Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כך או כך אתה מקבל מיקס של שמן חדש ושמן ישן. במיוחד אם הם באותו תקן, ההבדלים בהרכב הכימי בין השמן של מאזדה לשמן צד ג' יהיו זניחים לגמרי אל מול ההבדלים בהרכב הכימי בין שמן חדש לישן. אין לך מה לדאוג מזה, תעשה את ההחלפה כפי שתכננת, ותשתמש בשמן הזול יותר שעומד בתקן.

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, hans כתב:

אני חושב שככה בהכללה גסה מאוד אנחנו נוטים לייחס הרבה יותר מדי חשיבות למחיר של שמן. בראייה הכוללת ולאורך זמן, שימוש בשמן הכי יקר שיש בכל רגע נתון זה פיפס קטן בעלויות של רכב.

ברור שבחלוקה על 80K ק"מ מדובר בעלות זניחה פשוט מחיר של 150 שקלים לליטר! לשמן גיר כשאלטרנטיבות מיצרנים איכותיים עולים שליש זה די מטורף עם כל הכבוד.
מה כבר יש שם אם שניהם עומדים באותו התקן ומדובר ביצרנים ותיקים ומוכרים?
הרי זו המשמעות של תקן לא? ששניהם מתאימים?
לצורך העניין היית קונה שמן מנוע ב-600 שקלים כי כתוב עליו מאזדה?

ושלא תבין אותי לא נכון, למרות ששמן אחד יעלה 1200 שקלים והשני רק 400 אני עדיין כותב את זה ובעצם מנסה לשכנע את עצמי לא לקנות את המקורי, זה עדיין לא עובר לי טוב בגרון, בקיצור המיתוג עובד...

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

על כל דבר בתיקון/טיפול ברכב אפשר להגיד שזה זניח בהשוואה לשאר העלויות, כי עושים את זה לעתים רחוקות. אבל זה הכל מצטבר לכדי עלויות גבוהות יותר. אני אישית חושב שאין לך שום סיבה לבזבז אקסטרה כסף על תוית של מאזדה, אבל כמובן שכל אחד עושה את הבחירות שלו, אנחנו במדינה חופשית כאן :)

אני יכול רק להגיד אישית שברכב שלי (שאני מתכנן לשמור עד הקבר, או לפחות להוריש לבני), אני ממש לא מתעקש על שמני מנוע יקרים, ופשוט שם שמן סינטטי מלא בתקן הנדרש. בגיר אני כן קונה שמן יקר מאוד בהשוואה להיצע בשוק, אבל לא מתוך שמירה על הגיר, אלא כי כל העולם טוען שהשמן הזה גורם לגיר הזה להיות חלק יותר בהשוואה לכל שמן אחר (מדובר בגיר ידני). בדיפרנציאל אני שם את השמן הזול ביותר שאני מוצא שעומד בתקן הנדרש. לדעתי, הקפדה על החלפה בזמן חשובה הרבה יותר ממותג כזה או אחר.

פורסם

כשמציצים על המחיר של השמן המקורי בחו"ל מבינים שהסיבה לתמחור היא נטו היבואן בארץ.
בחו"ל המחיר הוא כמו האלטרנטיבות.

פורסם (נערך)

ברור, כי עיקר צרכני השמן של היצרן זה מוסכי היבואן, שם מרבית הלקוחות מוכנים לקבל מחירים מוגזמים לחלוטין כנורמה, בלי לשאול שאלות. אין להם סיבה למכור אותו בפחות, כי יש מספיק אנשים שמוכנים לשלם את המחיר הגבוה. גם עם נוזל הקירור של מאזדה זה אותו סיפור - המחיר שלו בחו"ל לא שונה בהרבה ממחיר נוזלי קירור long life אחרים, אבל כאן בארץ אפשר לחשוב שמדובר בזהב מותך.

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם (נערך)

דרך אגב היצרן לא פירסם הנחיות להחלפת שמן גיר ממה שאני מכיר. הוא מגדיר את השמן כ-All Life, לכל חיי הרכב.
מוסך מורשה שבדקתי אפשרות להחליף אצלו את השמן העלה את אותן הנחיות של היצרן. הוא גם אמר לי שהוא לא מבצע את זה ואם אני אבקש בכל זאת הוא לא לוקח אחריות על ההחלפה, כלומר מבחינתו זה לא נדרש ואם יגרם נזק לאחר מכן זו לא בעיה שלו.
עכשיו אני יכול להבין את המוסך. אלו הנחיות היצרן. הוא עושה את מה שהיצרן מנחה והבקשות שלי הן כבר בעיה שלי.

עכשיו אין לי בעיה לבצע את ההחלפה לבד, לא סיפור גדול במיוחד אם אני לא מפרק את הקרטר.
השאלה היא מה קורה לכל הרכבים של רוב האנשים שמטופלים במוסכים מורשים במקרה הטוב ולא עוברים החלפת שמן גיר? הרי יש אלפי רכבים עם הגירים האלה ולא שמעתי על תופעה של גירים מתים במאזדה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

פשוט אף אחד לא מדבר על גיר מת ב-200-250 קלף קילומטר, זה לא מעניין אנשים. כי זה נחשב גם כך לגיל שבו ראוי לגרוט את הרכב בארץ. זה שעם טיפולים מסודרים (כולל החלפת שמן גיר) הרכב היה יכול להגיע לחצי מיליון וגם למיליון ק"מ (כולל הגיר), לא מעניין אף אחד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...