טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,354 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הנוסעים לא יכולים להרים ולהוריד את החלונות, אפשר לעשות זאת רק מדלת הנהג. מה צריך לבדוק כדי לאתר את התקלה?
הודעה אחרונה מאת Coro, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איפה אפשר להשיג רדיאטור קירור ( של המנוע ) מקורי משומש כמובן במחיר טוב לסוזוקי בלנו 2002
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי כולם, חדש כאן , אשמח לעצות והמלצות . לפני כ3 חודשים קניתי מאזדה 6 2008. מתברר עם הזמן שדפקו אותי חזק . לא נכנס לענייני הבדיקה לפני קניה, היו כמה נורות אדומות אך הייתי חסר ידע ולבד . עכשיו עלי לקחת אחריות ולשקם את הרכב שיהיה בריא . לרכב 150,000 ק"מ . כאשר קניתי אותו, היו רעידות , סלד בסרק לא יציב , צריכת דלק מופרזת , נכשל בפליטת מזהמים, שורף שמן בסלד גבוה , רעש מתכתי מסויים בסלד של 1300 בלבד, קושי מסויים בהיגוי , קושי בהתנעה קרה - גימגום וכיבוי, מצליח להניע בפעם השניה / שלישית . לקחתי אותו למוסך אצל בן אדם אמין , עשינו יישור קו גדול לרכב, טיפול 15,000 , החלפת צמיגים , החלפת מסנן אוויר, ניקוי מצערת , החלפת ממיר קטליטי שהתגלה כשבור ,…
הודעה אחרונה מאת מאזדה 6 שיקקה, -
חיישני רוורס
מאת asaf_10-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי לכול חברי קארספורום, משהוא התנסה אם חיישני רוורס מאלי אקספרס? אם כן, יש אכות? שווה לקנות? אם כן, תשלח קישור. ואם לא, למה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי גברברים 1-מישהו ניסה לעשות את הטריק עם המשחת שיניים והפנסים וזה עבד? 2-איפה עושים ליטוש פנסים באופן מקצועי, בכל מוסך? או שבמכוני רחיצה בכלל? שואלת מבעוד מועד כי נראה לי שהרכב לא יעבור טסט בגלל זה. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ערב טוב, היום בבוקר הנעתי את הרכב (סוניק דגם טורבו) ושמתי לב לנורת מנוע דולקת ללא התרעה על שום קוד במחשב הרכב. חיברתי ע"י OBD את התוכנה שאיתה אני מזהה תקלות דרך הטלפון שהוכיחה את עצמה לא רע בשנים האחרונות ChevroSys Pro והופיעו לי התקלות הבאות כמתואר בתמונה. מישהו ראה/שמע/מכיר ויכול לתת לי כמה מילים מרגיעות במה מדובר. ברור לי שהפתרון האידיאלי הוא לגשת למוסך אך יש לי שבוע קצת צפוף עם כמה נסיעות קצרות ומחייבות תודה לכולם וימים שקטים. נ.ב -מציין שהרכב נוסע כרגיל ללא כל שינוי.
