Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק לפי מהירות נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

TIME IS MONEY, ולכן המהירות הכלכלית ביותר תלויה בשווי הזמן שלך.

לפנסיונר שיש לו את כל הזמן שבעולם - המהירות הכלכלית ביותר היא החסכונית ביותר בדלק (אולי 90, פלוס מינוס)

למנכ"ל שמרוויח 500$ בשעה המהירות הכלכלית ביותר היא המהירות הסופית של הרכב.

וכמובן שיש את כל מצבי הביניים ביניהם.

ובלי קשר - הכביש הוא מקום מסוכן מאוד ורצוי להיות בו מינימום זמן. סעו מהר.

ויל

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה מספרים שאופיניים לרכב ממוצע:

(1400 ק"ג על הכביש, מקדם גרר 0.32, התנגדות גלגול צמיגים 0.012 במהירויות רגילות)

(חושב על פי שטח פנים 2 מ"ר וצפיפות אוויר 1.2 ק"ג לקוב).

הספק הדרוש עבור נסיעה במהירויות שונות:

מהירות... כ"ס לגלגול... כ"ס לאוויר... סה"כ כ"ס דרוש

50...3 ...1... 4

80 ...5... 6... 11

90 ...5 ...8 ...13

100 ...6... 11... 17

110 ...7 ...15... 22

120 ...7 ...19... 26

200 ...14 ...88 ...102

עכשיו אם משקללים את זה שכנוסעים יותר מהר אז הרכב עובר יותר קילומטרים באותו זמן, אפשר לקבל צריכת דלק. לא חישבתי אותה ממש (אפשר לחשב כמה ג'אול יש בליטר דלק, ולהניח שהמנוע מנצל רק חמישית מהאנרגיה). אני רק מראה השואה של צריכות דלק בין המהירויות השונות, יחסית למהירות 80:

מהירות.... צריכת דלק יחסית ל 80 קמ"ש:

80 ... זהה

90 ... 14% יותר

100 ... 30% יותר

110 ... 47% יותר

120 ... 68% יותר

200 ... 288% יותר (פי 3.88 )

בהשוואה בין 200 ל 100 יצא פי 3 יותר דלק ולא פי 4, וזה (כמו שאמרו) בגלל שלא רק התנגדות האוויר משפיעה אלא גם התנגדות הגלגול של הצמיגים).

יש כמובן הבדלים קטנים ביעילות שריפת הדלק ונצילות המנוע בין הסל"דים השונים והעומסים השונים. לכן ב 80 יתכן ויש בזבוז מסוים של דלק עקב סל"ד נמוך מהרצוי, ואילו ב 200 קמ"ש יש בזבוז גדול עקב ההכרח לנסוע בסל"ד גבוהה שיוצר חיכוכים במנוע. אני מאמין שלטווח מהירויות של 90-120 אין הרבה שינוי בפרמטר היעילות, ולכן הטבלה שנתתי תהיה קרובה למציאות.

תיקון חשוב:

בטבלה של צריכות הדלק לא מופיע כמות הדלק שהמנוע לוקח לסובב את עצמו. נתון זה מקטין את ההבדלים בין המהירויות השונות. אם כמות הדלק שהמנוע דורש כדי לסובב את עצמו קבועה יחסית (פר קילומטר) , נתון זה יקטין את ההבדלים בין המהירויות והם לא יהיו כלכך גדולים.

פורסם

ניב אתה מטורף :)

שעה וחצי של האצות מטורפות?! כמה דלק שרפת?!

אם כבר בחישובים מדוייקים עסקינן, אל תשכחו שלמנוע יש גם הפסדים פנימיים (חיכוח, חום) שגם מבזבזים לא מעט דלק. נתון חשוב שיש לזכור שההפסדים הפנימיים ביחס ישר לריבוע הסל"ד, כלומר אם המנוע מסתובב פי 2 יותר מהר, ההפסדים הפנימיים גודלים פי 4.

יום טוב גם לך

פורסם
אני אוסיף קושייה- האם מבחינה כלכלית משתלם לנסוע קצת יותר מהר? שהרי נגיע למקום יותר מהר, וניסע פחות זמן ברכב,

כך שאנו מגיעים לאיזון כלכלי.

כלומר, ניסע 90 קמ"ש בכביש בארוך 60 קילומטרים, או ניסע 130 קמ"ש באותו כביש, נגיע יותר מהר במהירות הגבוהה הנ"ל,

כמובן שהצריכה הרגעית במהירות הגבוהה תהיה גבוהה יותר, אך הנסיעה קצרה יותר.

מה תשובתכם?

אביחי

את האמת, הקושיה שלך בהחלט במקום (לא לגבי עלות הק"מ או הדלק אלא עלות שחיקת המנוע)

מי שזוכר מצה"ל נגמשים / טנקים לא בודקים כמה ק"מ הרכב נסע אלא "שעות מנוע" (שע"מ)

במקרה הקיצוני רכב שכל היום בחניה מונע ולא נוסע ק"מ עדיין נשחק ואפילו בצורה רצינית.

אבל זו לא היתה שאילתך, השאלה היתה לגבי עלות לק"מ / למרחק והתשובה החד משמעית הינה שמהירות גבוהה יותר מהאופטימלית עולה יותר כסף לק"מ בדלק.

רעיון חדש ליצרני הרכב, חוץ ממד ק"מ להוסיף מד שע"מ כך שנוכל לקבל דעה הרבה יותר טובה על רכב (רכב שנסע 100,000 ק"מ בבינעירוני, כלומר מעט שעות מנוע לעומת רכב שנסע 70,000 ק"מ בעיר עם המון שעות מנוע)

בברכת חג שמח

פורסם

ניב, חן חן לך על הבדיקה. נהניתי לקרוא.

להבא, בהנחה שאי פעם תערוך את הניסוי מחדש (וגם לכל אלה שמתכננים לעשות ניסויים דומים), כדאי מאוד להיעזר ב-GPS שמספק נתון מהירות מדויק ביותר. אני, למשל, למדתי מה-GPS שהספידומטר שלי מראה באופן קבוע 5 קמ"ש יותר ממה שאני נוסע בפועל, לא משנה מה היא המהירות (כלומר, אני לא יכול לומר שיש לי סטיה של X אחוזים בספידומטר).

כך בהכרח תוכל להגיע לתוצאות מדוייקות יותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אנקדוטה מעניינת, אם הייתי לוקח את הנתון של רוני, מעלה ב 10% כל 10 קמ"ש ומחשיב ריבית דריבית (כלומר 10% בין 110 ל 120 שנותן 21% בין 120 ל 100) הייתי מקבל מכפיל של: 2.59 . קרוב באופן מחשיד :-)

אהא! ידעתי שצדקתי!

ועכשיו, ברשותכם, אני טס לאיטליה.

נתראה!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...