Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אכזבה ל-Zoom zoom 3 ב-Euro-Ncap

Wiking
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נכון, והכי טוב אוטו גרמני

מוטי

מסכים!

רכב גרמני הוא באמת הכי טוב.. :)

ובנימה יותר רצינית, aa123, העובדה שהמגאן מתקפלות ככה מקדימה זה כדי שבמקרה של תאונה מה שיספוג את עוצמת הפגיעה יהיה הרכב ולא הנוסעים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

SFI מה שבאמת הדהים אותי בדברים שלך היא שהתייחסת ל60 קמ"ש כאילו מדובר בזחילה.

אם תידע איזה כוחות פועלים בכזאת מהירות תפסיק לזלזל, בי נכנסו מאחור ב20 קמ"ש ובמשך יומיים הרגשתי כאבים בצוואר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לכל אלה שקונים רנו מגאן קטנה ומתגאים בכך שהיא בעלת 5 כוכבי בטיחות,תמשיכו בשלכם.

אני לא אשכח את היום בו רנו מגאן 2004 התרסקה לי בפגוש והפכה לפחית,נכון שרכב אמור לספוק אנרגיה אבל ב60 קמ"ש רכב לא אמור להתקפל כמו פחית.

שכל אחד יהנה מדירוג הבטיחות של רכבו.

אני אישית מעדיף ליסוע בקוואליר עם דירוג בטיחות 1, כשראיתי מבחינת בטיחות מה קורה לה כאשר מתנגשים בה-וראיתי מה קורה לרכב שמתנגש.

אתם תלכו לפי כוכבים אני אלך לפי המציאות.

השאלה מאיפה הדרך לבית הקברות יותר מהירה?!

אין קשר לדיעות אלא לעובדות בלבד, מבחינה פיזיקלית כשרכב נכנס ברכב / קיר / הולך רגל או סתם נעצר, יש לו עדיין אנרגיית תנועה, כשאתה עוצר אותו בהפתעה (בין אם זה התנגשות או בלמים) האנרגיות מופעלות על עצמים אחרים (ז"א אתה, נוסעים אחרים, קיר, הולך רגל).

כל ההקדמה הזו נסמכת על חוק אחד ויחיד - חוק שימור האנרגיה, לפיו אנרגיה לא נעלמת אלא משנה צורה. באותו רגע שעצרת את הרכב יש לו עדיין אנרגיית תנועה והיא חייבת לעבור לאנשהו.

כשיש לך ברכב איזורי קריסה, הם מתוכננים לספוג את כל האנרגיה שהם יכולים לספוג (בעצירה שהיא כניסה בעצם אחר ולא בלימה רגילה), כל כוח נוסף מופעל עליך ישירות.

מאותה סיבה למשל כשאתה בולם חזק אתה עף קדימה.

זאת הייתה הודעת פיזיקה בשקל תשעים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דווקא לפי דעתי ציון 4 מתוך 5 הוא ציון טוב ויש רכבים ברמה גבוה יותר שלא מגיעים אפילו לתוצאת זהות של המאזדה 3.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם
אין קשר לדיעות אלא לעובדות בלבד, מבחינה פיזיקלית כשרכב נכנס ברכב / קיר / הולך רגל או סתם נעצר, יש לו עדיין אנרגיית תנועה, כשאתה עוצר אותו בהפתעה (בין אם זה התנגשות או בלמים) האנרגיות מופעלות על עצמים אחרים (ז"א אתה, נוסעים אחרים, קיר, הולך רגל).

כל ההקדמה הזו נסמכת על חוק אחד ויחיד - חוק שימור האנרגיה, לפיו אנרגיה לא נעלמת אלא משנה צורה. באותו רגע שעצרת את הרכב יש לו עדיין אנרגיית תנועה והיא חייבת לעבור לאנשהו.

כשיש לך ברכב איזורי קריסה, הם מתוכננים לספוג את כל האנרגיה שהם יכולים לספוג (בעצירה שהיא כניסה בעצם אחר ולא בלימה רגילה), כל כוח נוסף מופעל עליך ישירות.

מאותה סיבה למשל כשאתה בולם חזק אתה עף קדימה.

זאת הייתה הודעת פיזיקה בשקל תשעים

ידידי,

ברור לי שפועל כח שימור האנרגיה.

אבל משום מה כשאמא פגעה ברכב אחר אצלנו הפגוש ספג את האנרגיה,בעוד שמבגאן הפח ספג את האנרגיה.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

למה לזעוק הכצעקתה?, מישהו באמת ציפה לכך שהמאזדה 3 תקבל 5 כוכבים? אני חושב שרוב הציבור (כולל הלקוחות) צפו שהיא תמצא את עצמה עם 4 כוכבים ולא מעבר לכך.

פורסם

SFI, זה מאוד פשוט: אין לקשור כלל בין אופן התפרקות/הימעכות הרכב לבין הבטיחות שהוא מעניק.

בניסיונות המוקדמים (שנות ה-70') ליצור מכוניות בטוחות, היו יצרנים שפיתחו מכוניות חזקות

ועמידות במיוחד - בתאונות מסוימות הרכב היה יוצא די שלם מהתאונה, אבל אז התברר שהנהג מת,

כי הגוף שלו ספג את האנרגיה. מאז שינו את הכיוון לגמרי, וכיום מתכננים אזורי קריסה וכו'.

