Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 991 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא ללכת למזגניסט שימלא גז עם החומר ותבוא אליו אחרי שבוע לבדיקה? הכי זול והכי נוח. 

לאלו שממלאים לבד, מה לגבי השמן שגם צריך מילוי? במכונות שיש במוסכים ממלאים גז ושמן בהתאם לערכים מהיצרן. בנוסף מתבצעת שאיבה של הגז הקיים (ואז אפשר לדעת כמה חסר) ובדיקת ואקום שתגלה חור רציני. 

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי באיזה רכב מדובר,

לחבר עם בלאנו 2002 היתה דליפה קטנה הרכב היה בדרך ללכת כדרך כל האדם,

קניתי בלון ב450 ש"ח (זה היה לפני איזה שנתים) וכל איזה חודש מילאתי קצת, עד שהאוטו נמכר בכמה שקלים,

ללכת כל פעם לעל מקצוע שיתקן או לאתר את התקלה היה עולה יותר יקר

ונשאר לי יותר מחציבלון של 134, עזרתי לעוד כמה בחיים אח"כ

• אהבתי 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

למה?
כי כל דבר שאני לא ממש חייב "בעל מקצוע" לרכב, אני עושה בעצמי.

טיפולים שוטפים מן הסתם, לאחרונה עשיתי טיימינג בעצמי.

מדובר על רנו פלואנס דיזל 2013.

מכיוון שתכף חורף ואני לא בלחץ על זה, רוצה לעשות את התהליך לבד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Gauss כתב:

מתעלק בהקשר לנושא-

למישהו פה יצא  להזמין סט איתור דליפות גז מומלץ מעלי או מאמזון?

מה זה סט לאיתור דליפות?

הזמנתי מכשיר ש"מריח" גז. זה עובד רק כשהרגש נמצא קרוב לדליפה. 

יש זרחן שממלאים ופנס אולטרה סגול. זה גם די  בינוני ויעיל רק אם אתה יכול להאיר על מקום הדליפה. 

הזמנתי גם סעפת שעונים ב 25 דולר + 10 משלוח מעלי שעובדת בסדר גמור. 

פורסם (נערך)
בתאריך 18.9.2023 בשעה 21:27, lachim כתב:

היי, האם מכירים מקום שמוכר סעפת שעונים במחיר הגיוני/ אדם שמשכיר את שלו? בארץ לא מצאתי בפחות מ600 שח (!!!) לסעפת בסיסית ובעלי אקספרס וחבריו המחיר הוא אמנם 30 שח אך איתם יגיעו חודשיים של זיעה באוטו..

תודה לעונים!

תיקנה באלי אקספרס לפי כמות רוכשים ודירוג

המחירים בארץ מטורפים

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

עוד פעם אני אומר, זרחן יעל רק במקומות שנראים בעין. דליפה במקום שלא גלוי לעין אי אפשר לגלות עם זרחן.

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

עוד פעם אני אומר, זרחן יעל רק במקומות שנראים בעין. דליפה במקום שלא גלוי לעין אי אפשר לגלות עם זרחן.

רק לוודא שאני מבין-

למשל:

אם הדליפה ביחידה הפנימית,

אז לא אראה את זה עם זרחן?

פורסם
לפני 32 דקות, Gauss כתב:

אז לא אראה את זה עם זרחן?

זרחן דולף דרך מקום הדליפה. ההבדל בין הזרחן לגז זה שהזרחן משאיר סימנים סביב מקום הדליפה באור אולטרה סגול רואים את הסימנים.

אם הדליפה הוא בחלק מוסתר, הזרחן ידלוף, יהיו סימנים אבל לא תוכל להאיר לשם עם פנס אולטרה סגול ולראות אותם.

פורסם
לפני 9 שעות, Buki כתב:

זרחן דולף דרך מקום הדליפה. ההבדל בין הזרחן לגז זה שהזרחן משאיר סימנים סביב מקום הדליפה באור אולטרה סגול רואים את הסימנים.

אם הדליפה הוא בחלק מוסתר, הזרחן ידלוף, יהיו סימנים אבל לא תוכל להאיר לשם עם פנס אולטרה סגול ולראות אותם.

אוקי,
אז איך אני ניגש לזה בצורה הכי וודאית?

