Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שהלך לי אטם הראש במנוע 1400 , ואני גם זקוק להשחזה(לא פתחתי עדיין את הראש).

הרכב לא שווה הרבה, ולכן אני מעוניין לבצע את העבודה עם ספר.

קראתי כאן הודעות של בחור בשם ג'ק שרשם שהשחזה ומילוי לא אמור לעבור את ה 200 ש"ח וגם אטם.

אני אקנה לי ידית מומנט, איזה עוד כלים אני צריך ?

עם מה אני מכוון את השסתומים ועד כמה זה קשה?

האם זה בילתי אפשרי לחסר ניסיון לכוון את הטיימינג או שאני פשוט הולך לפי סימונים וגל הארכובה מתיישב במקומו?

כמו כן מקומות טובים להשחזה יעזרו לי.

תודה רבה על כל עזרה.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

מצד אחד, יש לך מזל כי הראש והטיימינג ב205 הם מהפשוטים שיש.

מצד שני, לא הייתי ממליץ לחסר ניסיון לבצע את העבודה לבד.

לגבי המחירים שציינת - אני מתאר לעצמי שזה תלוי מאוד באיכות ובכמות העבודה שצריך לבצע על הראש, אבל בפעם האחרונה ששיפצתי ראש מנוע (וזה היה לפני פחות מחודש) לקחו לי הרבה יותר מ200 ש"ח על מילוי וחריטה. אמנם היתה המון עבודה על הראש היות והוא היה אכול לגמרי, אבל אני לא בטוח שזה המצב גם אצלך. עד שתפרק את הראש לא תדע בוודאות האם אפשר להסתפק ביישור ואטם חדש או שצריך גם מילוי והשחזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
קראתי כאן הודעות של בחור בשם ג'ק שרשם שהשחזה ומילוי לא אמור לעבור את ה 200 ש"ח וגם אטם.

זה ג'ק סיני , אמינות על הפנים ואיכות נמוכה כמו המחיר.

מציע לך לשקול את הנזק שעשוי להיגרם לאוטו אם תטעה בטיימינג ו/או תסגור את הראש בצורה לא נכונה.

עשוי לעבור את שוויו של האוטו ו/או לעלות לך הרבה כסף כדי לסדר את הנזק.

אם אתה מוכן לקחת את הצ'אנס, לך על זה. אם אתה מעוניין שהרכב ישרת אותך הלאה ולא בטוח במה שאתה עושה - גש למישהו שכבר עשה זאת בחייו.

פורסם

הי תודה רבה לשניכם על העזרה.

אני מיואש מהרכב ואני רוצה לבצע את העבודה בעצמי בכל מקרה, אני פשוט לא בטוח ששוה לי להשקיע את העבודה של הראש אצל בעל מקצוע, ואם אני לא אעשה את זה בעצמי הרכב כנראה ימכר לחלקים.

אחרי שגיליתי לכם את זה, אני אודה לכם אם בכל זאת תוכלו לעזור לי בהכנת רשימת מצרכים ועלויות של חריטה\מילוי ואטם.

כמו כן מה מידת הקושי של כיוון שסתומים וטיימינג.

האם יש קיט מיוחד לשיפוץ אטם או שאני קונה כל חלק בנפרד?

נ.ב

אני הולך לנסוע באוטובוס בזמן הקרוב, אני לא לחוץ לגמור את זה מהר, ומעוניין לבצע את כל השלבים לאט אבל בטוח.

אני מבטיח להעלות תמונות.

תודה לכם.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

יש לך מקום עבודה נוח ומקורה (חורף עכשיו, לא כיף לעבוד בגשם)? אתה יכול להשאיר שם את הרכב לשבועיים-שלוש של עבודה?

אם כן, ואתה סגור על עבודה עצמית - תתחיל בלמצוא ספר טכני טוב (כדוגמאת היינס) ותעבור עליו, תוודא שהכל בהיר ונהיר.

פורסם

אנשים,אני לא מבין את אלו שאומרים "האוטו לא שווה הרבה,אז לא שווה לי לתקן",אם לא בא לך להשקיע מכור אותו איך שהוא לסוחר,לא משנה מהו שווי הרכב ,אם הרכב מצריך תיקון ,צריך לתקן אותו כמו שצריך על מנת לנסוע בו כמו שצריך,אף אחד לא אומר שצריך לתקן אותו מבחינה קוסמטית,אלא תחזוקה בסיסית.

בגלל הגישה הזאת אני רואה הרבה מכוניות שמגיעות למצב שאי אפשר לשקם אותן ופשוט הולכות לברזל/פירוק.

לתחזוקה של רכב אין מחירון לוי יצחק!

פורסם

הי יש לי מקום די נוח, אמנם לא מקורה אבל אני בטוח לא אעבוד בגשם אל תדאג.

לגבי הבחור השני, אני ניסיתי להסביר שהרכב לא במצב נסיעה והוא גם ככה ילך לחלקים אם אני לא אתקן אותו, אתה עדיין חושב שיש הבדל בין מנוע שדפקתי אותו בניסיון לתקן, לבין מנוע כמו שהוא עכשיו מבחינת מישהו שקונה גרוטאה לחלקים.?

