Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטיבית עד 30K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שלא הבנתם... אני לא מחפש שום פוזה.. רק זה מה שחסר לי שיפתחו עלי עיניים.. אני מחפש רכב שיהיה כיפי לנהיגה, לא קולט כי זה סתם אוטו אני אישית ממש לא אוהב אותו.. בקשר לZX וולקן ה16V ברור שהיא הרבה יותר יפה מכל 306 אבל היא גם הרב היותר נדירה מכל 306..

הבעייה היא שאני מחפש רכב אמין, ואני יודע שזאת נקודה חלשה במכוניות צרפתיות לא? וגם החלקים יקרים..

Flash Red VW Corrado 16V

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

106 ראלי\סיטרואן VTR הם רכבים מאוד אמינים .

כמי שמחזיק אחת כזו כבר זמן מה ומכיר כמה וכמה אנשים שיש להם את הרכב הזה, אני יכול להגיד לך בוודאות שהרכבים האלה , בהנחה שטופלו ומטופלים טוב, הם אמינים אפילו ביחס למכוניות רגילות ולא ספורטיביות.

אני אומר לך בוודאות שרכב כזה , אחרי יישור קו יראה אמינות מעולה, לא הרבה פחות טובה מרכבים יפנים אחרים באותו מודל.

פורסם

אני מציע לך לנהוג על כל המעומדות שהצגת בהתחלה, ותבין מה יותר מתאים לך.

אגב, הצרפתיות יכולות להציג אמינות מעולה, הכל תלוי באקזמפלר.

אביחי

פורסם

אגב, הצרפתיות יכולות להציג אמינות מעולה, הכל תלוי באקזמפלר.

אביחי

אני באמת לא יודע על איזה צרפתיות אתה מדבר. אבל מהניסיון המועט שלי על ZXים עם מנועי 1.9/2.0 - משהו כמו 6 אקזמפלרים לאורך 3-4 שנים. עלות התיקונים היא אדירה ולא דומה לשום רכב יפני מקביל.

אם אני לא טועה הבחור ששואל מחפש רכב עם תחזוקה לא יקרה. ZX ו306 לא עונות להגדרה הזאת.

אשמח לשלוח לך דוחות הוצאות כספיות. אולי אם תראה את המספרים של ה"אקזמפלרים" השמורים תבין את אורך הסרט שאתה נמצא בו.

אגב, אותם אקזמפלרים מטופלים באהבה ,לא נחסך מהם שקל ואף אחד מהבעלים לא מעונין למכור אותם.

לגבי פלטפורמת ה106/סקסו החדשות יותר אין לי מושג, אבל אכן נראה שכמות הבעיות שם פחתה משמעותית מדור ה306/ZX.

פורסם
שנתיים עם הוולקן, ואין בעיות רציניות, חוץ מהקריזיות שלי.

אביחי

האם רכב מושבת, מוגדר אצלך כרכב עם בעיה רצינית?

zx וולקן

פורסם

הנסיון שלי עם 106 XSI הוא רע ומר מבחינת אמינות (מכל שאר הבחינות האוטו נהדר).

אני חושב שהיות ואפשרי למצוא וולקן במצב טוב, וקשה למצוא 106 באותו מצב, הוולקן תהיה קלה יותר לאחזקה לרוב. אני עם הוולקן מעט זמן כך שאין לי יכולת להשוות לאורך זמן, אבל נראה לי שהיא פחות תובענית מה-106.

קוואסקי EN 500 VULCAN

פורסם

אז מה שאני רואה פה, זה שיש פה סתם ויכוח אם צרפתיות אמינות או לא, ואני בסוף יהיה צריך להתפשר על הונדה..

אני מבקש ממכם עזרה.. והרבה.. בבקשה תעזרו לי להגיע להחלטה הנכונה.. והחסכונית.. חחח אמרו לי שבגלל המכוניות שאני רוצה אז כל רכב מהם זאת הוצאה כספית גדולה ואני יודע על זה.. אבל אני רוצה שהיא לא תפרנס את המוסכניק.. אלא תתן לי להנות ממנה..

Flash Red VW Corrado 16V

פורסם

אני מבקש ממכם עזרה.. והרבה.. בבקשה תעזרו לי להגיע להחלטה הנכונה.. והחסכונית.. חחח אמרו לי שבגלל המכוניות שאני רוצה אז כל רכב מהם זאת הוצאה כספית גדולה ואני יודע על זה.. אבל אני רוצה שהיא לא תפרנס את המוסכניק.. אלא תתן לי להנות ממנה..

אולי כדאי שתבין את זה לפני שאתה קונה.

רכב ספורטיבי = רכב יקר יותר לאחזקה.

זה כמעט תמיד נכון , אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

רוצה אמינות שלא "תפרנס" את המוסך, קנה קורולה.

רוצה להנות מרכב, תשלם.

מה אתה מצפה ? שמישהו יבטיח לך כאן שהרכב לא יתקלקל ? אין דבר כזה , הכול השערות.

אם אין לך את הרצון ואת היכולת להוציא על זה כסף לאחר הקניה , אל תיקנה.

פורסם

שלומי אתה כניראה לא הבנתה אותי נכון..

ברור שלקנות רכב ספורטיבי ומביוחד במחיר נמוך כל כך, אז ברור שאני לא מצפה שהוא יהיה 100% תקינות ואפילו גם לא 50%.. ואני לא מצפה שאף אחד לא יבטיח לי את זה..

