טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,354 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טוב, מבקש המלצה למוסך לטיפול בטויוטה יאריס , הוגן ומקצועי. בעדיפות באיזור הקריות \ חיפה. להמלצות אודה.
הודעה אחרונה מאת asaf_10, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 954 צפיות
הסתפקתי ואני עדיין מסתפק אם להעלות את זה ל'ייעוץ ברכישת רכב' או ל'טכני אחזקה וטיפולים' אני מחפש, כמו כולם, רכב אמין וזול וחסכוני ונוח - בקיצור, כבר כתבתי, כמו כולם. אז לא מקשקש על משהו שעולה פעם ביום בערך. מה שכן, יש לי שכן שמוכר יונדאי אקסנט 2008 עם נתונים טובים והכל. אממה יש לו נקישות מהמנוע- ע"פ עדות המוכר, אני עוד לא הספקתי לשמוע, כנראה כשלוחצים על הגז, החליף ציריה ולא עזר. ערכתי סיבוב במרחביו הוירטואליים של עמוס ויצאתי עם כמה סיכונים - סיכויים 1. מרימי שסתומים - נשמע הכי קלאסי, מה שלא הבנתי זה האם זה תקלה שאפשר לסוע איתה חופשי או שזה גומר את המנוע כמו בעיה 2 , כמו"כ האם צריך כלים מיוחדים או כוחות על כדי לפרק את המכסה שסתומים ולהחליף המרימים ז…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הצמיגים שלי קצת ישנים, אבל נראה לי בסדר. לפחות אין עליהם סדקים , קרעים וכד'. יש שחיקה. האם בודקים צמיגים שחוקים בטסט לרכב? צמיג כזה עובר?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, הצפצפה חלשה , מעוניין להחליף אותה . האם זה מחייב לפרק את כל הטמבון? יש למישהו ניסיון עם הרכב הספציפי הזה או תמונה היכן הצופר ממוקם?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 825 צפיות
למפוח עצמו מגיע חיובי קבוע גם כשבורר המהירות מכובה. ולא מגיע אפס גם כשהבורר דלוק גם במהירות הגבוהה. המנורה מהטסטר נדלקת לרגע. בחיבור ישיר המפוח עובד. בנגד מהירויות יש ארבע חוטים בשנים זורם קבוע חיובי ושלילי ובשנים האחרים אין חשמל גם בהפעלת הבורר. כשמדליקים את המזגן המאוורר מזגן בחוץ נדלק לשניה ונכבה והמדחס גם לא נכנס לפעולה. (המדחס חדש ויש בו גז). האם הנגד לא טוב או שיש עוד מה לבדוק תודה לעונים.
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 951 צפיות
שלום, קניתי רכב סוזוקי sx4 לפני שלושה חדשים כעת יש לי תקלה במצבר, הרכב לא מניע (הנעתי באמצעות בוסטר והתקלה חוזרת) בבדיקת מוסך אומר שיש טעינה למצבר, כלומר, התקלה במצבר עצמו, ויש להחליף. המצבר הוא של MTC, ועדיין באחריות מקום מומלץ בירושלים שיכולים להחליף לי באחריות? מכירים?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום מכובדי, מנסה לעזור לידידה עם הבעיה המדוברת. כאמור, טויוטה יאריס 2002, מנוע 1.3 (2NZ) אוטומטי. לתיאורה כבר קרה בעבר, רעידות תו"כ נסיעה (יותר מורגש בנסיעה איטית או בעמידה) שגרמו גם לכיבוי הרכב וחוסר אפשרות להתניע מחדש. בפעמים הקודמות שזה קרה, הוחלף בפעם הראשונה מצבר, לאחר מכן אלטרנטור ובפעם נוספת שוב אלטרנטור, לכאורה בגלל מתח נמוך. לאחר אותן החלפות, הרכב חזר לתפקד רגיל בגדול לתקופה של כמה חודשים. היום קרה שוב תו"כ שנמצאת בפקק, אבל הצליחה להגיע למחוז חפצה טרם הרכב נכבה (כיבתה גם צרכני חשמל לאור נסיון העבר, בתקווה שיעזור). לטענתה נורת טעינה דווקא לא נדלקה (והיא לא זוכרת לגביה בפעמים הקודמות), אבל היום נורת המנוע הופיעה מדי פעם לשניה ב…
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
שפריצר מים קדמי
מאת Rafal- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי יש לי טויוטה אוריס 2011 השפריצר מים הקדמי לא עובד טוב זאת אומרת לפעמים כן ולפעמים לא ולפעמים זרם ממש נמוך או שאחרי לחיצה ארוכה המים כן מתחילים לזרום ניסיתי לשחרר עם מחט זה לא עזר שמתי במיכל מסיר אבנית גם לא עזר כל כך ומצד שני כן שומעים את המשאבה פועלת ומאחורה עובד חלק אם יש למישהו פיתרון אשמח למידע בנושא תודה ובשורות טובות
הודעה אחרונה מאת Rafal, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, הולך לבצע החלפה של נוזל בלמים באופן עצמאי, יש לי מספר שאלות ברשותכם. 1. צינור באיזה קוטר צריך כדי לחבר לפטמת ניקוז של נוזל בלמים? ומאיפה ניתן להשיג? 2. כמה ליטר של נוזל בלמים צריך למאזדה 3 (שנה 2015)? חצי ליטר מספיק? 3. בשיטת הפמפום, בהרבה סרטונים ראיתי שלוחצים על דוושת הברקס עד הסוף כדי להוציא את הנוזל החוצה, ובחלק מהמקומות קראתי שזה דווקא לא בריא ועדיף ללחוץ חצי מהלך או 3/4 מהלך. זה נכון? למה זה צריך להיות ככה?
