טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,352 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי.מתקין התקין מערכת ברכב.לאחר ההתקנה מופיע קוד 95.לא עובדים מד הטורים,מד המהירות ומד הדלק וכמו כן אין חיווי לאיתותים.מבדיקה באינטרנט עולה כי הקוד הנ''ל קשור לכריות האוויר.בוצע ניסיון עם מחשב מקצועי למחוק התקלות,לא ניתן בגלל חוסר תקשורת ללוח המחוונים.נבדק היוניט מתחת לכיסא וכן הפיוזים והכל נמצא תקין.מה,לכל הרוחות ,קרה פה?
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 646 צפיות
נשרפה לי הנורה האחורית ברכב אני רוצה ללכת לקנות באוטו דיפו. איזה נורה אני צריך לבקש? וואט? אמפר?
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 974 צפיות
הי לכולם, יש לי תקלת גיר ברכב טיגואן שנת 2012 וקיבלתי מהמוסך הצעה להחלפת מוח גיר (שזו כנראה התקלה) בעלות שנשמעת מאוד גבוהה - מוודא אם מישהו יודע לומר לי כמה בערך אמור לעלות רכיב שכזה? ובנוסף - האם יש חלופות אמינות ומשתלמות יותר לביצוע הטיפול במוסך היבואן.
הודעה אחרונה מאת zaf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי חברים, מחפש את שגרת הטיפולים לנ"ל, לרבות טיימינג ושאר ירקות. הורדתי ספר רכב ולא ראיתי שם. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 עוקבים
- 4 תגובות
- 801 צפיות
מכיוון שאני מקבל הרבה מידע סותר בכל מקום שאני שואל בו, אשמח לקבל תשובה ממישהו שביצע ויודע. מעוניין להזמין רפידות וצלחות מקוריות מחו״ל. להבנתי, נדרש שתהיה הטבעה של התקן האירופאי על המוצר, ובחלקים מקוריים היצרן לא שם את זה, רק באפטרמרקט. לפי אתר רשות המיסים, יש לשלם 17% בלבד, גם על רפידות וגם על צלחות, בייבוא אישי. האם הדבר נכון? האם נדרש אישור מסוים כאשר המוצר מגיע לארץ, במידה ונעצר לבדיקה? אני שוב מדגיש, הכוונה שלי לייבא חלקים מקוריים ולא OEM או אפטרמרקט.
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום חברים, ביוני החלפתי מצמדים וגלגל תנופה לאאודי a1 2012 שיש לי.. מאז, כשהרכב מתחמם אחרי נסיעה הוא מתחיל לרעוד במצב עצירה, במיוחד מקדימה. וגם היו בעיות עם ההעברת הילוכים אז עשו לי כיוון כמה פעמים וזה נהיה יותר טוב אבל הרעידה המשיכה. היום בבוקר כשבאתי לנסוע הרכב התחיל לרעוד בהגזמה כאילו עוד שניה הוא נכבה או שמשהו הולך להישבר/להתנתק באזור המנוע/גיר, וכך בכל פעם שהוא עמד להעביר הילוך (ברוורס לא מרגישים כלום כמעט). לכן עצרתי ולא נסעתי עליו יותר. מישהו יודע מה מקור הבעיה?
הודעה אחרונה מאת מחמד סאלח, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 520 צפיות
לבעלי סיוויק. האם יש תאורה בורר הילוכים או רק בצג רואים את האילוץ?
