Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיווחתי למשטרה. מה הלאה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, יום שבת אחה"צ היה לי ה"כבוד" לנהוג בסביבתן של פיאט פונטו ופיג'ו 106 שנהגיהם הפגינו נהיגה פרועה בעליל. למי שמכיר את רעננה, הם נסעו את כל רחוב אחוזה בזיגזגים מימין לשמאל, מהירות מופרזת, הוציאו ראשים מהחלונות, נסעו ישר מנתיב שפונה שמאלה ועוד. מיד החלטתי לעשות נסיון קטן ורשמתי את מספרי שתי המכוניות. התקשרתי למשטרה שהואילה לענות לי לאחר שלושה נסיונות. דיווחתי לה מה קרה, איפה הם נצפו לאחרונה ונתתי לה את המספרים.

ולשאלה- מה הלאה? מה המשטרה יכולה לעשות בעניין? האם הם שלחו ניידת שהייתה באיזור לבדיקה שגרתית? כמו כן, המוקדנית אמרה לי שיש באפשרותי לגשת לתחנה ולהגיש תלונה. על מה?

בתודה מראש על כל תשובה ותגובה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כל הכבוד למאמץ שלך, ולניסיון למנוע חס וחלילה אסון, אבל מניסיון אישי לא יעזור כלום, אני בטוח שמשטרה לא עשתה כלום ולא תתמאץ אפילו!!

Peugeot Partner-II 2005 2.0HDI

פורסם

בדיוק, נתקלתי במקרה דומה מאוד התקשרתי למשטרה מסרתי את מספר הרכבים וכלום אף אחד לא בא,התקשרתי שניית ושוב אף אחד לא בא.

דודי מפקד מרחב לכיש,דיברתי איתו ולבסוף הם באו. אבל ככה אף פעם הם לא יביואו

פורסם

ותזהר לא להיכנס לבעיה בעצמך:

- אם ראית אותם נוהגים כפי שתארת "כל רחוב אחוזה", כיצד אתה נהגת? כחוק? (שזה אומר 50 בנתיב הימני או שמאלי אך ורק לצורך עקיפה). אם כחוק - כיצד ראית את העבירה (מהירות מופרזת, יחד עם שלל העבירות הנוספות) תוך שמירת קשר עין לאורך "כל הרחוב" (והרחוב הזה לא קצר)? אם לא נהגת כחוק, בוא ונרשום גם כנגדך דו"ח.

- אם לאחר שהגשת תלונה, הובא בפניך הטיעון הנ"ל ואתה נסוג, או לחילופין הנאשם ייצא זכאי (והוא ייצא) - גרמת לו לעוגמת נפש, לשון הרע ומה לא.. צפה לתביעה נגדית (שאולי תנצח בה אבל יגרם לך טירטור נוראי, מניסיון בתחום אחר)

ולמסקנה: אי אפשר לשחק אותה שוטרים, וצריך להשאיר את זה למשטרה. נכון, אני יודע, המשטרה מעדיפה לשים ממל"ז וגם מצלמה בכביש הבינעירוני-איכותי על פני אכיפה יעילה מהסוג שימנע השתוללות מסוכנת כפי שתארת. אבל אנחנו לא יכולים לשנות זאת במקום המשטרה. הדרך לכך היא ע"י לחץ ציבורי על הרשויות.

אבל כשכל מה שמעניין את "אור ירוק" / "מתונה" / משרד התחבורה / משטרת ישראל - הוא דוחות מהירות בעיקרן (50% מסך הדוחות בתנועה), דווקא בכבישים הבינעירוניים - אל לנו להתפלא.

שאלת תם: ומדוע לא מופעל לחץ על הרשויות?

תשובה: כמה מבאי הפורום הזה חתמו על עצומת אור ירוק, למשל? זו שתומכת בהצבת מצלמות מהירות בכבישים הבינעירוניים החד-סיפרתיים(!) במקום למשל ברחוב אחוזה... וזו רק דוגמא.

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

יש לך עתיד בתור עורך דין...