אם כבר , אז אני מציל אותו ולא להפך.

אם מישהו יכול לתת עזרה מקצועית בנוגע לשאלות ששאלתי קודם לכן אני אודה לו מאד.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

שלום רונן.אם אתה גר קרוב אלי.אולי אוכל להיות לעזר.אני גר ליד קרית מלאכי.שלח לי הודעה דרך הפורום.שבוע טוב אבי

פורסם

כשאני מפרק ראש אני מסמן עם טיפקס קודם קו מרצועת התזמון על הגלגל שיניים שלה. , גם למטה וגם למעלה ככה אני יודע בדיוק איך להחזיר את הכל למקום.

זאת דרך אחת שמקלה קצת על העבודה.

haters will hate

פורסם

אם אתה מאזור המרכז אז יש לך את "הדייקן" באזור תעשיה של פ"ת שעושה שיפוץ מנועים/ראשים.

אתה צריך להצטייד קודם כל בחלפים הדרושים לך -

1. סט שלייף לראש מנוע (כולל כל האטמים וגומיות שסתומים)

2. מפתח מומנט

3. שמן מנוע + מסנן שמן חדש

4. נוזל קירור

5. ספר רכב של היינס.

העבודה מתחילה בזה שתנתק את המצבר , שנית תנתק את כל צינורות מים שמגיעים לראש מנוע , שלישית צינורות דלק מהחנוכיה ..

עדיף שתצטייד בספר רכב כגון היינס ותעשה מה שרשום בספר.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם
שלום רונן.אם אתה גר קרוב אלי.אולי אוכל להיות לעזר.אני גר ליד קרית מלאכי.שלח לי הודעה דרך הפורום.שבוע טוב אבי

תודה רבה לך! ייתכן ואזדקק לעין מקצועית בזמן ההרכבה, אהיה איתך בקשר.

בנצי בקשר לסימון שאמרת עם הטיפקס, רציתי לדעת האם במידה ואני מסמן על שני גלגלים השיניים סימון בטיפקס שגם נוגע כמובן ברצועה, האם בעת ההרכבה אני פשוט מחזיר את הגלגל שעל הראש ומרכיב רצועה לפי סימוני הטיפקס והתיזמון בין השסתומים לבוכנות חוזר למקום?, או שיש למקם את הבוכנות והשסתומים ידנית במצב כלשהו לפני הרכבת הראש?

BEAR תודה גם לך, יש לך מושג כמה הסט הזה אמור לעלות לי פחות או יותר?, וכמה החריטה אצל הדייקן?

תודה רבה לשלושתכם, לעזרה כזאת קיוותי.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

אם אתה כבר מפרק ראש, תעשה לעצמך טובה ותחליף את רצועות הטיימינג.

כ-ו-ל-ה עולה משהו כמו 60 ש"ח.

פורסם
אם אתה מאזור המרכז אז יש לך את "הדייקן" באזור תעשיה של פ"ת שעושה שיפוץ מנועים/ראשים.

אתה צריך להצטייד קודם כל בחלפים הדרושים לך -

1. סט שלייף לראש מנוע (כולל כל האטמים וגומיות שסתומים)

2. מפתח מומנט

3. שמן מנוע + מסנן שמן חדש

4. נוזל קירור

5. ספר רכב של היינס.

העבודה מתחילה בזה שתנתק את המצבר , שנית תנתק את כל צינורות מים שמגיעים לראש מנוע , שלישית צינורות דלק מהחנוכיה ..

עדיף שתצטייד בספר רכב כגון היינס ותעשה מה שרשום בספר.

ככה סגרת לו ראש מנוע ?

מה עם הח' רצועת טיימינג, כפי שציין צביקה? מותחנים ? משאבת מים (אם הראש נאכל מקורוזיה, סביר להניח שגם שם המצב לא טוב בהרבה) ? אם מדובר במנוע אלומיניום - אז יש ברגי מתיחה לסגירת הראש. מי מבטיח לך שהם לא גמורים ? מה עם כלים להח' גומיות שסתומים (או לפחות לייעץ לו לעשות את ההחלפה אצל זה שמשפץ) ? סט פילרים לכיוון שסתומים ? הסברת לו על ניקוז אוויר מהמערכת ? מה עם ניקוי שאריות האטם הישן מהבלוק ?

אח"כ מתפלאים ששיפוץ ראש נכשל... :?

פורסם

שמר כול מה שציינת הוא מאוד נכון ובגלל זה בסוף ההודעה שלי רשמתי במפורש - שימצא לעצמו ספר היינס ויעבוד לפי הספר.

וכמובן שעל הדרך אפשר ואף מומלץ להחליף את הרצועת טיימינג+מותחנים + משאבת מים.

ובנימה אישית לפותח השרשור - מומלץ שמישהו מנוסה ידריך אותך בעבודה מסוג זה.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

• תוכן חדש...