Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב זח,

נתחיל ברכב שלי, טווינגו 95' ידנית. כאשר אני נוסע עם מזגן,מגיע לרמזור משלב קלאץ' ולוחץ על הבלם לפעמים הרכב מתכבה לבדו. זה קורה רק כשהמזגן פועל, וקרה כבר מס' פעמים. הרכב לא מקרתע ומשתנק לפני כן, פשוט כבה ומופיע נורית הטעינה בלוח המחוונים. אני מניח כי הטורים נמוכים מדי, אך הקלאץ' משולב - אז מה הסיכוי? (כמו כן, הקלאץ' נהיה קשה ללחיצה בעת עבודת המזגן - אך הבנתי כי זה סדיר עקב עליית הטורים. אז יש עליה או לא?).

אצל אבא, קסארה 99' 1.8 אוטומט. חגורת האביזרים חרקה ושרקה, הוחלפה בתחליפית - המשיכה לשרוק, הוחלפה במקורית - ממשיכה לשרוק. רק כש-קר ורק כש-המזגן מופעל.

עקב החלפות רבות אני מבין כי הסיבה היא לא החגורה, אם כן - פולי "זורק" או אחד המותחנים מת?

בתודה רבה מראש,

ניר סבירסקי.

[כמו כן, אשמח אם מישהו מכיר פירוקיה עם טווינגו, או מכיר זגג רכב מומלץ לעבודה מיוחדת].

משכנתא זה קל

פורסם

בנוגע לרצועה - אתה בכיוון הנכון, בדוק פולי ומותחן.

בנוגע למנוע כבה בעצירה - צריך לבדוק את תפקוד ותקינות מנוע הסרק (צעדים) והגברת הטורים ברכב. לחיישן המהירות בגיר גם כן תפקיד בשמירה על הסרק לקראת עצירה, צריך לוודא שהוא מתפקד תמיד וכראוי.

האם המזגן מקורי ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, גם אצלי לאחר שהמזגן עבד יש רעש של חיכוך מתכת באזור של הרצועות. גם זה קשור לפולי ומותחן ? הרעש קיים רק אחרי שהמזגן עבד זמן מה ולאחר מס' דקות נפסק.

*הרצועה אצלי לא חורקת אלא יש רעש של חיכוך מתכת.

Veni Vidi Vici

פורסם

בהקשר לרצועה החורקת, אז אם היא מתוחה היטב יש לבדוק את מתח טעינת האלטרנטור שאינו גבוה מדי כי אז הפק טעינת החשמלהגבוהה מהווה עומס מכני על המנוע והרצועה.

מתח טעינה תקין צ"ל עד 14.5 וולט.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
בנוגע לרצועה - אתה בכיוון הנכון, בדוק פולי ומותחן.

בנוגע למנוע כבה בעצירה - צריך לבדוק את תפקוד ותקינות מנוע הסרק (צעדים) והגברת הטורים ברכב. לחיישן המהירות בגיר גם כן תפקיד בשמירה על הסרק לקראת עצירה, צריך לוודא שהוא מתפקד תמיד וכראוי.

האם המזגן מקורי ?

איציק

מזגן מקורי, חיישן מהירות בגיר מתפקד מבחינת הצגת מהירות. מבחינת סל"ד אין לדעת,כרגע. (אין שעון ברכב).

לפי לחץ שמן, ואוזן - הטורים עולים (לפי דעתי לא פחות ממה שהיו עולים לפני שזה החל להופיע).

משכנתא זה קל

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יהי!

הוחלפה גלגלת למקורית, עדיין שורק!

נבדק הנושא של טעינת יתר, וכמו כן נותק המדחס, ועדיין שורקת.

המותחן נראה תקין למשעי, אך בכל ננסה להחליף.

למישהו יש עוד רעיונות מהוא הדבר הסורר?

משכנתא זה קל

פורסם

למישהו יש עוד רעיונות מהוא הדבר הסורר?

כדאי לבדוק שאין סטייה בפולים. אם הפולים אינם באותו קו, הרצועות יהיו עקומות ולכן תהיה שריקה.

בנוסף יש לבדוק האם אין חופש/התפסות בפולי מדחס.

פורסם

האם הבעיה בטווינגו עדיין קיימת?

האם מוזרקת או קרב'?

אם עדין כבה בעצירה - בדוק וואקומים.

מגבר הטורים של המזגן יושב על וואקום שמגיע מסעפת היניקה, ברכבים עם קרב' אם יש חור בצינור או משהו בסגנון, כשמופעל עומס - וואקום - בגלל המזגן - שינוי עדין בלחצים באיזור הסעפת [בלימה למשל] יגרום למנוע לכבות.

את המגבר מפעיל איזה ריליי חשמלי. ברנו חמש הוא ממוקם בכנף שמאל, אני לא בטוח איפה הוא ממוקם בטווינגו - אבל שווה לחפש.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...