Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שזה יותר אפקטיבי לעבוד בלי מגן הדיסק אסור בתכלית האיסור להוריד אותו!!!

תאמין לי שלא כדאי לך( לא יודע מי בתמונה ).

לא שווה.

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ממש חיפושית מדהימה. לא יודע למה אבל יש לי מקום קטן בלב לחיפושית (היו לי בעבר 3 חיפושיות).

אולי בעתיד אני יקנה חיפושית נוספת. עד אז תשפצו אתם.

פורסם

ראשית בהחלט עבודה יפה ומושקעת...

כמה שאלות תמימות לחלוטין -

איך מתנהג הרכב לאחר ההנמכה? מן התמונות נראה כי הצמיג ממש קרוב לכנף, הוא לא נוגע בכנף בכביש משובש/ סיבובים וכו'?

ועוד משהו- למיטב הבנתי כרגע מופעל על הסרן הקדמי יותר לחץ - (אלא אם כן החלק האחורי הונמך גם הוא), האם זה בריא לנסוע כך?

בהצלחה בהמשך!!

פורסם

סוגיית הנמכת הרכב נשאבת מרכבי המרוץ והמאוץ, הסיבה העיקרית לפעולה זו היא למנוע טילטול הרכב בסיבוב העברת מישקל מיותרת והפרת האיזון הבסיסי של הרכב בסיבובים מהירים ורצופים, ההנמכה אינה עומדת בפני עצמה בלבד איתה מגיעים גם מיתלים קשיחים יותר ובולמים מתכוונים. כשהשאיפה הבסיסית לתת לרכב זוית טילטול 0 בלשון העם...אפקט נוסף שמתקבל כפועל יוצא הוא אפקט הוואקום האוויר שנישאב מתחת לרכב מנותב ברכבי המרוץ בצורה מהירה אל מאחורי הרכב ויוצר אפקט של היצמדות הרכב לקרקע ומונע מערבולות אוויר מתחת לרכב, כמובן שהדבר מושג במהירות גבוהות יחסית ובכבישים איכותיים או במסלול, שיפור כזה בחיפושית יתן מן הסתם פרט למראה הקרבי גם יתר קופצניות והרגשה קשוחה בנהיגה, היגוי חד יותר ובגלל המשקל של המנוע מאחור, שליטה טובה יותר על זנב הרכב, חיפושיות משופרות ברמה טובה תהינה זריזות מאוד, מהנות לנהיגה ולמשחקי זנב וכלי שעשועים נהדר למביני עניין, אולם גם כלי מסוכן לנהגים מתחילים או חסרי נסיון, במיוחד בכביש רטוב, חשוב לזכור ששיפור כזה עדיף לעשות אצל בעל מקצוע אמיתי וכשיפור כולל ומלא-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ראשית בהחלט עבודה יפה ומושקעת...

כמה שאלות תמימות לחלוטין -

איך מתנהג הרכב לאחר ההנמכה? מן התמונות נראה כי הצמיג ממש קרוב לכנף, הוא לא נוגע בכנף בכביש משובש/ סיבובים וכו'?

ועוד משהו- למיטב הבנתי כרגע מופעל על הסרן הקדמי יותר לחץ - (אלא אם כן החלק האחורי הונמך גם הוא), האם זה בריא לנסוע כך?

בהצלחה בהמשך!!

הקיט הנמכה הוא מעין כוונון גובה לפרונט שניתן לשינוי ע"י פתיחה ושגירה של ברגים וביטחוניות, כרגע הגלגל לא נוגע בכנף אבל זה אחרי משחקים וכיוונים רבים כדי להגיע לגובה המינימלי מבלי לגרום נזקים.

עוד סיבה שהגלגל לא נוגע היא שנשארתי על רוחב גאנט מקורי כדי לשמור על אופסט סטנדרתי ולא להוציא את הגאנט והצמיג אל מחוץ לכנף.

אם יש על הסרן הקדמי יותר לחץ? לא ממש נכון, אבל שמנמיכים את החלק הקדמי והאחורי נשאר באותו הגובה (וככה זה אצלי) הגאומטריה של הפרונט משתנה וזה משפיע בין היתר גם על הספינלדים שמחזיקים את הגלגלים והברקסים ומעמיד אותם בזווית שונה מאיך שהם אמורים להיות, כדי לתקן את זה מתקינים על הפרונט caster shims שהם מחזירים את זווית הקאסטר שנוצרה בפרונט אל זווית הקאסטר שאיתה הפרונט תוכנן לעבוד.

אני ממתין שהמשלוח של השימסים האלה יגיע לארץ כדי להתקין אותם אצלי.

איך הרכב מתנהג?

מבחינת מתלים ובולמים הרכב קשיח מאוד גם אם זה מבחינת ספיגת מהמורות בכביש ובורות שלא חסרות בארצנו.

בהקשחת הבולמים והנמכת הרכב השגתי זווית גלגול טובה יותר ממה שהייתה זה אומר שברגע שאני אכנס להחלקה או לאחיזה מטורפת שתנסה להשליך את האוטו מחוץ לסיבוב ולתת לו מעין זווית צד האוטו נשאר ישר ואוחז, פחות או יותר עקרון של קארט.

מבחינת נוחות נהיגה היא לא בדיוק שיא הפינוק כדי שאני אסע איתה על תקן יום יומי אבל בעתיד הקרוב יותקן עליה מנוע שיסגור את מעגל השידרוגים.

רן, בקשר למה שאתה כתבת, כל מילה במקום.

אשמח לענות על שאלות במידה ויש..

