר כבל + מתא המנוע לתוך תא הנוסעים.

אז אם שתי היידים שלך לא שמאליות ואין לך בעיה להתעסק אם האוטו תקנה חיווט ותעשה הכל לבד.

הנה מה שאני הייתי עושה בחצי מחיר מזה.

2 RCA של STINGER או AUDIOSON זה יצא בסביבות 300 ש"ח

15 מטר חוט איכותי לרמקולים 2,5 150 200 ש"ח

5 מטר כבל מתח 4G 100 ש"ח.

ועשה הכל לבד.

פורסם

כל פעם מחדש אני נתקל בתרד'ים המטופשים האלו.

כל אחד רוצה התקנה הכי מקוצועית והכי טובה ב400 ש"ח, מצטער, לא קיים דבר כזה.

על עבודה טובה משלמים ומי שרוצה מקצועיות - שישלם!.

רק 3 זוגות RCA סבירים של אחת החברות הטובות כמו סטינגר או דייטז או אודיסון או מונסטר יעלו לפחות 120-150 ש"ח לזוג!.

מצטער, על ההתפרצות פשוט זה כבר נהיה מעצבן לקרוא תרד'ים כאלו פעם אחד פעם, לכלם זה כאילו ברור מאליו שהתקנת מערכת סטריאו לרכב זה כסף קטן ואתם טועים ובגדול!.

מבחינתי, שעת עבודה של מתקין מקצועי צריכה לעלות כמו שעת עבודה במוסך מורשה (160 ש"ח לפני מע"מ).

כמו בארה"ב וכמו בכל מקום בעל הגיון והערכה של עבודה טובה.

ניר

under construction..

פורסם

GREEN MONSTER

לא התכונתי לזה שזאת עבודה קלה (ואני יודע) ולא אמרתי גם שזה לא עולה כסף.

אני לא מבין במה שונה וכוללת (איזה חיווט) התקנה פשוטה שנעשתה אצל מתקין מקצועי לבין מה שכל אחד יכול (אם דגש על יכול, ולא סתם חושב ככה)

לעשות בחנייה.

פורסם

ניר צודק.

בת'כלס, כל זמן שמדובר בהתקנה בסיסית שלא כוללת פיבר \ איטום \ וואטאבר - בהחלט אפשר לעשות את זה בחנייה.

הבעייה היא שלא כל אחד נולד עם שתי ידיים ימניות ובטח זמן להתעסק עם זה.

ברגע שאתה הולך לבעל מקצוע אתה משלם לו על הזמן שהוא עובד, על שכירות המקום, על חשמל, על מים, טלפון, ארנונה ושאר הצרות שיש לכל עסק.

מה אתם מצפים, שיעבדו בחינם? שיקחו רווח של כמה שקלים בודדים על כל חוט שמורכב ברכב?

מתקין שמכבד את עצמו עושה גם עבודה קטנה ופשוטה ככל שתהיה כמו שצריך. אם זה אומר להלחים או להשתמש במחברים איכותיים במקום סתם "לדחוף" את הכבלים למקום. מתקין מקצועי יתקין את הדברים בצורה אסטטית וטובה ולא סתם ידפוק שני ברגים קודחים שיתפסו את הרמקול או המגבר. מתקין מקצועי יכוון את המערכת כמו שצריך ויתן לכם הרגשה טובה ולא יעשה התקנה וכיוון חפיפניק כדי לצאת ידי חובה.

נכון שלרובנו זה נראה כמו שטויות ואני בטוח שמרבית האנשים כאן בצעו התקנה או שתיים בכוחות עצמם, אבל מי שניגש למתקין רציני ומקצועי - שיעבור עוד פעם על מה שרשום מעלה ויבין למה כמה מאות שקלים הם לא חוצפה וגזל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
GREEN MONSTER

אני לא מבין במה שונה וכוללת (איזה חיווט) התקנה פשוטה שנעשתה אצל מתקין מקצועי לבין מה שכל אחד יכול (אם דגש על יכול, ולא סתם חושב ככה)

לעשות בחנייה.

תראה , אני אגיד לך משהו . היום אני מתקין לעצמי ולחברים בזהירות, יסודיות וכו'.

אבל לא כל אחד יכול.

אני אתן לך דוגמא קטנה שמתקשרת למה שהדגשתי בציטוט ממך.

כשאני קונה כל מוצר לרכב בחנות (אודיו) אני בכוונה לא מתקין לבד, אלא מעדיף לשלם למתקין ושיקח עליו את האחריות אם קורה משהו חס וחלילה (ושלא תקנה איזה מוצר ותתקין לבד למרות שאתה מומחה ואז המוצר יהיה תקול והחנות תגיד לך עוד שאתה אשם בהתקנה שלך - היה מקרה כזה לבחור בפורום שהתקין את ה9855 שלו והמכשיר היה תקול מלכתחילה ובחנות אמרו לו שהוא אשם בגלל שהתקין לא נכון). אחר כך אני יודע שהאחריות עליו. אז נכון שאיך שאני יוצא ממנו אני משחק/משנה כיוונים מפרק את כל הרכב עוד 100 פעמים. אבל התקנה ראשונית - עליו.

