טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,355 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
בוקר טוב פיג'ו 3008 שנת 2019 השתנתה לי השפה מעברית לצרפתית, איך משנים את השפה בחזרה איני מצליח למצוא הסברים על זה תודה
הודעה אחרונה מאת מאיר אריאל, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רכב של חבר קרוב. הוא עושה טיפול שמן ופילטרים כל 10K ק"מ במוסך כללי, ועכשיו מתקרב ל-200K והמלצתי לו שייכנס למורשה מיצובישי לטיפול מקיף לפי הספר. (הוא עושה בערך 35K ק"מ בשנה). מה באמת עושים בטיפול כזה? מהרשת לא הצלחתי בדיוק להבין. האם מוסך סגנון ברמה"ש מומלץ? אם לא - אשמח להמלצות באיזור השרון.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 655 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה צצה לי תקלה שגרמה לכך שהרכב מניע לסירוגין (בדקו סטארטר + מצבר, תקינים) הרכב כן מניע לאחר משחק עם העברת ההילוכים ממש כמו בסרטון: מישהו יודע איפה אפשר להשיג את החלק הנ"ל בישראל? ראיתי שקיים באמאזוןAmazon.com: HWATPS 84540-46010 Neutral Safety Switch for Toyota Corolla Yaris Matrix xA Scion 1.8L 88973596 SW4969 8454046010 : Automotive אבל מעדיף לטפל בזה כמה שיותר מהר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת El_Soltero, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום בדרך לטיול בפורד גלאקסי הישנה שלנו ( 2008, 200K ), נאלצנו לעצור באמצע עליה חזקה מאוד בכביש סלול (הרכב לפנינו נעצר), כשניסיתי להמשיך לנסוע הרכב פשוט לא הצליח להתקדם, למרות לחיצה על הדוושה הטורים לא עלו, הורדתי את כולם מהרכב (6 מ7 ירדו) ועדיין לא הצליח להתקדם, בסוף ירדתי ברוורס לקטע פחות תלול, כמה עשרות מטרים אחורה, ואז בנסיעה איטית הרכב הצליח לעלות את העליה. אישתי מספרת שקרה לה דבר דומה ביציאה מחניון לפני כמה שבועות, בזמנו לקחתי את האוטו למוסך שלא הצליח למצוא שום בעיה. מאיפה להתחיל לחקור את הנושא?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 875 צפיות
שלום, החלפתי היום 02.10.23 אצל חשמלאי רכב בחיפה את הבורר החשמלי של מפוח אוויר קבינה (המרכזי בין שלושת "המתגים העגולים", הגדולים בתמונה. זה שיש לו דרגות 0-1-2-3-4). פועל תקין. החשמלאי ואני בדקנו לפני עזיבת המוסך את פעולת הבורר השמאלי של קירור/חימום, ואת הבורר הימני של הפניית האוויר לחלון קדמי / הפנים של הנהג / אזור הרגליים, לכאורה נמצא שהכל חזר לפעולה תקינה אחרי הפירוק והטיפול. א-ב-ל .......רק בדרך הביתה בזמן נסיעה, שמתי לב שהמערכת "תקועה" [או השליטה שלה מנותקת בגלל הטיפול היום.....] על מצב קבוע של כניסת אוויר מבחוץ לתוך הקבינה, כלומר הכפתור הארוך (החשמלי ?) המסומן בתמונה בקו צהוב שקובע מצב אוויר חיצוני סגור / פתוח, לא מתפקד. כאשר אני לוחץ על הכפתור הארוך (המודגש בתמונה…
הודעה אחרונה מאת SL1991, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי אני מכונאי רכב יש לי פיאט 500 1.2 אני רוצה להחליף רצועת טיימינג ומשאבת מים עכשיו לגבי הסימונים בטיימינג, איך אפשר לסמן עם טיפקס ולוודא שאני נמצא בכיונים הנכונים?