ואם שרדתי תאונה חזיתית ב-70 קמ"ש באקסנט (נוסע, בלי כרית אוויר, מינוס צלע שבורה)

אז כמובן שאין מקום לסטיגמות המגוכחות של יפניות/אירופאיות/קוריאניות/YOU NAME IT.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
SFI, זה מאוד פשוט: אין לקשור כלל בין אופן התפרקות/הימעכות הרכב לבין הבטיחות שהוא מעניק.

בניסיונות המוקדמים (שנות ה-70') ליצור מכוניות בטוחות, היו יצרנים שפיתחו מכוניות חזקות

ועמידות במיוחד - בתאונות מסוימות הרכב היה יוצא די שלם מהתאונה, אבל אז התברר שהנהג מת,

כי הגוף שלו ספג את האנרגיה. מאז שינו את הכיוון לגמרי, וכיום מתכננים אזורי קריסה וכו'.

ואם שרדתי תאונה חזיתית ב-70 קמ"ש באקסנט (נוסע, בלי כרית אוויר, מינוס צלע שבורה)

It dosent mean that after every bump acar must fall apart.

acar also has to be practical.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם
נכון, והכי טוב אוטו גרמני, וצרפתיות תמיד מתפרקות, ואמריקאיות טובות רק לקו ישר...

או -

בחייאת זום זום (יש משמעות נסתרת :wink:), תחסוך מאיתנו את הסטיגמות המפגרות האלו.

מוטי

סטיגמות? אני מדבר עובדות.

כמה מכוניות יפניות שנבחנו ב-EURO-NCAP קיבלו 5 כוכבי בטיחות?

1.טויוטה יאריס 2. טויוטה אוונסיס 3. טויוטה פריוס 4. לקסוס GS300 י 5. מאזדה 5

5 מכוניות, זהו ו-80 אחוז מהם תוצרת טויוטה, איפה שאר היצרניות היפניות?

היום 5 כוכבים זה סטנדרט.

ושאני אתחיל לספור כמה מכוניות אירופאיות שנבחנו קיבלו 5 כוכבים? אני מניח שפי 3-4 או אולי יותר.

פורסם

אתה כנראה מתכוון למכוניות שנות ה 50'.

לקראת סוף שנות ה 60' החלו היצרנים להשקיע מחשבה ומשאבים לנושא הבטיחות הפאסיבית,ומרכזי ניסוי הוקמו ברוב המיפעלים הגדולים.

אמנם הניסויים היו די פרימיטביים ובמהירויות איטיות,מה גם העובדה שכללו לרוב ניסוי ריסוק חזיתי "ישר" בלבד,אך היצרנים בכל זאת ניסו לשפר את הבטיחות הפאסיבית,או לפחות להיתייחס אליה.

הבעייה החלה עם פרוץ משבר האנרגייה של 73',מה שגרם להיסטריית צריכת הדלק,נושא שהפך אופנתי מאד אז,מה שגרר ניסיונות מרובים לחסוך ככל האפשר במישקל המכוניות,מה שבא פעמים רבות על חשבון הבטיחות האקטיבית.

היצרנים היחידים שהיתיחסו תמיד לבטיחות הפאסיבית,ובעצם בנו את כל המוניטין שלהם על כך,היו וולבו וסאאב השבדיות.

הוולבו 144 שהוצגה ב 66' היתה המכונית הראשונה בעולם בה יושמו אמצעי בטיחות פאסיביים כמקובל בימנו-תא נוסעים מוגן בכלוב פלדה,אזורי קריסה הדרגתיים מלפנים ומאחור,מוט הגה קורס,ובדגמים מאוחרים יותר(73' והילך)גם מוטות הגנה לרוחב הדלתות,מיכל דלק מוגן,שמשה קדמית רבודה,אתראה לאי חגירת חגורות בטיחות וחגורות בטיחות אוטומטיות גם מאחור.

גם בקנה מידה של ימנו נחשבת ה 144 לבטוחה למדי,ובתחום הכה פופולארי כיום זה נחשב להישג נאה למכונית בת 40.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם באמת אתה מתעניין לדעת למה, אז תנסה קודם להרחיב את האופקים ותלמד משהו:

"Mazdaspeed3 is one of the most powerful high-performance sports compacts with front-wheel drive (FWD) on the road today.

http://www.edmunds.com/insideline/do/Drives/FullTests/articleId=116868

http://www.fast-autos.net/vehicles/Mazda/2007/Mazdaspeed_3/

מה!? יש מאזדה 3 דגם ספורטיבי! :roll:

.

ואיך זה רלוונטי לרכב (1.6 אוטומט) שמיובא ארצה :?

העובדה שיש לך מאזדה לנטיס לא מחייבת אותך להתנהג כמו בעל מניות בחברה

(או מינימום איש יחסי הציבור שלהם)

פורסם

מה שמתעלמים מממנו הוא שהמזדה 3 שקיבלה 4 כוכבים כשהיא מאובזרת במקסימום איבזור הבטיחות, מה שאינו נכון ל-90% מהמכוניות הנוסעות על כבישי ארה"ק.

עם הכרית וחצי הקיימת ברכבי הליסינג אני בספק אם היתה מקבלת יותר מ-3 כוכבים.

• תוכן חדש...