אבל לדוגמא.. אם אני יקנה הונדה או יקנה 306 אז רוב הסיכוניים שאני יוציא יותר כסף על תיקונים על ה306.. (אני מקווה שאני לא טועה וזה הפוך) ואני לא מדבר עכשיו על מקרים חריגים..

ואני מוכן להשקיע ולהוציא כסף לאחר הקנייה על הרכב שאני יקנה, זאת המטרה הראשונית שלי שתהייה להחזיר אותו להמצב הראשוני שלו כאילו הוא יצא מהחברה, ואחרי זה אולי להתחיל להשקיע מעבר.. פשוט אני לא רוצה להיתקע עם רכב שיבלה במוסך ולא על הכביש.. ואני יודע שהכל זה לא מדע מדוייק אבל תמיד יש אחוזים..

Flash Red VW Corrado 16V

פורסם

אביעד, ZX\306 זה לא טיוטה קורולה.

אבל מה שכן, כולם נוטים להפריז ב'אי-האמינות', הרכב אמין כל עוד הוא לא סובל מהזנחה.

עוד יתרון שעומד לצד הוולקן, שלרוב מבוגרים קונים אותו, והצעירים לא מתקרבים אל האוטו כי הם לא יודעים מה הוא טומן.

אני קניתי מבחור מבוגר, והרכב באמת היה שמור.

האם רכב מושבת, מוגדר אצלך כרכב עם בעיה רצינית?
לא יודע אם אתה קורא לפרוייקט "בעייה רצינית".

אולי בראש החולה של הבעלים..

אביחי

פורסם

יש פה משהוא שכולכם מזכירים אבל לא מתעקבים עליו.

מה זה בדיוק אקזמפלר שמור?

מה, הוא נשמר מעצמו כמו שהוא משנת הייצור שלו?

ברור שלא, אחד שמור זה רכב שלכל אורך השנים שפכו עליו כסף בלי בכלל לקחת בחשבון אם זה כלכלי או לא, קנה אוטו כזה ותפסיק לתחזק אותו ברמה גבוה ותוך שנה-שנתיים אתה נופל לבור כלכלי שתצתרך לעבוד שנים כדי לצאת ממנו.

אחזקה של רכב ספורטיבי בן עשר שנים ומעלה יקרה , נקודה.

עצה אישית שלי, אל תקנה שום רכב מהרכבים הנ"ל, אם אין לך בצד לפחות 5000 ש"ח ספייר לכל מיני בלת"מים.

אם יש לך 30K, תתחיל בלחפש אוטו ב 25K.

אם לא תצתרך אותם, אשרייך, קח את הכסף וסע לטיול בחו"ל אבל אם כו תצתרך אותם, שלא תשבית את האוטו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ואני מוכן להשקיע ולהוציא כסף לאחר הקנייה על הרכב שאני יקנה, זאת המטרה הראשונית שלי שתהייה להחזיר אותו להמצב הראשוני שלו כאילו הוא יצא מהחברה, ואחרי זה אולי להתחיל להשקיע מעבר.. פשוט אני לא רוצה להיתקע עם רכב שיבלה במוסך ולא על הכביש.. ואני יודע שהכל זה לא מדע מדוייק אבל תמיד יש אחוזים..

לקחת רכב בן 10 שנים ולהחזיר אותו למצב מקורי "כמו שהוא יצא מהחברה" יעלה לך הרבה יותר כסף ממה שאתה מתאר לעצמך, לא משנה באיזה רכב מדובר. זה לא ריאלי לעשות את זה...הרי לא מדובר ברכב אספנות או רכב מיוחד שיהיה "יד אחרונה" אצלך.

אמינות של רכב תלויה מאוד באיך התייחסו אליו לאורך השנים. יחס לרכב מתבטא באופי השימוש בו (רכב ספורטיבי/רגיל) וברמת התחזוקה שלו. השילוב הקטלני ביותר זה רכב ספורטיבי יקר לטיפול שנהגו עליו חזק ולא טיפלו בו כראוי...רכבים כאלו הם בד"כ בור ללא תחתית או שהתחתית עמוקה יותר מתחתית חשבון הבנק.

רכב ספורטיבי שנהגו עליו חזק וטופל כראוי יראה אמינות משביעת רצון. בכמעט 3 שנים שהוולקן אצלי אני מוכרח לציין שהחלקים הגדולים שהלכו (רדיאטור, משאבת דלק, משולש) הם לדעתי בגדר בלאי טבעי שיכול להיות בכל רכב וגם קרה במאזדה 323 של חבר שלי (היא חדשה יותר בשנתיים).

רכב ספורטיבי ככלל לא יהיה פחות אמין מרכב רגיל. להיפך, מכלולי המיתלים של רכב ספורטיבי מתוכננים לעמוד בעומסים גדולים יותר. המנועים לפעמים מתוחכמים יותר (לא במקרה של רוב הצרפתיות) ואולי פה הטיפול יהיה יקר יותר.

חלקים של רכב ספורטיבי הם לעיתים קרובות נדירים ומיוחדים, זה הופך אותם ליקרים יותר. פה חוזר היתרון של ה-306/ZX בגלל שהרבה חלקים שלהן קיימים גם בקסנטיה, C5, קסארה, 406 וכו'.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...