הודעה אחרונה מאת ben159644, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הסבר בבקשה מה ההבדלים בין: 5W30 5W40 10W30 10W40 אני בעל מזדה 6 2006 עם 350,000 ק״מ מוסיף שמן למנוע לפי הצורך (הצורך זה כשחסר 1 ליטר, קו תחתון במדיד השמן) השמן שאני מוסיף הוא תמיד 5W30 סיננטי מלא של ״קסטרול״ LL או משהו דומה. (יש גם אחרים טובים אני יודע אבל התרגלתי אליו.) בהנחה שמומלץ/כדאי להחליף את סוג השמן , בכל זאת 350 אלף, איזה מבין 4 הדוגמאות מומלץ? או להשאר עם הרגיל שלי 5W30 תודה לתגובות מלומדות..
הודעה אחרונה מאת topop, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ישלי רנו קליאו rs line 2020 והמגבים התחילו להשתגע לי הם פעם עובדים ופעם לא ועד שהם עובדים הם נתקעים לי באמצע השמשה השאלה אם זה נשמע כמו פיוז או מנוע של המגבים וכמה אמור לעלות בערך אם מישהו יודע תודה
הודעה אחרונה מאת ypz, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צומת החוטים אצלי ברכב ניזוקה עקב שריפה. החליפו לי אותה בצמה אחרת ומאז יש לי שתי תקלות: האזעקה שלי ברכב (מאזדה 5) מצפצפת בסגירה 8 צפצופים, ובפתיחה 4 צפצופים. והמאוורר של הדיאטות עובד נון-סטופ. במוסך לעת עתה לא מצליחים לפתור את הבעיה. אשמח אם מישהו יודע פתרון... תיקון טעות- "המאוורר של הרדיאטור". שאלה נוספת- האם כאשר המאוורר עובד רצוף על מהירות גבוהה יכול לגרום לצריכת דלק מוגברת?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
היי חברס בימים הקרובים צריך להגיע לי טרמוסטט חדש שהזמנתי מאמזון לאוטו, אני הולך לבצע ככל הנראה החלפת נוזל קירור רק לאחורה התוודע לי שצריך להשתמש לא רק במים אדומים אלא בנוזל קירור בתקן DEX-COOL שהוא כתום בכלל. יתרה מכך הבנתי שערבוב של החומר עם נוזל קירור רגיל גורם לצמיגות והריסה של המערכת. עכשיו אני לא כל כך בטוח איך לבצע ריקון של כל הנוזל, הרי אי אפשר להוציא את כל הנוזל מהמערכת - ואם אוסיף מים מזוקקים הרי במערכת יהיה בסופו של דבר מים מזוקקים ביחד עם נוזל קירור שהוא 50/50 mix וזה לא יהיה כבר היחס הנכון. האם להשאר עם הנוזל קירור הרגיל? לנסות להחליף? ואם כן איך להגיע למצב שיש במערכת רק נוזל DEX-COOL, כמה ליטרים צריך לרכוש של מים מזוקקים ונוז…
הודעה אחרונה מאת razi_bazazi, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 565 צפיות
