Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 986 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,
ברשותי שברולט טראקס החדשה (2023).
בספר הרכב מצוין כי הטיפול התקופתי הוא כל 15K ק"מ.
כאשר התקשרתי למוסך המורשה נאמר לי כי הטיפול הוא כל 12K ק"מ.
השאלה - מה נכון?
אני מסיק כי אם לא אפעל ע"פ ההוראות אני אוכל לאבד את האחריות, אך איך ניתן לדעת מה הנתון הנכון?

המוסך העלה את מספר הרכב במחשב ושם מעודכן כל 12K
האם זה קשור למדינה?(החום בישראל...?)

תודה.

פורסם

בהחלט יכול להיות קשור.

תיאורטית, אם בספר הרכב כתוב שזה כל 15K (ולא פספסת עמוד שבו אומרים שבמזג אוויר חם צריך לקצר את המרווחים, וכד'), אז אם תצטרך אחריות וזה יגיע לבית משפט - אתה תזכה. תיאורטית.

פרקטית, כנראה שעדיף לך לעשות את הטיפול לפי מה שהמוסך מציע. מה גם ש-15K זה מרווח טיפולים שמתחיל לחרוג מגבול הסביר; אמנם יש בימינו מכוניות שיכולות לעבור טיפול גם כל 20K, אך בפועל, ממה שקראתי - זה כן פוגם באריכות הימים של המנוע - פשוט לא ברמה של לגמור אותו בתקופת האחריות. כך שחברות הרכבים פשוט מפרסמות את מרווחי הטיפולים הארוכים (וכך מושכות קונים), לא מפסידות יותר מדי כסף על הדרך (כי שמן שעמיד לתקופה כזו עולה כפליים).

מנגד, אם אתה לא מתכוון להחזיק את הרכב הרבה שנים, ווידאת שבשום מקום לא כתוב שמרווח הטיפולים הוא כל 12K (אולי פספסת תוספת כלשהי לספר רכב עם טיפולים בישראל, או משהו) - אתה יכול ללכת עם הצדק שלך ולקוות שהכל יהיה בסדר.

אני, אגב, עד כה נתקלתי רק במצב הפוך - באתי לעשות טיפול ראשון לפי ספר הרכב, והייתי צריך לריב עם המוסך שיסכים לעשות אותו, כי טענו שמוקדם מדי.

פורסם
בתאריך 23.10.2023 בשעה 13:18, omritao כתב:

אך איך ניתן לדעת מה הנתון הנכון?

תשלח מייל ליבואן, שתהיה לך תשובה מוסמכת בכתב.

פורסם

בפיאט ההמלצה הייתה לעשות כל 30 אלף,מי שעשה כל 30 בכה על זה בפורומים שיש לו בוצה.

בינינו לפיאט צריך לעשות פעמיים בשנה או כל 5 אלף, נוראי מבחינת תחזוקה.

אני עשיתי כל 10 בגלל שזה פיאט.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...