Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני יודע צריך שמן 5W30 נכון? איזה תקן נדרש?

לגבי החלפת שמן גיר מתי מומלץ לעשות? מתי מומלץ לפרק גם את הקרטר ולבצע החלפה מלאה יחד מסנן שמן גיר?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

איזה שנתון? אני מניח (לפי ההספק) שאתה מדבר על מנוע MZR/LF (ולא SkyActiv החדש יותר). במקרה כזה אתה צריך תקן SL ומעלה, או ACEA A3/A5 ומעלה (כך לפי מסמכי טיפול של מאזדה 3 עם אותו מנוע). למען האמת, באותם מסמכים כתוב שמחוץ לאירופה, ניתן להשתמש בכל שמן החל מתקן SG ו-ILSAC GF-2, ובדרגות צמיגות החל מ-5W-20 ועד 20W-50 (כנראה, כתלות באקלים).

בכל מקרה, סביר שכל שמן סינטטי מלא שזמין למכירה בצמיגות 5W30 יהיה בתקן מתאים (לא נראה לי שתמצא משהו מתחת ל-SM).

כמובן שאם אתה מדבר על מאזדה 6 חדשה יותר עם מנוע SkyActiv, כל מה שכתבתי לא רלוונטי.

לגבי שמן גיר - לא יודע. לפי מסמכים של דלק מוטורס על מאזדה (מצורף), אין צורך בהחלפת שמן גיר. זה כמובן נשמע לא טוב - הייתי בודק מה כתוב בספר הרכב. אבל לא יודע להגיד לך האם יש לפרק את הקרטר בשביל ההחלפה, אין לי נסיון בזה.

490_367 - BK.pdf

עריכה אחרונה על ידי chrono
פורסם (נערך)

שמן גיר לכל רכב אוטומט כל 60-80 אלף קילומטר.

אם האוטו כבר עבר את ה200 אלף קילומטר ולא החליפו אף פעם, תוציא את המדיד של השמן גיר ותמרח קצת שמן על נייר טואלט אם זה שחור אבל אפילו אין אזכור לאדום או שאתה רואה שהשמן מנצנץ (חתיכות מתכת קטנות) לא להחליף, הגיר כבר גמור והשמן הבלוי רק מחזיק את הגיר עוד קצת בחיים.

אם לא אחד מאלו תחליף, זה רק יעזור להאריך את חיי הגיר.

עריכה אחרונה על ידי Shab00
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, chrono כתב:

איזה שנתון? אני מניח (לפי ההספק) שאתה מדבר על מנוע MZR/LF (ולא SkyActiv החדש יותר).

אתה כנראה צודק. הרכב שנתון 2016.
אז כל סינטטי מלא 5W30 כנראה יעמוד בתקן. קסטרול מספיק טוב אני מניח.

לגבי השמן גיר. ממה שראיתי כדי לבצע החלפה כמו שצריך ובאמת להחליף את כל השמן יחד עם הפילטר צריך לפרק את הקרטר, להחליף את המסנן שמונח מתחת, להחזיר את הקרטר ולמלא שמן חדש.
כל החלפה שלא כוללת החלפה של הפילטר ופירוק של הקרטר תהיה חלקית בלבד.

עכשיו שתי שאלות:
1. כל אלה שממליצים להחליף את השמן מבצעים החלפה מלאה כמו שתיארתי או מרוקנים מהפקק וממלאים (במקרה הזה חלק לא קטן מהשמן נשאר ולא מוחלף)?
2. לקרטר שם אין אטם, מורחים משחה מבוססת סיליקון RTV, מה לבקש בחנות חלפים? משהו ספציפי או חומר איטום סיליקוני RTV?

לאחר נבירה נוספת בדיון בפורום הזה נראה שבק"מ של הרכב שלי (טיפול 80K) אין טעם להוריד את הקרטר ולהחליף פילטר.
הם ממליצים לעשות את זה רק בנסועה גבוהה בהרבה.
כמה שמן גיר אני אמור לקנות?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

1.תמיד ישאר שמן וההחלפה היא חלקית, למעשה אתה מרוקן רק חצי. גם אם תרוקן עוד פעם אחרי נסיעה אתה תרוקן 75% ועוד פעם 82.5% וחלילה.

מספיק החלפה חלקית אחת ואם בא לך 2 אבל לא יותר מזה.

יש לפעמים אטם שמוכרים אבל אפשר לשים RTV שחור. הצבע אומר על העמידות במוצרי נפט וטמפרטורה גבוה.

פורסם (נערך)

כלומר אתה בעד הגישה של לא להוריד קרטר ולהחליף פילטר, אלה רק לרוקן שמן ולהוסיף?
כמה שמן גיר אני צפוי להוסיף?
איזה שמן גיר אני צריך להוסיף? ממה שראיתי יש 3 שמנים מקוריים של מאזדה, M3, M5, FZ, לא ברור לי מי מהם אני צריך.

בדיון שהפנתי אליו ממליצים ב100K מייל לבצע גם החלפה של הפילטר לא לפני, אז מניח שזה יקרה בפעם הבאה?

*שוב הרכב עם 80K ק"מ.

פורסם (נערך)

אני בעל מאזדה 3 עם אותו מנוע (2.0 ל' 165 כ"ס) וגיר. 