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 765 צפיות
מאזדה 3 2008 1600 בעת עצירה מוחלטת (כמו לפני רמזור,צומת) יש דפיקה קטנה ,ושעון הטורים עולה טיפה ויורד חזרה מה הבעיה ?
הודעה אחרונה מאת outnex, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 846 צפיות
יש לי טיוטה פריוס שנת 2008 ונדלק לי משולש אזהרה ובבדיקה זה נתן לי קוד P0AA6 אשמח עם מישו יוכל לומר לי מה זה
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום יש לי קורולה 2009 אם 340000 ק"מ כיום אני מוציא 2000 שח בחודש על דלק חשבתי להסב לגז מהמידע באינטרנט יצאתי מבולבל הבנתי שחשוב מתקין אמין ולא כולם מסכמים להסב קורולה לגז אשמח לשמוע חוות דעת על זה בניסיון אישי ולא משמועות כמו כן אם להסב אז איזה מקום מומלץ תודה רבה ובשורות טובות
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
סטרטר מושך
מאת Reuvenp- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי יש לי סוזוקי סוויפט שנת 2019, מידי פעם נראב כאילו למנוע לוקח זמן להידלק, יש רעש של הנעה אך לוקח כ2 עד 3 שניות עד שהמנוע מניע בצורה תקינה. הנסיעה חלקה לאחר מיכן. עשו במוסך כבר 4 פעמים ניקוי מצתים אל לצערי התופעה עדיין ממשיכה. ברוב המקרים ההנעה חלקה. אשמח לעזרתכם בנושא. VID-20231010-WA0052.mp4
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 995 צפיות
אהלן, חיפשתי ולא מצאתי נתונים על הדגם הספציפי. מדובר במנוע v6 כך שיש לפרק סעפת במידה והקויל אחורי. אשמח לדעת מה המיקום של הצילינדר מס' 1 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת ילד מגאן, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 762 צפיות
היי חברים, מה שלומכם בימים אלה? אשמח לעזרתכם. סקודה רומסטר 2009 לא מניעה, מבדיקה המצבר פרק ונותן מתח נמוך, לאחר הנעה עם כבלים האלטרנטור נותן מתח לא יציב שנע בין 14.05 - 15.04 וולט ( מצרף סרטון) החשש הוא טעינת יתר של האלטרנטור, מה דעתכם? WhatsApp Video 2023-10-26 at 11.06.51.mp4
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי יש לי צ'רי טיגו 8 והשמשה הקדמית מורחת אורות בלילה. ברכבים אחרים מנקים את השמשה מבפנים וזה עובר. אבל בטיגו כנראה שמשה טיפה שונה וזה עדיין נשאר כמריחת אור מסנוורת יש דרך לנקות את השמשה מבפנים בצורה שלא תשאיר סימנים?
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 564 צפיות
שלום, אני לומד איך לבצע עבודות תיקון רכב, פוליש ווקס, חשבתי להתייעץ עם המומחים לגבי דגם מומלץ, אפילו מה שם המכשיר , אני לא מחפש משהו מקצועי מידי אבל גם לא סיני חלש שיישבר אחר שנתיים, האם יש מצב להתחכם ולקנות משהו שיתאים להכל ביחד ויש לו ראשים מתחלפים? לעבודות תיקון צבע, לפוליש ווקס ואולי אפילו לדיסק (אם זה אפשרי, וזה בכלל חורג וקשור לעבודות תיקון אחרות). תודה על העזרה ^_^
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, מצורף וידאו אשמח לעזרה מה דעתכם יכולה להיות הבעיה? הרכב נוסע רגיל, חום מנוע תקין, מזגן עובד טוב, היה חוסר בנוזל במיכל עודפים אבל הרעשים היו קיימים עוד לפני פשוט מהיום בבוקר התחזקו מאוד. כפי שציינתי מדובר בסוזוקי sx4 מודל 2012. מטופלת בזמן ללא בעיות. היום בבוקר עברה טסט אם זה משנה... תודה ושנדע ימים טובים יותר. 20231017_164416.mp4
הודעה אחרונה מאת פאביה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, נדלקה לי נורת מנוע כתומה ביונדאי i10 2016. חיברתי למחשב וקיבלתי את השגיאה הבאה: P0638: Throttle Actuator Control Range/Performance (Bank 1) has been detected. פתחתי כדי לבדוק באזור של המצערת וראיתי שיש צינור שאינו מחובר. האם צריך לחבר אותו? יש מצב שזאת הבעיה שגורמת לנורת המנוע לדלוק?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום חברים מקו6ה שכולכם בטוב היום התבשרתי שהמצמד מנוע באיוניק יצא לגמלאות 😄 הרכב עושה את הלילה במוסך יונדאי צפון ומחר אמורים להחליף לו את המצמד בעלות של 8000 שח בררתי במוסך Emotors ברחוב חלוצי התעשיה וקיבלתי הצעת מחיר של 5400 שח השאלה אם למישהו יש נסיון עם אי מוטורס והאם כדאי לחסוך או להשקיע במורשה בשני המקרים מדובר בחלק מקורי
