טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,354 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מישהו יודע מה זה השרות הזה שמופיע בחשבונית של איתוראן?
הודעה אחרונה מאת roeylee, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי חברים, יש לי יונדאי i10 שנת 2018. נרכשה מיד שניה. מפריעים לי שני דברים: א. נעילה אוטומטית של הדלתות כברירת מחדל - האם אפשר לבטל? ב. כשיוצאת מהרכב, רוצה שיהיה מצב של דלתות פתוחות אבל שהרכב כבר נעול. למשל כדי להוציא שקיות קניות ורק לטרוק את הדלתות אח"כ. הרכב לא מאפשר. האם זה בר שינוי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת מריםם, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 17 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום לכולם רכשתי יונדאי איוניק 2019 מחברת ליסניג. האוטו עבר בדיקה לפני קנייה והכל תקין. קרה כבר 3 פעמים שכאשר אני נותן גז לאחר בלימה הרכב במצב סטטי יש רעש כמו של בום מהחלק האחורי של הרכב. כאילו משהו נכנס ברכב מאחור. האם משהו מכיר משהו כזה? תודה
הודעה אחרונה מאת חייםפוני, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 876 צפיות
אהלן, הרכב הוא רנו מגאן, שנת 2022, עבר 38K משהו מוזר שהתחיל בימים האחרונים, אני רק נכנס לרכב(מנוע קר שעמד כמה שעות), לפני הנעה, שומע קולות מוזרים של קרקושים/רשרושים/תקתוקים מאזור הדשבורד. קשה להסביר אבל זה כאילו שיש שם מתחת איזו חולדה או חתול שמתרוצצים מתחת לפלסטיק ועוד רגע קופצים לי על הפנים. אחרי שמניע, בזמן נסיעה ואחרי נסיעה, אין שום רעש. הרכב הןא רכב חברה שאמורים לקחת לטיפול בקרוב, משתגע מסקרנות ממה זה נובע? למישהו יש רעיון?
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 351 צפיות
שלום לכולם יש לי מערכת שמע מקורית לספארק 2011 אם מישהו מעוניין מחיפה
הודעה אחרונה מאת alon30111, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 540 צפיות
😐 חברים, יש לי סיאט איביזה ידנית 2010. הסאן רוף לא עולה. אני יודע שאין לו מסילה. אבל הוא אמור לעלות טיפה וזה לא עובד. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת שמעון.בלומנפלד, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הבוכנות של תא המטען באיוניק שלי נחלשו. קניתי שתיים תחליפיות. על הבוכנות המקוריות לא היה רשום הכח שלהן, ובחיפוש שלאחר מעשה עלה שהן ככה"נ 540N. (טיפ למי שמחפש באינטרנט, חפשו את קוד הדגם + "force" וחסכו לעצמכם את רבע השעה מחיי שבזבזתי). הבוכנות החדשות הן 615N. לאחר החלפת שתי הבוכנות, הדלת עולה בתנופה רבה מדי מעלה. החזרתי אחת מהישנות ועכשיו הדלת עולה בקצב סביר. האם יש בעייה בזה? האם זה שהכח מגיע מצד אחד עלול לדפוק את הצירים?
הודעה אחרונה מאת חזי פדר, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 663 צפיות
היי, קניתי מגבים חדשים, וההדיוט משך את המוט והוא התעקם.. ניסיתי ליישר חזרה, וללא הצלחה. צריך לקנות חדש.. חיפשתי ברשת ולא מצאתי. אם יש למאן דהו מידע שיכול לעזור לי, היכן ניתן להשיג מוט למגב שמאלי (צד נהג), עבור רנו גרנד סניק, בנזין, מודל 2011. דחוף. תודות!
הודעה אחרונה מאת יעקב כלפה, -
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום יש לי תקתוק/נקישה מוזר בתחילת נסיעה, כלומר יציאה ממצב עמידה למצב נסיעה. זה קורה לי גם ממצב נסיעה לבלימה מוחלטת. כאשר אני בנסיעה שוטפת התופעה לא מתרחשת כלל. כאשר אני גולש באיטיות לבלימה המוחלטת, או מתחיל נסיעה בגלישה איטית, משחרר בלם ואז לאט מתחיל ללחוץ על דוושת הגז, אז התופעה לא מתרחשת. למישהו יש מושג / כיוון ? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רכשתי לפני כחצי שנה סוזוקי קרוסאובר 2015 ידנית, ברכישה 136,000 ק"מ, כיום 141,000 ידוע לי כי הרכב עדיין עם הקלאץ המקורי. כיצד ניתן לדעת את מצבו ואם נדרש להחליפו ? לציין כי אופי הנסיעות שלי ושל הבעלים הקודמים מעורב - בערך חצי עירוני חצי פרברי. אודה לעזרה וייעוץ מלומד...
