Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע איך החומר הזה נקרא בארץ, כיוון שאף פעם לא ראיתי כאלה נמכרים כאן. אני גם לא גאון גדול בחומרים, באנגלית ובכל פורומי הרכב והחנויות זה נקרא יוריטאן (urethane).

עידו.

פורסם

יניב עידו ויוסי, הרבה תודה על הקרידטים.

עוד כמה תמונות,

היום הרכבתי חובק גיר אמצעי, אשר תומך בגיר גם למעלה וגם מלמטה וגם קיט של תושבות מנוע אחוריות שגם הן כמובן יוריטאן.

בכך אני משלים את מעגל חיזוקי הגיר לשאסי אשר מהווה נקודת חולשה רצינית בחיפושית.

כאן ההשקעה היא לכיוון קצת יותר נרחב והגיר הושקע כ"כ בחיזוקים מפני שאני מתכנן להחליף את המנוע בעתיד למנוע חזק בהרבה ממה שחיפושית סטנדרטית תוכננה לספוג.

בנוסף הרכבתי גם ציריה וכבלי אמברקס.

צירפתי גם תמונה מתחת לרכב שם ניתן לראות את המוט מייצב האחורי.

כל העבודה בעזרתו האדיבה של אחי רועי, שעוזר לי עם כל השיפוץ.

P3030601.jpg

P3030604.jpg

P3030610.jpg

P3030606.jpg

פורסם

הכל תלוי בתקציב.. ככל הנראה 1915 סמ"ק, מנוע שמוציא באיזור ה -130-140 כ"ס ללא טורבו, או אולי משהו יותר חזק.

נראה לפי ההתקדמות.

עידו.

פורסם

האם החובק גיר הוא אילתור שלך או קיט שקנית ? פשוט הוא ניראה לא קשור על הגיר.

בכל אופן שיפוץ מדהים ובהצלחה בהמשך.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
האם החובק גיר הוא אילתור שלך או קיט שקנית ? פשוט הוא ניראה לא קשור על הגיר.

בכל אופן שיפוץ מדהים ובהצלחה בהמשך.

עידו, אני עונה במקןמך...

חובק הגיר הוא קיט שתוכנן בארה"ב ומסייע לבטל את החופש מעלה-מטה באיזור תושבת הגיר הקדמית.

בחיפושית, כאשר אתה מעביר דרך הציריות פי 3 יותר כוח מהמקור, זה דרוש למנוע תנודות במעבר מבלימת מנוע להאצה חזקה ולהיפך.

אצלי במנוע היו "רק" 100-110 כ"ח וזה בהחלט היה מורגש ודרוש.

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

עוד קצת התקדמות, מנוע עולה על ה"רכב", כל פחיות הקירור נצבעות מחדש, גלגל הפולי מוחלף בחדש מאלומיניום וכך גם מכסאות השסתומים מוחלפים למכסאות של EMPI.

האגזוז הוא די חדש (מורכב רק שנתיים ועשה פחות מ 3000 ק"מ) אך בגלל שהוא לא מגיע מצופה בצבע עמיד לחום הוא מתקלף במהרה וצריך לצפות אותו כמו שצריך. השחזרתי אותו כבר וכרגע אני מחפש צבע שיהיה עמיד בחום סעפת פליטה, יש הצעות:?:

הפרונט הורכב במלואו, התופים הורכבו רק במטרה לגלגל את השאסי למעונו החדש ויוחלפו לדיסקים עוד לפני סוף השיפוץ.

הורכבו גומיות סוף מהלך (ניחשתם נכון, יוריטאן) על זרועות המתלה האחורי וגם גומייה שאוטמת את המרווח בין הבודי לשאסי.

בבודי עצמו פורקו הכנפיים, הטמבונים והמדרגות.

בתא המנוע, קילפתי בעזרת חבר את כל לוחות הזפת שהדבקתי שם לפני מספר שנים ובימים הקרובים אני מקווה כבר להכין פיירוול חדש, העבודה הייתה מאוד מתישה ורק משימת קילוף הלוחות ארכה כשעתיים.

עידו.

