Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיפור משעשע על אלבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמעו סיפור טוב.

חבר שלי עם סיאט לאון בליסינג מאלבר נתקל במספר בעיות חשמליות שהחמורה מבינהין ומה שגרם לו להזעיק את אנשי אלבר ביום שבת היא נפילת חלון הנהג לתהומי הנשייה (מוכר ? ?) ותקלה במראות החשמליות, שאתה מכוון את הימנית הכל בסדר, אבל השמאלית מסובבת את שתיהן בקיצור, שמח וטוב לב חבר שלי מסר את האוטו, קיבל קורולה (טפו ...) במקומו.

ויום ראשון נציגת אלבר מודיעה לחבר שצריך למלא דו"ח נזק כי חסר קפיץ מאחורה :shock: וזה כרוך בשהשתתפות עצמית , הבחור שיודע שאני בקצת בעניינים שאל לעצתי ואמרתי לו שאני לא ממש יודע על איזה קפיץ מדובר אבל אם זה הקפיץ של הבולם האחורי, אין מצב שהוא "נעלם" וכל מי שהיה מנסה לנהוג ככה היה מרגיש את זה מייד, הבחורה גם התעקשה שנושא פיצול פיצול האישיות של המראות הוא לא באג אלה "ככה זה" , ככה זה באוטו .... למרות שאנחנו מתעקשים ואומרים לה שזה לא היה ככה תמיד ואין מצב בעולם ש"ככה זה".

נעשו בירורים נוספים ולמחרת הבחורה מתקשרת שוב ואומרת שצריך למלא דו"ח נזק גם על המראות ....

בעצבים גבוהים שאלתי אותה אם זה נראה לה הגיוני שמה שאתמול היה שכלול מדהים של המערכת היום הוא נזק שכולל השתתפות עצמית ?

הצעתי לחבר ללכת לראות את האוטו במוסך ולסדר את העניינים האלה אחד על אחד, כשהוא הגיע למוסך התברר שהקפיץ של הבולם הימיני אחורי חסר :shock: .

ועינייני המראות זה באמת תקלה שהמוסכניק סידר DHAA ....

עעכשיו נשארנו עם הקפיץ, אלבר טוענים בתוקף שחבר שלי פגע באוטו ונסע בלי קפיץ ... (בעוד הבחור שלקח מהחבר את האוטו נסע ממנו למוסך והכול היה בסדר).

שקט נפשי של ליסינג עלאק .

מה אתם אומרים ?

פורסם

אני אומר שבנוגע למראות, לפחות בפולקסווגן - זה לא תקלה. השמאלית מזיזה גם את הימנית, כך שאם מגיע נהג גבוה יותר שיושב רחוק יותר, הוא צריך רק להזיז את השמאלית והימנית כבר תסתדר בצורה שתתאים לו.

בנוגע לקפיץ - :shock:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה מוכן בבקשה להסביר לי מה זה חסר קפיץ זה לא משהו שיכול להיות חסר זה פאקינג קפיץ הסבר .... :roll:

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
אתה מוכן בבקשה להסביר לי מה זה חסר קפיץ זה לא משהו שיכול להיות חסר זה פאקינג קפיץ הסבר .... :roll:

שאלה טובה, אין מה להסביר, אלבר טוענים שחסר קפיץ

ורונאלד, המראות בפאסאט אומנם ככה (סטייה בפני עצמה) אבל בליאון, זה לא ככה.

פורסם

אבל למה אין שקט נפשי?

הכל תלוי במדיניות החברה שבה הוא עובד.

באלה שאני מכיר לעובד מותר לעשות 3 (!) תאונות כל שנה, לפני שהוא סופג את ההשתתפות העצמית.

לדעתי זה לא בסדר, כי אם עומד לפני מצדדיי או מאחורי רכב חברה - איזה אינטרס יש לו להיזהר לא לפגוע בי בחניה?

פורסם
אבל למה אין שקט נפשי?

הכל תלוי במדיניות החברה שבה הוא עובד.

באלה שאני מכיר לעובד מותר לעשות 3 (!) תאונות כל שנה, לפני שהוא סופג את ההשתתפות העצמית.

לדעתי זה לא בסדר, כי אם עומד לפני מצדדיי או מאחורי רכב חברה - איזה אינטרס יש לו להיזהר לא לפגוע בי בחניה?

3 (!) תאונות למה :?: לדעתי גביית ההשתפות העצמית מהתאונה הראשונה צריכה להיות ע"ח העובד, זה אקט חינוכי שיגרום לעובדים לשמור על שלומם ועל שלום רכבם.

ולעניין הקפיץ, אם לחברה שאתה עובד בה הרבה רכבים, קצת צעקות יסדירו את העניין ללא חיוב כלל. זה עובד בשיטת "מצליח" חברות הליסינג גובות את מלוא ההשתתפות העצמית גם אם הנזק היה פחות מההשתתפות וככה עושות עוד קופה קטנה מהצד...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אני אומר שבנוגע למראות, לפחות בפולקסווגן - זה לא תקלה. השמאלית מזיזה גם את הימנית, כך שאם מגיע נהג גבוה יותר שיושב רחוק יותר, הוא צריך רק להזיז את השמאלית והימנית כבר תסתדר בצורה שתתאים לו.

