Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, הרכב חדש, אצלי שלושה חודשים. המערכת התריעה על צמיג קדמי עם פחות אוויר, אני לא רואה מדבקה על המשקוף עם לחצי ניפוח. בספר הרכב כתוב 36 קדימה ו-32 אחורה אבל הערכים שונים בעומס, מה הכוונה בעומס? אני רק נוסע בעיר.

כמו כן איך אני בודק מים במנוע? לא מצאתי משהו לזה, תודה. 

פורסם (נערך)

בחלק התחתון של הקורה אין מדבקה? ככה זה בסוויפט היותר ישנות. 

כמדומני שעומס הכוונה משקל על הרכב. 

מים תבדוק במיכל עיבוי/ עודפים. 

וכמובן תתחדש ותהנה מהרכב!

עריכה אחרונה על ידי topop
פורסם
לפני 5 דקות, topop כתב:

בחלק התחתון של הקורה אין מדבקה? ככה זה בסוויפט היותר ישנות. 

כמדומני שעומס הכוונה משקל על הרכב. 

מים תבדוק במיכל עיבוי/ עודפים. 

וכמובן תתחדש ותהנה מהרכב!

לא ראיתי, אולי אני מפספס...מיכל העיבוי ראיתי אותו, יש שם צינור גומי כזה- זה מוזר כי אין שם מודד נורמלי... המשקל על הרכב שלי נורמלי- שני נוסעים- אבל זה אכן כך שצמידים קדמיים בעומס רגיל אמורים להיות יותר מנופחים מהצמיגים האחוריים? תודה, רכב מצויין.

פורסם
לפני שעתיים, topop כתב:

בצד המיכל אמור להיות min/max. 

אני בדר"כ מנפח לפי העומס הרגיל, גם הרכב שלי לא עמוס בדר"כ.

אני אבדוק, יש מצב שחסרים מים... דרך אגב מקובל אחרי 3 חודשים שיורד כך האוויר מצמיג, קרה לך? 

פורסם (נערך)

הגיוני שברכב חדש יחסר נוזל קירור, יש להשלים לפי הצורך.

לגבי האוויר - אצלי היא לא חדשה, אבל בהחלט תיתכן ירידה באוויר בשלושה חודשים.

עריכה אחרונה על ידי topop
פורסם
לפני 3 שעות, עופר בן כתב:

אבל זה אכן כך שצמידים קדמיים בעומס רגיל אמורים להיות יותר מנופחים מהצמיגים האחוריים?

כן.. זה אכן כך בדרך כלל.

כמדומני נועד לפצות על הפער במשקל (חלקו הקדמי של הרכב כבד הרבה יותר).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, עופר בן כתב:

בספר הרכב כתוב

אתה כל כך קרוב לענות לכל השאלות שלך בעזרתו. 😉 

לא ראיתי, אולי אני מפספס

אז אולי צלם לנו ואולי אנחנו לא נפספס. ספר הרכב מתעקש שזה בקורה B בצד הנהג. 

אבל זה אכן כך שצמידים קדמיים בעומס רגיל אמורים להיות יותר מנופחים מהצמיגים האחוריים?

כן, משום שמרבית המשקל במצב רגיל נובע מהמנוע שיושב בחזית הרכב. בעומס, שים לב שרק הגלגלים האחוריים מקבלים תוספת לחץ, כדי לעזור לתמוך במשקלם של 3 נוסעים מאחור ו/או ציוד בתא המטען. 

לפני 45 דקות, עופר בן כתב:

מקובל אחרי 3 חודשים שיורד כך האוויר מצמיג

אפילו ספר הרכב מציין שעליך לבדוק כל חודש שהלחץ תקין. בפורום ההמלצה היא בדיקה לפחות אחת לשבועיים. מעבר לכך, יתכן שיש לך תקר באותו הצמיג (וירידה איטית של הלחץ). 

לפני 47 דקות, עופר בן כתב:

אני אבדוק, יש מצב שחסרים מים

גם זה מוסבר בספר: 

Screenshot_20231004-190940_1.thumb.jpg.d311599f3c5e1f1e2d4c7e2c91e97840.jpg

פורסם
לפני שעתיים, topop כתב:

הגיוני שברכב חדש יחסר נוזל קירור, יש להשלים לפי הצורך.

לגבי האוויר - אצלי היא לא חדשה, אבל בהחלט תיתכן ירידה באוויר בשלושה חודשים.

נוזל קירור הוא נוזל שפשוט קונים בהום סנטר, אוטודיופו וכ"ו?

לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

אתה כל כך קרוב לענות לכל השאלות שלך בעזרתו. 😉 

אז אולי צלם לנו ואולי אנחנו לא נפספס. ספר הרכב מתעקש שזה בקורה B בצד הנהג. 

כן, משום שמרבית המשקל במצב רגיל נובע מהמנוע שיושב בחזית הרכב. בעומס, שים לב שרק הגלגלים האחוריים מקבלים תוספת לחץ, כדי לעזור לתמוך במשקלם של 3 נוסעים מאחור ו/או ציוד בתא המטען. 

