Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לפני שאני ניגש לשאלה, 2 הבהרות:

1. שאלתי בפורומים שונים בתחום אך הדיעות שם היו חלוקות ואף אחד לא צירף מחקר בנושא שיתמוך בתשובתו ולכן אולי מכאן תבוא הישועה...

2. לא מדובר על השאלה הרגילה "האם אימון משקולות פוגע בגדילה"...

נתחיל עם הנתונים:

1. מדובר על אדם בוגר שסיים את הצמיחה שלו לגובה

2. ידוע כי הגובה שלנו בבוקר (או יותר נכון אחרי כמה שעות שינה) רב יותר מהגובה שלנו בערב (או יותר נכון לאחר נגיד 12 שעות בלי שינה)... הסיבה לכך היא שבמהלך היום כח המשיכה פועל על גופינו ומכווץ אותו ומכאן ההפרש בגבהים, בעוד שבזמן שינה כח הכבידה פועל המאונך לגוף ולכן לא משפיע על הגובה.

ולשאלה.. בזמן הרמת משקל בעמידה (לאו דווקא מעל הראש אלא בכל תרגיל שבו אנו מחזיקים משקל חופשי בידיים, למשל כפיפת מרפקים עם משקולות) וגם בישיבה, המסה שלנו בעצם גודלת, ומכאן שכח הכבידה שפועל עלינו גדל ולכן מידת הכיווץ של גופינו גדלה, ומכאן שהגובה פוחת...

כלומר הרמת משקל בעמידה (או בישיבה) לאורך זמן תקטין את גובהו של האדם במידה מסויימת.

האם יש צדק בכך, מישהו יכול להפריך את הטענה (אני באמת מקווה שכן כי לא בי לי לקטון :cry: ) או להביא קישור למחקר בנושא?

תודה, מקווה לקבל התייחסות רצינית לנושא.

פורסם

באם סיימת את תהליך הגדילה, ההשפעות של הרמת משקולות מאוד מאוד שוליות לגבי הגובה שלך

תהליך של "כיווץ" המימדים שלך הוא לא נכון...

הרי זה לא שאתה יכול לדחוס עצם חזרה למימדים של לפני תהליך הגדילה.

האפשרות היחידה שאני חושב עליה, היא האנשים אשר מקצועיים לחלוטין, זאת אומרת כל אלה מהתחרויות אשר מרימים מעל גופם 200 קילו + - (באמת שלא זוכר כבר, רק זוכר שהשיא של הנשים זה משהו כמו 330 ל2 הנפות)

בכל אופן, אם אתה מתאמן בחדר כושר, אין לך ממה לחשוש מהדברים הנ"ל, מה שכן..

בכל תרגיל שאתה עושה בעמידה, חשוב מאוד חגורת גב, ויציבה נכונה, וזה בשביל לא לדפוק את הגב, או דברים אחרים..

אימון נעים:wink:

"Everybody loves house music, its a spirtual thing, a body thing, a soul thing"

פורסם

אני לא יכול לצרף לך מחקר או משהו בנושא, אבל אני מבין קצת בנושא הזה.

אני יודע שנערכו מחקרים

ונמצא שכשאתה מתאמן משקולות - אתה גורם לגוף שלך לצמוח יותר

זה נובע מכך שכשאתה לוחץ את העצם, היא נוטה להתרחב יותר (משהו שקשור לסחוסי הגדילה)

ומכאן שמשקולות גורמות לך להיות גבוה בכמה מיליטמרים (אולי אפילו סנטימטר)

אבל אתה חייב תמיד לשמור על איזון בגוף (שינה טובה בלילה, אכילה נכונה, ולהימנע מכל מיני עומסים מיותרים בנוסף לאימונים שלך)

כל הסיפורים על כך שמשקולות (או בכלל אימון גופני אינטנסיבי) גורם לילדים לא לגדול - לא אמינים - מכיוון שאף אחד לא בדק את התזונה והעצימות של האימונים שעברו אותם ילדים...

ואני בטוח שאם נמרוד יהיה פה, הוא יוכל לתת לך תשובה הרבה יותר מדויקת ומפורטת משלי :wink:

וואלק אתתתתה

פורסם

תודה על התשובות וכמה הבהרות...