הודעה אחרונה מאת Mr 44, -
ג'אנט שהתעקם 1 2
מאת natitan- 9 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן חברים, רציתי לשמוע את דעתכם על ג'אנט שהתעקם, עד כמה חשוב לתקן דבר כזה ואם חשוב אז מה המחירים? לפני שבועיים-שלושה מישהו פגע לי ברכב בצד שמאל (דלת אחורית) כאשר הרכב חנה לצד הכביש, הזמנתי שמאי והגשתי תביעה, אבל הייתי מרוכז בצד שנפגע וכלל לא שמתי לב לג'אנט בצד ההפוך (ימין אחורי). שמתי לב לעיקום רק בימים האחרונים כשמילאתי אוויר. אני לא יכול להיות בטוח ב-100% שזה מהתאונה אבל בפעם הקודמת שמילאתי אוויר לפני חודש לא שמתי לב לעיקום, ונהגתי מעט בחודש הזה, אז נראה לי סביר שזה מאותה תאונה. נראה לכם הגיוני שבעקבות תאונה יחסית קלה בצד שמאל יתעקם הג'אנט בצד ימין? אני לא זוכר אם הרכב מצד ימין חנה ממש צמוד למדרכה או שהיה מרווח אם זה רלוונטי. תודה
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע להגיד לי בערך טווח מחירים? לאופל אסטרה
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 790 צפיות
ברשותי הונדה frv 2005 ידנית בתקופה האחרונה הרכב נתקע בנסיעה על סל"ד 4 בכל הילוך (ממש כמו לחיצה על הגז בניוטרל בסל"ד גבוה), אם ממשיכים ללחוץ על הגז מרגישים קפיצות חזקות והמהירות לא עולה, תוכלו לעזור לי באיתור התקלה, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, כשאני מתניעה את הרכב המראה מתקפלת החוצה עד הסוף, במקום 90 מעלות ל180. כל השאר עובד. מוסכים מציעים לי להחליף את כל המכלול. מה עושים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת צמיגי, -
באחד כתוב 18.3 שזה אחלה בחלה ובשני 13.4.. עכשיו מאז שקניתי את הרכב שמתי לב שדלק יורד נורא מהר באופן מחשיד.. מה הקטע? למה כתוב 18.3 ובפועל זה 13.4 אם לא יותר.. מה הקטע? איך מסדרים אתתזה?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 654 צפיות
חשבתי איפה אוכל לקבל את הייעוץ וההדרכה הכי טובים ואז ידעתי שפה בטוח זה יקרה הרכב אצלי שבוע,אני מנסה להפעיל את הWAZE על ידי חיבור של הכבל מהUSB של הרכב למכשיר הנייד(S21)הוויז ישר נפתח,בנייד מופיע שהאפליקציה anroid auto מופעלת והצג ברכב מראה את הוויז,אני נותן כתובת למשל מהעבודה לבית,מתחיל נסיעה שומע דיבור מהוויז אבל הוא עושה לי אתחול כל כמה שניות עד שנתקע,מה עושים? תודה אלופים
הודעה אחרונה מאת דור-ל, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 928 צפיות
שלום לכולם יש לי סקודה רומסטאר 2008 מנוע 1.6 עשיתי איתה היום נסיעה קצרה משהו כמו רבע שעה שיצאתי שמתי לב לחום המנוע (אין לי מד ולא נדלקה נורה) פתחתי מכסה יצא טיפה אדים/עשן מאיזור הרדיאטור נראה לי בחיבור והמיכל עיבוי היה מלא כמעט עד הסוף במים לפני הנסיעה בדקתי והוא היה טיפה מתחת למקס אם מישהו יודע מה הבעיה? כמה עולה לתקן יעזור לי ממש תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, לאחרונה שוב יש לי בעיות עם הרכב. בעיה של התחממות מנוע לא נפתרה עם החלפת צינורות. הרכב ממשיך להתחמם גם אחרי נסיעה קצרה ופשוט המים נעלמים. בנוסף כמו תמיד יש את בעיית ה missfire p1336 מה שפעם היה מסתדר עם איפוס התקלה לא עובד יותר. החלפתי סלילי הצתה ואת כל הפלאגים. פעם אחת עבד ליום ושוב חזרה הבעיה,הרכב מתניע אבל בקושי זז. האם הלך הראש מנוע ? בינתיים הרכב מושבת
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
עזרה במציאת גיר
מאת CiUiK- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 929 צפיות
איך אני מתחיל בכלל במסע לחיפוש גיר לסיביק שלי?
