Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 966 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי בהצפה עמוקה מאוד לאורך 150 מטרים שהייתה בכניסה לפתח תקווה.
תחילה לא היה כלום, לאחר נסיעה של כשעה וחצי חזרה הביתה
רגע לפני שהגעתי, הגיר התחיל להחליק, ולהחליק ושוב להחליק. הסלד עלה לשמיים בין העברת הילוכים ולבסוף יצאתי לעקיפה והגיר התפגר סופית, הסלד הגיע למנתק והאוטו לא סחב
בסוף גם לא זז, לא רוורס ולא בדרייב וגם לא בהילוכים ידניים (1,2,3)
הצלחתי להזיז את הרכב אחרי שכיביתי אותו לכמה דקות והנעתי שוב, אבל כל הנסיעה הקצרה חזרה הביתה הגיר החליק המון והרכב בקושי זז קדימה
אני לא מבין ממש בגירים, וגם לא מתכוון ללכת למוסך. אני רוצה לבדוק אם נכנס מים לגיר ובנוסף לבדוק גם סלנואידים ולהחליף שמן גיר
אשמח להכוונה מה עוד לבדוק לדעתכם? רק הכוונות, ניחושים, כל דבר יעזור לי 

עבדתי על רכבים בעבר, כל דבר שהוא לא גיר עבדתי פירקתי ותיקנתי.. גיר לעולם לא התעסקתי אבל יש לי ספר רכב
סיביק 2002 אוטומטי 4 הילוכים פלנטרי

פורסם

בגיר פלנטרי יש דיאפרגמה ששומרת על אטימות במערכת על מנת שממיר המומנט לא יאבד לחץ ויבצע צימוד. (קרה לי לפני שנים רבות , למזלי הרכב נתקע בהילוך שני והחלקה החלה רק בנסיון להאיץ) 

נראה שככל הנראה חדרו מיים למכלול והשמן איבד צמיגות ולכן ההחלקה. אתה צריך ליפט על מנת לבדוק את תקינות הדיאפרגמה. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 דקות, zaf כתב:

בגיר פלנטרי יש דיאפרגמה ששומרת על אטימות במערכת על מנת שממיר המומנט לא יאבד לחץ ויבצע צימוד. (קרה לי לפני שנים רבות , למזלי הרכב נתקע בהילוך שני והחלקה החלה רק בנסיון להאיץ) 

נראה שככל הנראה חדרו מיים למכלול והשמן איבד צמיגות ולכן ההחלקה. אתה צריך ליפט על מנת לבדוק את תקינות הדיאפרגמה. 

היי, תודה על התגובה

אתה מתכוון לגומי העגול הזה שאוטם ופורק לחץ? (one way)

פורסם

כן.

גומי של גיר מ 2002 ככל הנראה מתקשה לאטום, בוודאי כשאתה שוחה על פני מרחק של 150 מטר ולא רק חולף בשלולית.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 38 דקות, zaf כתב:

כן.

גומי של גיר מ 2002 ככל הנראה מתקשה לאטום, בוודאי כשאתה שוחה על פני מרחק של 150 מטר ולא רק חולף בשלולית.

האוטו משמיע צווחה בP ובניוטרל, מיותר לציין שזה לא היה ככה לפני

כשאני מעביר ל D או ל R הצווחה ישר פוסקת 
אני עם בלם יד כדי לא להתדרדר אבל זה לא משפיע על כלום כי האוטו במילא לא זז גם בהילוך

פורסם

הממיר מונט לא מתפקד בכלל.

בתחילה חשבתי שאולי תקלת חשמל בפיקוד, מגע רטוב שלא מאפשר בחירת הילוך, אבל אתה מתאר החלקה. 

אז או שאין מספיק שמן במכלול או שהוא דולל בהרבה מיים שחדרו לשם ולא נוצר לחץ מספיק. בכל מקרה הבעיה באזור הזה.

פורסם
לפני שעה, zaf כתב:

בתחילה חשבתי שאולי תקלת חשמל בפיקוד, מגע רטוב שלא מאפשר בחירת הילוך, אבל אתה מתאר החלקה. 

אז או שאין מספיק שמן במכלול או שהוא דולל בהרבה מיים שחדרו לשם ולא נוצר לחץ מספיק. בכל מקרה הבעיה באזור הזה.

נכון מאוד, אחרי המון המון חקר הגעתי היום בבוקר גם לממיר מומנט, אעדכן.

לא חדרו מים למיטב הבנתי

פורסם

אני מבין שזה לא רכב ש"'שווה להשקיע בו" אבל לפני שאתה מתייאש מהרכב (כמו שכתבת בשרשור אחר) תתחיל בלהחליף שמן גיר ולוודא שהוא לא נוזל.

לא חייב שמן מקורי.

שים את הכי זול שעומד בתקן ותראה אם יש שיפור.

זה פעולה שאפשר לעשות לבד. ושווה לנסות אותה.

• רעיון טוב! 1

.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, om2 כתב:

אני מבין שזה לא רכב ש"'שווה להשקיע בו" אבל לפני שאתה מתייאש מהרכב (כמו שכתבת בשרשור אחר) תתחיל בלהחליף שמן גיר ולוודא שהוא לא נוזל.

לא חייב שמן מקורי.

שים את הכי זול שעומד בתקן ותראה אם יש שיפור.

זה פעולה שאפשר לעשות לבד. ושווה לנסות אותה.

רוקנתי היום את השמן, מחר שם שמן חדש עם תוסף של לוקאס..
אנסה לחפש אולי יש גיר מפירוק ואני ארכיב אותו בעצמי 

לפני שעה, איציק נ. כתב:

אם נכנסו מים לגיר, אתה יכול באופן רשמי להיפרד; מהגיר או מהרכב קומפלט.

לא נכנס מים לגיר, היום בדקתי
הוא פשוט התפגר כי זה מחלה בהונדות האלה והרכב כבר ב 200 אלף.. אני אחפש גיר אחר אבל התקציב שלי ממש לא גבוה, אם אני אמצא אחליף לבד בחניה

אני לא יודע מה לעשות.. אין לי כסף לעוד רכב כרגע
אני מנקה את הסלנואידים עם ספריי אלקטרוני ובודק אותם ומחר אחליף שמן אבל הצווחה והרעשים מהגיר זה רעשים מכאנים ונדמה שהגיר חייב שיפוץ \ החלפה

לפני 5 שעות, zaf כתב:

היי, לא חדרו מים

בדקתי את הסלנואיד של הממיר מומנט עם מד מתח והוא תקין אבל לא בדקתי אותו עם מתח ישיר

כשהנעתי את האוטו לא שמעתי קליקים מהסלנואיד, אני אוציא אותו שוב ואתן לו מתח ישיר

אתה יודע בערך כמה יעלה לשפץ גיר אם אני מביא אותו על השולחן למומחה הגירים? אני אפרק ואעשה את כל העבודה רק שיטפל לי בגיר

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם
בתאריך 21.11.2023 בשעה 12:48, zaf כתב:

סלנואיד של ממיר מומנט לא מגיב כשהוא מחובר להזנה מהרכב אבל כן מגיב כשמביאים לו מתח ישיר

מצד שני הבנתי שאפשר גם לנסוע בלי הסלנואיד הזה אז אולי זה לא הבעיה?

• תוכן חדש...