Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

סיפור קצת ארוך אבל התאזרו בסבלנות..

לאחר שהרכב עמד כשבועיים ניסיתי להניע ולא הצלחתי - אפילו הרדיו גמגם מחוסר חשמל..

-לקחתי כבלים והתנעתי עם הרכב של השכן. חיכיתי כ 5 דקות עם מנוע פועל. ואח"כ עשיתי נסיעה של 15 דקות. חזרתי כיביתי מנוע. וכשניסיתי להתניע שוב - האוטו לא מתניע . הפעם הסטרטר עובד (יש טיפה חשמל כנראה אבל לא מספיק?!) ולאחר כמה נסיונות הסטרטר דועך.. התנעתי שוב עם כבלים.. נסעתי מחוץ לעיר חצי שעה- אני מגיע הביתה - שוב. אין חשמל..

עכשיו יש לציין שאני מרגיש מכות מידי פעם מקדימה בצד הנוסע.. ( רצועת אלטרנטור מחליקה?) אולי פה קבור הכלב? או שהלך מצבר? אלטרנטור? מה אתם אומרים?

פורסם

היי,

ייתכן שיש לך זליגת זרם גבוהה וכאשר הרכב עמד שבועיים המצבר יתרוקן לחלוטיין, כך שנסיעה של שעה לא תטעין אותו.

הרם מכסה מנוע ובדוק את מצב הרצועה.

כמו כן חבר מד-מתח להדקי המצבר ובדוק שמתח הטעינה כאשר המנוע עובד הוא 13.6-14.5 וולט.

בדוק את המתח על פני המצבר כאשר המנוע דומם וכול הצרכנים כבויים לפחות 10 דקות.

מה המתח הנמדד ?

איזה כייף לי :)

פורסם

המצבר בן 3 חדשים ועדיין באחריות.. (אפשר לממש אותה בכל מקום אגב?)

לא בדקתי זליגת מתח ואין לי כלים לעשות זאת -צריך חשמלאי...

פורסם

אם עדיין לא הסתדרת , הרי שיש להכניס את המצבר לטעינה איטית.

כפי שרשם מרק 10 , נסיעה כזו לא תספיק , אולי כבר נסעת הרבה והסתדרת.

אין טעם לבדוק מתח טעינה על המצבר ,שכן אם המצבר ריק , הוא עלול להראות 12.5וולט בלבד, וזה לא פוסל אותו או את האלטרנטור.

בכלל, מתח טעינה יש לבדוק עם מצבר תקין לחלוטין, טעון, ועומד בעומס, אחרת , הבדיקה עלולה להטעות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מה זה טעינה איטית?

בינתיים ברוך השם בלי עין הרע :wink: הצלחתי להתניע פעמיים רגיל.. אבל אני עדיין מפחד בכל פעם שאני נכנס לרכב..

פורסם

היי,

טעינה איטית שווה ל-1/10 קיבולת המצבר.

בחישוב מדוייק נהוג להכפיל את קיבולת המצבר ב-1.3 ולחלק 10 והתוצאה שמתקבלת שווה לקצב הטעינה שבו יש להטעין את המצבר.

דוגמא:

מצבר של 60 אמפר-שעה.

60X1.3=78 שזה בערך 80 אמפר-שעה.

80 לחלק ל-10 שווה 8 אמפר לשעה זה קצב הטעינה עבור מצבר של 60 אמפר-שעה.

פורסם

היי,

בדיקת אלטנטור כפי שכתבתי נכונה מאוד במקרים הבאים:

המצבר טעון חלקית ,לפחות 25 אחוז מקיבולת המצבר.

לשם בדיקה מעמיקה יותר יש לחבר אמפרמטר בטור בין מוצא האלטרנטור למצבר.

להפעיל את המנוע ב-2000 סל"ד.

להפעיל צרכנים כבדים כגון:אורות ומאוורר חימום, עוצמת הזרם צריכה להיות בערך 20 אמפר.

לצורך בדיקה זו יש להשתמש במד-זרם מתאים לזרמים גבוהים.

עוצמת הזרם והמתח הנמדד צריכה לעמוד בדרישות יצרן הרכב.

• תוכן חדש...