ועכשיו לעיקר. הדוגמא שלי היא - לפני 3-4 שנים היה לי רדיו דיסק של קנווד ושילמתי למתקין כלשהו בחיפה שיתקין לי אותו, והוא התקין באופן רגיל ללא שום התעמקות בכל הבלאגן מאחורי הרדיו דיסק (לא שהוא ממש חייב, אבל בכל זאת) - התקנה רגילה.

כשקניתי את ה9855 , שוב, ידע כבר היה לי בהתקנות אבל העדפתי "לזרוק" עוד 50 שקל ושהאחריות על המתקין (ותאמין לי שזה לא מסתכם ב50 ש"ח האלו, כל ההתקנות ששילמתי אתה יכול להכפיל ב20 לפחות, ללא חיווט רוב הפעמים. ולא שאני מפוצץ בכסף {הלוואי :) } אבל שיהיה שקט נפשי), רק מה, שחוץ מאשר להתקין לי את הרדיו דיסק, הוא "ניקה" לי את כל ה"חוטייאדה" כלומר כל החוטים שלא קשורים לכלום שהיו מאחורה מההתקנות הישנות של כל החאפרים למינהם, וזה עוד אחרי שאני שואל את המתקין למה הוא טורח כ"כ, ושיעזוב את זה אבל הוא אמר לי שהוא לא יכול לראות כזה גועל וישב עוד חצי שעה לסדר (ואתה לא תאמין כמה מקום היה שם אחר כך, אני לא הייתי יכול לעשות את זה כי אין לי ידע מורחב בחשמל/חוטים שקשורים לדברים אחרים ברכב) את כל הבלאגן שהיה.

וזאת סתם דוגמא קטנה.

יש לי עוד כמה דוגמאות אבל אני מאמין שהבנת את העיקר. וזה בלי קשר לסוג החיווט, אטימות וכו'.

אז זה ההבדל בין מתקין חאפר שסתם מנסה לעשות כסף (לרוב הוא גם יותר זול) ולא מתעמק בכלום.

ומתקין שמתעמק ברכב שלך, בודק, לא עושה כלום לפני שהוא אומר לך מה מי ומו.

ניב

לא חותם

פורסם

אני יספר לך משהוא.

חבר לקח את הרכב למתקין חאפר אמיתי. (המתקין הודע מראש, אין אחריות על כלום!, גם עם ישרף המגבר 5 דקות אחרי ההתקנה. גם עם הוא אשם). מה אתה אומר שווה את הסיכוי? הוא לא התקין אצלו בסוף. אני התקנתי בסוף.

אני לא אומר שיש רק מתקיני רחוב גרועים. יש גם מצויינים ואמינים.

והתקנה של עופר שווה את הכסף.

תהיה בטוח, שכבל של 2.5 לא צריך. מספיק 1.5 איכותי!

כבל 4G. יכול להיות 8G?? או 4 אמיתי. זה תלוי של מי הכבל! וכמה הוא איכותי.

כמה הוא ישקיע בפירוק (לא לשבור קליפסים, ופלסטיקים) בכוונים. במיקום של החוטים.

והרשימה ארוכה.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
GREEN MONSTER

לעשות בחנייה.

אתה יודע מה אני אסביר לך למה אתה לא צודק.

יכול להיות שאתה יודע ומכיר וכבר התקנת גם עשרות מערכות בעבר, ומה יקרה אם פתאום יבוא לך מישהו עם רכב שזה פעם ראשונה שאתה נתקל בו? אתה חושב שאתה מכיר את כל הרכבים מכל הדגמים?

ממש לא, לעומת זאת מתקין מקצועי שעובד נניח עם יבואני רכב שונים הוא הולך להכיר כל רכב ורכב שמגיע ועושה עליו למידה עמוקה.

אני יכול לתת לך 1000 דוגמאות על מקרים שקרו ע"י מתקינים לא מקצועיים שפשוט לא מכירים רכבים, החל מפגיעה בצינורות דלק או צמות חוטים וההמשך הוא אפילו גרימת נזק בלתי הפיך של שריפת מחשב רכב.

בקיצור זה שאתה מבין לא אומר שאתה יכול לעשות כל דבר בחניה.

בידידות,

ניר

under construction..

פורסם
אתה יודע מה אני אסביר לך למה אתה לא צודק.

יכול להיות שאתה יודע ומכיר וכבר התקנת גם עשרות מערכות בעבר, ומה יקרה אם פתאום יבוא לך מישהו עם רכב שזה פעם ראשונה שאתה נתקל בו? אתה חושב שאתה מכיר את כל הרכבים מכל הדגמים?

ממש לא, לעומת זאת מתקין מקצועי שעובד נניח עם יבואני רכב שונים הוא הולך להכיר כל רכב ורכב שמגיע ועושה עליו למידה עמוקה.

אני יכול לתת לך 1000 דוגמאות על מקרים שקרו ע"י מתקינים לא מקצועיים שפשוט לא מכירים רכבים, החל מפגיעה בצינורות דלק או צמות חוטים וההמשך הוא אפילו גרימת נזק בלתי הפיך של שריפת מחשב רכב.

בקיצור זה שאתה מבין לא אומר שאתה יכול לעשות כל דבר בחניה.

בידידות,

ניר

דיברתי עם כמה מתקינים מקצועיים כנראה שאני בסוף ילך על התקנה מקצועית וזאת בעיקר שיש אחריות לכל פגיעה ברכב.

• תוכן חדש...