הודעה אחרונה מאת Electron, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נסעתי בהצפה עמוקה מאוד לאורך 150 מטרים שהייתה בכניסה לפתח תקווה. תחילה לא היה כלום, לאחר נסיעה של כשעה וחצי חזרה הביתה רגע לפני שהגעתי, הגיר התחיל להחליק, ולהחליק ושוב להחליק. הסלד עלה לשמיים בין העברת הילוכים ולבסוף יצאתי לעקיפה והגיר התפגר סופית, הסלד הגיע למנתק והאוטו לא סחב בסוף גם לא זז, לא רוורס ולא בדרייב וגם לא בהילוכים ידניים (1,2,3) הצלחתי להזיז את הרכב אחרי שכיביתי אותו לכמה דקות והנעתי שוב, אבל כל הנסיעה הקצרה חזרה הביתה הגיר החליק המון והרכב בקושי זז קדימה אני לא מבין ממש בגירים, וגם לא מתכוון ללכת למוסך. אני רוצה לבדוק אם נכנס מים לגיר ובנוסף לבדוק גם סלנואידים ולהחליף שמן גיר אשמח להכוונה מה עוד לבדוק לדעתכם? רק הכוונות, ניחושים, כל דבר יעזור לי …
הודעה אחרונה מאת CiUiK, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 950 צפיות
לאחרונה החלו רעשים נוראיים מהאגזוז שדופק על הרצפה אז החלטתי להחליף את כל 5 תושבות האגזוז, וכמובן לצלם לכם את העבודה (הקלה מאוד) בסרטון. על כל החלקים + משלוח שילמתי 270 שקל מpartsouq. מישהו רוצה לנחש כמה זה היה עולה בארץ? הסרטון בעברית: ובאנגלית:
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 686 צפיות
שלום חברים יקרים , מקווה שכולם בסדר במצב שאנחנו עוברים. אתמול בסוף יום עבודה היה קר יחסית גם בלילה , נכנסתי לאוטו הכנסתי מפתח לסוויץ התנעתי ובאותה שניה האוטו נכבה. לאחר מכן ניסיתי להתניע שוב והאוטו רק עשה קולות של הסוויץ מנסה להניע ולא התניע. לאחר 10 דקות שעישנתי סיגריה בחוץ ניסיתי שנית להתניע והכל הניע כרגיל. מה יכול להיות הבעיה? חשוב לציין שהמיכל דלק שלי כמעט ריק. אבל לא נדלקה נורה בנתיים ובנוסף לכך בטיפול האחרון לא היה למוסכניק פילטר אוויר לאוטו אז הוא ריסס עליו אוויר דחוס לנקות אותו והחזיר. תודה רבה לעונים ושבעזרת השם כולנו נעבור את המצב בשלום ❤️ המשך שבוע מבורך
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 542 צפיות
שלום, יש לי יונדאי I30, שנת 2014. כבר זמן מה שנדלקת לי נורית מנוע עם תקלה בממיר Bank1 ומאפסים לי אותה. בטסט האחרון הרכב היה ממש גבולי וכמעט שלא עבר בדיקת זיהום. התקשרתי למוסך שמחליף ממירים ונאמר לי שאם מחליפים אז כדאי כבר להחליף את שני הממירים שברכב (גם את bank2 התחתון) העלות שביקשו: החלפת ממיר1 1700-1900 החלפת 2 הממירים 2300 רציתי לדעת האם באמת חייב להחליף את שניהם? בנוסף האם המחירים סבירים? אשמח גם להמלצות על בעל עסק באיזור באר שבע תודה רבה
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 928 צפיות
שלום וברכה, פיג'ו 208 ידנית 82000 ק"מ. כרגע יש על הרכב Flaken 310 שאני יחסית מרוצה מהם אבל הצמיגים מקדימה קצת יבשים. ראיתי באתר Itire דגם של Goodyear שנקרא Kelly Edge HP והמחיר דיי מפתה. השאלה האם למישהו יש ניסיון עמם? לא הצלחתי לקבל תמונה ברורה באינטרנט לגביהם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 9 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מדובר ברכב של אבי בירור מול מוסך של כלמוביל הרכב צריך לבצע "טיפול קטן" כלומר: החלפת שמן מנוע , פילטר שמן , פילטר אוויר , פילטר מזגן? בבירור מול המוסך של היבואן קיבלתי הצעת מחיר הזויה של כ 1250 ש"ח ולאחר דין ודברים הסכימו לתת הנחה ( מנהל המוסך ממש לקח אותנו הצידה ואמר אל תגידו לאף אחד ) של כ-10 אחוזים ועדיין המחיר פשוט נשמע לי הזוי ולכן החלטנו שהגיע הזמן לטפל לבד אז רציתי לדעת איזה שמן צריך והמלצה היכן כדי לקנות את החלפים ? ואם יש עוד איזה מפתח או משהו שאני צריך כדי לפתוח את האגן שמן ? בשיטוט ביוטיוב ראיתי בסרטונים שמחזירים את האטם של האגן שמן חזרה לא מביאים חדש ?
