Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רובר 216 - דגשים לפני רכישה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ראיתי 216 שצדה את עיני למכירה.

אבקש לקבל דגשים לפני רכישה. לדוגמא, האם יש לרכב כרטיס קוד מיוחד (בדומה לפיאטים) שחשוב לקבל מהמוכר, האם קיים מפתח מסטר ואיך הוא נבדל מהאחרים(בדומה לחום של פיאט) ועוד דברים קטנים אך מאוד חשובים שכאלו.

תודה רבה.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור בעלים של כמה דגמי רובר במשך השנים לא ידוע לי על קיומו של כרטיס או מפתח מאסטר, אולי אני טועה עקב העובדה שהרוברים שלי אף פעם לא היו מחברה :lol: אך לא זכור לי שום פריט כזה.

ממליץ לך להתקשר לחברת המזרח ולברר איתם (למרות שהם כבר לא מוכרים רובר הם שמחים לנדב מידע על המותג). במידה ותרצה עוד מידע לפני רכישה אל תהסס לשאול.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

יש לוודא שיש לך את המפתח המיוחד לבורג המיוחד בגלגל. בחלק מהרוברים (בשלי למשל, R25) אחד הברגים של הגלגלים מצריך מפתח מיוחד, שמתלבש על מפתח הברגים הרגיל - זה כדי למנוע גניבה של הג'ינטים היפים :-)

דגשים כלליים:

עשה סיבוב ברכב. מרגיש כבר קצת מלכותי? ;-)

הוא צריך להרגיש די חזק (המנוע חזק וביצועיסט ביחס למתחריו בתקציב, בוודאי אם מדובר בדגם ידני).

בדוק שנוזל הקירור הינו נוזל ייעודי של רובר ולא, למשל, מים, שהם מתכון לצרות עם ראש מנוע. (זה נכון כמעט תמיד, כמובן, גם ברכבים אחרים, אבל כאן אולי יותר).

בדוק שכל החשמלים עובדים. (גם זה נכון תמיד, כמובן).

בדוק שהסאן-רוף לא דולף, והריפוד הפנימי לא צונח.

אם הכל נראה לך בסדר - קח למוסך רובר שישימו עין ותתחדש!

המלצה חמה: לקנות רק רכב שטופל במוסך מורשה, עם היסטוריית טיפולים.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני ממליץ לחכות לעוד תגובות בפורום

אין לך מה לדאוג, הרכב לא יימכר בקרוב :-D

סחירות זוועתית , אמינות ואיכות הרכבה בינונית, לוק וסטייל גבוה יחסית למחיר.

מחירים שערורייתיים במוסכים - ברובם המכריע של המקרים חייבים להשתמש בחלקים מקוריים בלבד שעולים הון עתק.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני ממליץ לחכות לעוד תגובות בפורום

אין לך מה לדאוג, הרכב לא יימכר בקרוב :-D

סחירות זוועתית , אמינות ואיכות הרכבה בינונית, לוק וסטייל גבוה יחסית למחיר.

מחירים שערורייתיים במוסכים - ברובם המכריע של המקרים חייבים להשתמש בחלקים מקוריים בלבד שעולים הון עתק.

ראשית, תמונה מס' 3 של הרכב של אייל היא המוצאת חן בעיני ביותר, אבל זה ממש Offtopic :-)

שנית, גם אני איל, אבל עם [י] אחת.

העיקר, באשר לדבריו: אני (כבעלים של רובר) לא חושב שזה נכון שברוב המקרים חייבים להשתמש בחלפים מקוריים, מה גם שלא כולם יקרים. במיוחד נכון הדבר לדגמי ה- 200 למיניהם (להבדיל מדגמי ה- R החדשים יותר). הבולמים, בלמים, וכו' לא יותר יקרים מאשר ברכבים דומים אחרים.

לגבי סחירות - הכל תלוי ברכב ובמחיר. רכבים שמורים כן נמכרים בקלות יחסית, וחלקם אף במחירון מלא. זה אולי יפתיע את המקטרגים על הרכב, אבל הם ממילא לא אלה שמתעניינים ברכב. יש לי ארבע דוגמאות מהזמן האחרון, אחת ביחס ל- 216, ושלוש R25 (אחת מהן בתחפושת MG). נכון, הביקוש הוא לא כמו ל- VW GTI, מצד שני גם המחיר לא...