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 452 צפיות
שלום וברכה. אודה לעזרתכם והמלצתכם - אני מעוניין להסיר איתוראן וחיווט חשמלי מיותר שיש לי ברכב (שבחתימה). זוכר שפעם המלצתם פה, על חשמלאי שבאמת נותן את הדעת על כל הפרטים הקטנים הללו ואין לו בעייה להתעסקמעם זה להסיר (בהצלחה) חיווט מיותר ומערכות מיותרות ברכב (אאל"ט - זה היה מישהו מאיזור השרון. לצערי לא מצאתי בפורום את הפוסט הזה). בקיצור - המלצתכם על אחד כזה, באיזור המרכז תתקבל בברכה. עבור יחידי סגולה, אוכל גם להרחיק מעט. תודה.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 785 צפיות
האם לדעתכם זה פיוז שנשרף או בעיה אחרת? גם הרדיו התאפס לי אחרי הטיפול יאריס רןבוטית
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אשמח להמלצה על מכון גירים אוטומטיים, עבור רנו, בבני ברק והסביבה. קריטי שיהיה אמין, בשביל שלא יהפוך עכבר לפיל, ויקרע את כיסי על לא עוול בכפי. וכמובן, מקצוען שיודע למצוא את הבעיה ולטפל בה במקצועיות. תודה.
הודעה אחרונה מאת יעקב כלפה, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הצלחנו לאבד מפתח אחד... במוסך יבואן טויוטה רוצים כ- 1,300 ש"ח לשכפול (בחיפוש בפורום מצאתי מישהו שבפולקסווגן ביקשו ממנו 2000 ש"ח, כך שזה עוד זול יחסית...) פניתי גם למנעולן מומלץ במדרג, אני עדיין מחכה להצעת מחיר. השאלה שלי קודם כל האם יש יתרון בלשכפל את המפתח במוסך - מכיוון שזה יהיה מפתח מקורי של טויוטה? אצל מנעולן מן הסתם יהיה משהו גנרי יתר ושנית אשמח לשמוע המלצות אם יש - אני מאזור השרון (שרות בכפר סבא, רעננה או הרצליה יהיה מצוין) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום היה לי לפני כמה ימים צינור שנקרע כל המים נשפכו הלכתי למוסך וחיברו את הצינור ואין נזילות הבעיה היא שמילאו מחדש נוזל קירור במיכל ומאז כל פעם שאני פותח אותו כשהרכב קצת חם עולים בועות ואוויר האם זה תקין, ואיך אפשר להוציא את האוויר מהמערכת תודה
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
שלום לכולם, מדובר באסטרה 2013 1.4 טורבו. יש לי 2 בעיות ברכב שמלוות אותי כבר 3 שנים מבלי שנמצא להן פתרון. 1. יש לי בתא נוסעים ריח של עשן פליטה/פיח/ משהו שרוף. הריח ישנו גם בסרקולציה פנימית, ובכל מקרה זה לא מקרה של ריח עובש/בקטריות וכו. 2. צריכת דלק שאני בודק ממילוי למילוי 1 ל 6 כאשר מחשב הדרך מראה שהצריכה היא 1 ל10 הייתי בהמון מוסכים ואף אחד לא עלה על הבעיה, יש לציין שמלבד אחד, אף אחד גם לא הצליח להריח את הריח... הדבר הזה מאד מתסכל, אם כי שמתי לב שהריח מתחיל כאשר אני נוסע לאינשהו, הרכב חונה לפחות שעה, ורק בנסיעה חזור זה מורגש... כמו כן זה יותר מורגש בעצירות, פקקים ורמזורים נגיד (הריח לא מגיע מהרכבים מסב…
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחרונה נדלקת נורת בקרת אחיזה ביונדאי I35 - הנורה נדלקת רק אחרי כמה דקות של נסיעה ולא דולקת מיד עם תחילת הנסיעה. מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת rky, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 808 צפיות
היי, יש לי בלם תוף ברכב שלא לפני הרבה זמן עבר 60 אלף ק"מ והרעש לדעתי התחיל מאיזור ה-45-50 ק"מ הבלם תוף משמיע רעשי חריקה לסירוגין, ניקו ושייפו לי אותו אך הרעשים הלכו ואחרי יום- יומיים הלכו הבנתי שאין טעם להחליף אותם עד איזור ה-150 אלף ק"מ וראיתי לאחרונה בסרטון החלפת בלם תוף של ChrisFix יש נקודות בלימה בחלקו הפנימי שגם אותם צריך לשייף ולגרז ולא בטוח שעשו את זה כי לא פתחו את כל בלם התוף אלא ממה שראיתי טיפלו בסנדלים+ בחלק החיצוני שלו האם זאת הבעיה או שיכולה להיות עוד גורם או שבכלל צריך להחליף אותם? כבר על סף ייאוש מהרעשים האלה אם זה משנה משהו כמעט ולא מעמיס על הרכב מבחינת משקל תודה מראש לכולם ושנדע ימים טובים :)
הודעה אחרונה מאת Aspikpolis, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
פיניתי לשני מוסכים של היבואן. אחד אומר שלא צריך להחליף פילטר אוויר, השני אומר שצריך להחליף כל שנה, זאת אומרת בטיפול הזה. למי להאמין?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 448 צפיות
איפה אני משיג את הספר רכב ? ואיזה טיפול צריך ב90 אלף קילומטר?