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
טרקטור חקלאי, מתודלק בשטח מגריקנים, בתחילת יום העבודה טעיתי במיכל והוספתי 10/15 ליטר בנזין, למיכל חצי מלא סולר (הערכה כ25 ליטר סולר) עבדתי כשעתיים וחצי עם הטרקטור עבודה מאומצת, (ריסוס וכו) ללא שום הרגשה שונה הטרקטור עבד חלק. רק כשבאתי להחזיר את הטרקטור הבנתי שתדלקתי בנזין בטעות. בוצע ריקון של כל הדלק מהמיכל, (צינורית בתחתית הטרקטור). לאחמ"כ מילוי כ10 ליטר סולר, כמה דקות הנעה בסרק, וריקון נוסף של כל הדלק. בשום שלב לא הורגש רעידות או שינוי אחר, כרגע זה נראה שהכל תקין, (ואפילו ההתנעה יותר קלה😂) שאלתי היא האם יש כרגע משהו שצריך לעשות, לבדוק? האם הייתי אמור לעשות משהו אחרת מהפעולות למעלה (חוץ מלא לתדלק בנזין)? תודה …
הודעה אחרונה מאת tamir3000, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חג שמח! אני צריך להחליף צמיגים לאיביזה 1.6 ידנית, הרכב מספק אותי ואני מתכוון להחזיק בו עוד כמה שנים. אחרי התנסות עם צמיגים ממותג לא מוכר לפני כמה שנים, אני רוכש רק צמיגים של מותג מוכר: עד עכשיו הייתי עם Good Year Efficient Grip צמיג שמחזיק לי המון זמן ובאופן כללי אני מרוצה ממנו. הייתי רוצה להתנסות בצמיג עם אחיזה טובה יותר אולי על הדרך להנות קצת יותר בכבישים מפותלים, המידה של הצמיג היא 205/45R16 על מה הייתם ממליצים? תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום, אני אמור לבצע טיפול טיימינג לרכב בקרוב. היצרן ציין בספר הטיפולים: 4 שנים\60kkm למכוניות שנוסעות בסביבה עמוסה ומלוכלכת וזו גם הוראת היבואן בארץ, לעומת 6 שנים\120kkm למכוניות שנוסעות בסביבה רגילה. החלטתי "להחמיר" ופניתי לאחד המומחים בארץ למותג (מוכר גם כאן בפורום) שטיפל לי באלפא הקודמת ומטפל גם באלפא הזו. הוא מצידו, מתעקש לא להחליף. "סע! ותדאג ללחוץ! באחריותי." הוא מפציר. לא מוכן לשמוע לגבי החלפה, לטענתו - בכל הפעמים שיצא לו לפתוח מכסה במכוניות מהשנים האלו זה תמיד נגמר בפתיחה מיותרת וסגירה ללא החלפת חלקים כי המצב היה תקין לחלוטין. השאלה - האם ניתן לסמוך על זה? או להתעקש בכל זאת על החלפה? מצד אחד, רכיב נגיש בעל פוטנציאל נזק לא קטן. מצד שני, מכונאי משכ…
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום 500 ק"מ אחרי ניקוי מצערת למאזדה3 2010 הטורים חזרו להיות יציבים גם ברמזור אך משהו חדש- בהנעה הטורים מתחילים ב 3.5 סל"ד ולוקח להם בערך 2-3 דקות לרדת לסטנדרט של 0.750 בערך אומר על בעיה בניקוי? [למיטב זכרוני לא נגעתי בכלל בפרפר בזמן הניקוי] תודה