לראות הדברים מכל הכיוונים.

לשביט, עזוב, שום דבר לא יעזור עד שהם יתקלו לא בך אלא בניידת.

2006 - פיזו 205 95, זה מה שהתקציב אישר, אבל *** לקח.

2008 - מהעבודה קורולה 2008 אם תיבה שמחליפה רגע אחרי.

2012 - שברולט ספארק זה ה-זבל.

פורסם

שביט ידידי.

אם פתחת אירוע במוקד - נשלחה ניידת תגובה.

אם ניגשת לתחנה - נפתח תיק תעבורתי ויזומנו לתחנה החשודים.

פורסם

לצערי יש הרבה מן הבירוקרטיה - לפני שמגיעים לת'כלס.

למשטרת ישראל יש הרבה תעסוקה...

פיגועים.... פשע... וכן גם עבירות תנועה.

לצערי אין לדעתי מספיק כוח אדם למשטרת ישראל ואולי משם נובעות בעיות.

האזרח הקטן במדינתנו לא יכול לעשות הרבה

(במקרים כאלה- יש לנו כוח וה-ר-ב-ה אם רק נדע להשתמש בו נכון).

אז יש לנו שני אופציות-

הראשונה- להטיל האשמות על כל מי שנרצה.

השניה- להתחיל לקחת אחריות ולנהוג כמו בני-אדם.

ז"א- תרבות נהיגה - לראות איפה אנחנו לא בסדר ותמיד לנסות לשפר.

כולנו בני-אדם וכולנו (מה לעשות) טועים לפעמים.

י.

CRAZY - JUDE

I'm not your angel

פורסם

אנזו, רחוב אחוזה מלא ברמזורים, והסיכויי שתיפול על גל ירוק שם, הוא קטן עד אפסי. גם אם שביט נהג כחוק, (ואני בטוח שהוא נהג כחוק. ) הוא היה עוצר איתם לפחות בכמה רמזורים.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
אם לא נהגת כחוק, בוא ונרשום גם כנגדך דו"ח.
לא ירשם דוח מאחר ואין מי שמגיש תלונה.

צפה לתביעה נגדית
שטות כזו עוד לא שמעתי.

אבל כשכל מה שמעניין את "אור ירוק" / "מתונה" / משרד התחבורה / משטרת ישראל - הוא דוחות מהירות בעיקרן (50% מסך הדוחות בתנועה), דווקא בכבישים הבינעירוניים - אל לנו להתפלא.
לצערך כנראה, מתוקף תפקידם הוא לאכוף את החוק. נסעת שלא כחוק ? תהייה גבר ותדע לשלם את המחיר ולא להתחבא מאחורי כל מיני דעות טיפשיות.

ומדוע לא מופעל לחץ על הרשויות?
לחץ על מה ? לאפשר הפקרות בכבישים ?להעלות את המהירות המותרת לכמה ? 140? 160? לאפשר נסיעה על השוליים? אולי לבטל את הפס הלבן?
פורסם
לא ירשם דוח מאחר ואין מי שמגיש תלונה.

שטות כזו עוד לא שמעתי.

לצערך כנראה, מתוקף תפקידם הוא לאכוף את החוק. נסעת שלא כחוק ? תהייה גבר ותדע לשלם את המחיר ולא להתחבא מאחורי כל מיני דעות טיפשיות.

לחץ על מה ? לאפשר הפקרות בכבישים ?להעלות את המהירות המותרת לכמה ? 140? 160? לאפשר נסיעה על השוליים? אולי לבטל את הפס הלבן?

קודם נוציא את ה"התלהמות" מדבריך (למרות שגם אני חוטא בזה מעת לעת)

"לצערך כניראה..." : סליחה?!! להיפך - אני רוצה אכיפה משטרתית איכותית. כמוך כמוני אני רוצה שלא יעקפו אותי מימין, יחתכו אותי בכביש המהיר, ויעקפו את הפקק, יעברו באדום וכו'. צריך גם סדר בכביש וגם ביטחון וזה תפקיד האוכף. למה שאצטער על כך?