הבעיה במראות היא בהחלט לא תקלה, או שהיתה לי את אותה תקלה בשלושת הגולפים.

בכל מקרה הדבר הראשון שאמרו לי שהוצאתי את הSDI מהחברה זה "תכוון קודם את המראה השמאלית ואחכ את הימנית כי השמאלית מזיזה את שתיהם"

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

בכל מקרה הדבר הראשון שאמרו לי שהוצאתי את הSDI מהחברה זה "תכוון קודם את המראה השמאלית ואחכ את הימנית כי השמאלית מזיזה את שתיהם"

שי

אתם מתחילים להישמע לי קצת כמו הפקידה באלבר .

אני אומר לכם שבהתחלה זה לא היה ככה וברכב של בנאדם נוסף בחברה (לאון כמובן) זה גם לא ככה.

בפאסאט אני יודע שזה כן , אולי גם בגולף, אבל בלאון זה לא ככה.

פורסם

שי

אתם מתחילים להישמע לי קצת כמו הפקידה באלבר .

אני אומר לכם שבהתחלה זה לא היה ככה וברכב של בנאדם נוסף בחברה (לאון כמובן) זה גם לא ככה.

בפאסאט אני יודע שזה כן , אולי גם בגולף, אבל בלאון זה לא ככה.

בגללך אני מתחיל לחשוב ללכת שוב לאוטודיל ולגנוב נסיעת מבחן על לאון 4 כדי לבדוק :lol:

בכל אופן אני באמת לא זוכר איך זה בלאון אבל לדעתי הגיוני שפלוץ ישימו מערכות זהות בכל הרכבים, אבל יתכן שאני טועה :roll:

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

יש לנו קסארה מניו קופל. והמיכל של השפריצרים נסדק או נשבר או משהו

קרה לו בקיצור היינו ממלאים מים והם מיד היו יוצאים מתחת לרכב. ניו-קופל

לקחו את הרכב התקשרו בחזרה וביקשו שנמלא דו"ח תאונה. למה? כי המיכל שבור.

אח שלי שלרוב אין לו ממש כוח להתעסק איתם העביר אותם אלי. אני אמרתי לה

שאין לי בעיה למלא דו"ח נזק על המיכל רק שתסביר לי איך בדיוק יכולתי לגרום

נזק רק לו. לא למכסה למנוע, לא לכנפיים או לכל חלק אחר באוטו. (בהנחה

ואני לא וונדליסט שפוגע באוטו בזמנו הפנוי) הפקידה אמרה שאני עדיין צריך למלא

דו"ח נזק - כי יש נזק! רק אחרי שהסברתי גם לאחראי שאין סיכוי שאני ממלא

שום דו"ח נזק הם ירדו מזה.

פורסם

לשלומי היקר,

יש לי לאון חדשה מהקופסה, עם אותה "תקלה". זה לא תקלה, זה באמת שכלול, זה קיים בכל פולקסווגן / אודי / סיאט / סקודה.

לפני זה היה לי בורה, עם ה-"תקלה", שמאד אהבתי מכיוון שאני צריך להזיז את המראות כל פעם אחרי שחברה שלי נוהגת, ולהזיז רק את השמאלית בד"כ מספיק גם בשביל הימנית. אם לא היתה לי "תקלה" בלאון אז זה היה די מאכזב אותי.

אז תכניס לו לראש שזה לא תקלה, ואם הליסינג רוצה ממישהו כסף על זה אז זה באמת שיטת מצליח. הכי פשוט זה שבעל הלאון יבדוק בספר ההוראות שהוא קיבל עם האוטו (ובטח לא פתח בכלל) ויראה שזה כתוב שם. לדעתי המוסכניק ש-"תיקן" את זה חתך איזה חוט ...

אגב, הוא יכול לנסות להתלונן לליסינג גם על ה-"תקלה" שהמראות מתחממות כשמפעילים את המפשיר אדים האחורי (תבדוק, זה באמת קורה).

נ.ב.

לזה שכעס על מדיניות "3 תאונות לפני השתתפות עצמית": זו לא מדיניות של הליסינג, מבחינתם יש השתתפות עצמית על כל נזק. מי שיכול לכסות את העובד זה החברה שמעסיקה אותו וזה כבר עניין של מדיניות שמשתנה מחברה לחברה. איפה שאני עבדתי למשל, היה כיסוי רק לתאונה הראשונה בשנה, והחברה היתה משלמת לליסינג את ההשתתפות העצמית במקום העובד.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם
לשלומי היקר,

יש לי לאון חדשה מהקופסה, עם אותה "תקלה". זה לא תקלה, זה באמת שכלול, זה קיים בכל פולקסווגן / אודי / סיאט / סקודה.