תמונות..

P3050619.jpg

P3100639.jpg

P3100641.jpg

P3100644.jpg

P3100646.jpg

P3100651.jpg

P3100653.jpg

פורסם

לגבי האגזוז הייתי ממליץ במקום לצבוע בצבע עמיד לחום לצפות אותו ברצועות פיברגלס או חומר דומה שעמיד לחום.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

בנושא האגזוז היום מצאתי צבע שהומלץ לי עליו בעבר, הוא נקרא "בלקי" של חברת "יעקבי". אני מקווה שיחזיק.

אני לא רואה שום הגיון לשים ירעות פיברגלאס על אגזוז כשיש לו בעיית החלדה, זה נשמע כמו פתרון זהה ללמרוח בונדו על ריקבון.

צריך משהו שיעצור א ההחלדה וגם שיוכל לעמוד בטמפ' הגבוהה שהמתכת מגיעה אליה.

על פחית הצבע "בלקי" כתוב שזה במיוחד לצביעת תנורי קמין, צנרות פליטה ודברים אחרים שמגיעים לטמפ' גבוהות.

עידו, בנושא הפיירוול היום התחלתי את העבודה על זה בעוד רועי (אחי) עובד על האגזוז.

לקחתי בידוד מיוחד לקירות אש, מעיין ספוג דחוס עם דבק שיהיה אפשר להצמיד אותו למשטח ההדבקה ומצדו הגלוי הוא מבריק כמו המגיני שמש שמניחים להגנה על הדשבורד, את הבידוד הזה הדבקתי כשכבה ראשונה על הפח ולצורך כיסוי אסתטי התחלתי לחתוך שבלונות קרטון ולתאם חלקי אלומיניום בדיוק בצורה שבה הפיירוול המקורי צריך להיות.

הפיירוול עוד לא גמור, עדיין רופף ולא צמוד לפח וכמובן חסרות עוד חתיכות שיכסו את החלקים הנמוכים שעדיין גלויים.

התמונה הראשונה היא אחרי גירוד וקילוף כל לוחות הזפת שהיו שם בשנתיים האחרונות. הדבק תפס ממש חזק ולקח כמעט שעתיים כדי להשלים את הקילוף.

P3100653-1.jpg

זה החומר שסופג את הרעש ומודבק מתחת לאלומיניום על הפח של הרכב

media1.jpg

האלומניום, עם המון סימני ידיים וכמובן עדיין לא ממוקם סופית..

P3110662.jpg

P3110659.jpg

עידו

פורסם

תודה על ההסבר:-)

עידו איפה אני יכול להשיג את הספוג הזה. אני רוצה לשים גם אצלי . כי אין בכלל..:roll:

ואגב עד כמה הבידוד הזה עוזר..?

ח חי חיפ חיפו חיפושי חיפושית שלי שלי:)

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

קצת עבודה + הרבה לימודים = כמה חודשים של הקפאת ההתקדמות.

למרות זאת, בשבוע שעבר החלטתי שצריך להמשיך הלאה ולהשמיש את הרכב..

נקנו חלקים רבים, בין היתר בולמים, תפוחי היגוי, בולם הגה חלקי חשמל ועוד..

זה המשיך בעוד כמה ימים של הרכבה. והמשיך לנסיעה הראשונה (סוף סוף!).

ביום רביעי האחרון לקחתי את החיפושית לכיוון פרונט (החלפת תפוחי ההיגוי ופירוק התושבות גלגל מהבולג'ויינטים מוציאים את הפרונט לגמרי מכיוון) שם התברר כי הכיוון הוויזואלי שעשיתי יצא מושלם.

משם המשכתי למכון הרישוי, והנסיכה עברה במכה ראשונה! :lol:

החלטתי לצ'פר אותה במצבר חדש, ובביקור החברות הוותיקות במפגש ברמת גן.

עד כאן לבינתיים..

שדרוגים נוספים יבואו בקרוב, ואיתם עדכונים.

עידו.

DSC00378.jpg

DSC00379.jpg

DSC00383.jpg

DSC00384.jpg

• תוכן חדש...