Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק לפי מהירות נסיעה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל בנסיעה בין 100 ל200 קמ"ש אינה בדיוק 4.

הכוח שמפעיל המנוע הוא לא רק עבור התנגדות האוויר.

במצב של 100 קמ"ש רוב הכוח שנאלץ המנוע להפעיל

הוא בשביל לההיע את המשקל העצמי של הרכב.

ההתנגדות בשלב זה היא יחסית ניתנת להזנחה.

במהירות של 200 קמ"ש ההתנגדות מועלת בשלישית

ולכן הכוח הנוסף שנאלץ המנוע להשקיע הוא רק עבור

ההתנגדות של האוויר. לכן אם בשביל להגיע נגיד ל100 קמ"ש

אתה צריך להשקיע כמות מסויימת של כוח, אז בעבור 200 קמ"ש

תיצטרך לפי הערכותי משהו כמו פי 3 כוח בסה"כ (או אפילו פחות).

ככל שהמהירות עולה כך פוחתת ההשפעה של המשקל העצמי של הרכב

והאוירודינמיקה משפיעה.

אבל כל זה נכון בתאוריה. במציאות יש לך הרבה מאוד משתנים. וזה תלוי

בתיבת ההילוכים וכו'. ככה שזה אידיוידואלי לכל רכב ולכל מצב.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קצת פיסיקה:

בנסיעה במהירות קבועה במישור למשקל הרכב אין שום משמעות בצריכת הדלק.

צריכת הדלק - לאן הולכת האנרגיה?

1. לאיבוד, מנועי בנזין מנצלים רק כ 30% מהאנרגיה הגלומה בדלק ומנועי דיזל מעט יותר, מה קורה ליתר האנרגיה, נפלטת כחום עם אדי הפליטה, דרך הרדיאטור ובחימום איזור המנוע.

2. לעבודה:

העבודה מתחלקת לשלושה חלקים:

א. חיכוך: במנוע, במערכת ההנעה, של הצמיגים ולתפעול מערכות עזר (כמו מזגן, אלטרנטור וכו').

ב. להתגבר על התנגדות האויר, שזה גם סוג של חיכוך.

ג. להאצת המכונית, פה בא לידי ביטוי המשקל כמו גם מומנט האינרציה של הגלגל [בשפת בני אדם: המרחק של מרכז הכובד של הגלגל מהמרכז (רדיוס מרכז הכובד), כפול המסה שלו]

לרכבים שונים גרר שונה, ומקדמי חיכוך שונים ולכן התנהגות שונה.

הנצילות של המנוע אינה קבועה, ישנה נקודת הנצילות המירבית ולאורך יתר עקומת ההספק הנצילות פחותה.

בחורף נצילות המנוע עולה, בקיץ הנצילות יורדת עוד לפני שמפעילים מזגן.

רכב עם גרר נמוך על צמיגים דקים ומיסבים טובים יעלה באופן יחסי פחות בצריכת הדלק מאשר רכב עם גרר גבוה, צמיגים גדולים ורחבים ומיסבים פחות טובים.

פורסם

IID - מדוייק בהחלט, רק תוספת קטנה:

בנסיעה בעליה יש להוסיף סעיף נוסף של צבירת אנרגיה פוטנציאלית (גובה) - וההספק שיש להשקיע בכך עומד ביחס ישר למהירות (כלומר כמות הדלק לטיפוס עליה נתונה לא ממש תהיה תלויה במהירות, זה מצטמצם) וגם ביחס ישר למשקל הרכב (וזה כבר לא מצטמצם)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יא ווארדי. מה עשיתם ?

יש הרבה מאוד משפיעים, חלקם זניחים יותר וחלקם זניחים פחות.

לאלו שלא מגישים את הדוקטורט בפיזיקה מחר, מספיק לדעת שמהירות השיוט החסכונית היא המהירות הגבוהה ביותר אליה ניתן להגיע בהילוך גבוה בסל"ד הנמוך ביותר (מחוג המהירות ניצב | בסקאלה).

ככל שהמהירות עולה, השפעת התנגדות האויר גוברת, לא ביחס לינארי אלא ביחס הנדסי.

עם העליה ב-10 קמ"ש הראשונים - התנגדות הרוח היא X.

עם העליה ב-20 קמ"ש הבאים - התגדות הרוח היא לא 2X אלא X בריבוע.

רוצים לחסוך בדלק במהירויות גבוהות מאוד בחישובים מיקרוניים ? ותרו על זה והשארו בבית.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מה זה הסל"ד הנמוך ביותר?

1000 סל"ד?

