Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיגו' 106 XS מודל 95,דגם מנוע KDX.

הבעיה היא כזאת, הונטה נדלקת קו אחד לפני האדום בשעון. ולמרות שהיא עובדת בנסיעה ובעצירה חום המנוע לא יורד ונשאר במקום ובהדלקת מזגן אפילו עולה. (בדקתי את הונטה והיא מסתובבת בכיוון הנכון).

כשמדוממים מנוע ומדליקים רק את הסוויץ', המחוג יורד לחצי וכשמניעים הוא שוב מתחיל לטפס. הנחתי יד על הרדיאטור למעלה ולמטה והוא לא היה חם. וזה כאשר המחוג הראה קו לפני האדום. יש ברכב רדיאטור שתי שורות. (האם יתכן שזה לא מספיק לקירור רכב זה?)

הייתי היום אצל רדיאטור רחובות ,הוא מכר לי טרמוסטט ואמר לי שאולי זה יפתור את הבעיה. החלפתי טרמוסטט והבעיה לא נפתרה. כשהוצאתי את הטרמוסטט הוא היה חתוך כמו שנראה בתמונה המצורפת.

תודה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטרמוסטט חתוך כי משהו חורר אותו במטרה להתאים את הטמפרטורה שהוא שאף להגיע אליה (נפוץ ברכבים משופרים לעשות חור או כמה חורים קטנים כדיי להגיע לטמפרטורה אופטימאלית לאחר שינויים במנוע ועוד .),אך אצלך הוא ממש חתוך,כאילו אין טרמוסטט.

עכשיו כששמת טרמוסטט חדש, הרכב עוד יותר יתחמם לך.

לפי הסימפטומים שאתה מתאר, לפי דעתי אתה צריך להחליף רדיאטור, ייתכן שגם ניקוי יעזור, אך בכל מה שקשור לרדיאטורים, אני תמיד דוגל בחדש.

חכה לעוד תשובות בעניין.

פורסם

שלום דוד!

האם יוניט החום נבדק?

על פי דבריך המנוע פיזית לא חם, כאשר כבית את המנוע ופתחת סוויץ' החום היה תקין וכאשר הנעת את המנוע החום שוב עלה לאיזור הקו האדום, דבר שאולי יכול להעיד שחיישן טמפרטורת המים לא תקין או מזייף

מקווה שעזרתי

ישראל

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

דוד מזר ידידי שלום רב.

אינני מבין מדוע רדיאטור רחובות מכר לך טרמוסטט, כשברור לעין שהתרמוסטט הישן ,חורר ובוטל בגלל התחממות יתר, שנובעת מרדיאטור סתום["הנחתי את היד על הרדיאטור למעלה ולמטה והוא לא היה חם."]!

יש לנקות/ להחליף רדיאטור והבעייה תפתר מידית(כמובן שאין לבטל את התרמוסטט החדש).

בברכה

צביקה

דוד חברי ערכתי את תגובתי הקודמת, בגלל פיסקה חשובה שנשמטה בטעות, וגרמה לתגובתי לצאת מהקשרה...

ברור לעין שהבעייה קשורה לןרדיאטור סתום, השאלה הנשאלת מדוע מכון הרדיאטורים שיש לא צד

ואינטרס בעין , לא עלה על כך מיד, והמליץ על ניקוי או החלפת רדיאטור?!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה ידידי שלום רב.

רדיאטור רחובות לא מכר לי טרמוסטט מחורר אלא חדש. המחורר היה באוטו שקניתי/שהחלפתי לפני יומיים.

GL-10, צדקת עם הטרמוסטט החדש האוטו רותח לאחר 10 דקות.

נראה שלא יהיה מנוס מלהחליף לרדיאטור 3 שורות חדש או משופץ.

בברכה

דוד.

• ספונסר פורום
פורסם
צביקה ידידי שלום רב.

רדיאטור רחובות לא מכר לי טרמוסטט מחורר אלא חדש. המחורר היה באוטו שקניתי/שהחלפתי לפני יומיים.

GL-10, צדקת עם הטרמוסטט החדש האוטו רותח לאחר 10 דקות.

נראה שלא יהיה מנוס מלהחליף לרדיאטור 3 שורות חדש או משופץ.

בברכה

דוד.

אין צורך בראדיאטור 3 שורות,זה לא שהרכבת ברכב מנוע של ווירון, ראדיאטור רגיל חדש יפתור את הבעיה.

אורן

פורסם

היום בבוקר הורדתי את הראדיאטור ומסרתי אותו לניקוי.קובי מרדיאטור רחובות פתח אותו ועבר על הצינורות עם שטלבנד כפי שנהוג לנקות.בסוף הניקוי אמר לי שזאת לא הסיבה להתחממות מפני שלא היה סתום.

