Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אכזבה ל-Zoom zoom 3 ב-Euro-Ncap

Wiking
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקשר להשוואה המגוחכת יפן-גרמניה. באותן תוצאות מבחן אחרונות של EURONCAP נבחנה אודי עם ה-Q7 (גם גרמני, גם אודי וגם יקר רצח) והתוצאה...4 כוכבי ריסוק! למה אף אחד לא מדבר על התוצאות הללו? לא מזכירים פשוט שוכחים. אגב אודי, ליצרן הגרמני הזה יש רק מכונית אחת הזוכה לציון המירבי של 5 כוכבים ממש כמו למאזדה (עם המאזדה5) זאת למרות שביורונקאפ בדקו הרבה יותר דגמים של אודי.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע, יש עוד מכוניות מגרמניה חוץ מאודי.

פורד, פולקסווגן, ב.מ.וו, אופל, מרצדס...

אבל תסתכלו על צרפת, הם הכי מצטיינים בתחום.

פיז'ו: 1007, 207, 407, 407 קופה, 807.

סיטרואן: C4, C4 PICASSO, C5, C6, C8.

רנו: קליאו, מודוס, מגאן, מגאן CC, לגונה, ול-סאטיס, סניק.

כל אלו עם 5 כוכבי בטיחות.

פורסם
בקשר להשוואה המגוחכת יפן-גרמניה. באותן תוצאות מבחן אחרונות של EURONCAP נבחנה אודי עם ה-Q7 (גם גרמני, גם אודי וגם יקר רצח) והתוצאה...4 כוכבי ריסוק! למה אף אחד לא מדבר על התוצאות הללו? לא מזכירים פשוט שוכחים. אגב אודי, ליצרן הגרמני הזה יש רק מכונית אחת הזוכה לציון המירבי של 5 כוכבים ממש כמו למאזדה (עם המאזדה5) זאת למרות שביורונקאפ בדקו הרבה יותר דגמים של אודי.

מה יותר מדאיג רכב ש-4 עשירים מסביון קנו לנשים שלהם או רכב שנמכר באלפים בכול חודש לכבשים בארצנו?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

הדירוג נכון אך ורק מול מכוניות מאותו סגמנט

אתה לא יכול להשוות ציון של ג'יפ לתוצאות של משפחתית גדולה או של משפחתית או של מיני ואן או של משאית

SFI אם הפגיעה הייתה קצת יותר חזקה ולא היה לפגוש יכולת לספוג עוד אנרגיה מה היה קורה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה לא יכול להשוות ציון של ג'יפ לתוצאות של משפחתית גדולה או של משפחתית או של מיני ואן או של משאית

SFI אם הפגיעה הייתה קצת יותר חזקה ולא היה לפגוש יכולת לספוג עוד אנרגיה מה היה קורה?

זה לא משנה את העובדה שאחרי פגיעה ב60 קמ"ש אני לא צריך ללכת ולהחליף את כל החלק הקדמי של הרכב שלי.

תראה בטיחות זה דבר משתנה מאדם לאדם,אני בטוח ברכב שלי יותר מבכל רכב אחר.

עניין של הרגל כנראה.

כך שמצידי גם 10 כוכבים שווים לת*ת.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

SFI התפיסה שלך מוטעית לחלוטין 60 קמ"ש זו מהירות גבוהה מאוד להתנגשות ואם הרנו לא הייתה מתקפלת כמו פחית אותו נהג שנהג בה היה נפצע קשה מאוד.

אתה גם צריך להגיד תודה לרנו שבנו מערכת קריסה מצויינת כזאת.

במקום שהתחת של הרכב שלך, הרכב שלך ואתה הייתם סופגים את עוצמת ההתנגשות הזאת כול החלק הקידמי של הרנו "בלע" את רוב האנרגיה של ההתנגשות.

עוד עניין הוא שהחלק האחורי של מכוניות הרבה יותר קשיח מהחלק הקידמי, כלומר אם תיכנס ברכב מאחור האוטו שלך ינזק הרבה יותר מהרכב שנכנסת בו מאחור.

אתה יכול לחיות באשליה שהקאווליר שלך בטיחותית למרות שעל פי המבחנים שעברה היא אחת מהמכוניות היותר גרועות מבחינת בטיחות בסגמנט שלה.

או שפשוט תפנים את זה תמצשיך לנהוג ולהנות מהרכב, ואם נושא הבטיחות מציק לך כשתחליף אותה הוא יהיה פרמטר חשוב בבחירת הרכב הבא.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
זה לא משנה את העובדה שאחרי פגיעה ב60 קמ"ש אני לא צריך ללכת ולהחליף את כל החלק הקדמי של הרכב שלי.