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רכב - טויוטה אוונסיס 2017 במסגרת טיפול שנתי ראשון שלי עם הרכב הזה ובמוסך מורשה מוכר התבקשתי להחליף משאבת מים. זה לא הפתיע כי עוד בבדיקת הרכב לפני רכישתו, נאמר לי שהמשאבה העכשוית עם סימני קורוזיה, שאשים לב ואכין כסף בצד להחלפתה. בכל אופן, בטיפול עצמו במורשה, נאמר לי שיש צורך להחליף אותה וכך עשיתי. כשסיימו את העבודה, לקחתי הרכב ונסעתי(כמובן ששילמתי…) כעת כשאני פתחתי מכסה מנוע ומביט על המשאבה החדשה לכאורה, היא לא נראת חדשה. אני לא ממש מבין בזה, אבל המתכת עצמה נראת משופשפת ולא חדשה. את המשאבה הקודמת ראיתי והיא היתה נראת עם מעט קורוזיה וזאת בלי קורוזיה אבל לא נראת חדשה מהניילון מה עליי לעשות עם זה?
הודעה אחרונה מאת shayco80, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 853 צפיות
סיטרואן פיקאסו 2016, נורת בדוק מנוע דולקת כבר תקופה בגלל ממיר תקול, בינתיים אני סוחב את זה בימים האחרונים נוספה נורת סרוויס בצבע אדום, הנורה נדלקת כמה שניות אחרי הפעלת המנוע, וכשהנורה דולקת המזגן לא נכנס לפעולה (מפוח כן, מדחס לא) ואם אני מספיק להפעיל את המזגן לפני שהנורה נדלקה - המזגן עובד חלק והנורה לא נדלקת באותה נסיעה. (אמרנו צרפתייה, כן?) לפי הספר רכב נורת סרוויס שדולקת לבד מתריעה רק על מועד טיפול, וכאן זה לא המקרה (איפסתי ליתר ביטחון ולא עזר), הנורה הזאת יכולה להופיע עם התרעה נוספת בתרחישים שונים, אבל לא מופיע תרחיש של נורת סרוויס דולקת קבוע + נורת בדוק מנוע דולקת קבוע בצבע כתום. כמובן שצריך לפנות למוסך שיאבחן תקלה, בעיה שבאיזור מגורי אין מכונאי דובר צ…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מאתמול נורה נדלקת בזמן נסיעה ואחר כך נכבית. התמונה לא באיכות מיטבית אבל אשמח להכוונה מחברי הפורום.תודה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ביצעתי החלפת קלאץ' במוסך מורשה סוזוקי. נאמר לי שעתושה דרום לא הצטרך לשלם על עבודה. עלות סט מצמד ההיצה 1500 ₪ לפני מע"ם. בנוסף הוחלף גם גלגל תנופה בעלות של 850 ₪. האם זה מחיר סביר ? ראייתי האינטרנט של ניתן לקנות קלאץ' מקורי ב 500-600₪.
הודעה אחרונה מאת michael_1234, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים לאחרונה שמתי לב שכשאני מתדלק פול, שניה אחרי שהידית קופצת יש נזילה קצרה של דלק מאחורי הגלגל האחורי, מאמין מנשם שיש שם או משהו. קרה בשתי תחנות דלק שונות. מישהו נתקל? מכיר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yairw,
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 435 אורחים (הצג רשימה מלאה)