לפני זה היה לי בורה, עם ה-"תקלה", שמאד אהבתי מכיוון שאני צריך להזיז את המראות כל פעם אחרי שחברה שלי נוהגת, ולהזיז רק את השמאלית בד"כ מספיק גם בשביל הימנית. אם לא היתה לי "תקלה" בלאון אז זה היה די מאכזב אותי.

אז תכניס לראש שזה לא תקלה, ואם הליסינג רוצה ממישהו כסף על זה אז זה באמת שיטת מצליח. הכי פשוט זה שבעל הלאון יבדוק בספר ההוראות שהוא קיבל עם האוטו (ובטח לא פתח בכלל) ויראה שזה כתוב שם.

אגב, הוא יכול לנסות להתלונן לליסינג גם על ה-"תקלה" שהמראות מתחממות כשמפעילים את המפשיר אדים האחורי (תבדוק, זה באמת קורה).

נ.ב.

לזה שכעס על מדיניות "3 תאונות לפני השתתפות עצמית": זו לא מדיניות של הליסינג, מבחינתם יש השתתפות עצמית על כל נזק. מי שיכול לכסות את העובד זה החברה שמעסיקה אותו וזה כבר עניין של מדיניות שמשתנה מחברה לחברה. איפה שאני עבדתי למשל, היה כיסוי רק לתאונה הראשונה בשנה, והחברה היתה משלמת לליסינג את ההשתתפות העצמית במקום העובד.

תודה על ההארה .

המראות לא היו ככה תמיד, כנראה שזה מעין מנגנון כזה שמתחיל לעבוד מתי שהחלונות קורסים או אני לא יודע מה (שזה יקרה לך תספר לנו).

אדרבא, אתמול בדקתי בלאון של עמית נוסף מהעבודה ואצלו ה feature עוד לא נכנס לפעולה, המראות עצמאיות לחלוטין , אתה מוזמן לבוא לבדוק.

אני יעשה איתך הסכם, תבוא לאוטו של חבר שלי, תראה את הפלא ואם אני צודק, אתה מפקיד את האוטו שלך ליום שלם אצלי, תופס ?

דר"א , אם הם כ"כ רצו להיות מתוחכמים, למה לא הפעילו את הדבר הזה שמתג הבחירה בין המראות נמצא באמצע ?

בקשר למפשיר אדים על המראות, פשששש , רק מה, בכל המכוניות שהיה לי לא קרה מצב בו היו לי אדים על המראות, אבל אולי זה feature מיוחד כזה בלאון.

פורסם

פעם אחרונה שפרצו לי לאוטו.

23:00 בלילה , פארק אפק.

שברו חלון. זהו (שלוש ניידות כנראה הבריחו אותם...).

טלפון להרץ , בשדה התעופה.

"שלום ,אני בא אליכם לקחת רכב חילופי"

"טוב , רק תביא אישור על פריצה"

"ממי?"

"מהמשטרה"

"אני לא הולך ב-12 בלילה לשום משטרה , כולה חלון , מחר תקבלו טופס תלונה"

"לא אדוני , אני חייבת טופס תלונה"

"לא"

"כן"

"לא"

"כן"

.

.

.

.

.

.

אחרי עוד הרבה עצבים וויכוחים:

"את יודעת מה ? הרכב נשאר כאן , ליד כפר קאסם , פתוח. מחר בבוקר אני כבר אביא לכם אותו"

"אתה לא יכול לעשות את זה"

"וואלה? הנה תראי"

בסוף קיבלתי רכב.

מפגרים.

חלון שבור כולה.

אני לא שוכר רכב מזדמן שאולי יברח בלי לשלם את ההשתתפות העצמית , זה רכב של חברה עם כמה וכמה מכוניות , חוזה ארוך טווח.

לא מספיק הבעסה של להתעכב אחרי שיצאתי מהעבודה בשעה כזאת , לנסוע עם חלון שבור ופתוח בלילה קר , לבוא לשדה תעופה , להתעכב , להעביר דברים מאוטו לאוטו בלה בלה בלה - את עוד שולחת אותי לתחנת משטרה באמצע שום מקום באמצע הלילה?

מפגרים. :mad:

באמת שהייתי משאיר את האוטו ככה פרוץ.

ולא , לא הייתי משאיר את האוטו שלי באמצע הלילה במצב כזה. מצד שני - הרכב שלי לא עולה לי עלויות כמו שליסינג עולה...

פורסם

שמר, תסביר לי אם זה אתה או המקומות שאתה מסתובב בהם ???

איך זה יתכן שפרצו לך כ"כ הרבה פעמים לאוטו ??? במיוחד לגניבת הדלקן ???

אצלנו כבר 4 חודשים ולא התקרבו אפילו לאוטו, גם בחברה אמרו לנו שלא לפחד מכיוון שכמעט ולא פורצים לרכבים בשביל לגנוב את הדלקן :shock: ...

אז איך זה יתכן שפורצים לך כ"כ הרבה לאוטו ??? מה יש ללאנטאיכס שלך שכל הגנבים כ"כ אוהבים בה???

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...