תראה בטיחות זה דבר משתנה מאדם לאדם,אני בטוח ברכב שלי יותר מבכל רכב אחר.

עניין של הרגל כנראה.

כך שמצידי גם 10 כוכבים שווים לת*ת.

אתה לא מבין במשהו, מנסים להסביר לך אבל אתה מתעקש להחזיק בדעה הלא נכונה שלך. לבריאות.

ובכל זאת אני אנסה.

מבחני ה-E-NCAP בריסוק מלפנים מתבצעים ב-64 קמ"ש.

בתור חובב אמריקאיות, תעיף מבט איך נראה צ'ירוקי אחרי פגיעה כזו.

אתה באמת חושב שהקווליר שלך תשרוד ריסוק ב-60 קמ"ש בפגיעה חזיתית כזו ?

כן מכונית מתקפלת בתאונה והמקרה הספציפי שלך לא אומר כלום. עמית (אחד המנהלים) התהפך עם סובארו ג'אסטי ויצא ללא פגע. האם זה אומר שהסובארו הקטנה בטוחה?

אתה יכול לחשוב שהקווליר שלך יותר בטוחה ממגאן II, היא לא. ממש לא.

פורסם

גיא,

אני ראיתי קאוואליר של חבר בתאונה חזיתית ,חיצונית לא נגרם הרבה נזק.

ההגה קרס,המנוע קרס מתחת לרכב-הכל עבד כמו שעון שוויצרי.

אני גם יודע שהרכב שלי בטיחותי יותר ממגאן 2 4 ו6.

שכל אחד ישמור את ההוכחות למי שבאמת צריך את זה, אני קיבלתי הוכחה לאחר שראיתי מה קורה לקאוואליר ב70 קמ"ש מפגיעה בעמוד ומה שלום הנהג שלה,לעומת מכוניות אחרות שראיתי בריסוק דומה.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

עכשיו רק נותר שתחליט, לפי הניסיון שלך, ולפי מה שאתה יודע שהקווליר שלך יותר מהנה לנהיגה מפורד פוקוס דור קודם, ואנחנו מסודרים.

פשוט אין שום סיכוי שהרכב שלך בטוח יותר ממגאן II. למי שחובב אמריקאיות זה לא נעים לשמוע, ועדיין.

פורסם

לא מדוייק.

הציון מתייחס לסיכויי הפגיעה של הנוסעים היושבים בתוך הרכב, כאשר מתרחשת התנגשות. מהבחינה הזו, הסיכויים שלך להפגע כאשר אתה יושב בסופרמיני שקיבל ציון מסויים שווים לסיכויים שלך להפגע כאשר אתה נוסע ב-SUV ששוקל פי שניים וקיבל את אותו ציון. חשוב רק לזכור שזה ציון שמתייחס לריסוק כנגד מחסום מאד מסויים.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אתה יודע, יש עוד מכוניות מגרמניה חוץ מאודי.

פורד, פולקסווגן, ב.מ.וו, אופל, מרצדס...

אבל תסתכלו על צרפת, הם הכי מצטיינים בתחום.

פיז'ו: 1007, 207, 407, 407 קופה, 807.

סיטרואן: C4, C4 PICASSO, C5, C6, C8.

רנו: קליאו, מודוס, מגאן, מגאן CC, לגונה, ול-סאטיס, סניק.

כל אלו עם 5 כוכבי בטיחות.

הטענות שלך לא כל-כך מדויקות, ראשית תבדוק כמה מכוניות צרפתיות נבדקו וכמה יפניות, הפער הוא בלתי נתפס, כך שתיאורתית לצרפתיות יש יותר סיכוי לקבל ציונים מקסימאלים מאשר ליפאנים (שכאמור נבדקו הרבה פחות). אגב, במידה ואתה מכניס את ארגון ANCAP, שהוא השלוחה האוסטרלית של NCAP אתה תגלה מספר מכוניות נוספות (יפאניות) שמקבלות את הציון המקסימאלי (סובארו B4 או סובארו פורסטר לדוג'). מה שנכון הוא, שהמכוניות הצרפתיות אכן מראות מסורת של בטיחות גבוהה ומהבחינה הזו הם עולים בצורה משמעותית על המתחרות הגרמניות (מישהו אמר סידרה 5?).

לגבי ספי, הראייה שלך היא ממש של ימי הבינים, תבדיל בין מראה הרכב לאחר תאונה לבין העוצמה שמועברת לנוסעים שברכב (את זה אתה לא יכול לראות). סתם נקודה למחשבה, אחד הגורמים העיקרים למות של אנשים, נובע מ"צליפת שוט" תזוזת הראש קדימה-אחורה בצורה מהירה פשוט שוברת את המפרקת וגורמת למות במקום לכן רנו מגאן משווקת עם משענות ראש אקטיביות שמלוות את הראש בזמן תאונה ומונעות את אותה תופעה מסוכנות ובשברולט...תתפלל לאלוהים כי לא שמעו על מע' כזו.

