Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבל הנעה 950 אמפר שמיועד להנעת משאיות יכול להתאים גם להנעת מצבר ברכב פרטי או שעלול לגרום נזק למצבר ולמערכות החשמל השונות ברכב?

הנה תמונה של הכבלים: 13546646b.gif

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

מתאימים.

אפילו עדיפים לרכבים בהם המצבר מגודל וצריכת הזרם לא קטנה.

[למשל, אצלי באוטו, כבלים "רגילים" לא עזרו בנסיונות התנעה בעזרת רכב אחר, רק כבלים "מעובים" שבמקרה היו לי - של ציוד צמ"ה עשו את ההבדל והאוטו הונע, לא אומר שכל אחד חייב לסחוב 4 קילו נחושת בבגאז' - אבל מכוניות בריאות צריכות כבלים בריאים]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אין שום בעיה, תשתמש חופשי, הכבל לא מייצר חשמל כדי לשרוף, הוא רק מעביר חשמל, ואין בעיה להשתמש, אני אגב כמה שנים הייתי משתמש בכבלים של משאיות להנעה, עדיין למעשה.

פורסם

אוקיי תודה רבה, מה דעתכם על המחיר שלהם באתר 150 ש"ח ומישלוח חינם?

היכן עוד ניתן לרכוש כבלים כאלה באיזור חולון? יש באוטו דיפו/הום סנטר/אייס?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

שים לב שבדרך כלל הכבלים הזולים מגיעים עם בידוד של 8 ס"מ ומוליך של מילימטר, כאילו שמדובר ב20K וולט, המצב צריך להיות הפוך. מדובר רק ב24 וולט, שים לב שהמוליך עבה במיוחד.

פורסם

ארז צודק. המחיר שציינת נשמע זול מאד לכבלים עבים. אני דיי משוכנע שמה שעבה שם זה הבידוד. אלה רוב הכבלים שמוכרים היום...

אני הכנתי כבלים סופר עבים מכבלים של רתכת. אתה יכול לקנות כאלו במטרים בכל מיניי עוביים. גם צבתות להארקה של רתכת מעולים במקום התנינים הזבלים שמגיעים עם הכבלים.

אנשים קונים אותם ואח"כ פשוט לא מצליחים להניע כמו שקרה לך...

פורסם

אביב היכן רכשת את הכבלים של הרתכת לפי מטר?

כמה עובי מומלץ שיהיה המוליך נטו ללא הבידוד ע"מ שיהיה מסוגל להניע כל רכב כולל משאיות כבדות?

כמה עולה כבל כמו של רתכת עבה למטר רץ?

שניי הכבלים צריכים להיות בדיוק אותו דבר או שיש הבדל בין ה+ ל- ?

יש מקום/חנות/מפעל שניתן לרכוש את המוצרים בנפרד ו"לבנות" את הכבלים עצמאית באיזור חולון?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

חנויות רציניות לכלי עבודה מחזיקות כבלים כאלה. אין הבדל בין פלוס ומינוס, רצוי לשים תנינים בצבעים אדום ושחור למניעת בלבול.

באיזור התעשייה "טמפו" , בתחילת רח' הפלד יש חנות די גדולה לכלי עבודה. אולי תמצא שם. אם לא - דר' ת"א לא רחוקה. רח' יצחק שדה, או בפלורנטין פינת הרצל ("דרור כלי עבודה").

פורסם

אולי אני אגש לפסיכולוג.

בכל מקרה, כבלים של רתכת לא קונים, מוצאים.

לא חסרות רתכות זרוקות במדינה.

זה כמו סוללות, לא קונים, מעבירים ממכשיר למכשיר, ותחנה אחרונה היא שעון קיר.

אגב, כששעון קיר לא מצליח לטפס את העלייה בצד שמאל, סימן שצריך לזרוק את הסוללה לפח.

הסדר נקבע על פי הצריכה בוואט של המכשיר. כמובן.

