Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום באמצע נסיעה נקרעה רצועת הגה כוח נשמע רעש של מתכות

רציתי לדעת האם ניתן לנסוע עם הרכב ללא רצועה ?

זאת אומרת מבחינה בטיחות

והאם יכול להגרם לאותו נזק

מהו הנזק הכספי לכזאת תקלה?

וממה זה נגרם כדי שאוכל למנוע זאת בעתיד

דרך אגב אף פעם לא שמעתי שיש צורך להחליף רצועת הגה כוח כל תקופה מסוימת

הרכב הוא דייהטסו סיריון מודל 2000

פורסם

היי,

רצועת אביזרים בדרך כלל מניעה מספר מערכות כגון:

1. מזגן

2. הגה כוח

3. אלטרנטור

במקרה של הרכב שלך אני לא ממש יודע האם הרצועה מניעה רק את הגה הכוח.

השלכות של קריעת רצועה הם:

איבוד הגברה של הגה הכוח וכמובן תצטרך להתאמץ כדי לסובב את ההגה, מזגן לא יעבוד ולא תהייה טעינה.

הסיבות שהרצועה נקרעה הם:

במשך הזמן הרצועה מתייבשת ומתארכת עקב העברת מומנט סיבוב ובסופו של דבר נקרעת.

המלצות:

1.יש להחליף רצועה כול שלוש שנים לפחות או 60K.

2.בכול טיפול 10K דרוש שיבדקו את מצב הרצועה, במידה והרצועה שחוקה או יבשה מאוד ניתן לראות זאת ללא פירוק הרצועה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בסיריון יש 3 רצועות אביזרים:

אחת לאלטרנטור ומשאבת מים

השנייה למדחס המזגן

והשלישית למשאבת הגה הכוח.

לדייהטסו אין הוראה להחליף את הרצועות כל תקופה/נסועה מסויימת, אבל ישנה הוראה לבדוק ויזואלית את מצב הרצועות ולהחליף בהתאם. כנראה שאתה מטפל אצל מכונאי חפיפניק (כמו 99% מהמכונאים בארץ) שלא טרח להסתכל על הרצועות.

פורסם

לפני שאתה מחליף רצועה, תבדוק, במידה ויש שם מותחן לרצועה, מה מצב המיסב שלו. בהחלט יתכן שמה שקרה זה שהמיסב נגמר, נתקע, ובגללו הרצועה נקרעה.

אם הרצועה שנקרעה מניעה רק את המשאבה של הגה הכוח, אין בעייה לנסוע כך עד למקום שבו תוכל להחליף את הרצועה.

אני לא מכיר את המיסבים ברכב שלך, אבל בדרך כלל מיסבי מותחנים לרצועות עולים כ10-20 ש"ח.

attachment.php?attachmentid=64256

hilux_pulley Custom.JPG

פורסם

חנן, בסיריון אין מותחנים לרצועות האביזרים. מידת המתיחה נקבעת ידנית ומקובעת באמצעות בורג.

לטיימינג יש כמובן מיסב מתיחה, אבל לא בכך דובר כאן.

מה שכן כדאי לבדוק במקרה זה האם ישנו חופש בפולי המשאבה שגרם לקריעת הרצועה (סיכוי קלוש, אבל כדאי לבדוק)

החימושניק.

פורסם

פולי זו הגלגלת המחוברת למשאבה, ומסובבת ע"י הרצועה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אוקיי אז לקחתי את הרכב למוסך ושם נאמר לי שהלכה משאבת גיר ולכן הרצועה עפה

מה תפקידה של המשאבה ?

וכמה היא עולה?

פורסם

היי,

בקש לראות את המשאבה המפורקת !! קצת קשה לי לאמין שברכב חדש שהמשאבה החזירה את נשמתה לבורא.

האם המוסך אמין לפי דעתך או נסיונך איתו ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...