01.07 012.jpg

2007_0202DrorBANANA0037.JPG

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

עברו קצת יותר משנתיים מאז העדכון האחרון באשכול הזה..

החלטתי להמשיך את שיפוץ הרכב שלי, הרי שיפוץ שלא מגיע לקיצו הוא לא באמת שיפוץ.

קצת רקע:

לאחר שסיימתי את האוברול והגדלת המנוע ל-1600 הרגשתי שאני חייב לשנות משהו בתנהגות הרכב.

בחיפושית שלי הזנב של השלדה הוא מסוג swing axle, טכנולוגיה בסיסית למדי, לטכנולוגיה הזו פשוט אין התנהגות כביש אמיתית ובנסיון להכנס לסיבוב הגלגלים משנים את זווית המגע שלהם עם האספלט מה שגורם לרכב לאבד אחיזה מהר מאוד.

לכן החלטתי, בדומה לפרוייקט הבאחה, לשנות את זנב השאסי IRS (מתלה אחורי עצמאי), אשר יש לו המון שיפורים ושדרוגים ליצירת רכב עם נהיגה מהנה הרבה יותר, וכמובן גירים עם יחסי העברה ארוכים יותר.

צד הנוסע היה חלוד לחלוטין עם חורים וטלאים רבים שיש לעשות.

חצי הרצפה החלודה פינתה את מקומה לחלק אחר של רצפה שהצלחתי להשיג שהוא שלם וללא חלודות.

הרצפה הושחזה עד לברזל, איתה גם הושחזו מכלולים שונים כמו גיר, זרועות אחוריות, ציריות, מוטות פיתול ועוד.

מספיק דיבורים..

קצת תמונות מהעבודה.

החצי רצפה שירדה מתורמת האיברים

1_124998200.jpg

P2110475.jpg

P2040426.jpg

P2040430.jpg

P2040431.jpg

P2170514.jpg

P2110463.jpg

P2100444.jpg

P2170506.jpg

P2100445.jpg

P2100442.jpg

P2100441.jpg

P2170504.jpg

P2170516.jpg

P2170531.jpg

P2170521.jpg

עוד תמונות בהמשך,

שבת שלום לכולם.

עידו.

פורסם

לא משנה שכבר ראיתי את התמונות וגם ראיתי בעיניים , עדיין תענוג לראות את העבודה הזו שוב.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תגיד בחור, מה יהיה??

אתה רוצה שאני אכריח אותך בסוף לבצע החלפה?

נראה מדהים.

אתה יכול לפרט באילו סוגי יסוד וצבעים השתמשת לרצפה ולשאר המכלולים?

שבוע טוב,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם

תמונות מתהליך ההרכבה, ללא ספק החלק הכי מהנה!

אלו הציריות לאחר שיפוץ של הקרדנים, צביעה של המכלולים גירוז והחלפת הגומיות שאוטמות אותן.

P2230556-1.jpg

התמונה הזאת הזרוע האחורית מורכבת עם בוקסה+יוריטאן חדש

528001.jpg

הרכבת סטבילייזר (אנטירול) אחורי, החלק הנה הוא אינו סטנדרטי והוא מקשיח את זווית הגלגול שיכולה להווצר על המתלה האחורי.

24-02-09_1923.jpg

הגיר מורכב לשאסי, הגיר ירד מווריאנט (1600) והוא בעל הילוך רביעי עם קורונה 4.12 לעומת 4.38 בגיר שיצא בדגמי ה 1300, מה שבפועל נותן לשייט באותה בסל"ד נמוך יותר מביחס לגיר ה 1300 ונותן מעט יותר קמ"שים במהירות הסופית.

528004.jpg

התושבת הקדמית של הגיר מורכבת, התושבת היא יוריטאן בעובי 4 מ"מ בשילוב מתאם ברזל שמחבר אותה לשאסי.

הבחירה בגומיות היוריטאן הייתה מפני שהחומר עצמו חזק יותר מתושבות הגומי שהתנסתי איתן בעבר וגם עקב בלאי

נמוך מאד של החומר.

528005.jpg

בנוסף הוחלפו כל צינורות הברקס, גם הקשיחים וגם הגמישים.

528006.jpg

ציריות וגם ברקסים אחוריים מורכבים על הרכב, בתוך בית המיסבים בגלגלים האחוריים הוחלפו המייסבים הפנימיים

וגם החיצוניים, הוחלפו האטמים וגם שני מחזירי השמן (פנימי וחיצוני) וה- o rings הכל כמובן חדש.

P2260599.jpg

P2260597.jpg

P2260596.jpg

P2260589.jpg

P2260592.jpg

שבוע טוב לכולם,

עידו.

פורסם
תגיד בחור, מה יהיה??

אתה רוצה שאני אכריח אותך בסוף לבצע החלפה?

נראה מדהים.

אתה יכול לפרט באילו סוגי יסוד וצבעים השתמשת לרצפה ולשאר המכלולים?

שבוע טוב,

יניב

אהלן יניב,

טוב לשמוע ממך, אתה יודע שאני אשמח לאמץ את הבייבי שלך, זאת כל זה הכתומה שלי נשארת אצלי.

בנושא הצבעים, תקציב לפאודרקוט אין לי וקשה לי להאמין שיהיה לי בזמן הקרוב, כשכרגע יש לי דברים חשובים יותר להשקיע בהם.

צבעתי את הרצפה והמכלולים בצבע מסוג "אונירלק" של נירלט ובצבע ייסוד מסוג "אנטירסט" של יעקובי, לאחר נסיון מעולה שלי עם שני סוגי הצבעים הללו בצביעת חלקים בעבר.

• תוכן חדש...