פורסם

טיפולים יקרים מאוד

זה הונדה בתחפושת

השוק שלה צונח מהר מאוד

קשה למכור אותם

בטיחות לא משהו

רציתי לקנות אחת עד שהלכתי למוסך וביטלתי עיסקה

נתי.

פורסם
טיפולים יקרים מאוד

זה הונדה בתחפושת

השוק שלה צונח מהר מאוד

קשה למכור אותם

בטיחות לא משהו

רציתי לקנות אחת עד שהלכתי למוסך וביטלתי עיסקה

נתי.

רצית לקנות אחת, ואז נזכרת שיש לך רק 4K לרכב?

מילא השטויות שכתבת, אבל לפחות אל תשקר.

ניסית למכור אחת? ניסית לקחת אחת לטיפול? לאן בדיוק הערך שלה צונח? הרי היא לא עולה 100K.

עוד לא קנית את האוטו הראשון שלך, אתה כבר מייעץ כבעל 20 שנה נסיון?

ועוד על אוטו שאתה לא מכיר?!

פורסם

תפסת אותו על חם, ארז. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כבר התייחסו כאן לתגובה השערורייתית הזו, אבל הנה תגובתי שלי, כבעלים של רובר:

טיפולים יקרים מאוד - לא נכון. במזדה עלה לי אותו דבר בממוצע.

זה הונדה בתחפושת - לא נכון. אולי יהיו מי שיגידו שזה לא לטובת המותג, אבל שוב: לא נכון. ואם זה היה? יש בזה משהו רע? לקנות "הונדה" ולשלם פחות? :roll:

השוק שלה צונח מהר מאוד - צנח. לא צונח. בנוסף, מה שקונים בזול מוכרים בזול. ככה זה עם דגמי רנו מסויימים, סיטרואן וכדומה. הרבה רכב במעט כסף.

קשה למכור אותם - נכון, בגלל זה קיבלתי השנה ארבע (!) הצעות, מבלי שבכלל ביקשתי למכור (אך זה עשוי להשתנות, לאור התרחבות עתידית במשפחה :wink: ). עם זאת, הכל תלוי במצב הרכב הספציפי.

בטיחות לא משהו - מתי בדקת בדיוק? אמנם לא מדובר ברנו מגאן, אבל 3 כוכבים לרכב מאמצע שנות ה- 90, בסדר הגודל הזה, זה לא כ"כ רע.

רציתי לקנות אחת עד שהלכתי למוסך וביטלתי עיסקה - למה? אתה באמת אומר שמוסך רובר הציע לך לא לקנות רובר? ירו לעצמם ברגל וכרתו את הענף עליו הם יושבים ביחד? ההפסד כולו שלך.

נתי.

שיהיה ברור - הרכב לא מושלם, ואם לא תוחזק כהלכה במוסך מורשה עשוי לעשות בעיות. חלק מהבעיות הן אינהרנטיות (צניחת ריפוד הגג, למשל, בחלק מהדגמים, אבל זה לא יקר לתיקון; סאן רוף שעשוי לדרוש החלפה פעם בכמה שנים (~1000 ש"ח, אבל עדיף על היעדר סאן רוף בכלל...).

אבל אם כן תוחזק כהלכה הוא מסב הנאה רבה, ונותן תמורה גבוהה לשקל.

פורסם

צריך לעשות גזור ושמור לכל אשכולות רובר ופשוט להדביק את התשובות כשאנשים חדשים שואלים את השאלה.

מישהו שואל איך דגמי החברה.

חבר'ה בעלי רובר עונים תשובות חיוביות ומנחות.

חבר'ה שמעולם לא החזיקו בבעלותם (אני חוזר, בעלותם, לא אמא אבא חבר בת דודה) רובר עונים שטויות.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

"בקצרה" לדוד שלי יש רובר 216 הוא שם עליה כבר 3 פעמים תמחיר שהוא קנה אותה במוסך! אוטו גורטאה! מה תפתחו תעיניים אנשים סתם המחיר שלהן נמוך עד כדי גיחוך ? זה אוטו להתחתן איתו וגם לא עד שהמוות יפריד אלוהים ישמור מי שקונה רובר!

