Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדור שלנו הפסיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1.

ולגופה של שאלה?

אני לא מכיר מישהו שסוגד לכל הנעה אחורית, ואם כן אז זבש"ו.

למה הנעה אחורית כן טובה - מעבר להפרדת ההיגוי מההנעה?

כי כדי לקבל היגוי יתר, במקום לחשוב מתי אתה צריך לעזוב את הגז, אתה צריך לחשוב מתי אתה מגביר לחץ על הדוושה.

ופה קבור הכלב - כמו שאמרו חכמים ממני...

היגוי יתר לכשעצמו לא תמיד חייב להיות מהנה.

דוגמא?בבקשה-סע במזדה 323F ישנה,כנס לפנייה ועזוב את הגז.תוך שנייה הזנב יברח החוצה בהיגוי יתר מגושם ולא מהנה בעליל.

מה שהתכוונת נקרא דריפט,והוא אפשרי רק במכונית הנעה אחורית חזקה יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חברה אני אפתור לכם את הבעיה , בהגלה הבאה של ה50 מליון כול חברי הפורום ביחד ימלאו לוטו (ממוחשב כך שבטוח שיצא פרס ראשון ) , ואלא אם כן יצאו יותר מ5 זוכים , יהיה מספיק כסף לרכישת פורשה קאימן .

מי יודע אולי גם כמה ?:lol:

ובזה יבוא הכול על מקומו בשלום

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

חן,

חבל רק שלא הבנת מה אמרתי.

הבנת בדיוק הפוך.

לקונדסון:

קנית את הרכב עם עזרה קטנה. יופי.

השאלה אם נשאר לך כסף למשהו אחר? שברת את כל החסכונות שלך.

זה שאנשים רוצים רכב, לא אומר שהם יכולים למשכן את עצמם בשבילו.

לגבי "מכונית ספורט טהורה" - אולי די כבר עם הסמנטיקה, אנחנו פורום רכב, לא פורום בלשנות.

"מכונית מאוד מאוד ספורטיבית" הולך? עכשיו אתה רגוע? לא קילקלנו את המיאטה שלך בדמותה של ספורטיבית משופרת?

הכוונה שלו היתה מאוד ברורה, יש לך ב-K60 (טיפה יותר) רכב מאוד מאוד מאוד מאוד ספורטיבי (אבל 20 דרגות מתחת למיאטה).

לגבי ההסבר שלך למה לקחת הנעה אחורית, זה הסבר אישי. ה"יתרון" של ההנעה האחרויית הוא בהפרדת היגוי/הנעה.

זה שמהנה אותך היגוי יתר (כמו את הרוב), סבבה. אבל זאת דעה אישית.

יש אנשים שנהנים מתת היגוי (רוב האנשים, ההורים שלנו לדוגמא).

תתהיגוי יתר לא רלוונטי ליתרונות (לפחות לא מחוץ למסלול, להדיוטות כמונו).

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

על מה אתם מתווכחים?

זה כמו להתווכח מה יותר טעים שוקולד לבן או שחור.

כל אחד מה שהוא מעדיף.

ולשאלה המקורית? מה זה הפסיד? כל דור מפסיד משהו ומרוויח משהו, תחשבו שבימי הביניים לא היה מס על הסוסים, אבל המלך לקח לך כסף מכל המכירות של הבגדים.

בימי אדם קדמון לא היית צריך לפחד שהאשה תתבע אותך אם תאנוס אותה אבל היא הייתה מכוערת גם ככה.

(או כל אנלוגיה אחרת שתרצו).

אותו דבר בתחום הרכב, הרווחנו מכוניות שאפשר להתפוצץ איתם ב200 קמ"ש (ושמסוגלות לנסוע 200 קמ"ש) ולצאת חיים.

הפסדנו מכוניות פשוטות ושיכולות לתקשר מאוד טוב בין הנהג לרכב גם בלי להשקיע את כל הממון על הרכב.

