טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,352 נושאים בפורום הזה
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 820 צפיות
אתמול נאלצתי לבלום בלימה קרובה לחרום בגלל ארוע שקרה מלפני, וכשהרכב רכן קדימה חזק מהבלימה (הבלמים פעלו מעולה ולא היתה החלקה בכלל) אורות החירום החלו לפעול מעצמם. בהתחלה הבהוב מהיר, ואז כשעצרתי לגמרי הם המשיכו לפעול רגיל. פעם ראשונה שקורה לי. אולי פשוט לא בלמתי כך כל השנים? (הרכב - C3 "החדשה").
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 737 צפיות
שלום לחברי פורום. רכב אצלי מעל 4 שנים ומעז שמתי לב שמהירות המוצגת בשעון מול GPS פיגרה ב-10%. כדי לוודה שזה אמיתי בדקתי זמנים לפי שעון יד. וזה כן היה אמיתי. בשנה האחרונה לסטיה של מד מהירות הצתרפו בעיות כמו קיפאון של שעון מהירות או מהירות 0. וכל זה בזמן הנסיע. מאיפאו צריך להתחיל לחפש ואם יתברר שזה חיישן, יש אפשרות לקחת חיישן מדגם אחר של מיקרה ? תודה
הודעה אחרונה מאת Skoda69, -
היי, יונדאי i10 2021. עד עכשיו הייתי פטור מטסט בגלל שהרכב חדש, רק לשלם את האגרה. היום קיבלתי זימון לטסט, האם הפעם כן צריך לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת Ivri, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 727 צפיות
שלום , כבר זמן מה יש לי רעשים מעצבנים ברכב מהצד האחורי שמאלי - אשמח אם מישהו יודע מה הבעיה ואיזה חלק להחליף הבעיה היא לא בבולמים הם חדשים בני חודשיים זה תותבים או הזרוע הזאת? IMG_9454.mov
הודעה אחרונה מאת Davidpr0x, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חשוב לציין שלפני ״האחסנה״ הרכב היה בשימוש יומיומי והיה מתניע ונוסע מצוין.
הודעה אחרונה מאת tan tan, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 20.2 אלף צפיות
שלום לכולם מזה זמן רב שאני סובל מריח של גזים \עשן \דלק או שמן שרוף באוטו. בתחילת הנסיעה שהאוטו קר הכל נפלא בכביש מהיר גם הכל נפלא הבעיה היא בעיר ובמנוע חם פשוט אדים כאלה חונקים ושורפים בעינים שאין מצב לשבת באוטו בלי לפתוח חלונות וזה כזה סיוט מה לא עשיתי : 1. טיפול כללי לרכב החלפת שמן פלגים חוטי הצתה כויל ביצוע אטימות במערכת החזרת החום של המנוע. עברתי על כל הצינורות ואטמתי כל מה שאפשר 2. ניקוי לראדיטור כולל מאוורי קרור חדשים. 3. החלפת מדיד שמן למדיד מקורי חדש שאוטם היטב את פתח המנוע שלא יצאו משם אדי שמן שרוף 4. החלפתי אפילו אגזוז!! 5 . קניתי כל עץ ריח אפשרי שיש וכל ספרי וכל מטהר אויר שיש כולל עשן נמוג בקצור עד…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני עוקב לא מעט בפורום, אבל רק עכשיו אזרתי אומץ לשאול שאלה בעצמי. יש לי שאלה קצת מביכה, מקווה שהיא הולמת כאן 🙂. ברשותנו מיצובישי ספייס סטאר חדשה, נגמרו המים בוישירים, אז רציתי להוסיף מים (מים מהברז). פתחתי את מכסה המנוע, ובלי לחשוב יותר מתי ומתוך הרגל פתחתי את המכסה פלסטיק מימין והתחלתי למלא. המיכל התמלא מהר מדי, ואז נפל לי האסימון שאני ממלא את המיכל הלא נכון, מיכל עיבוי המים של הרדיאטור. הוספתי כחצי ליטר מים, ושאבנו חזרה מעט שלא יהיה מלא מדי אך עדיין נראה שזה מעל סימון המקסימום. שאלתי שלושה אנשים עם ידע בנושא שאמרו שלא להיבהל ושזה זניח, העירו לי דווקא על זה שכדאי למלא נוזל לשמשות. …
הודעה אחרונה מאת נתנאל מ, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 954 צפיות
במוסך אמרו שצריך להחליף מנוע .ושעל מנת להגיע למשאבת השמן צריך לפרק מנוע (מנוע אטמוספרי 2000סמ''ק) לעומת זאת בחיפוש באינטרנט ראיתי משאבה לפי מקט 113462-5211-1758039341 למרות שכתוב שמתאים לאודי A4 ולמודל 2002 אני לא בטוח אם זו אכן המשאבה הנכונה .בהנחה שהבעיה אכן במשאבת השמן .מובן שבהתחשב במודל 2002 לא כדאי לי להחליף מנוע .מה מציעים לעשות ומה העלות המשוערת .