לא דיברתי על כאלו שלא סיימו את הצמיחה לגובה שכן לא על ההשפעה הזאת דיברתי (ואני יודע גם שזה מיתוס שגוי שאימון משקולות פוגע בצמיחה לגובה וזה נגרם מתזונה לקוייה בגיל ההתבגרות)

ועל המשקלים... בינתיים לא הגעתי ל200 קילו... :-P מדובר על בסביבות ה15 קילו לכל יד מקסימום ולא מדובר על הרמה מעל הראש...

פשוט ההסבר שבגלל שכח הכבידה פועל על הגוף כשעומדים, ואז כשמחזיקים משקולות ביד אז הכח על הגוף שפועל גדל ולכן גורם להתכווצות הגוף, די הדאיג אותי...

פורסם

הגוף לא מתכווץ השריר מתקצר ולכן קיימת הגירסה שאימוני כושר פוגעים בגדילה.

עוזב אותך משקולות קרא ספר.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

זה לא נכון להגיד "הגוף מיתכווץ" , צריך לללכת יותר מדוייק ולהבין מה מיתכווץ במהלך היום או כשיש משקל על הגוף.

לצורך העניין מה שמיתקווץ זה המרווחים בין הפרקים לאורך הגוף, איפה שהסחוס ובין היתר עמוד השידרה.

מכאן כשאלו מיצטמצמים במהלך היום הם חוזרים לקדמותם בלילה. (וכל הסיפור הזה של הגובה הוא 1.5 סמ +-)

במשא משקולות הם אולי נידחסים יותר אבל אותו גירוי גורם להם להיות עמידים יותר במהלך הזמן ואפילו מגדיל את הסחוס עצמו ולכן הגובה לא מישתנה לאורך הזמן.

יש מיקרים שבהם משקל כבד יכול להשפיע:

*אם עוד לא סיימת ליגבוה אז יכול להיות שזה ימנע ממך להגיע לגובה המקסימלי שהיית אמור להגיע אליו

*בגיל ההתבגרות המוקדם (עד 16 ) העצמות עדיין רכות יחסית ולכן הרמת משקלים ממש כבדים יכולה ליגרום להם אפילו להיתקצר.

*גם לאדם בוגר כשהוא ירים משקלים ממש גבוהים כמו שבתחריות שזה הרבה יותר ממשקל הגוך זה יכול ליגרום להנמכה קלה גם כי זה דוחס את העצם.

דוגמא אישית שלי, בגיל 15 וחצי הייתי 179. שנתיים הייתי במכון מאותו גיל (ואת האמת ניסיתי להנמיך את עצמי עם מישקולות ומישקלים בתרגילי רגלייים)

אחרכך עבדתי ב"מובינג" (ככה שהיו לי כמה מקררים על הראש)

לאחר מיכן עבדתי במכונות הימורים (לא בארץ, ומכונה שוקלת יותר ממקרר...)

היום (לאחר מאה שנים) אני עדיין 179 אם לא 180.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

הרמת משקולות לא תגרום לך להצטמק ולא תשפעי לך על הגובה.

מה שכן עצתי לך היא שתשמור תמיד על עבודה נכונה על כל מה שמשתמע

מכך, אחרת הנזק אותו אתה עלול לגרום יהיה גדול הרבה יותר מהתועלת,

כבר ראיתי אנשים רבים(בזמנו הייתי מדריך ואחראי מאמנים בחדר כושר)שפוגעים בעצמם

יותר מאשר "מפתחים" את הגוף שלהם בגלל עבודה לקויה.

לתשומת לבך

מתן

פורסם

לבוריס (לא טעיתי נכון?)... למה רצית לעצור את הגדילה שלך? היית מעביר לי את הסנטימטרים המיותרים... :-P

וכשאתה מדבר על משקלים מאוד גבוהים שיכולים לגרום נזק לאדם בוגר (כלומר לדחוס עצמות), על איזה משקלים מדובר בערך? (סתם לידע כללי)

ולמתן... כמובן שאני מקפיד לעבוד נכון, כלומר לאט, בלי תנועות של הגב, בלי תנופות וכדומה, לגבי הטכניקה לא היו לי דאגות...

תודה.

פורסם
זה לא נכון להגיד "הגוף מיתכווץ" , צריך לללכת יותר מדוייק ולהבין מה מיתכווץ במהלך היום או כשיש משקל על הגוף.