הודעה אחרונה מאת eitan2020, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 440 צפיות
שלום חברים, פיג'ו 208 ידנית 2014 81000 ק"מ. ביום שישי לפתע המזגן לא נדלק. הכפתור מסתובב המדחס לא נכנס לעבודה ואין זרימה של אויר כלל. ניסיתי מספר פעמים להדליק ולכבות אך לשווא. אתמול לפתע המזגן שהיה על עצמה מספר 2 פתאום התחיל להוציא אוויר באמצע הנסיעה. מאז המזגן נדלק לסירוגין, וגם כשהוא נדלק לוקח לו כמה שניות להיכנס לפעולה, מה שלא היה קודם לכן. הבעיה שעכשיו לא כל המוסכים עובדים. יש משהו שאני יכול לבדוק בעצמי? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 734 צפיות
דיבל טויוטה.pdfדיבל טויוטה.pdfדיבל טויוטה.pdfאודה לעזרה היכן ניתן לרכוש את החלק המתואר בסקיצה המצורפת. זה מעין דיבל מפלסטיק שמשמש לחבר מין מגן אבנים בגחון של טויוטה יאריס 2012 (אני מניח שזה קיים גם בדגמים אחרים). מחפש את החלק המקורי ולא לאלתר על ידי תקיעת ברגים קודחים. דיבל טויוטה.pdf
הודעה אחרונה מאת avz, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 402 צפיות
שלום, אני מעוניין להזמין מחו"ל סליל שעון (סליל כריות אויר) חלופי לסובארו פורסטר 2016 מס שילדה JF1SJ5LC5FG224699 המק"ט לסליל מתאים? 83196AG070 תודה
הודעה אחרונה מאת Uv69, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, ברשותי שברולט טראקס החדשה (2023). בספר הרכב מצוין כי הטיפול התקופתי הוא כל 15K ק"מ. כאשר התקשרתי למוסך המורשה נאמר לי כי הטיפול הוא כל 12K ק"מ. השאלה - מה נכון? אני מסיק כי אם לא אפעל ע"פ ההוראות אני אוכל לאבד את האחריות, אך איך ניתן לדעת מה הנתון הנכון? המוסך העלה את מספר הרכב במחשב ושם מעודכן כל 12K האם זה קשור למדינה?(החום בישראל...?) תודה.
הודעה אחרונה מאת avizaz, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. הרכב הוא טויוטה קורולה 2009 ניסיתי להעלות את החלונות להחזיק כמה שניות ולהוריד ולהחזיק כמה שניות לא פתר. תודה
הודעה אחרונה מאת yanivnn, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 816 צפיות
שמן מנוע סינטטי מלא מסנני שמן פילטר אוויר בדיקת בלמים (החלפת צלחות, רפידות) במידת הצורך. אשמח להמלצות למוסכים ואנשים פרטיים.
הודעה אחרונה מאת Mzd123, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 960 צפיות
שלום, האם למישהו יש איש פוליש לזכוכיות ומראות הרכב, ואם כן אשמח לראות תמונות ואיש קשר רלוונטי. תודה
הודעה אחרונה מאת Yechezkel, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 524 צפיות
שלום רב יש ברשותי מאזדה 3 ספיריט שנת 2014 והצופר נראה שיש לו בעיה קלה במגעים זאת אומרת שאני צריך ללחוץ חזק באמצע על מנת שהוא יגיב לעומת רכבים אחרים הרכב נגנב לפני חצי שנה והוא התנגש במחסום רק החלק הקדמי חטף מכה קלה ולא מעבר יכול להיות שכתוצאה מהמכה המגע נהיה יותר רופף? האם ללכת למוסך בשביל לסדר או שאפשר בקלות לסדר את זה? תודה
הודעה אחרונה מאת lior00, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 518 צפיות
הלכתי טיפה לאיבוד ממה שמצאתי בחיפוש לבד.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
ממה שאני יודע צריך שמן 5W30 נכון? איזה תקן נדרש? לגבי החלפת שמן גיר מתי מומלץ לעשות? מתי מומלץ לפרק גם את הקרטר ולבצע החלפה מלאה יחד מסנן שמן גיר?
הודעה אחרונה מאת chrono,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,009 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- urich
- vigi
- nir eli
- poune
- mikyl
- yaniv572
- GTאי
- fusion-x
- Yoyo770
- PYA
- Itzik-b