טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,354 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 799 צפיות
אשמח אם מישהו יוכל לצרף קישור של מנגנון הרמה לחלון אחורי שמאלי במחיר שפוי וכן מחפש מאוד את פיית מילוי מים למנוע, מצורף תמונה. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שלמה חי, -
החלפת מצתים
מאת S77T33- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. לאחר טיפול שמנים הרכב (מאזדה 2 - 2011 ) עבר כבר 248 אלף נוסע טוב מאוד,צריכת הדלק עלתה קצת,יש מצב המצתים מגמגמים קצת ?,זה מורגש הרכב לא מגיב כמו לפני הטיפול. פילטר אויר לא מקורי אולי ? בריחת וואקום ? החשד הראשוני נופל על המצתים!?
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום החלפנו שבוע שעבר משאבת סולר באחד הרכבים של החברה אנחנו עובדים אך ורק במוסך מורשה שמספק לנו מחירים הוגנים וחלקים מקוריים. לא סיני, לא משופץ, לא משופצר. מקורי בלבד שבוע שעבר החלפנו משאבת סולר באחד הרכבים ושילמנו 5000 + מעמ אחרי קצת בדיקות, אמרו לי שזה המון.
הודעה אחרונה מאת Guyziv, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חברים לאבא שלי יש מונית סקודה סופרב 2019, הרכב נסע 400 אלף קילומטר. הוא ביקש ממני למצוא לו חלק יד שניה בארץ או בחול אך לצערי אני לא מבין בתחום החלפים ואני נתקל בהרבה סוגי קודים אך לא בקוד זהה כפי שמופיע בתמונה מצ"ב. רוצה לחדד שאבא שלי עובד קשה על המונית במיוחד בתקופה זו ואני מתגייס כדי לעזור לו להשיג את החלק הזה איכשהו מכיוון שבחברה ביקשו ממנו סכום אסטרונומי. אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת Matan1515, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הזמנתי חיישן מפלס גובה שמן מקורי (מחו"ל) ואחרי חודש התקשרו לומר לי שלא מצליחים להשיג את החלק, היו הרבה חברות שמייצרות חלופי, קניתי את היקרה ביותר והיחידה שהופיעה כאופציה בכל האתרים (הכי מוכרת), של VEMO. סוף סוף החלק הגיע, החלפתי שמן ופילטר ועל הדרך את החיישן המדובר. לא נגעתי בכלום מעבר, הייתי שם לב, לא משכתי ולא הפעלתי לחץ על שום רכיב אלקטרוני, המצבר קבור תחת מכסה פלסטיק, לא בא איתו כלום במגע. אחרי שסיימתי הלכתי להניע - מיד על המסך Reduced engine performance גימגום קל ומיד נכבה, נורת מנוע נדלקה. מחבר סורק - מלא תקלות במלא רכיבים לא קשורים אחד לשני, מצערת, טורבו, ABS, לחץ דלק, לחץ ברומטרי (לא צוחק), לחץ במזגן, רובם Low input או משהו דומה. …
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 13 עוקבים
- 27 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
קודם כל, כן, כבר ביצעתי חיפוש בפורום ומצאתי לא שרשור אחד ולא שניים של היוועצות צמיגים. הנקודה היא שמרוב שרשורים ועצות כבר איבדתי שוב את הראש. אנסה להתמקד פה בלבטים שלי ותודה מראש לעוזרים. אז ככה: האוטו בן שנתיים פחות שלושה חודשים, ועבר 45,000 ק"מ על הצמיגים המקוריים - מישלן פרימסי 4. הקדמיים ככל הנראה כבר עשו את שלהם (בעיקר סימני יובש באזור החיבור בין הדופן לסוליה ותחושת חוסר אחיזה כולל חריקות בפניות מהירות מדי), והאחוריים במצב יותר טוב אם כי לא בפער עצום. מודה גם שבלבל אותי מאד לראות טענות בחלק מהשרשורים הנ"ל שהם אמורים להחזיק הרבה יותר. אולי כי אני חונה לצערי תמיד רק בשמש? לא יודע, זה מבאס. תכל'ס, חוסר האחיזה מפחיד אותי ואני רוצה להחליף, אם לא א…
הודעה אחרונה מאת el-chanan, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, בנסיעה רגילה ללא מאמץ, נראה שהכל תקין. ברגע שאני קצת מאמץ את המנוע, מתחיל גמגום, נורת תקלת מנוע צהובה נדלקת, המאוורר נכנס לפעולה וקשה להמשיך בנסיעה, הטורים לא עולים. הוחלפו מצתים וסלילי הצתה, אתמול בוצע ניקוי פיח במנוע. התקלה חזרה. לאחר שאני נתקע, ניתוק המצבר לרגע, מאפס את התקלה וניתן להמשיך בנסיעה.. ללא מאמץ של המנוע. מה עושים? תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם, החלק המוכנה הצ'ופצ'יק של הוילון במושב נוסע נשבר (נשברו שני פינים קטנים). זה חלק שמחבר את הוילון לתופסן למעלה. ניסיתי לחפש את החלק בגוגל על ידי חיפוש תמונה אבל ללא הצלחה. ראשית, מנסה להבין את השם / מספר סידורי של החלק. שנית, איפה קונים? מה טווח המחירים הצפוי והרצוי? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת ברנד, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
המצבר מת, כל כך מת שבבדיקת עומס יצא עשן מהקטבים . אז נקנה מצבר חדש - (ורטה , START&STOP) שנתיים אחריות. ואז , בעת סריקה שגרתית בתא מנוע .. יאללה , לעבודה. טלפון לחנות חלקי חילוף והזמנת החלק.. החלק הגיע ולהלן הפעולות שביצעתי (קליאו סטיישן , 2017 , 1500 טורבו דיזל) . שאיבת הנוזל מהמיכל עיבוי - פירוק בורג שמחזיק את המיכל עיבוי במקום - 10 מ"מ. פירוק שני חבקי קפיץ. המיכל בחוץ. הרכבת המיכל החדש בסדר הפוך+מילוי - הנעה, בדיקת נזילת ובדיקת טמפ' .. תם ונשלם.