הודעה אחרונה מאת dass050, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, נהרס לי ברכב מנגנון הגבהת הכיסא נהג. סיאט ארונה FR שנת 2018, במשיכה של הידית הכיסא עולה כחצי ס"מ ושם זה נעצר. בחברה מן הסתם רצו להחליף את המנגנון בעלות די יקרה. ומפירוק מספקים רק כיסא שלם. אשמח להמלצה נוספת כלשהי. תודה
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אשמח שמישהו ירגיע אותי ויפה שעה אחת קודם. כהרגלי בודק שמן מים אחת לשבועיים. בדקתי עכשיו שוב לפני נסיעה ארוכה וראיתי שאין מים בכלל במיכל עיבוי. הבדיקה נעשתה כשהאוטו היה חם (חצי שעה אחרי שאישתי חזרה מהעבודה) ברור לי ששמן מים לא בודקים כשהמנוע חם אבל קרה בעבר שפתחתי את המכסה מנוע והסתכלתי על מיכל העיבוי כשהמנוע חם ומעולם לא קרה שראיתי מיכל עיבוי ריק לחלוטין. אני משקשק מפחד שהיא נסעה ללא מים בכלל. תשאלתי אותה לגבי נורות/התראות, התנהגות מוזרה של הרכב אבל היא נענתה בשלילה ואני סומך עליה. מילאתי את המיכל עיבוי במים ACDelco לפי תקן של הרכב עד הפס המסומן על מנת לבדוק אם מיכל העיבוי שבור/סדוק ולא ראיתי דבר.. לאחר מילוי מים הנעתי את הרכב ונתתי לו לעב…
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 752 צפיות
שלום לכולם, הרבה שנים צופה בהודעות כאן באתר, הפעם נרשמתי כדי לשאול. יש לי קרוז טורבו 2014 שהרכב חונה כמה ימים, שנכנסים אליו אפילו מבלי להניע ישנו ריח דומה לעשן של אגזוז אך מעודן יותר, בנוסף זה גורם לתחושת צריבה בעיניים. הריח מורגש גם בנסיעות אך לא תמיד, יש איזה חוקיות כלשהי שזה קורה, בגדול אם הרכב חנה מספיק זמן (ואולי הצטבר לו הריח) נשללה בעיות מכונאות, לרבות נזילות שמן/אנטיפרייז , בעיות באגזוז, ובעיות זיהום אוויר. חשבתי על 2 אופציות, אשמח לשמוע אם לדעתכם זה יכול להיות הכיוון ובכלל לקבל כיוונים אחרים. 1. דליפה של גז פריאון, אולי בשילוב עם שמן מדחס (ייתכן בכלל שיש דליפה קטנה לאורך זמן והמזגן ימשיך לקרר? נסועה מאד קטנה) 2. רדיאט…
הודעה אחרונה מאת cruze, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 956 צפיות
היי אשמח לקבל המלצות לאתרים מהם ניתן להזמין חלקים, בעיקר לטיפולים, לפיאט טיפו תודה!
הודעה אחרונה מאת kfirsiton, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 539 צפיות
שלום לכולם, האם יש דרך לטפל בדהייה/קילוף של הצבע בלי לשלם הון על לצבוע את הרכב? האם יש עוד דרכים לטפל במקרה כזה (מצורף תמונות להמחשה)?
הודעה אחרונה מאת Liorfm, -
הבנתי שיש סוגי רכבים כמו שברולט סוניק , שכל 90 אלף יש מחלה בנושא הזה... -כמה זה צפוי לעלות? זה חלק מטיפול קטן או גדול? ואם אני רוצה לקנות רכב עם קילומראג' של 95 אלף ונאמר לי שלא היו תקלות בשנים האחרונות- האם זה אומר שבקרוב צפוי לו "החלה" של הפלאנק מים כי עבר ה-90 אלף קילומטראג' או שזה לא מחייב ויכול לעשות אולי עוד איזה 90 אפילו בלי בעיות
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי. האם מישהו מכיר את הנוזל קירור הזה? בגדול רשום התקן של G13 VW TL 774.J האם מישהו יודע להגיד בוודאות ?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 453 צפיות
בדיקת רכב לפני קניה, מכון רכב, טסטים, מה לשים לב? על מה להצביע לבדיקה מקיפה? ( סנטה פה 2019, דיזל, 4x4). תודה!
הודעה אחרונה מאת tkhvbcht188, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, הרכב שלי הוא סוזוקי SX4 2012 (אוטומט). לאחרונה התחילו בו רעידות בזמן נסיעה במהירות גבוהה (מופיעות רק במהירות של 90 - 100 ויותר). מדובר ברעידות רועשות מאוד שמורגשות בעיקר מדוושת הגז, ומפסיקות ברגע שאני מרים את הרגל מהגז. עד לפני כמה ימים זה היה קורה פעם אחת ב ~30 דקות (מוריד ומחזיר רגל לגז, ואז הכל טוב), עכשיו המצב החמיר והרעידות קיימות כמעט בכל רגע שהרגל שלי על הגז במהירויות גבוהות. הלכתי למוסך (מורשה), והוא טען שבולמי הזעזועים שלי מאוד קשיחים וצריך להחליף את כולם. מהידע המוגבל מאוד שלי בתחום, הרגיש לי שזה לא זה (הרי זה קורה רק בלחיצה על הגז) (האם אני טועה?). הלכתי למוסך אחר והוא טען שזה ציריות. מה דעתכם? יש אולי משהו שאני יכול לבדוק בעצמי כדי לאמת את מקור הבע…
הודעה אחרונה מאת jakes221, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 812 צפיות
האלן מחפש את המחסה למידה מים של הווישרים. במוסך המרכזי מבקשים 90 ש"ח. קצת יקר לחתיכת פלסטיק. מהיכן ניתן להזמין?