"שטות כזו לא שמעתי" : אז אני שמעתי, ראיתי ומכיר. לא מבין מה "שטות בזה". אם אגיש עכשיו כנגדך תלונת שווא, תתגונן וגם תזכה. כעת לא תעמוד לך הזכות לתביעה על עוגמת הנפש, הוצאות שכר טירחה, אובדן ימי עבודה, וכו' ?? במצב כזה תלונות שווא היו הופכות לדבר שבשיגרה. זו לא שטות!

"בוא נירשום נגדך דוח" : הכוונה היא בקו ההגנה של הנאשם. לשוטר זכות לעבור עבירה על מנת לבצע תפקידו. לא כך היא לאזרח מן השורה. זה צריך להתחבר לך עם האכיפה המשטרתית בה אני מעוניין. מה זה פה??? .. חיים הכט?!

"לחץ וכו'" : הנה אתה מכניס דברים שלא אמרתי לסלט - מישהו אמר לאפשר הפקרות? פס לבן וכו'?? בלי דמגוגיה (שכ"כ מאשימים אותי בה). הויכוח על המהירות המותרת נימצא על הבמה לא מהיום. ישנם כבישים ברמה האירופאית, שכביש 6 ניכלל בהם, והמהירות שונה בתכלית פה ושם. למשל לא תשמע אותי אומר שבאחוזה צריך לאפשר 80.. ובטח שבטח לא לזלזל בחוקים חשובים כמו פס לבן, ושאר עבירות חמורות. אם תשים לב טוב הביקורת שלי מכוונת לאופן שבו אוכפים מהירות - דווקא בכבישים המאפשרים פיתוח מהירויות גבוהות, והיכן שבאמת צריך מכמונות מהירות, כמו לאורך רחוב אחוזה, לא תראה. אם היה - ההשתוללות הנ"ל הייתה נימנעת. למי שזה לא עושה היגיון, אני לא יכול לעשות כלום.

שם השוטר מחכה...

פורסם

אני שמח לראות שההודעה השניה שלך היא לא כזו "כועסת" ואנטי המערכת כפי שהיתה הראשונה.

לא אתה ולא אני נחליט איפה וכיצד יאכפו כוחות המשטרה את החוק. חוק הוא חוק, וצריך להאכף באותה מידה בכל מקום. ומה לעשות, לפעמים לנו הנהגים נראה שניתן לנסוע אפילו במהירות כפולה ממה שהוגדר בחוק, אבל תסמוך על רבים (ולפעמים גם חכמים) מאיתנו שחשבו אחרת מסיבות שלא ממש פורסמו לציבור הרחב.

תביעת נגד לא תהייה מאחר ואתה ככל שתהייה מבין גדול בתנועה, לא תוכל לתבוע אזרח על עבירת תנועה. כל שאתה יכול לעשות הוא להתלונן, ואז אתה הופך ללא יותר מעד. לא זכור לי מקרה שבו עדים נתבעו על כך שבאו להעיד במשפט בטענה שהם האריכו את הדיון וגרמו להפסד חצי שעת עבודה ולעוגמת נפש.

בוא נרשום גם לך דוח ? אתה יכול להיות רגוע. גם אם לשוטר יש זכות לעבור עבירת תנועה, אין לו הזכות לרשום דוח על עבירה "נסיבתית".

אני לא רואה שום כיוון שבו אפשר להפעיל לחץ. אלו החוקים. הם נאכפים בצורה שנראית נכונה ביותר לרשויות האכיפה. להם ורק להם יש סמכות לקבוע אחרת.

פורסם
אני שמח לראות שההודעה השניה שלך היא לא כזו "כועסת" ואנטי המערכת כפי שהיתה הראשונה.