אני יכול לנסוע 35 קמ"ש ב-1000 סל"ד בחמישי (במישור...) - אני די משוכנע שצריכת הדל תהיה הרבה פחות טובה מאשר נסיעה ב-90 בחמישי.

ולגבי מחוג מהירות ניצב - זה שטויות, יש רכבים בהם המהירות שמתקבלת במצב כזה לא הגיונית כמהירות אופטימלית (בדוק במזדה3 נניח... המחוג ניצב בערך במהירות הסופית... חסכון בדלק לא יהיה במהירות הזו)

פורסם
מה זה הסל"ד הנמוך ביותר?

1000 סל"ד?

לא. ציינתי במפורש שבמהירות הגבוהה ביותר שניתן להגיע אליה.

אם בהילוך חמישי ב-1000 סל"ד המהירות היא 50 קמ"ש,

וב-2000 סל"ד המהירות היא 90 קמ"ש, אז 1000 סל"ד לא עונה לקריטריון.

אם באותו הילוך ב-5000 סל"ד המהירות היא 170 קמ"ש - זה גם לא עונה לקריטריון.

למשוואה שלושה פרמטרים, ואחרי נהיגה קצרה בכביש מהיר וישר תדע בכל רכב מהי המהירות החסכונית.

ולגבי מחוג מהירות ניצב - זה שטויות, יש רכבים בהם המהירות שמתקבלת במצב כזה לא הגיונית כמהירות אופטימלית

במכוניות בהן הסקאלה לא רנכית, וכשהמחוג ניצב הוא במרכז הסקאלה, בסביבות 90-140 קמ"ש - זו המהירות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לא. ציינתי במפורש שבמהירות הגבוהה ביותר שניתן להגיע אליה.

אם בהילוך חמישי ב-1000 סל"ד המהירות היא 50 קמ"ש,

וב-2000 סל"ד המהירות היא 90 קמ"ש, אז 1000 סל"ד לא עונה לקריטריון.

אם באותו הילוך ב-5000 סל"ד המהירות היא 170 קמ"ש - זה גם לא עונה לקריטריון.

למשוואה שלושה פרמטרים, ואחרי נהיגה קצרה בכביש מהיר וישר תדע בכל רכב מהי המהירות החסכונית.

במכוניות בהן הסקאלה לא רנכית, וכשהמחוג ניצב הוא במרכז הסקאלה, בסביבות 90-140 קמ"ש - זו המהירות.

המהירות היא ביחס ישר לסל"ד בהילוך נתון.

כלומר למשל אצלי (בקירוב) הילוך חמישי:

1000 סל"ד = 35 קמ"ש.

2000 = 70 קמ"ש.

3000 = 105 קמ"ש.

4000 = 140 קמ"ש.

5000 = 175 קמ"ש.

6000 = 210 קמ"ש.

7000 = כן, בטח.

איך אתה קובע את המצב האופטימלי? 2000 סל"ד אולי? או 3000? או בעצם 2600 (כ-90 קמ"ש)? או 3300?

פורסם

חזרתי לבייתי הקט, חשבתי מה לעשות בזמני הפנוי. עומר לא רצה סופרלנד והשעה היתה מאוחרת. יאללה אמרתי לעצמי, נלך למחשב.

מול המחשב, מנסה למצוא משהו מעניין בפורום, הודעה שאני מעורב בא והופ, קפצה מולי ההודעה של צריכת הדלק. רצתי לחפש את הדו"ח של רוני ונדהמתי. אין דו"ח, אין נתונים. האם זה הוא הנער שהיו שולחים אותו להקים מסלולי גימקנה ברחבי הארץ? האם זהו הסנגר הקבוע לצרכי בדיקה ומחקר. המתמטיקה שיגעה אותו כנראה. טוב ניב אמרתי לעצמי, הגיע הזמן לשמש דוגמה עצמית.

יוצא לחושך, יחף, מגשש את דרכי על המזדה 6 הסגולה (צבע חציל למקפידים, לגברים בייננו, חציל זה ירק לא צבע ;-) ) המנוע מותנע בקלות ואני יוצא לכיוון היציאה מהעיר, ניידת עומדת ברחוב ליד ואני נוסע בזהירות ובוחר את יעדי - פלמחים.

