Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ירושלמי, נסעתי אתמול לחולון וקניתי סובארו לאונה 91, הבחור לא הסכים שאני אנהג מכיוון שהיה ביטוח רק מגיל 40 אך הרכב היה נראה בסדר גמור ונשמע טוב וכולי .

בשנים האחרונות הרכב היה של אמא שלו בקושי נסעה בו עד שהפסיקה כי ניהיית סיעודית. אחרי חצי שעה נסיעה בדרך לירושלים יצאתי מכביש מהיר ופניתי ימינה להישתלב, ירדתי בערך ל20 קמ״ש והרכב גמגם ונכבה, הנעתי בN לחצתי על הגז ושילבתי מהר D והרכב נסע. מאז כל רמזור/נסיעה על 20 קמ״ש ומטה ללא לחיצה על דוושת הגז הרכב מגמגם ונכבה.

בנוסף לכך בהילוכים נמוכים (באוטומט) וברוורס כשלוחצים על הגז, נשמע כי המנוע מתאמץ אך בפועל הרכב לא מגיב בהתאם ולא כל כך סוחב..

אחרי שהרכב נח כמה שעות, עשיתי עוד נסיעה של 20 דק בתוך ירושלים והרכב לא נכבה ברמזורים…

רעיונות מה זה יכול להיות?

יכול להיות קשור לזה שתידלקתי פול טנק לפני הנסיעה לירושלים?

מקווה שזה רק פלאגים/משאבת דלק מגמגמת.

פורסם (נערך)

לדעתי הרכב זקוק לניקוי,שיפוץ וכיוון קרבורטור מיקצועי , הקרבורטור ברכב הזה מתלכלך מאוד מהר ונסתם ובנוסף יש בעיות אטימה בינו לבין סעפת היניקה בעקבות אטם בלוי ונוצרת משם יניקת אוויר לא רצויה/מבוקרת דבר העלול לגרום למנוע להחנק ולהכבות בסלד נמוך,חניות והאטה לקראת רמזורים, על הדרך הייתי ממליץ לך לעשות יישור קו רציני במוסך עם דגש על החלפה של הפילטר דלק והאוויר ברכב.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

אני שאלה ב 91 היה עדיין קורבורטור?

למה קנית לאונה 91? מה היה המטרה? טריגר?

זה כבר רכב אספנות

אכן רכב אספנות עם קרבורטור, לסבא שלי עליו השלום היה בדיוק כזה. לכן קניתי

לפני שעתיים, Camaro 92 כתב:

לדעתי הרכב זקוק לניקוי,שיפוץ וכיוון קרבורטור מיקצועי , הקרבורטור ברכב הזה מתלכלך מאוד מהר ונסתם ובנוסף יש בעיות אטימה בינו לבין סעפת היניקה בעקבות אטם בלוי ונוצרת משם יניקת אוויר לא רצויה/מבוקרת דבר העלול לגרום למנוע להחנק ולהכבות בסלד נמוך,חניות והאטה לקראת רמזורים, על הדרך הייתי ממליץ לך לעשות יישור קו רציני במוסך עם דגש על החלפה של הפילטר דלק והאוויר ברכב.

הבחור שמכר אמר שהחליף קרבורטור לפני כמה חודשים…

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אז אולי הוא צריך רק כיוון קל, תנסה להעלות קצת את הסלד בסרק עם מברג דרך הבורג וויסות אולי זה ימנע מהרכב להכבות ברמזורים.ובנוסף הייתי ממליץ להחליף גם פילטר דלק, אוויר ופלאגים זה יעשה רק טוב למנוע.

פורסם
לפני 2 דקות, Camaro 92 כתב:

אז אולי הוא צריך רק כיוון קל, תנסה להעלות קצת את הסלד בסרק עם מברג דרך הבורג וויסות אולי זה ימנע מהרכב להכבות ברמזורים.

תוכל לכוון אותי איפה נמצא הבורג ויסות? 

דבר לעשות לבד או לפנות למוסך?

תודה רבה על ההתייחסות🙏

פורסם (נערך)

בעיקרון זה עניין די פשוט, מניסיוני הכיוון הנכון ברכבך הוא שאת "בורג התערובת" צריך לסגור(בזמן שהרכב מונע בסרק) עד שהרכב מתחיל לרעוד, ואז לפתוח אותו חזרה קצת קצת עד לנקודה שהמנוע מפסיק לרעוד ועובד ״עגול״ ולהשאיר אותו מכוון שם. בעבר היו בעלי מיקצוע מצוינים לשיפוץ וכיוון קרבורטורים אבל היום לצערי אני כבר לא מכיר כאלה.

תעלה תמונה מקרוב של הקרבורטור אני אנסה לכוון אותך לבורג המדובר.

תראה בעיקרון כיוון קרבורטור עצמי בצורה ידנית אפשרי אבל רק עד רמת דיוק מסוימת, כיוון יותר מיקצועי ומדויק זה כבר ע״י בעל מיקצוע מומחה בתחום ורק עם מכשיר co 4 גזים שיש לרוב רק במכוני רישוי או במוסכים.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

בנוסף לנאמר, במידה והרכב סובל גם מקשיי התנעה וגמגום במנוע קר תצטרך ככל הנראה גם לעשות ניקוי ושיפוץ יסודי לקרבורטור.

פורסם

זה גיר אוטו' 3 הילוכים.

זה לעצמו מאוד מסרס את המנוע.

מה מצב הגיר? האם טופל, שופץ?

נראה שאתה צריך להכניס את הרכב לישור קו ובדיקה מקיפה.

הרכב עבר הסבה לדלק 95?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אם אני זוכר נכון, ב 91 היה דלק עם עופרת?

או שכבר לא.

ברכבים שהשתמשו ברכב עם עופרת היו עושים הסבה לדלק 95 אוקטן.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

לפני 20 שנה בערך, כשהופסק שיווק בנזין 96 שהכיל עופרת, הופצה ידיעה שאומרת שמכוניות ישנות זקוקות לעופרת שבבנזין לסיכוך תושבות השסתומים, במנוע ישן שרץ על בנזין נטול עופרת תהיה שחיקת תושבות תושבות השסתומים.

הומלץ להוסיף תוסף תחליף עופרת (אשלגן) בכל תדלוק. 

לא היה ברור איזה מכוניות כבר מותאמות לבנזין נטול עופרת ותוך כמה זמן התופעה המדוברת תבוא לידי ביטוי במכוניות שלא מותאמות. 

בבדיקה שניסיתי לעשות אז הבנתי שהרבה מנועים כבר משנות ה 80 מגיעים עם תושבות שסתומים שמיועדות לעבודה על בנזין נטול עופרת. 

בכל מקרה אף פעם לא שמעתי על מישהו שנתקל בבעיות שקשורות לבנזין נטול עופרת באוטו ישן.

• תוכן חדש...