כי הכי חשוב לי לדעת האם הדליפה היא מאיזור היחידה הפנימית(מכיוון  שהיחידה הוחלפה אצל הבעלים הקודמים לפני שנה בערך- ויש ברכב קוד תקלה קיים של חיישן טמפ פנימית של היחידה שכנראה נגרם כשהתעסקו איתהׂׂׂ-ככה קניתי את הרכב לפני מס' חודשים והמיזוג עבד).

אז כל עוד אני לא שולל בוודאות את היחידה הפנימית, חבל לי למלא גז וכו'. 
מנסה להבין אם אני ניגש לזה נכון..

פורסם

דליפה מהיחידה הפנימית מגלים באמצעות מכשיר מגלה דליפות. משחילים את הצינורית עם החיישן לפתחי המיזוג ובודקים. אם ככר אין גז בכלל במערכת אז הוא לא ידלוף וספק אם תוכל למצוא את הדליפה ללא מילוי גז קודם.

אני שם רק תמונה להמחשה של כזה מכשיר.

ראיתי אצל אנשי מזגנים שיטה יעילה יותר- ממלאים את המערכת בחנקן בלחץ גבוה. בגלל הלחץ הגבוה החנקן דולף יותר חזק דרך מקום הדליפה ואז מכשיר כזה יגלה את הדליפה ביתר קלות.

613dkPvMCTL._AC_UF8941000_QL80_FMwebp_.thumb.webp.8b86c589dfa4ff9f333efe545746280a.webp

• אהבתי 2

פורסם
בתאריך 20.9.2023 בשעה 16:01, Markm4 כתב:

היי, 

כדי להגיע לתוצאת ולנתונים אופטימליים ככל הניתן בתהליך כזה, 

מומלץ להצטייד לא רק בגז ובסעפת שעונים,

אל גם ב- 

*משקל דיגיטלי איכותי 3 ספרות אחרי הנקודה עדיף, 

משאבת מילוי / ווקום. 

באיזה איזור אתה נמצא? 

נמצא באיזור חיפה והקריות,

בעיקרון אני לא חושב שיש דליפה רצינית אחרי מעקב של כמה חודשים אז אני מניח שמדובר אצלי בסך הכל מילוי של מעט גז, אז למה לא להסתמך על הPSI שמראים השעונים?

פורסם

ברכב המודרני כמות הגז מזגנים הנה קטנה לעומת רכבי העבר

ולכן כל אי דיוק בכמות הקרר (גז) הנדרשת משפיעה לרעה על קירור המזגן.

במע' המזגן, שהיא סגורה, לחץ הקרר משתנה בגלל הטמפרטורה החיצונית שסבי המע'

ולכן מילוי קרר לפי לחץ השעונים לא יהיה מדויק.

משקל הקרר תמיד נשאר קבוע, ולכן שיטת מילוי קרר מדויקת הנה ע"י שאיבת הקרר הקיים

במע' אל מכונת מיחזור יעודית (ומתאימה לסוג הקרר) שגם שוקלת אותו וכך ניתן לראות אם חסר קרר לעומת נתון

יצרן הרכב.

לאחר מכן קובעים במכונה את המשקל הרצוי למילוי קרר במע' והמכונה תמלא קרר במשקל המדויק שנדרש.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

אוסיף שהייתה לי באוטו דליפת גז שסחבתי במשך כשנה או שנה וחצי, בזמן הזה מלאתי עצמאית גז עם סעפת שעונים כל חודשיים או שלושה. 

אז כן זה אפשרי וזה עובד, נעזרתי בטבלת לחצים (יש באינטרנט) שמראה את הלחץ הרצוי בתלות בטמפ' הסביבה.

אבל אני מהמר שאף פעם לה הגעתי לכמות הגז הנכונה 450 גרם שהיצרן דורש, כי במשך כל הזמן הזה המזגן לא היה 100%, גם מיידית אחרי המילוי. גם לא יודע אם מלאתי יותר מידי או פחות מידי. 

אחרי שנמאס לי מזה, הלכתי והחלפתי מעבה שדלף ומילאו לי את כמות הגז הנכונה עם מכונה, רק אז המזגן חזר לעבוד כמו שצריך.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...