הודעה אחרונה מאת נתנאל מ, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי טיויוטה קורולה 2008 רובוטית אני מחפש מראה חילופית להזמין מאירופה איך אני יכול לדעת את המק"ט שלה? באתרי חלפים באירופה אני לא מוצא את הדגם רכב שלי
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 767 צפיות
מישהו נתקל בתקלה של וילון גג חשמלי לגג פנורמי שנעלם לתוך הגג הקבוע באודי Q7 2017? מסתבר שמדובר בעלות יקרה של פירוק הגג ולא ברור אם צריך להחליף את כל החלק או שזה רק קפיץ וכיוצ"ב. הבעיה היא שאם מפרקים את הגג אי אפשר להשאיר את הרכב במצב הזה ולהמתין לאיתור החלק, ולכן צריך לרכוש אותו לפני. תודה
הודעה אחרונה מאת Matan1515, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הותקן לי (ע"י חשמלאי רכב) צופר אפטר מרקט שמתחיל להתפגר. הזמנתי זוג צופרים מסין. איזה חוטים צריך? פיוז וריליי כבר מותקנים. האם לחבר צופר אחר לשני או מהריליי שיצאו 4 כבלים? על הצופרים אין סימן + -, זה משנה? - Voltage: 12V - Frequency: low 410HZ high 510HZ - Hz Sound level: 300 dB - Power: approx. 48 W
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, רכב שקניתי ממש לא מזמן, האם צריך לעשות לו טיימינג?. הרכב טופל כל חייו במורשה ולא עבר החלפת טיימינג . האם הדבר נצרך?
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב. אני רוצה להתקין משהו ברכב.פנסי רוורס בטנדר דימקס .אני רוצה להתחבר לפיוז של המצית שזה אחרי סוויץ .האם ניתן להתלבש עליו איכשהו?לא בא לי לפרק את הבית פיוזים ולהתחבר על ידי גילוף החוט .תודה
הודעה אחרונה מאת שי 38, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום. ברלינגו 2016. 120k. נורית משולש כתום. הודעת " risk of filter clogging". הרכב החל מקרטע ולא סוחב כולל תיקתוקים . לאחר המשך נסיעה הכל בסדר. חשש לסתימה ? באיזה חלק?. )לפני חודש בערך גם הייתה תופעה כזו( עצות יתקבלו בתודה.
הודעה אחרונה מאת יונה 77, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 926 צפיות
ערב טוב ומבורך. האם מישהו מכיר אתר בעברית או באנגלית שאפשד למצוא בו השוואת נתונים מסודרת וברורה בין צמיגים מסוגים שונים ? (לכל האוהבים ללעוג "למה לא חיפשת בגוגל" / "זה תוצאה ראשונה בגוגל", שחררו, לא הצלחתי למצוא בגוגל. ניסיתי.)