היי מערכת מולטימדיה קאיה ספורטאז 2016. המערכת מולטימדיה לפעמים לא נדלקת ברכב ובאחד המקומות שבדקתי אמרו לי שאם המערכת מולטימדיה לא נדלקת כנראה שהמצת במושב האחורי לא עובד והאמת שזה נכון הוא באמת לא עובד. רציתי לדעת איפה נמצא הפיוז הזה כדי שאוכל להחליף אותו, בנוסף גם התא מטען של הרכב לא נפתח עם השלט ורציתי לדעת היכן נמצא הפיוז הזה. תודה רבה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת Maor Asswid, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אחרי שפירקתי והרכבתי תא כפפות כולל קונקטור של כרית אוויר ונדלקה נורת אוויר אין כלום בסורק הפשוט ELM גם ניסיתי לנתק מצבר ללילה ולהחזיר מישהו יכול לשפוך אור?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בשבועות האחרונים המפתח של הסוזוקי SX4 שלי מרעיף עלי צרות. כשאני לוחץ על פתיחה או נעילה, בין אם קרוב או רחוק לרכב, זה לפעמים עובד בלחיצה הראשונה, לפעמים רק אחרי מספר לחיצות ולפעמים פשוט לא עובד... אבל לחיצה על נעילה מהידית כשאני קרוב עם המפתח תמיד עובדת (ולמען הסר ספק - זה קורא את קירבת המפתח). מדובר בדגם GLX עם הנעה ללא מפתח (לא כפתור, אלא מהסוויטץ' בסיבוב כל עוד המפתח בסביבה) וכשאני בפנים זה לא תמיד מזהה את המפתח, אבל אם למשל אלחץ על פתיחת דלתות (כשאני בפנים) ואז אתחיל בסיבוב, זה עובד (מראה מפתח כחול על הדאש כזיהוי מוצלח). החלפתי בטריה ממש לאחרונה, ויתר על כן, בדקתי את הבטריה "הישנה" עם מולטימטר והיא הוציאה 3.22 וולט, זה לגמרי בסדר לבט…
הודעה אחרונה מאת נתנאל מ, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יונדאי I10 2010 ,נגנבו לי הפלסטיקים השחורים (לא יודע מה השם שלהם ,יש תמונות) . הם בחזית הרכב ליד הפנסים ,בטסט האחרון עשו לי בעיות ,על זה .. איפה אפשר למצוא במחיר סביר? 2 תמונות בלי הכיסויים הפלסטיים ואחת עם.
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
-
פלגים מאזדה 2
מאת Anatsh- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אשמח לייעוץ בנוגע להחלפת פלגים: מאזדה 2 2017, 22,000 ק"מ באחד המוסכים המורשים נאמר לי שיש להחליף כל 6 שנים - שזה עכשיו. לפי הוראות היצרן החלפת מצתים בטיפול 120000 כרגע הרכב לפני טיפול 90,000. להחליף או להמתין לטיפול 120,000? תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שאלה דחופה. כמה אמור לעלות החלפת מכסה מנוע, חדש לא משומש. (טיוטה אוריס 2014) וכמה הגיוני לגבות על עבודה כזו תודה
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חג שמח לכולם האוטו לא ננעל, כותב לי במסך שצריך לשים רגל על הברקס ואז ללחוץ על כיבוי (מקווה שתירגמתי נכון, משהו כזה בערך: foot on brak + start) מה יכולה להיות הסיבה? בדקתי שכל הדלתות סגורות היטב, ניסיתי התנעה וכיבוי כמה פעמים, ניסיתי כיבוי עם רגל על הברקס ובלי, שום דבר בינתיים, מה עושים?