לא אתה ולא אני נחליט איפה וכיצד יאכפו כוחות המשטרה את החוק. חוק הוא חוק, וצריך להאכף באותה מידה בכל מקום. ומה לעשות, לפעמים לנו הנהגים נראה שניתן לנסוע אפילו במהירות כפולה ממה שהוגדר בחוק, אבל תסמוך על רבים (ולפעמים גם חכמים) מאיתנו שחשבו אחרת מסיבות שלא ממש פורסמו לציבור הרחב.

תביעת נגד לא תהייה מאחר ואתה ככל שתהייה מבין גדול בתנועה, לא תוכל לתבוע אזרח על עבירת תנועה. כל שאתה יכול לעשות הוא להתלונן, ואז אתה הופך ללא יותר מעד. לא זכור לי מקרה שבו עדים נתבעו על כך שבאו להעיד במשפט בטענה שהם האריכו את הדיון וגרמו להפסד חצי שעת עבודה ולעוגמת נפש.

בוא נרשום גם לך דוח ? אתה יכול להיות רגוע. גם אם לשוטר יש זכות לעבור עבירת תנועה, אין לו הזכות לרשום דוח על עבירה "נסיבתית".

אני לא רואה שום כיוון שבו אפשר להפעיל לחץ. אלו החוקים. הם נאכפים בצורה שנראית נכונה ביותר לרשויות האכיפה. להם ורק להם יש סמכות לקבוע אחרת.

אני ממש לא אנטי מערכת (Fuck the System) וכאלו. אני כן חושב כמוך שהאכיפה צריכה לכל הפחות להיות אחידה בכל מקום, ושנינו יודעים שההעדפה היא להיכן שקל כמותית, ולא בהכרח היכן שצריך. בולט העניין באכיפת מהירות. אני חושב שזו הסיבה העקרית מדוע יש התנגדות כ"כ נימרצת בציבור כנגד האכיפה מסוג זה.

לגבי ה"חכמים יותר מאתנו", תרשה לי להטיל ספק גדול מאוד. אני ממש לא בטוח בזה, כי אני קורא פרוטוקולים של ישיבות ועדת הכלכלה (ככה בכיף לפני השינה... :) ) ורואה כיצד מתקבלות החלטות. ממש לא מכיוון מחקרי ולעיתים אף לא ענייני.

לתקן אותך - התביעה הנגדית איננה תביעה על עבירת תנועה, אלא תביעת פיצויים על עוגמת נפש שניגרמה שלא כדין. סיכויי הצלחה שלה תלויים במקרה, אבל בהחלט יכולים להיות מוגשים, וצריך לקחת את זה בחשבון לפני שמתלוננים. ישנם מגוון של תביעות כאלו בנושאים שונים שעיקרם הוצאת דיבה. הנושא אינו מפותח בתחום התעבורה כי בסה"כ לא מתלוננים (לא לשכוח שהמשטרה מייצרת מיליון וחצי דוחות תנועה בשנה, שזה המון, ולכן כמעט ואין מקום לתלונות אזרח במערכת).

ושורה אחרונה : "לחץ". דווקא היה לחץ ציבורי ומר איילון החליט לשנות סידרי אכיפה, בדגש על עבירות בריונות, למשל, והעלאת ספי אכיפה. זה חיובי. אם זה בפועל קורה - אני לא בטוח, ולא ראיתי עדיין את סטטיסטיקת הדוחות של השנה החולפת.

שיהיה ברור - אני לא מחפש הסכמה ביננו, כי לא תהיה. יש מי שחושב שהחוקים והאכיפה כמו שהם, הם היעילים. אני חושב שהשיטה לא מוצלחת (ראה 500 הרוג לשנה) ושההחמרה בענישה, יחד עם למעלה מ-100 אקדחי לייזר, מצלמות ושאר מכשור, עם 200,000 דוחות חניה משטרתיים בשנה וכו' וכו' פשוט לא עשו את שלהם. אני דוגל בשיטת החינוך ושיפור התשתית ע"פ החמרה בענישה והוספת מצלמות. ופה הבסיס לחוסר הסכמה בנושא. אבל אין לזה קשר לשירשור הזה.

בכל מקרה, יום טוב.

שם השוטר מחכה...

• תוכן חדש...