פלמחים תמיד היה מקום אהוב עלי לבדיקת מכוניות. לא, הוא לא מעניין מוטורית, אין שם סיבובים מעניינים, אבל יש שם כביש לא רע, פיתולים עדינים שניתן לקחת במהירויות גבוהות ומעט רכבים. הגעתי לשם וניסיתי להאיץ, מעט רכבים שאלתי את עצמי, בתחת, עשרות רכבים החליטו משום מה לנסוע בכביש הכי שומם במרכז. בדיוק להפריע לי בבדיקתי. בתור התחלה בדקתי צריכת דלק במאה קמ"ש, זה קל 6.8 ליטר ל 100 ק"מ. או ליטר ל 14.5 ק"מ. צריכת דלק נמוכה מאוד, זה נובע בין היתר משום שהמקום המדידה האופטימלי היה בירידה קלה. מהצד השני היו מספיק יתרונות לבחור דווקא את המקום הנ"ל. הוא נמצא לאחר ישורת ארוכה שלפניה סיבובים מהירים מאוד, יש שם שלט שמסמן את מיקום המדידה באופן מדוייק לכל הניסיונות, 6.8 במאה קמ"ש. ועכשיו הגיע הזמן לבדיקה השניה...

לפני הבדיקה השניה הקפדתי לשמור על תנאים זהים - אין מזגן, רדיו דלוק בווליום נמוך (הריכוז שצריך במהירויות שכאלו), חלונות סגורים, קרטז קונטרול לקיבוע מהירות, מחשב דרך מכוון לתפוס את צריכת הדלק כל 5 שניות ומצב טיפטרוניק.

נסיעה לצד השני, וגז, הרכב מאיץ יפה, מגיע ל 120 כמו כלום, 140 בכיף, 160 במאמץ, 190 בסחיטה של הדוושה ופתאום משהו מוזר, נגמרה הדרך. כבר? אני חושב לעצמי כאשר אני בולם במהירות מלפני הצומת הקרבה, חוזר חזרה בעדינות. ממתין שיעברו המכוניות שנקראו בדרכי ואז שאני רואה מכונית נוספת מתקרבת אני לוחץ על הגז. 120 כמו כלום, 140 בכיף, 160 במאמץ, ופתאום בסביבות 170 אני מבחין במכוניות שנתתי להם לעבור קרובות מאוד, אני מצליח להגיע ל 180 שאני רואה שאני כבר בטווח מגע. עוד שניה ואחד הערסים יוציא יד מהרכב ויתן לי כפה על העבודת פחחות המחורבנת שתהיה לאוטו שלו. ברקס מהיר ופרסה.

אני חוזר שוב לנקודת ההאצה, ממתין שיעברו מכוניות, סופר 30 שניות מרגע המעבר עד שאני מרשה לעצמי לזנק. רק כדי ללמוד ש30 שניות זה כנראה כמה שניות פחות מדי, שוב אני נתקע בתיסכול מאחורי קבוצת מכוניות, שוב מפרסס.

הפעם אני לוקח יותר מרחק, מודד לפחות דקה מאז המכונית האחרונה מתרחק עד קצת אחרי הקפיצה שבכביש, נותן גז מלא, הרעידות מזכירות לי שבטיפטרוניק של מזדה רק אני מעביר הילוכים (תכונה מבורכת של הרכב), אני מעביר לשני - כמו כלום, 120 בקלילות 140 בכיף, 160 במאמץ, 190 בקושי רב, אני ממשיך ללחוץ והרכב מגיע ל 200 ממש מטרים לפני השלט, אני מקבע מהירות בקרוז קונטרול ומסתכל על תריכת הדלק. 21.4 ליטר ל 100 ק"מ. אני נושם לרווחה, עשיתי את זה. לוקח לי עוד דקה ורבע להבין שלא העברתי לחמישי, התוצאה יעילה כמו שאח שלי עוזר בעבודות הבית.

התשישות מכה בי, או יותר נכון האדרנלין. משהו באמצע, אני עברתי את הכביש הזה יותר מעשר פעמים כבר בלילה. לנסוע במהירויות שכאלו בסיבובים שם זה דבר שדורש ריכוז. לילה, המון מכוניות לבנות גדולות של ערסים שחורים קטנים. אני הולך שוב לנקודה המרוחקת. סופר דקה וחצי שאני רואה אורות מאחורי, ומבין שלקחתי יותר מדי מרחק ואני קרוב לסיבוב יותר מדי. על הזין שלי, ה6 מאיצה על השוליים, מגיעה למהירות יפה לפני שהרכב מספיק להתקרב, בינתיים הוא מאט ואני מאיץ אל מול הקפיצה. 120 בקלילות 140 בכיף, 160 במאמץ ואני בסיבובים לפני הישורת, 189, 190 בקושי ואני לוחת את הרגל בכוח. 200, 200, 200 :!: מעביר לחמישי כדי לקחת קריאה נכונה אחרי זמן מספק. ציון הצריכה מתנדנד קרוב ל 20 ואז מתייצב על 17.8 בישורת מול השלט. העבודה הושלמה :!:

5.6 ק"מ לליטר היא תוצאה ממש לא רעה לחמהירות שכזאת. אני בטוח שלירידה יש השפעה לא קטנה וכנראה שמד המהירות לא הכי מדוייק.