הודעה אחרונה מאת chezik, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, עוד מעט אני עושה טיפול לקיה פיקנטו שלי(דגם ספורט ידני 2014) ומתלבט קצת איזה שמן לשים. בספר יצרן אין המלצה על שמן ספציפי אלא אפשרויות צמיגות בהתאם לטמפרטורות(מצורפת תמונה) ודרישה של דרגת API SM ומעלה שכמעט כל שמן היום עומד בזה. בטיפול הקודם שמתי שמן motul 8100 5W-30 ואני מתלבט אם להמשיך איתו או לעבור לשמן אם צמיגות גבוהה יותר בעקבות רעש שסתומים והמלצה ששמעתי מכמה אנשים להעלות צמיגות כשהרכב מתחיל להתיישן(הפוסט המלא על הנושא פה). הרכב כיום עם 123000 קילומטר מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת israel l, -
שלום לכולם, מתחדש ב V40 סוף 2015 מנוע וולוו 190 כ"ס. Rdesign. רוצה לעשות לה ישור קו ולהביא חלפים מחו"ל. קראתי את השרשורים של מחזיקי הוולוו אך רציתי עזרה בבקשה בכדי לא לטעות בהזמנת המק"טים, יש שרשורים של XC60 או S60, אני חושש להתבלבל. אשמח להכוונה עם מספרי המקטים/ האתרים שכבר הזמנתם מהם: 1. בית נשם מנוע 2. רצועת תזמון 3. מותחנים לרצועת תזמון מחליפים עם זה משאבת מים ? 4. פילטר אויר 5. פילטר דלק 6. פילטר שמן 7. תושבת מנוע תחתונה (שמאל) 8. תושבת מנוע עליונה גדולה (ימין) 9. משולשים 10. שמן מנוע כל עזרה תתקבל בברכה ! שנה טובה לכולם ! @yairw @אייל @shilo_…
הודעה אחרונה מאת shilo_v, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן. יש לי פורד פוקוס 2009, לפני כמה חודשים קניתי מצבר חדש של 60 אמפר volta, ואחרי כמה שבועות התחילו לי בעיות בהתנעה. פניתי לאחריות הביאו לי מצבר חדש ועכשיו שוב האוטו לא מניע. מדדו לי מתח של טעינה בסלד סרק והוא היה 13 שזה קצת נמוך להבנתי. היום ניסיתי להניע עם בוסטר ולא הניע וגם עם רכב של חבר עשה בעיות ובסוף הניע. כשאני מנסה להניע אין רעש בכלל. מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת Elazar1, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 886 צפיות
שלום לכולם יש לי סיאט איביזה 2020 ידנית, כאשר אני לוחץ על דוושת הקלאץ יש מן רעש של חריקה כזה, כמו גומי שמחליק לא טוב על מתכת... עכשיו ניסיתי בהמלצת האינטרנט לשמן את הדוושא שם מתא הנהג עם WD-40 אבל זה לא עוזר. יש מצב שבאיביזה הגישה לציר שכנראה משם מגיע החריקה חסום/ אטום באיזושהי דרך? יש למישהו רעיון אחר למה זה יכול להיות? (אעלה סרטון עוד מעט תשמעו את הרעש) ד"א הרכב עשה 35 אלף קמ אז הסיכוי שזה קלאץ נמוך (?)
הודעה אחרונה מאת sagidad, -
- 8 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם אפשר לעשות רק בדיקה במכון טסטים כדי לדעת אם אני נכשל או לא? הכוונה בלי לשלם את האגרה של ה1000 שקל רק בדיקה עצמה .
הודעה אחרונה מאת ארי62, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 872 צפיות
אהלן חברים יש לנו במשפחה טנדר טויוטה היילקס שנת 97 ואני מחפש לעשות חידוש ואוברול לכל הרכב אבל בעיקר אני מחפש מישהו איכותי ואמין ללב של הרכב המנוע... אשמח להמלצות עושה את זה כדי לשמור על נוסטלגיה לכל השואלים למה...