אלעד

פורסם

אני גם רוצה להגיד את הדעה שלי שהיא שונה מהדעה של המון אנשים פה.

הדור שלנו לא הפסיד.

כל מי שחי במדינת ישראל ( טוב כמעט כל מי שחי בישראל :roll: ) הפסיד המון מבחינה מוטורית.

הפסדנו רכבים טובים, מהנים, זריזים, חזקים , יפים ובמחיר הרבה יותר זול ממה שיש פה בארץ.

רכבים שאם הם היו פה היום אז לא בטוח שהיינו מתלהבים ממה שיש לנו כרגע בחניה.

אני גם לא מבין למה אנשים חושבים שהם הפסידו את הרכבים של שנות ה90?

הם עדיין נמצאים פה חיים ונוסעים במצב מצוין . ואפשר לירכוש אותם , השאלה באיזה מחיר..

כמובן אפשר לקנות גם גרוטאה ולשפץ אותה לאט לאט ( וגם לשפר!!). נכון זה נשמע מבאס אבל מי שמספיק אוהב את הרכב והתחום מספיק , ילך על זה.

בקשר לרכב הנעה קידמית הכי מהנה לנהיגה . יש המון , חלק טובים יותר חלק טובים פחות, אבל בשביל לדעת מי הכי טוב צריכים לנהוג על כולם והמון + רכבים מחו"ל שבכלל לא הגיעו לפה.

הנעה קידמית או אחורית?

ברור שהנעה אחורית הרבה יותר מהנה לנהיגה ומתגמלת את הנהג, אבל למה לעזאזל הויכוח המיותר הזה?

תגידו תודה בכלל שיש לכם אוטו כי רוב הבחורים הצעירים בישראל נוסעים בפחנועים או על המכוניות של ההורים .

לי איכפת שיש לי הנעה קידמית או אחורית ? לא קיבינמט , איכפת לי שיש לי אוטו שאני יכול ליסוע איתו בכיף בזמן שרוב בני גילי תופסים טרמפים בגשם כמו ***ות.

אז קצת פורפורציות לחיים ותיהו לי בריאים ! :-D

יוגב

פורסם

אקיצר, לסיכום, בשורה התחתונה, סופו של עניין.

תלכו 3-4 עמודים אחורה , אותם דברים חוזרים על עצמם.

יאשה ניצח

אני מקום שני

מקום שלישי לא משנה, גם ככה לא מקבל כלום.

המנצח מקבל 106 ראלי,

מקום שני זוכה לעלות אותה באש

חלוקת הפרסים במפגש הבא של מועדון PSI בעזרת השם.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

להנעה אחורית יש יתרונות ויש חסרונות- לפחות מהניסיון המאוד קצר שיש לי אתה ביומיום.

קודם כל בעת לחיצה כבדה על הגז אני כנהג לא מרגיש שההיגוי מתנגד לי,וכמו שנאמר הפרדה בין הנעה והיגוי.

כן,היגוי יתר זה כיף.

אני בספק אם היגוי יתר בגשם עושה לכם כיף או שמא אתם נוהגים בעדינות?

חוץ מזה הנאה מנהיגה לא רק שם נרדף לסוג ההנעה שיש ברכבך,אני בזמנו מצאתי דרך להנות גם מקאוואליר,כן כן קאוואליר זאת שנוטה על הצד ושורקת אם אתה רק מספר לה שיש סיבוב בהמשך.

אבל למדתי גם להנות מזה,במקום שכל אחד יכנס להנאות של השני קחו את עצמכם בידיים,אתם לא חייבים כלום לאף אחד.

אם אתם לא יכולים לקנות קליאו ספורט בגלל הילדים ,או לא יכולים לקנות 306GTI בגלל הגודל- לא קרה שומדבר.

תסעו,ותהנו ממאזדה לאנטיס או ניסאן אלמרה,או קורולה או כל מקרר אחר.