כל מי שחושב לקנות תפדיחה על גלגלים הזאתי שיעשה טובה לעצמו קודם כל וירים טלפון למוסך שלו וישאל אותו על הרכב ואז תראו מהר מאוד איך הרעיון של לקנות רובר יגנז לכם מהראש בטיל.

ואם לא תתקשרו למוסך רובר ותשאלו על כמה חלקים נפוצים להחלפה ואז בכלל אתם תלכו לבית כנסת להתפלל תפילת תודה שלא נפלתם לתוך הצרה צרורה הזאתי!

וכל מי שמגיב טובות על הרכב אני לא אומר כלום כמו בכל דבר גם פה יש יוצאי דופן אבל הרוב המוחץ פשוט לא זה באחוזים כמו רולטה רוסית אבל פה ממלאים את כל התוף בכדורים וגם במקום של הקליע שאמור להיות ריק שמים קליע סרק שעדיין יהיה נזק!

אין לי מילים לתאר את זה פשוט הרכב הכי גרוע לקנייה בארץ!

{והרוב שממליצים פשוט לא רוצים לצאת איך לומר בעלי מנת משכל נמוכה מהממוצע.}

פורסם

{והרוב שממליצים פשוט לא רוצים לצאת איך לומר בעלי מנת משכל נמוכה מהממוצע.}

מעבר לשאלה הקשה של היכן (אם בכלל) למדת את הבסיס לשפה העברית ואת כללי הניקוד ו/או נימוסים, אני מבקש להצהיר שכשהייתי נער החליט הטכניון (בעקבות מבחנים מדוקדקים שערך בבית ספרי) שאני צריך ללכת לקורסים למחוננים שהועברו בטכניון, ואכן פקדתי אותם למשך שנה עד שנמאס לי. מכאן שקביעתך האחרונה (ולפחות היא אם לא האחרות) היא טעות וגם מטעה אחרים לחשוב שאני ו/או אוהבי רובר אחרים הם אדיוטים גמורים.

מצד שני, יכול להיות שאהבה למותג רובר העבירה אותי על דעתי והפכה אותי (כמו רבים אחרים) לאהבלים גמורים.

כך או כך, ההתבטאות שלך הינה, לדעתי, לא במקום. אני מכיר רק בעלים מרוצים של רובר (למעט בעלים של רובר 75 אחד, מנוע 2.5, שנתקבל מידי פעם בבעיות חשמל ואכן לא מצליח למכור אותה במחיר ראוי - אבל מהרכב הוא מאוד מרוצה כרכב), וזה כולל דגמי 75 נפח 2.0, דגמי 600, דגמי 25 ודגמי 216. זה לא אומר, כמובן, שאין בעלים של רובר ש"נפלו" עם הרכב.

אני לא יודע מה "דוד" שלך קנה, איך הוא בדק, וכיצד התייחס לרכב. אני רק יכול להניח שהוא לא בדק מספיק טוב, קנה רכב עם היסטוריה לא שלמה או מפוקפקת, והתייחס לרכב כמו אל .... . האם טיפל בו במוסך מורשה? האם הקפיד על נוזל קירור ייעודי? בנוסף, אילו הוצאות כבר היו לו, אם אפשר לדעת, כי מבדיקה שערכתי לאחרונה העלות של חלפי סדרת ה- 200 ממש לא יקרה (להבדיל, למשל, מסדרת ה- 25, בהם חלק מהחלפים אכן יקרים יחסית, אם כי לא בהכרח יותר מאשר ברנו, למשל). להשקיע פי שלוש על הרכב אומר, לפחות, החלפת מנוע וגיר שלוש פעמים, בצירוף החלפת בולמים, נניח, ועל הדרך אולי גם עבודת פחחות רצינית. ועל זה עוד לא שמעתי, אם כי תמיד יש הפתעות.

במחשבה שניה, האם אתה במקרה בעלים של הונדה ואיזו רובר פשוט השאירה לך עשן ברמזור האחרון ומכאן העצבים? ;-)

בהזדמנות זו אבקש לציין, כי מסתבר שיש הפרש עלויות משמעותי בין מוסכי היבואן, כך שלגבי עלויות גבוהות במחיוד תמיד כדאי לברר :idea:

פורסם

והרוב המוחץ זה דוד שלך?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...