הודעה אחרונה מאת גובני, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אצלי מדובר בדגם B200 שנתון 17 ידני, אבל שמעתי שיש את זה לעוד רכבים עם המנוע הנ"ל כמו ויטו בC קלאס ואולי גם בעוד מנועים התקלה מאופיינת בעיקר בימים חמים ומנוע מתאמץ הרבה זמן בטורים גבוהים כמו העליות לירושלים בשילוב מזגן זה עוד יותר מהר התקלה מופיעה, ברגע שהתקלה מופיעה הרכב לא עובר את 2800 סלד וקשה להמשיך לנהוג כך בפרט בעליות. לרוב עם כיבוי והדלקה של הסוויטש התקלה מתאפסת עד לפעם הבאה עד שבאיזשהו שלב כבר צריך לאפס ע"י סורק חיצוני בחיבור לOBD יש בעיקר 7 תקלות שחוזרות על עצמם חלק קשורים לממיר וחלק קשורים לטורבו והמסתעף, במוסך אומרים שככל הנראה זה בעיה רק בממיר שבגלל שהוא סתום אולי המחשב סוגר את הטורבו. הם ממליצים על ניקוי ממיר ב1000 ש"ח ללא אחריות לאיזה רמת …
הודעה אחרונה מאת טרט, -
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו אולי יודע מה זה הרעשים שיש בטויטה אוריס ממהירות של 110 קמ"ש ? יש לציין שהייתי היום בסוכנות של טויטה ואמרו שאין שום בעיה אז רציתי לדעת אולי זה רעש שיש בכל הדגמים הנ"ל
הודעה אחרונה מאת ADG, -
בודק את האפשרויות שלי עם המזדקנת שחוגגת 17. 1. גיר מפירוק לא בא בחשבון (AS IS במצבו הנוכחי) כי זה חתול בשק (רכבים בני 15 ומעלה). 2. הגיר הנוכחי שתה לפני כמה שנים נוזל קירור ושיפוץ חלקי לא מספיק (הנוזל קירור ניפח את הגומיות). מחפש המלצה ***מניסיון אישי*** למכון שיקח את הגיר הנוכחי (פיזית הוא יקבל את האוטו לידיו ויפרק את הגיר), ישפץ אותו (או יביא גיר מפירוק וישפץ אותו) ויחזיר אותו חזרה לאוטו. גבע ואורן לא מתעסקים בזה. קיבלתי 2 הצעות ממקומות שאין לי ניסיון אישי איתם. מדובר בגיר שמשודך למנוע 2000 סמ"ק (RFJ) של סיטרואן (C4) בנזין - לכן גיר של 1600 לא מתאים. שתבוא עליכם ברכה איציק
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
היי, האם מכירים מקום שמוכר סעפת שעונים במחיר הגיוני/ אדם שמשכיר את שלו? בארץ לא מצאתי בפחות מ600 שח (!!!) לסעפת בסיסית ובעלי אקספרס וחבריו המחיר הוא אמנם 30 שח אך איתם יגיעו חודשיים של זיעה באוטו.. תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אשמח לקבל המלצה.
הודעה אחרונה מאת עידוש122, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בשעה טובה נדלקה לי מנורת צ׳ק אוטו גירבוקס, הרכב רנו גראנד סניק דיזל 2013 גיר רובוטי כפול מצמדים. דיברתי עם יניב ממכון גירים בסגולה הוא סגור בחג ולא יודע לקבוע מעכשיו תור לאחרי החג. מבקש המלצה למכון גירים טוב מקצועי ואמין באזור חולון-אשדוד וכל מה שבאמצע
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי מאזדה 3 2015 מנוע 2000 ויש לי תחושה שהצריכת שמן גבוהה מדי. החלפתי שמן בטיפול ועמדתי על מיכל שמן מלא ב -110,000 קמ של הרכב. לאחר 5000 קמ של נסיעה בדקתי שמן וראיתי שהמדיד בחצי, ( דרך אגב אני נוסע מעט, 1000 קמ בחודש, לקח לי 5 חודשים לנסוע 5000 קמ). בחישוב פשוט זה יוצא 100 מ"ל ל - 1000 קמ, זה תקין? בספר רכב כתוב שצריכה תקינה היא עד 0.8 ליטר ל-1000 קמ וזה נשמע לי הזוי! חייב לציין שאין שום נזילה והרכב נוסע מושלם, אין הרגשה של מנוע עצלן או לא סוחב, הכל פיקס ב"ה. תודה
הודעה אחרונה מאת Tom777,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 440 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Itzik-b
- Aviady001
- david3692
- osheri
- garay
- topop
- Boris002
- davemustaine87
- פולו,גולף
- Albetx
- sperial
- falou