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
*** כל מי שלוקח על עצמו להתעסק בחלק בטיחותי , האחריות עליו בלבד !! *** אז עברו 8 חודשים אחרי שהותקנו הברקסים Brembo MAX כולל רפידות תואמות. הבלימה לא היתה כיפית כיאה לברקסים קרמיים , אך חשבתי שאורך החיים יפצה על כך. שמעתי רעש לא נעים מהגלגל הקדמי בצד הנהג וככה זה מתחיל: במצב חירום מדיני (וגם בטיחותי) וואטספ זריז לאבי חלקי חילוף ושוריינו החלקים הבאים : 1.צלחות ברמבו (רגילות הפעם). 2.רפידות של חברת Hi-Q . 3.גריז קרמי לקצוות הרפידות + מובילי קליפרים (על כך בהמשך). 4.ספרי ניקוי בלמים (לא ספרי קרבורטור) . 5.מכווץ קליפרים. ** כלים מומלצים - מברשת לניקוי הבית קליפר , אזיקונים לתליית הקליפר בעת פירוקו (ללא חשש לפגיעה בצנרת ברקס) , מברג שטוח לכיווץ ה…
הודעה אחרונה מאת tu3s, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן יש לנו פורסטר מהדגם החדש, עם מערכת eyesight. כבר הרבה זמן שיש שבר קטן מאבן בשמשה, והגיע הזמן לתקן. יש ביטוח שמשות, המוסך הוא אילן קארגלאס. אנחנו בסדר עם שמשה לא מקורית, אבל חשוב לנו שמערכת הeyesight תמשיך לעבוד. למישהו יש ניסיון איתם ברכב סובארו עם המערכת הזו? היא עובדת בסדר? תודה
הודעה אחרונה מאת lior134, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
פעם חמישית בחודש האחרון, מגיע בצורה אקראית פעם אחת בבוקר מנסה להתניע - רק רעש של קליק בודד לא נשמע כמו רעש של סיבוב סטרטר, פשוט קליק בודד וכלום מוציא את המפתחות, מנסה שוב - אותו דבר. מחכה 2 דקות, מנסה שוב - מניע. אתמול חזרתי מנסיעה ארוכה חניתי. נזכרתי שצריך לקנות משהו, מניע - כלום, שוב קליק בודד מנסה כמה פעמים - קליק בודד. בודק מתח מצבר - 12.2V בודק אורות גבוהים - תקין לגמרי, אורות לא נחלשים בניסיון התעה כי אין בעצם כלום חוץ מרעש של קליק בודד. מחבר בוסטר התנעה, אותו דבר, שום שינוי. סורק תקלות ב-OBD אין תקלות מחכה שעה יורד שוב לרכב, מנסה להניע - כלום. חוץ מקליק בודד. שוב מנס…
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי אודי RS3 שנת 2016 מנוע מחוזק בוכנות וטלטלים מחוזקים טורבו גדול לחצתי עם הרכב לפניי כמה ימים והגעתי למנתק הצתה לאחר נסיעה רגועה של 10 דקות אני מגיע לרמזור ואני שם לב שהאוטו עובד 4 צילנדר במקום 5 בדקתי פלאגים וראיתי הפלאג בצילנדר 1 יש עליו קצת שמן החלפתי פלאג הרכב חזר לעבוד 5 צילנדר האוטו עישן עשן לבן או כחול לדעתי לא שמתי לב בדיוק ריח של שמן עשיתי בדיקת קומפרסיה בכל הצילנדרים כולם יצאו בין 170-175 PSI בנוסף הורדתי סעפת יניקה וראיתי שיש שמן בראנר של צילנדר 1 ממה יכול להיות השמן בצלינדר ואיך אני בודק האם זה בעיה ברינג שמן? מכונאי אחד אמר לי שיכול להיות בעיה בPCV האם זה בכלל יכול להיות הטורבו? …
הודעה אחרונה מאת Yossiturbo, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלומות. המערכת הזו מחרפנת אותי. אין כרגע תקציב להחליף אותה. קליטת ה-GPS בעייתית מאד. אני רוצה לבדוק שהמקלט מחובר כמו שצריך ושאין שם מגע רופף או משהו. איפה הרכיב נמצא? האם הוא מחובר לאנטנה של הרכב? אודה לכל מידע, מחשבה וכיוון.