רכב אמור לשרת אותנו בצורה מהנה ויעילה בו זמנית (או לפחות זאת השאיפה שלנו),אך אני רואה יותר מדי מקרים בהם אנשים קונים רכב ומוכרים מייד בגלל שהוא לא תואם למצב המשפחתי,כלכלי,נפשי שלהם :?.

שוב,אם יש אפשרות לקנות רכב ליומיום ורכב לפנאי זאת לדעתי האופציה הכי מוצלחת,אני לא הייתי רוצה שאשתי למשל תנהג ברכב כמו S2000 בחורף לקניות ( במידה ויש S2000 ,במידה ויש אשה :-P) .

אבל הכי קל ללכת ולהלחם באלו שקנו אלמרה,או לאנטיס.

אל תשכחו שלאנשים יש בקשות משלהם ודרישות משלהם,וציפיות משלהם- ועם הגיל דברים משתנים.

שיהיה לכולנו שבוע טוב,

שלכם,

שמנמקס.

פורסם
אני בספק אם היגוי יתר בגשם עושה לכם כיף או שמא אתם נוהגים בעדינות?

.

עושה גם עושה 8) , וכל אחד ועדינותו הוא.

פורסם

MAXIZEM, בדבר אחד אתה צודק, בעניין של השימושיות של האוטו. אני קניתי רנו 11 לפני שנה וקצת, רק כי הוא די גדול יחסית למה שאתה יכול לקנות באותו מחיר, ועכשיו יש לי סובארו ג'אסטי, ותאמין לי שכמעט כל יום אני מקלל כי אין לי מספיק מקום בבאגאז', למרות שאני לא שם בו שום דבר חוץ מכדור באולינג.

אני לא הייתי מסוגל לסבול רכב עם שתי דלתות, למרות שאני אף פעם לא לוקח אנשים מאחורה. אני מוכן להקריב קצת מההנאה של הנהיגה בשביל שיהיה לי מקום להתרווח.

לפני כמה חודשים (בצ'ילה, כשנסעתי לבקר את ההורים) יצא לי לנהוג 9000 קילומטר במשך חודש, בנסיעות של 450 קילומטר כל פעם. כל פעם הייתה לי האופציה לקחת מרצדס 280S משנת 85, אותו דגם משנת 76, רובר 200 משנת 96, או יאריס 2005 עם 3 דלתות. תאמין לי שהרובר היא לא הכי כייפית, אלא המרצדס, אבל ברגע שראיתי קצת גשם, אמרתי FUCK THIS! ולקחתי את הרובר. מארבעתם, זו שמאיצה הכי טוב היא היאריס, וגם הכי יציבה, אבל אין בה טיפה אפילו של כיף בנהיגה. אבא שלי מסתכל עליה כל בוקר ובא לו להקיא. נסעתי בה פעם אחת 450 קילומטר (בשלוש שעות) והחלטתי שבחיים שלי אני לא אסע שוב בדבר הזה. אותו דבר קרה לי גם עם מאזדות חדשות ועם פוקוסים.

במילים אחרות, לא, אולי הדור שלנו לא הפסיד כל כך הרבה מכוניות טובות, כי אלו שיש היום הן יותר מהירות, אבל אני חושב שיש הסכמה שרכב ספורטיבי משנות ה90 אולי לא יותר מהיר, או בטוח, או יציב, אבל כן יותר כיף (ולא משנה ההנעה).

אני מבין שאנשים כמו אחותי קונים את היאריס או את המאזדה 3 ליסינג שלה, אבל בשבילי, לא תודה. אני מעדיף רובר משנות ה90. זה הכל תלוי בבן אדם. אני לא סובל תת-היגוי, ומעדיף הנעה אחורית, אבל אם מדברים על מה שאפשר להשיג בארץ בלי יותר מדי כסף, אני חושב שזה תלוי בכל אחד מההעדפות שלו, אז תפסיקו בבקשה לריב ילדים על "למי יש את ההנעה הכי טובה", אלא פשוט תבינו שלכולם יש העדפות משלהם. כל אחד עם מה שהוא יכול ורוצה.