אפילו ספר הרכב מציין שעליך לבדוק כל חודש שהלחץ תקין. בפורום ההמלצה היא בדיקה לפחות אחת לשבועיים. מעבר לכך, יתכן שיש לך תקר באותו הצמיג (וירידה איטית של הלחץ). 

גם זה מוסבר בספר: 

Screenshot_20231004-190940_1.thumb.jpg.d311599f3c5e1f1e2d4c7e2c91e97840.jpg

מעולה, תודה רבה, אני אבדוק- כנראה שאין מים וזה בלבל אותי- אם אין את מי הקירור שהם המליצו אני מניח שאפשר לקנות נוזל קירור באוטודיפו או הום סנטר וכ"ו- אפילו שכנראה יתערבבו חומרי הקירור...?

פורסם

רכב חדש - גש למוסך מורשה יבואן, ישלימו לך את הנוזל המתאים, ותוכל לשאול.

לגבי הצמיג - השלם ניפוח לפי ספר הרכב או הלוחית על קורה B ובדוק שוב כעבור שבוע. אם תהיה ירידת לחץ משמעותית גש לבדיקה בצמיגיה. כך, כמובן, אם תגלה שהלחץ נמוך מאוד כבר כעת.

האם מערכת בקרת לחץ האוויר מציינת את הלחץ על לוח המחוונים? אם כן תוכל לראות מה הלחץ כעת ובאיזה קצב הוא יורד, גם זו אינדיקציה לנקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 34 דקות, עופר בן כתב:

כנראה שאין מים וזה בלבל אותי- אם אין את מי הקירור שהם המליצו אני מניח שאפשר לקנות נוזל קירור באוטודיפו או הום סנטר וכ"ו- אפילו שכנראה יתערבבו חומרי הקירור...?

לא סביר שאין מים בכלל. לפעמים יותר קל לראות את גובה המים במיכל העודפים עם פנס שמאיר מהצד. ובכל מקרה כמו ש-sperial כתב, עדיף לגשת למוסך קלילות אם אכן חסר, כך שגם יהיה תיעוד כלשהו לענין. ועל הדרך, תוכל לשאול אולי עוד דברים בנוגע לתפעול השוטף של הרכב, אם יש לך. 

ואכן כפי שכתב topop, אתה צריך את הסוג הספציפי. אסור להשלים עם נוזל לא מתאים שכן יכולה להיווצר ריאקציה כימית שתפגע בתכונות הנוזל או גרוע מכך, תפגע במעברי המים, אטמים וכיוצב'. לעיתים עדיף להשלים מעט חוסר עם מים מזוקקים (אבל לא באופן שוטף, כי זה ידלל את הנוזל הקיים) ובהתאם, לא יודע אם אישית הייתי טורח להחזיק בקבוק כזה ברכב חדש, אבל להזיק זה לא חוץ מלארנק 😉). 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

לא סביר שאין מים בכלל. לפעמים יותר קל לראות את גובה המים במיכל העודפים עם פנס שמאיר מהצד. ובכל מקרה כמו ש-sperial כתב, עדיף לגשת למוסך קלילות אם אכן חסר, כך שגם יהיה תיעוד כלשהו לענין. ועל הדרך, תוכל לשאול אולי עוד דברים בנוגע לתפעול השוטף של הרכב, אם יש לך. 

ואכן כפי שכתב topop, אתה צריך את הסוג הספציפי. אסור להשלים עם נוזל לא מתאים שכן יכולה להיווצר ריאקציה כימית שתפגע בתכונות הנוזל או גרוע מכך, תפגע במעברי המים, אטמים וכיוצב'. לעיתים עדיף להשלים מעט חוסר עם מים מזוקקים (אבל לא באופן שוטף, כי זה ידלל את הנוזל הקיים) ובהתאם, לא יודע אם אישית הייתי טורח להחזיק בקבוק כזה ברכב חדש, אבל להזיק זה לא חוץ מלארנק 😉). 

תודה, למה לא היית טורח להחזיק נוזל קירור מהסוג המומלץ ברכב חדש? הרי נוזל קירור מתנדף, כי אם הוא חסר, מין הסתם קורה איתו משהו (-:

• רעיון טוב! 1
פורסם

נוזל קירור לא נעלם ולא מתנדף, זוהי מערכת סגורה, למעט ברכב חדש שצריך להשלים לאחר תקופה (ולעיתים גם ברכבים עם מיכל עיבוי - ירידה מועטת אאל"ט). 

אני לא יודע מאיפה אתה, אבל אני מטפל במוסך מורשה 'לי' בכפ"ס וממש מרוצה, חבר'ה מקצועניים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, topop כתב:

נוזל קירור לא נעלם ולא מתנדף, זוהי מערכת סגורה, למעט ברכב חדש שצריך להשלים לאחר תקופה (ולעיתים גם ברכבים עם מיכל עיבוי - ירידה מועטת אאל"ט). 

אני לא יודע מאיפה אתה, אבל אני מטפל במוסך מורשה 'לי' בכפ"ס וממש מרוצה, חבר'ה מקצועניים.

אני מחיפה לצערי...אין לי בעיה לקנות נוזל קירור רק אין את הסוג שהם ממליצים עליו- מניח שכל נוזל קירור ירוק יכול להתאים

• תוכן חדש...