בבדיקה הפשוטה והלא מדוייקת הגעתי לתוצאה של יותר מפי 2.5 , צריכת דלק לפי המהירות. 2.61

אנקדוטה מעניינת, אם הייתי לוקח את הנתון של רוני, מעלה ב 10% כל 10 קמ"ש ומחשיב ריבית דריבית (כלומר 10% בין 110 ל 120 שנותן 21% בין 120 ל 100) הייתי מקבל מכפיל של: 2.59 . קרוב באופן מחשיד :-) למרות שאני חושב שהקרבה די מטעה ומיקרית. לפחות נחמד הקירבה הזאת.

הבדיקות הנ"ל נערכו במוחי הקודח. כנ"ל מכונית המשטרה שראיתי דוהרת לכיוון הכביש הזה שהייתי בדרכי חזרה. כנראה שהנהגים שהביטו בי בחשד החליטו גם לדווח. צודקים.

סך הכל הוקדשו לעניין בערך שעה וחצי, כולל כתיבת הדו"ח הנ"ל. מקווה שלאלו שהיה סבלנות לקרוא את כל השטויות שלי יהיה גם הטקט לא לרדת עלי יותר מדי, לפחות לא באופן שאני אבין :-)

עכשיו באמת הגיע הזמן לישון.

לילה טוב לכולם

ניב

פורסם

מה שלא עושים בשביל המדע :-D

אצלי ברכב אין מד סל"ד. בטח כי זו היתה גירסת הליסינג של מרצדס בשנת 84.

במקום מחשב דרך יש מד-אקונומי (צריכת/חסכון דלק). חציו שחור וחציו אדום. המד הזה יכול להוציא את כל הכיף מנהיגה אגרסיבית. ליטוף קטן על דוושת הגז וכבר נכנסים לטווח האדום. אם ממש מורידים קיק אז המחת "נדבקת" לקצה האדום של המד. כאשר מדליקים מזגן אז המד מגיע לרבע (מבלי לנסוע או לתת גז). המהירות האפוטימלית מבחינת צריכת דלק היא 100 קמ"ש. עד 140 נשארים מתחת לתחום האדום. מעל 140 מטפסים לתוך התחום האדום.

אסף

פורסם

ניב - אתה הזוי. אבל כל הכבוד.

אם תהיה לי סבלנות פעם אני מתכוון לעשות בדיקה כזו במהירויות יותר שפויות, אבל עם יותר מדידות.

משהו כמו:

60, 70, 80, 90, 100, 110, 120, 130, 140 בהילוכים 4 ו-5.

זה סך הכל 18 מדידות.

אה, ועוד פעם הכל עם מזגן.

ופעם שלישית בלי מזגן אבל עם 2 חלונות פתוחים לגמרי.

פורסם

ניב - אתה חולה.

בצורה טובה ומדהימה שתורמת לאנושות - אבל עדיין חולה.

קנווד - ממהירות מסויימת זה יותר חסכוני לנסוע עם מזגן. משהו כמו בין 80 ל100.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אני אוסיף קושייה- האם מבחינה כלכלית משתלם לנסוע קצת יותר מהר? שהרי נגיע למקום יותר מהר, וניסע פחות זמן ברכב,

כך שאנו מגיעים לאיזון כלכלי.

כלומר, ניסע 90 קמ"ש בכביש בארוך 60 קילומטרים, או ניסע 130 קמ"ש באותו כביש, נגיע יותר מהר במהירות הגבוהה הנ"ל,

כמובן שהצריכה הרגעית במהירות הגבוהה תהיה גבוהה יותר, אך הנסיעה קצרה יותר.

מה תשובתכם?

אביחי

פורסם

אביחי, הצריכה הגבוה יותר היא לא צריכה ריגעית. היא צריכה לק"מ.

כל ק"מ שתסע במהירויות הגבוהות יותר יצרוך יותר דלק מק"מ במהירות נמוכה. לכן זה בחיים לא יהיה כלכלי מבחינת דלק לנסוע מהר.

פורסם

אביחי, המרחק הוא נתון.

PER אותו מרחק אתה תצרוך יותר דלק וזה לא ישתנה לעולם.

אתה כן תחסוך זמן.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...