לצורך העניין מה שמיתקווץ זה המרווחים בין הפרקים לאורך הגוף, איפה שהסחוס ובין היתר עמוד השידרה.

מכאן כשאלו מיצטמצמים במהלך היום הם חוזרים לקדמותם בלילה. (וכל הסיפור הזה של הגובה הוא 1.5 סמ +-)

במשא משקולות הם אולי נידחסים יותר אבל אותו גירוי גורם להם להיות עמידים יותר במהלך הזמן ואפילו מגדיל את הסחוס עצמו ולכן הגובה לא מישתנה לאורך הזמן.

יש מיקרים שבהם משקל כבד יכול להשפיע:

*אם עוד לא סיימת ליגבוה אז יכול להיות שזה ימנע ממך להגיע לגובה המקסימלי שהיית אמור להגיע אליו

*בגיל ההתבגרות המוקדם (עד 16 ) העצמות עדיין רכות יחסית ולכן הרמת משקלים ממש כבדים יכולה ליגרום להם אפילו להיתקצר.

*גם לאדם בוגר כשהוא ירים משקלים ממש גבוהים כמו שבתחריות שזה הרבה יותר ממשקל הגוך זה יכול ליגרום להנמכה קלה גם כי זה דוחס את העצם.

דוגמא אישית שלי, בגיל 15 וחצי הייתי 179. שנתיים הייתי במכון מאותו גיל (ואת האמת ניסיתי להנמיך את עצמי עם מישקולות ומישקלים בתרגילי רגלייים)

אחרכך עבדתי ב"מובינג" (ככה שהיו לי כמה מקררים על הראש)

לאחר מיכן עבדתי במכונות הימורים (לא בארץ, ומכונה שוקלת יותר ממקרר...)

היום (לאחר מאה שנים) אני עדיין 179 אם לא 180.

פאק ! המשפט הכי הזוי ששמעתי בחיים.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

ההבדל בין הגובה בערב לגובה בבוקר הוא כחצי אחוז (פחות מס"מ), ולתוספת המשקל כתוצאה מבניית מסת השרירים יש השפעה זניחה על הגובה - אם בכלל.

חיזוק העצם כתוצאה מהעברת כוחות דרכה נקרא חוק וולף, והוא גורם לחיזוק קוריות העצם ולא לתוספת אורך לעצם השלמה.

הפרעות הצמיחה אצל ספורטאים מתבגרים מיוחסות לשינויים הורמונלים ולא לתוספת משקל או עומס על העצם.

נמרוד

פורסם

אני מתאמן כבר כמה שנים טובות... הגובה לא ירד...רק גדלתי...עכשיו אני כ185. וחושב שזה הסוף בגובה.

תמיר

פורסם
ההבדל בין הגובה בערב לגובה בבוקר הוא כחצי אחוז (פחות מס"מ), ולתוספת המשקל כתוצאה מבניית מסת השרירים יש השפעה זניחה על הגובה - אם בכלל.

נמרוד

לנמרוד, לא דיברתי על תוספת המשקל כתוצאה מהוספת מסת שרירים, אלא על תוספת המשקל לגוף כאשר מחזיקים בידיים משקולות יד בזמן תרגיל (כלומר כשמתאמן עומד עם משקולות יד אז המשקל שלו כאילו גדל בזמן שהוא מחזיק את המשקולות)... אבל לפי התשובה אני מבין שגם זה זניח

תודה.

אני מתאמן כבר כמה שנים טובות... הגובה לא ירד...רק גדלתי...עכשיו אני כ185. וחושב שזה הסוף בגובה.

תמיר

מה הגיל שלך? כלומר אתה עדיין בתקופת ההתבגרות?

פורסם
קח בחשבון ששימוש בסטרואידים דווקא כן גורם לכיווץ חלקים מסויימים בגוף.
הדילמה האולטימטיבית:

להגדיל את השרירים ע"מ להשיג בחורות בקלות ואז לאכזב במיטה? ("נו, מתי יעמוד לך?" - "זה עומד עכשיו" - "אופס"...)

או -

להשאר רכיכה אבל עם מוט שפור (כמו זה שנשבר להאמר H2 בשרשור שנפתח זה מכבר) בין הרגלים? (ואז פשוט לא להשיג אף-אחת, ע"ע רכיכה).

;)

• תוכן חדש...