היום הזמנתי חלקים לטיפול הקרוב. בין החלקים, שמן מנוע של Castrol מסדרת ה Magnatec בתקן A5 (זה תקן שמתאים למאזדה),

ושמן גיר של Valvoline ATF MAXLIFE שעומד בתקן FZ (שהוא זה שמתאים למאזדה בשנתון הנ"ל). 

עושה החלפה חלקית ראשונה. 90 אלף ק"מ. 

בהחלפה חלקית הכמות שיוצאת מבורג ריקון השמן של הגיר היא קצת פחות מ 4 ליטר. 

עריכה אחרונה על ידי doesnotmatter

Mazda 3 2.0L, 2016 

פורסם

2016 זה דווקא שנתונים שהם כבר SkyActiv, ודגמים חדשים יותר של המנוע שעליו דיברתי. אז התקנים צריכים להיות גבוהים יותר - אבל עדיין תצטרך ממש להתאמץ כדי למצוא שמן סינטטי מלא שהוא בתקן ישן מדי. התקן הנדרש אמור להופיע בספר הרכב.

פורסם (נערך)

אקנה קסטרול סינטטי מלא (שמגיע במיכל מוזהב) אני מניח שזה יתאים.

לגבי שמן גיר. השמן המקורי של מאזדה נמכר ממה שאני רואה באזור ה150 שקלים לליטר, זה בערך פי 3 מאלטרנטיבות עם תקן דומה (Castrol/Eurol) שנמכרים באזור ה50 שקלים לליטר.
מה דעתכם?

פורסם

אין דבר כזה תקן דומה.

יש תקן זהה או שאין תקן זהה.

תקן זהה וחברה מוכרת? הכול טוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קסטרול הוא שמן יקר, אתה יכול לחסוך כמה עשרות שקלים בקלות אם תלך על שמן בתקן זהה ממותג זול יותר. Eurol הוא דוגמא טובה.

לגבי שמן גיר - אם אכן באותו תקן, אני ממש לא רואה סיבה לשלם פי 3. מה גם שעצם זה שאתה דואג להחליף את שמן הגיר מציב את הגיר שלך במצב הרבה יותר טוב ממרבית הרכבים עם תיבה אוטומטית וקילומטרז' גבוה.

פורסם
לפני 4 דקות, hans כתב:

אין דבר כזה תקן דומה.

בחירת מילים לא נכונה. שמן גיר עם תקן זהה, Mazda FZ מופיע ברשימת התקנים של השמן.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 2 דקות, hans כתב:

אין דבר כזה תקן דומה.

תקנים זה טריקי. נכון שעל פניו חייבים תקן זהה. אבל מנגד, אם נכנסים לעובי הקורה של התקנים, ההבדלים בין תקנים יכולים להיות קטנים מאוד, ואז נשאלת השאלה מה נזק שייגרם. לדוגמא - במאזדה משתמשים כבר הרבה זמן בנוזל קירור FL22 (ל-10 שנים) בעל תקינה מיוחדת שלהם, שעולה הון. יחד עם זאת, אותם מנועים, בחלק מהשווקים, הגיעו עם נוזל קירור רגיל עם תקנים הרבה פחות מחמירים (אבל כמובן שצריך להחליף אותו כל 2-4 שנים). ומנגד, יש נוזל קירור של קיה/יונדאי, שעומד במרבית התקנים בהם עומד הנוזל של מאזדה, אך ספציפית לא עומד בתקן הרשמי של מאזדה... האם ההבדל בין שני הנוזלים האלה הוא קריטי? כנראה שלא. בשילוב עם זה שלאחר ההחלפה הראשונה של נוזל הקירור (היות ואינה מלאה) ההוראה היא להחליף כל 5 שנים גם ככה, אני לא חושב שיהיה נזק כלשהו מלהשתמש בנוזל של קיה/יונדאי, גם אם אין לו תקינה רשמית של FL22.

לפני 2 דקות, farkash7 כתב:

בחירת מילים לא נכונה. שמן גיר עם תקן זהה, Mazda FZ מופיע ברשימת התקנים של השמן.

אז בכלל אין התלבטות.

פורסם (נערך)

הסיבה היחידה שקצת מדאיג אותי לבחור שמן של יצרן אחר הוא שאני מבצע החלפה חלקית גם כי חלק מהשמן נשאר בממיר המומנט ובשאר החלקים במערכת וגם כי אני לא הולך לפרק את הפילטר, ולכן חלק מהשמן לא יצא. בעצם יווצר לי מיקס של שמן ישן עם חדש ובנוסף לזה משני יצרנים שונים.
מה שכן בתקציב של השמן התחליפי אני יכול לבצע שתי החלפות ולרענן בערך 75% מהשמן ועדיין להישאר עם עודף. 
אני יכול לבצע גם שלוש החלפות ותאורטית להחליף מעל 82% מהשמן באותו תקציב.

זו הדילמה...
אולי כדאי לבצע שתי החלפות של התחליפי וככה לקבל אחוז גבוה של שמן חדש.

פורסם

אני חושב שככה בהכללה גסה מאוד אנחנו נוטים לייחס הרבה יותר מדי חשיבות למחיר של שמן. בראייה הכוללת ולאורך זמן, שימוש בשמן הכי יקר שיש בכל רגע נתון זה פיפס קטן בעלויות של רכב.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...