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 473 צפיות
הי, נשבר לי הקליפס שאליו מתחבר החוט שמחזיק את המדף שמכסה את תא המטען. הרכב הוא קליאו 2020. מצאתי את המק"ט - 799651800R, ומצאתי אותו גם בעלי אקספרס במחיר מצחיק של כ-15 ש"ח לזוג - רק שייקח בטח חודש-חודשיים עד שזה יגיע. לא אכפת לי לשלם קצת יותר (אבל לא להגזים) כדי לקנות את החלק בארץ (ולקבל אותו תוך כמה ימים). האם יש למישהו רעיון איפה אני יכול למצוא אותו? אצל קרסו העלות 41 ש"ח כולל מע"מ (יקר יחסית למה שזה, אבל נגיד שאני מוכן לשלם את זה), ולא נמצא במלאי...
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 8 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בשעה טובה בפברואר השנה 02.23 רכשו הורי ארונה חדשה מהניילון. למרות שבימים רגילים לא היינו מגיעים לק"מ רבים כל כך אבל בגלל המצב (אנחנו מפונים - לאמצע שום מקום) הקילומטרים הצטברו והגיע הזמן לטיפול ראשון. בקיצור אני מחפש המלצה למוסך לסיאט ארונה חדש לצורך טיפול ראשון. אני די בטוח שלא יהיה דרוש דבר מעבר לטיפול שוטף. עדיפות למוסך יבואן שנמצא בהרצליה\רעננה \באיזור או בבאר שבע. האם במוסך "רגיל" כמו מוסך רון בתל אביב ששמעתי המלצות עליו גם נרשמת היסטוריית טיפולים? טיפלנו שנים בפאביה שהייתה לנו במוסך יבואן באשקלון ואמא שלי אהבה שהיה תיעוד להכל. בנוסף שאלה אחרת בקשר לארונה - ברוורס האם אמורים להידלק שני פנסים אחוריים או אחד?
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 797 צפיות
דאצ'יה דסטר 2*4 ידני. מושב הנהג צפוף לדוושות. רוצה להרוויח 10סמ על חשבון המרווח שמאחוריו, ע"י הזזת מסילת המושב. אפשרי? איפה עושים את זה?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם. 1. השלט השמאלי תקין אבל "עייף" וזה בלשון המעטה. איך אפשר להחליף אותו? מצאתי בעלי אקספרס את המסגרת וכפתורים. אבל אני מאמין שצריך לקודד את זה איכשהו. 2. השלט הימני חדש כמו שנראה כי לא היה בשימוש אבל הסוללה גמורה. 3. מה העלויות לכל הסיפור הזה? כמובן שכל שלט מגיע עם שבב מפתח בגב.
הודעה אחרונה מאת chrono, -
-
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 951 צפיות
בולמים של Kayaba החלפת שניהם 1650 סביר ?
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 676 צפיות
כל פעם שאני מפעיל מזגן קירור או חימום יש ויברציות של הרכב. מה יכולה להיות הבעיה? המזגן מקרר מעולה. ידוע לי שבעל הכבוד הקודם החליף מדחס.