שילמתי 150 ש"ח עבור ניקוי שלא היה צורך,קודם הניקוי אמר לי שעם הזרמת מים לא ניתן לדעת אם הוא סתום וחייבים לפתוח.היו שאריות של שמן בתוך הרדיאטור.

בעל האוטו הקודם הוא מנהל מחלקה ב-LG רחובותי בחור טוב שחוץ מלינהוג אינו יודע כלום.הוא היה מטפל במוסך ביפו,בגלל שאבא שלו מכיר את בעל המוסך.(ראיתם בתמונה איך גזר בעל המוסך את הטרמוסטט במקום לטפל בבעיית החום.)

כאשר הבן שלי בזמן ההחלפה אמר לו שהפיגו' מתחממת,מילמל שבעל המוסך אמר לו

שהוא עשה ראש ולא באו לחיזוק.ואחר כך אמר ,לא רק עשו טיימינג ניקוי וחידוש מערכת קירור.

עכשיו קשה לדעת האם שאריות שמן שהיו ברדיאטור,הם מלפניי שעשו ראש או שעובר שמן למים,

והאם בכלל עשו ראש.לא נראה על הסעפת או הראש אטמים חדשים.

נראה שנפלתי.

דוד

פורסם

רדיאטור קר יכול להיות סימפטום לבועת אוויר בתוך מערכת הקירור. בוצע ניקוז אוויר לפי הספר ? יתכן שאטם ראש מנוע כשל ודוחס גאזים למערכת הקירור.

נתק צינור רדיאטור עליון והנע את המנוע. אחרי שהטרמוסטט נפתח (אולי אפילו לבצע בלי טרמוסטט), יש זרימה של מים דרך הצינור ? אולי המשאבה מתה, ואין כלל סחרור של נוזל קירור במערכת ?

פורסם

ארנון, ביצעתי בדיקה של מ. המים כפי שכתבת.בטורים נמוכים אין בכלל זרימה ב-2500 סל"ד

זרימה מעטה ביותר ,כל הכבוד לך נראה בעיה במשאבה.הבעיה היא כאשר הרדיאטור היה מורכב

מילאתי מים עד למעלה וראיתי סיקול במים,זה מה שהטעה אותי. ,אבל זרימה בטוח שאין.

את הזרימה בדקתי בלי הרדיאטור ,חיברתי צינור לצינור התחתון,

ומילאתי אותו מים. הגיע עד למכסה שסתומים.

ארנון,האם יש משהוא מיוחד באוטו הנ"ל שאני צריך לדעת כדי להוציא אוויר ?.

עוד מעט אני הולך לקנות מ. מים ,המחיר שאמר לי 140 ש"ח.

אני משתומם איך לא עלו על זה במוסך ביפו,נראה שהסירקול בילבל גם אותם.

תודה

דוד.

פורסם

ארנון,הרכבתי את הטרמוסטט המנוסר,כדי שהמים יעברו גם במצב קר.

שוב תודה,אעדכן לאחר שאחליף את המשאבה.

מה בקשר להוצאת האוויר ?.

דוד

פורסם

לא מכיר 106 ספציפית, אבל אם הסדר זהה ל 306, אז ראה כאן (הוראות ל 106), וסגור לפי הסדר (ב 306): מכסה ניקוז על רדיאטור (כשיוצאים מים ללא אוויר), אח"כ מכסה על טרמוסטט ולבסוף מכסה על קיר האש.

באופן עקרוני סדר הסגירה הוא מפתח הניקוז הנמוך לגבוה.

פורסם

ארנון, זה עתה גמרתי להחליף מ. מים האוטו הפסיק להתחמם,בעבודה במקום במשך חצי שעה.

האמת שבחיים לא ראיתי משאבה תקולה במצב כמו בתמונה המצורפת.

כואב לי על האנשים התמימים שנותנים אמון במוסך ,משלמים במיטב כספם,ונוסעים עם משאבה כזאת.

בדקתי את האוטו בנסיעה עם מזגן ושעון החום עומד על חצי.

אגב,המשאבה עלתה לי 108 ש"ח כולל מע"מ ולא כפי שביקשו בהתחלה 140.

תודה לכל המגיבים

דוד.

פורסם

דוד שמח בשמחתך, ושמח שגילת את אמריקה, ושלקוחות פרירים כמו זה שמכר לך את הרכב, לא נגמרים רק מתחלפים!

האם החזרת את התרמוסטט החדש?

המשאבת מים הישנה ניראית כמו מישהו שגילח לה את הכנפים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...