הרכב הבא שלי יהיה ג'אסטי 1200 4X4 במקום הנעה קדמית עם מנוע 1000 כמו שיש לי עכשיו. למה? כי לי חשובה אמינות מעל הכל.

פורסם

הדור שלך הפסיד משהו אחר לגמרי -

את ההזדמנות להנות מהמכונית בנסיעה מנהלתית.

היום אתה או בפקק, או מדבר בסלולרי, או שומע מוזיקה דיגיטלית ב 90 דציבל או ממהר מאוד לאן שהוא, או כולם ביחד.

בשביל להנות מהנסיעה במכונית שלהם אנשים היום קובעים איתה דייט בנס הרים או מה שלא יהיה.

בדור הקודם היו פחות מכוניות על הכבישים, ופחות מכמונות מהירות, ונסיעה במכונית היתה חוויה, אפילו אם היתה לך פיאט 600 או סיטרואן דה שבו.

עריכה:

כל מיני מגיבים אומרים שהמכוניות היום יותר מהירות מנקודה לנקודה. זה שטויות. המכוניות היום יותר מהירות מנקודה לנקודה רק בשלוש לפנות בוקר של יום חול. כמו שכתבתי בהודעה אחרת - עם גולף VR6 (ביום) לא הצלחתי לרדת לאילת הרבה יותר מהר מאשר עם פיאט 128 מנוע 1100 שנת 1974 (בלילה).

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

ברור...

כי ב VR לא לחצת

פחדת על הדלק או להישאר בלעדיו

פורסם

ב VR6 לא היה צריך ללחוץ כדי לשייט על 170.

אז מה. את כביש הערבה עשיתי על 150-160 פעם מזמן גם עם סיטרואן AX. תעשה חשבון ותראה שההבדל בין לנסוע את כביש הערבה במהירות ממוצעת 110 ומהירות ממוצעת 150 (שזה הכי הרבה אם יש אפילו מעט תנועה) הוא 20 ומשהו דקות. בטרם היות כביש 6 זה בערך מה שבזבזתי בתנועה על כביש ת"א אשדוד עד ראשון.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

זה בכל זאת ליסוע 4200 סלד כל כביש הערבה.

וכביש הערבה הוא רק חצי הדרך לאילת, בכל שאר הדרך ועוד איך אפשר לבזבז המון דלק.

פורסם
אולי הייתי צריך לפצל את השירשור הזה, אבל מישהו (שיודע על מה הוא מדבר) יכול בבקשה להסביר לבור שכמותי למה אתם סוגדים בהערצה עיוורת לכל מה שבעל הנעה אחורית ?!

או בגדול, למה הנעה אחורית טובה יותר ?

לא סוגדים לכל הנעה אחורית, אבל יש כמה יתרונות אינהרנטים מבחינת הנאה מנהיגה:

1. יותר קשה לנהוג מהר ודרוש יותר מיומנות, בגלל ההפרדה בין הציר שמחובר להגה והציר המונע. לתאם בין השניים כאשר אתה לא מקבל משוב על האחיזה של הציר המניע מההגה דורש יותר קואורדינציה.

2. היגוי יתר תחת כוח (כשיש מספיק כוח)שמאפשר יותר אופציות להחלקת הרכב ושימוש בכוח לשם היגוי

3. עקרונית, קל יותר להגיע לחלוקת משקל נכונה על ציר האורך (מיקום המנוע והגיר), מה שמאוד מסייע לקבל התנהגות כביש נייטראלית.

4. כיום רק מכוניות ספורט ומכוניות יוקרה מיוצרות עם הנעה אחורית, מה שאומר שמראש יש להן סיכוי להיות יותר מוצלחות לנהיגה ממכוניות הנעה קדמית. אני מניח שפעם, כאשר כל המכוניות היו הנעה אחורית היו יותר מכוניות הנעה אחורית מחורבנות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...