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 569 צפיות
מדובר בהונדה סטרים יש דליפה של נוזל קירור מהאטם של הבית מצערת האם יש בעיה לבטל את המעבר של הנוזל קירור תודה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אתמול, ללא התראה מוקדמת לא הצלחתי להניע, המפתח בתוך הסוויץ' והוא נע ללא התנגדות, ובעצם שום דבר לא קורה. אם מכניסים ומשחקים קצת עם המפתח המולטימדיה מופעלת אבל לוח המחוונים נשאר כבוי. מחיפוש הגעתי לשרשור המעולה הבא. שפתר(זמנית) לבעל הרכב את הבעיה וחסך לו את החוויה המייגעת ובזבזנית בזמן של הזמנת גרר, מה גם ששבת עכשיו ואין אפשרות לתאם עם בעלי מוסכים. בכל מקרה, התחלתי לבצע לפי המדריך של @מוסך רון וכשהגעתי לקטע של הנקודות האדומות שצריך לגרד לא מצאתי אותן זה מה שיש אצלי: את הברגים העבים שבחלק העליון של הגוף לא ניתן להוציא בכלים קונבנציונליים איך ממשיכים מפה? ובגלל שאני נכנס לתקופה של הוצאות אינ…
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי שלום לכולם. יש לי יונדאי אקסנט 2006 שהיא הייתה של אבא שלי עוד מכשאני זוכר את עצמי ילד והשנה הוא העביר לי אותה. מפה לשם הלב לא נותן לי למכור אותה לגרוט אותה ויש הרבה דברים שאני צריך לסדר בה. ראש מנוע משאבת שמן הגה וכו. ואני באמת בסדר עם זה הרגש גובר על השכל כמו שאומרים. ניתקעתי בבעיה וחצי שאני לא יודע מה צריך לתקן בשבילה ורציתי לשמוע מימכם מה אתם חושבים שזה ומה עלות התיקון. ככה החצי בעיה זה שהמתג שמשתנה מקור לחום לא מחובר באמת לציר והוא "משוחרר" והבעיה זה כשאני משתמש באוקס או בבלוטוס לשים מוזיקה ולוחץ על הגז יש לי מין קול של שריקה או חשמל סטאטי כזה ורציתי לשאול ממה זה נגרם תודה לעוזרים. וסליחה שזה כזה ארוך
הודעה אחרונה מאת chrono, -
צמיגים וצריכת דלק 1 2
מאת asaf_10- 8 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול האם לצמיגים יש קשר לצריכת דלק?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, בעיה בטויוטה קורולה 2008: המאורר רדיאטור לא מפסיק לעבוד כשהרכב כבוי (כשאין סוויץ') ומפסיק ברגע שמסובבים מפתח בסוויץ'. לא ניתן להניע את הרכב כי המצבר חלש ולמרות זאת המאורר ממשיך להסתובב. ניסיתי להניע עם סוללה ניידת אבל לא הצלחתי, כנראה שהמאורר צורך אליו את הזרם ולא מאפשר למצבר להיטען בשביל הנעה. על פניו המחברים שמתחברים לבקר המאורר יושבים טוב. רעיונות איך לגשת לפתרון הבעיה?
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
נורת ABS נדלקה
מאת טומס-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 911 צפיות
נדלקה לי היום נורת ABS בלאנסר 2010. כשאני לוחץ על הבלם אני כן רואה את נורת הברקס דולקת מאחורה. יש לי אפשרות בעצמי לבדוק אם זה שבב או משהו אחר לפני שאני הולך למוסך? תחשוב להגיד שברגע שאני מכבה ומדליק את הרכב הנורה לא דולקת, רק אחרי כמה מטרים שאני מתחיל לנסוע. ספוילר
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי, יש לי גולף 2016 TSI. המצבר מראה סימני גסיסה ואני רוצה להחליף אותו. לפני כשנתיים החלפתי את המצבר שהיה Start Stop למצבר רגיל 62 אמפר והוא עבד לי מצוין, כמובן ללא הפונקציה של הStart Stop שהיא מיותרת עבורי וכמו כן עקב פער מחירים של כ800 ש"ח. כיום לאחר שנתיים פחות חודש המצבר גמור ואני רוצה להחליף לחדש. היתי בחנות מצברים שסירבה לתת אחריות מכיוון שלטענתם מצבר רגיל לא מתאים לרכב. השאלות שלי: 1. האם יכול להגרם נזק לרכב כתוצאה מהתקנת מצבר ללא המערכת הזו? 2. האם זה יכול היה לגרום לכך שאורך החיים שלו היה קצר יחסית? אולי כדאי לציין שהרכב עמד ללא התנעה כשלושה שבועות לאחרונה בגלל שהייתי בחו"ל וכשבאתי להתניע אותו הייתי צריך להשתמש בכבלים. 3. האם יש המלצה למקו…
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 971 אורחים (הצג רשימה מלאה)