הודעה אחרונה מאת דור-ל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פיג'ו 3008 2016 ככל הנראה המשאבת קירור טורבו תקולה - פשוט לא עובדת... ובכן קניתי משאבה חדשה (מצרך תמונה) ואתגרתי את עצמי בפרוייקט ... ובכן בתום שעת עבודה החלפתי את המשאבה, החלפתי את המים .. ועדיין המשאבה לא עובדת למשהו יש רעיון (צרפתי תמונה של המשאבה) בדרך כלל זה משאבה שפועלת כשמכבים את המנוע. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 954 צפיות
שוקל לקנות הונדה ג'אז חדשה יחסית (שנתון 2020, ~40,000 קמ) אשמח לדעת עד כמה מורכבת / יקרה התחזוקה שלה? האם חובה לבצע במוסך מרכזי? האם מוכרות כבר תקלות נפוצות?
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 883 צפיות
שלום, מחפש המלצה למוסך לטיפול בפורד פיאסטה שנת 2015 באיזור פתח תקווה אך אפשר קצת להתרחק ראיתי המלצות על מוסך שי-לי באור יהודה אבל להבנתי הוא נסגר לצערי תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
היי, הרכב של ההורים שלי נכנס לטיפול, כבר תקופה שאבא שלי החורג שומע רגע מעט שונה מהמנוע אבל אין שום הבדל בסחיבה או משהו כזה, קיצר מפה לשם אמרו לו שצריך להחליף קאמשפטים וזה מגיע כיחידה אחת שעלות ההחלפה היא קרוב ל10 אלף ש״ח, לא יצא לי לשמוע על דבר כזה עוד במנוע הזה וכמובן שלא על מחיר כזה. הרכב שנת 2018 עם 80 אלף ק״מ. ידוע לכם על הבעיה הזו? האם אין אופציה להחליף רק את החלק התקול ולא את כל היחידה?פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה. הרכב טופל כל 10 אלף ק״מ. דיברתי עם רונן ממוסך גבע והוא אמר לי שהוא שמע על דבר כזה אבל אף פעם לא יצא לו לתקן דבר כזה מה שמוזר לי מאוד.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בימים האחרונים תופעה מוזרה: ברגע שאני מעביר את ידית ההילוכים לרוורס בתחילת נסיעה או בסוף נסיעה כשאני עומד לחנות והאוטו עומד (לא נוסע), אז כעבור כמה שניות נכבה לי המנוע. מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת דידי zz, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 737 צפיות
היי כולם, אני כבר קצת אבוד בנושא. יש לי סיאט איביזה 2012. אני מנסה להבין באיזה שמן מנוע אני אמור להשתמש. לא רשום על הפקק של המיכל והספר רכב והאינטרנט שניהם מבלבלים. יש לי בקבוק של 10w40- זה בריא למנוע?
הודעה אחרונה מאת WE988244, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 598 צפיות
נניח ויש כלי רכב שהמצבר שלו חלש ומדובר ברכב גדול שיש לו מצבר 12 וולט 180 אמפר. האם ניתן לטעון קצת את המצבר עם רכב בעל מצבר 12 וולט 70 אמפר? נניח טעינה של מספר דקות ואז לנסות להניע את הרכב הגדול. האם זה אפשרי? חובה לנתק את המצבר של הרכב הקטן לפני שהרכב הגדול מניע כדי לא לשרוף אותו?
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 716 צפיות
קיה פורטה 2017 מילאתי נוזל קירור למקסימום ואחרי בדיקה כשהאוטו קר זה קרוב למינימום וכשהאוטו דולק מתחיל לעלות למקסימום לאחר זמן בערך חצי שעה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, רכב בן שנתיים עוד רגע. אני מגיע פעם ראשונה בחיי לטיפול שנתי. בעבר לא הייתי, ושמעתי לא מעט פעמים שמנסים 'לדחוף' עוד דברים שהתיקון/החלפה שלהם מיותר. מה בדרך כלל מנסים לדחוף וכדאי להימנע ממנו? תודה.
הודעה אחרונה מאת איילצבי, -
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
השאלה בכותרת. בגדול רכב בן פחות משנה, 3 צמיגים מחסרים בשבוע+ כ-1 PSI (יאני תקין), וצמיג אחד, קבוע שמחסיר יותר מזה, בין 6-8 PSI.
הודעה אחרונה מאת chezik,
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,024 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- שחר 1
- yoav911gt2
- BRAVO_SX
- Mike Lowrey
- T_A
- pooh-bear
- om2
- nir eli
- IsraCar
- itzik123
- yossiaviel
- Camaro 92