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי מרצדס ויטו שנת 2009 בזמן האחרון נהיו לי רעשים שמזכירים מוטות מייצב תקולות כשעולים על פסי האטה או בורות קטנים בכביש המוטות הוחלפו אבל הרעשים נשארו מישהו יודע ממה עוד יכול לנבוע הרעשים האלו? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שקור, -
שמן גיר ידני 1 2
מאת israel l-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי, אני רוצה לעשות בדיקת שמן גיר לקיה פיקנטו ידני. בפועל אני יודע שיש כאלה שממליצים להחליף שמן גיר אבל ברכב יצרן וביבואן אין הוראה כזו אלא רק לבדוק מפלס פעם ב-4 שנים(60000 קילומטר) ואם צריך להוסיף. עכשיו ממה שאני רואה ושומע מאנשים גם את זה אף אחד כמעט לא עושה. יש לי כמה שאלות בקשר לזה 1. אני יודע שלמלא שמן גיר זה לא כזה פשוט וזה מצריך משאבה או דרך אחרת לדחוף את השמן דרך הבורג בדיקה ומילוי(מצורפת תמונה). אפשר להשתמש בצינורית אינסטלציה שאני אכניס איכשהוא מלמעלה? או להשתמש במשאבת סיפון?(תמונה 2) 2. אם אני משתמש במשאבת סיפון איך ניתן לנקות אותה אחרי? אני מניח שהשמן לא יירד בסתם שטיפה 3. כמה זמן ניתן לשמור שמן גיר במיכל אחרי הפתיחה? אם בכלל יש לזה הגב…
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, סליחה על הבורות, מהו הצינור עם החתכים? והאם אותם חתכים זה תקין? מדובר ב אסטרה 1.4t 2013
הודעה אחרונה מאת yairba, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי לפני זמן לא רב רכב מסוג ניסאן מיקרה 2016 ושמתי לב לאחר זמן מה (חצי שנה בערך) שב- Cold Start הרכב מגיע לתורים גבוהים יחסית ונשארים במצב הזה לאחר ההנעה ורק כשאני משלב להילוך מסוים ומוריד בלם חניה התורים יורדים, הרכב לפני זה לא הגיע לתורים גבוהים בהנעה, מקסימום ל1,500 rpm, ועכשיו מגיע ל- 2,500 rpm. מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת Benzi555, -
- 4 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, הרכב חדש, אצלי שלושה חודשים. המערכת התריעה על צמיג קדמי עם פחות אוויר, אני לא רואה מדבקה על המשקוף עם לחצי ניפוח. בספר הרכב כתוב 36 קדימה ו-32 אחורה אבל הערכים שונים בעומס, מה הכוונה בעומס? אני רק נוסע בעיר. כמו כן איך אני בודק מים במנוע? לא מצאתי משהו לזה, תודה.
הודעה אחרונה מאת topop, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איזה שמן מנוע מומלץ איכותי? תקן 5w40 איזה חברה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נוהג במאזדה 2 2014. שקע המצת שלי חלוד לגמרי מבפנים. פירקתי אותו היום, ולא מצאתי באינטרנט שום מקום בארץ שמוכר חלף כזה. איפה יש סיכוי גבוא למצוא לפני שאני פונה לעליאקספרס?