פורסם

חנויות לאספקה טכנית, כמובן שאין הבדל בין הכבלים. הם בדר"כ בצבע כתום. אחרי שתכין כבלים זהים תצפה בקצה עם איזולירבנד צבעוני או שרינק כדי להבדיל בין הכבלים.

אני מכיר כמה כאלה בפ"ת אם זה קרוב לך.

בכל מקרה אם זה לרכב פרטי אתה יכול לקנות כבל 25mm² (נקרא 25 קוודרט שהוא שטח המוליך ולא קוטרו). לדעתי כבל כזה יכול להספיק גם למשאית. אם אתה רוצה משהו יותר כבד יש כבל 35mm².

לכבלים אלו יש גם בידוד כפול ואז הם עמידים יותר.

אני לא ממליץ לך לקנות תנינים רגילים כיוון שהם דיי גרועים בהעברת זרם. אם אין ברירה או שאתה רוצה לחסוך תחבר את הכבל לשני הצדדים של התנין (כלומר לצד אחד וממנו לשני בצורת קשת לכיוון הציר) או שתחבר אותו עם בורג קרוב לראש ולא לידיות.

אני ממליץ לך לקנות במקום תנינים רגילים ידיות הרדום של רתכת, יש כאלו קטנות. הן כוללות את הג'ימפור בין שני צידי התנין ע"י אריג נחושת. כמו כן החיבור הוא בעזרת בורג בקצה- קרוב לנק' המגע. תקנה בחנות חשמל נעלי כבל לכבל שתקנה- יש כאלו מאסיביות מאד. תבקש שילחצו לך אותן או שתלחץ עם ג'פקה וגם תלחים בקצה. אתה תצטרך למשימה הזאת מלחם של לפחות 100W.

כך תקבל יצירת מופת של כבלים.

אגב למי שמתעצל, יש חנות לאספקה טכנית בפתח תקווה- "משה רידל", בנאדם מבוגר ונחמד והוא מכין כאלו כבלים לפי הזמנה ולא לוקח יותר מידיי. שמעתי שכל נהגי המשאיות קונים ממנו, הוא אפילו מבין ומחליף את הבורג בידית לבורג פליז.

נ.ב. חשוב לא לעשות כבלים ארוכים מידיי. אחרת יהיו הפסדים גדולים. 2.5 מטרים מספיק לכל היותר.

פורסם

המחיר אכן זול מידי.

אדגיש את שנאמר שלא רק חתך הכבל קובע, אלא החיבור לתנין חייב להיות מעוגן בהלחמה, ולא רק זאת, יש לדאוג שקפיצויות התנין תהיה חזקה מאוד, להידוק ומניעת נפילת מתח בחיבור שבין נעלי כבל המצבר והתנינים.

ודרך אגב, להכין 3 סטים כבלי עזר (לשירות המוסך שלנו) עלה לנו מעל 1000 שח לפני מעמ!!!! ישירות מספק הכבלים והתנינים.

לתשומת לב מחפשי המציאות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני יכול להיות שהכינו לכם כבלים מכסף עם תנינים מצופים בזהב אבל אני בספק...

אני הכנתי יותר מפעם אחת כבלים מעולים באופן דומה למה שתארתי (כבלי רתכת- שאגב יש בכל עובי שרוצים, תנינים של רתכת שהם סופר חזקים וכוללים בורג לחיבור בקצה, קפיץ שלא צריך לספר עליו והכי חשוב נעלי כבל לזרם גבוה, כאלה של חברת חשמל) והמחיר היה בסביבות 150-200 ש"ח לחומרים לזוג אחד.

עוד לא נולד הסמיטריילר שהם לא יניעו...

אני דיי משוכנע שהסטים שהכינו לכם ב-1000 ש"ח היום במחיר מופרז. אני גם בספק גדול אם הם היו טובים יותר.

• תוכן חדש...