לסיכום, איגוד IIHS שהוא המתחרה הקרוב ביותר (ולדעתי מחמיר יותר) לNCAP בודק גם הוא את ההשפעות של מכוניות רבות לאחר תאונה לשם השוואה של איך זה צריך להיות ואיך לא:-

כך זה לא צריך להיות (P מסמל POOR משמע-עלוב)

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=45

כך זה צריך להיות (סתם רכב לדוגמא)

http://www.iihs.org/ratings/rating.aspx?id=145

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

SFI תפתח ותקשיב לחכמים ממך. אתה לא יודע הכל, ולפי ההודעות שלך בשרשור הזה אתה לא יודע בנושא בטיחות כמעט ובכלל.את הראש

הקוואליר נכנסה בעמוד ב 70 קמ"ש ולא קרה לה כלום? יופי. לך תידע מה היה קורה אם היית נכנס בעמוד עם מגאן2, יכול להיות שגם לא היה קורה כלום. לא?

בעולם יוצאים מנקודת הנחה מסוימת - מסכימים שייהרסו הרבה יותר מכוניות בתאונה ויהיו פחות נפגעים בנפש. אולי העולם מטומטם, אבל לדעתי זה הגיוני.

אז נכון, היום כל מכה קטנה והמכסה מנוע מתקפל, הכנף נשברת והנזק לכיס הוא הרבה יותר גדול - אבל תא הנוסעים נשאר שלם! אזור תא הנוסעים לא קורס ולא נפגע, בניגוד לרכב שלא תוכנן כהלכה (כמו הקוואליר או הרבה רכבים אחרי ישנים) שכשהם עושים תאונה אז גם תא הנהג יכול לקרוס הרבה יותר מהר מרכב חדיש. אז למרות שמבחוץ הקוואליר תיראה כאילו היא פחות נפגעה, הנהג שלה לא יצא חי מהאוטו. בניגוד למגאן 2 שהנהג אומנם ירגיש רע מזה שהאוטו שלו הושבת - אבל הוא חי!

Back to the original - NC again.

פורסם

לא נותר לי להפציר בגאון התורן עוד יותר. עצוב שמישהו חושב שקקליר זה רכב בטוח. באמת עצוב.

גיא אני מסכים עם כל מילה שלך.

ולעילוי התורן - אתה נהגת ברכב בזמן התאונה? לפני שני עמודים זה היה 60 קמ"ש, עכשיו זה 70.

אתה בכלל נהגת? אתה יודע מה היתה המהירות המדוייקת? בדר"כ בזמן תאונה לבני אנוש יש הרגל מוזר שמורידים את העיניים מהסקאלה, מסתכלים קדימה/במראות, בולמים בלימת פתע.

אז שוב:

אתה בטוח שזה היה 60 קמ"ש?

גמר חתימה טובה,

שלד

פורסם
בדר"כ בזמן תאונה לבני אנוש יש הרגל מוזר שמורידים את העיניים מהסקאלה, מסתכלים קדימה/במראות, בולמים בלימת פתע.

LOL

הלוואי. אולי כך היו נמנעות חלק מהתאונות (כמו במקרה שקרה לי שבוע שעבר, שנכנסו בי בכיכר).

פורסם
לא מדוייק.

הציון מתייחס לסיכויי הפגיעה של הנוסעים היושבים בתוך הרכב, כאשר מתרחשת התנגשות. מהבחינה הזו, הסיכויים שלך להפגע כאשר אתה יושב בסופרמיני שקיבל ציון מסויים שווים לסיכויים שלך להפגע כאשר אתה נוסע ב-SUV ששוקל פי שניים וקיבל את אותו ציון. חשוב רק לזכור שזה ציון שמתייחס לריסוק כנגד מחסום מאד מסויים.

טל

אז למעשה טל, אתה טוען שלדוגמה סיטרואן C3 שהיא סופר מיני, תהיה בטוחה כמו רובר 75 שהיא משפחתית גדולה, למרות שהתצוגת מכות מראה עולם אחר לגמרי: ב-C3 יש לנהג שני איזורים כתומים ושלושה צהובים, לנוסע יש איזור כתום ואיזור צהוב, בפגיעת צד יש לנהג שלושה איזורים צהובים.

ברובר לעומת זאת לנהג יש איזור אחד כתום ואיזור אחד צהוב, לנוסע יש רק איזור אחד צהוב, ובפגיעת צד לנהג אין איזורים צהובים כלל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...