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני ירושלמי, נסעתי אתמול לחולון וקניתי סובארו לאונה 91, הבחור לא הסכים שאני אנהג מכיוון שהיה ביטוח רק מגיל 40 אך הרכב היה נראה בסדר גמור ונשמע טוב וכולי . בשנים האחרונות הרכב היה של אמא שלו בקושי נסעה בו עד שהפסיקה כי ניהיית סיעודית. אחרי חצי שעה נסיעה בדרך לירושלים יצאתי מכביש מהיר ופניתי ימינה להישתלב, ירדתי בערך ל20 קמ״ש והרכב גמגם ונכבה, הנעתי בN לחצתי על הגז ושילבתי מהר D והרכב נסע. מאז כל רמזור/נסיעה על 20 קמ״ש ומטה ללא לחיצה על דוושת הגז הרכב מגמגם ונכבה. בנוסף לכך בהילוכים נמוכים (באוטומט) וברוורס כשלוחצים על הגז, נשמע כי המנוע מתאמץ אך בפועל הרכב לא מגיב בהתאם ולא כל כך סוחב.. אחרי שהרכב נח כמה שעות, עשיתי עוד נסיעה של 20 דק בתוך ירושלים והרכב לא נ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 8 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי הונדה סיוויק 2014 אצבק הלך לי 3 תושבות מנוע הלכתי למוסך ועל מקורי רוצים 5,500 שקל! מחיר הזוי! גם המסוכניק אמר והציע לי תחליפי כי אין ברירה.. 2 תושבות מנוע עליונות מסוג קוריאני 1350 תושבת מנוע תחתונה הוא טוען רק מקורי שזה 1000 מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מה המשמעות של זה: engine fault: have the vehicle repaired ? סיטרואן C4 פיקאסו 2016
הודעה אחרונה מאת stx, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה. (מתאים פה או לדיטיילינג?) תמיד תהיתי למה אחרי שטיפת הרכב נדמה לי שהוא שקט יותר. ואני יודע שאני לא היחידי. תאוריה שחשבתי עליה - מערכת האיטום נגד רעשי כביש ורוח בדלתות ובחלונות, מתלכלכת עם הזמן והבידוד נגד רעש פחות יעיל. יש לי השערה שניקיון יסודי של גומיות האיטום משפר את ההצמדה של הדלתות והחלונות למשקופים, ובכך משפר האיטום לרעש. ואז נזכרתי שבטפ"ש (טיפול שבועי) ברק"מ, היינו מושחים את הפתיל המסולסל של הציוד קשר בוזלין כדי לשמר את הגמישות של הגומי - שרגיש לחום, מתייבש והופך פחות גמיש במיוחד בחודשי הקיץ החמים. אז יתכן שתקף גם למכוניות -שניקוי הגומיות ותחזוקה שלהן עם גריז סיליקון/וזלין/ספריי סיליקון (יש WD40 כזה וגם אחרים) עשוי לשפר את האיטום נגד רעש. ב C…
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, הרכב שבכותרת\מצבר שנפ בין שנתיים\שנה וחצי מסובב סוויטצ, מחכה 5 שניות כמו תמיד (משאבת דלק שתכנס לפעולה וכו'), ואז מופיע הדבר שבתמונה: זה הדבר המוזר: 1. אם אני מניע עם בוסטר, גם הלחכות 5 שניות עובר בהצלחה, ומניע ללא בעיה אם אני מניע ללא המתנת 5 שניות, (סוויטס וישר מניע) הנעה גם כן חלקה. מה חושבים? הלך המצבר (נסיעה של שעתיים לטעינת המצבר לא עוזרת)? מדוע הדלקה ללא המתנת 5 שניות מצליחה אם הלך המצבר?
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום וחג שמח, מישהו התנסה ברכישת חלקי חילוף מקוריים למאזדה מהאתר הזה https://yoshiparts.com/parts/mazda/tech ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
הרכב התחיל לאחרונה לרעוד בצורה לדעתי קצת מוגזמת, בפתיחת מכסה מנוע נראה שהמנוע ממש קופץ. תמיד המנוע קפץ קצת אבל זה היה נראה לי משהו הגיוני ורגיל. עכשיו זה נראה ממש חריג. במה הבעיה? כמה עלות זה כרוך? האם זה חייב דחוף מוסך או שאפשר עוד כמה ימים? הרכב הוא טויוטה יאריס וורסו 2002 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת aiib, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחת הדלתות מסרבת להפתח / להנעל על ידי השלט. שאר הדלתות עובדות תקין. הדלת הנ"ל נפתחת / נסגרת ידנית מבפנים ללא בעייה. איזה סוג בעל מקצוע מטפל בכך לפני שאגש למורשה יבואן ? מחפש באיזור פתח תקווה והסביבה
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, הרכב עבר 83אלף. הדיסקים מקוריים ורק הרפידות הוחלפו מקדימה לפני 5 שנים. היום שמתי לב שאם אני בולם בכביש מהיר בערך ב120 קמש, מורגש רטט חלש בדוושת הבלם ולפעמים גם בהגה. במהירויות נמוכות יותר אין שום רטט. זה לא קורה תמיד, אני חושב שגם איכות האספלט משפיעה על הרעידות. מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת vladclar,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 998 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- tomerR
- אהרן ג
- PYA
- Beacon
- רפי לין
- Supertigre
- Igalz
- לירון .ה.
- santiago
- avi 1234
- davemustaine87
- farkash7