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי מאזדה 3 שנת 2010 עם 250 אלף ק"מ . עושה כל שבוע סביב 500 ק"מ נסיעות בין עירוני עשיתי טיפול לפני 7 אלף ק"מ של שמן מנוע ופילטר וכל מה שהיה צריך . אני בודק את מפלס השמן במנוע והוא נמצא מתחת נקודת המינימום . מה אני צריך לעשות ? על מנת שיהיה כל הזמן שמן ונשמור על הרכב בלי תקלות במנוע חשוב לציין שאני לא רואה נזילות או שמן בורח לנוזל הקירור .
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 787 צפיות
מחפש המלצה לרכוש סורק ופותר תקלות בפרט dpf ברכב שברולט אורלנדו 2015 בסכום של כ 300 שח (ראיתי שיש הרבה באליאקספרס temu ואמזון) אבל לא הצלחתי להבין מה מתאים. אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת הראלכהן, -
קשקאי 2012 מנוע 2.0 , רעידות בזמן האצה אחרי החלפת מוטות מייצבים , ציריות חדשות , עדיין הבעיה קיימת מישהו יודע על זה משהו ?
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרעש הזה שיש בהקלטה, שאורכו כשניה, קורה לעיתים כשאני מעביר מרוורס לדרייב. מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זה תקין? תודה. Sunday at 4-11 PM video.mp4
הודעה אחרונה מאת CiUiK, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברים שלום, לאחר שהלכו לי המצמד והמשאבת קלאץ, מצאתי מצמד של AISIN אבל משאבת קלאץ לא מצאתי. חיפשתי בכל החנויות לחלקי חילוף שאני מכיר, וגם במוסך המרכזי בכמה ערים בארץ, ולא נמצא. מה שאפשר לעשות זה להזמין מחו"ל, אבל זה אומר שהרכב יהיה מושבת בחג. אם למישהו יש את החלק הזה או מכיר חנות שיש להם את זה, אשמח שיעדכן בהקדם. תודה
הודעה אחרונה מאת 14487, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 428 צפיות
קשקאי 2012 מנוע 2.0 , רעידות בזמן האצה אחרי החלפת מוטות מייצבים , ציריות חדשות , עדיין הבעיה קיימת מישהו יודע על זה משהו ?
הודעה אחרונה מאת Csb, -
בעיות התנעה
מאת pepito- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, יש לי קיה פיקנטו 2022. כל פעם שהרכב עומד יומיים ללא נסיעה הוא לא מניע. אני צריך להניע עם בסטר. חשמלאי בדק אותו ואין זליגות משום מערכת. הם לא יודעים מה לעשות. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעיה ? תודה
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 884 צפיות
שלום לכולם ישלי אוקטביה 23 ונסדק לי הכיסוי מנוע התחתון (ENGINE UNDERTRAY) חיפשתי באתרים בחו"ל לפי מס שילדה ולפי מק"ט, מצאתי רק עד 21 (או כאלה שלא שולחים לישראל), מישהו מכיר ספק שמוכר יחידה מקורית חדשה ושולח לישראל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 463 צפיות
מאחר והיה חסר ברכב שלי, קניתי מודול tpms משומש וחיישני גלגל חדשים. בעזרת הסורק הידני שלי אני מצליח למחוק את התקלה ולאחר מכן המערכת עובדת. לאחר כיבוי הרכב, חניה והתנעה חוזרת מופיעה שוב תקלת tpms. ניתן למחוק את התקלה וחוזר חלילה. נדרש קידוד של המודול למספר השילדה של הרכב. יש כאן מישהו עם ציוד מתאים?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
פילטר אויר למיכל הדלק 1 2
מאת shha-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
עברתי על טבלת שיגרת הטיפולים ברכב שלי וראיתי שם "פילטר אויר למיכל הדלק" ( זה נקרא גם קניסטר, או שאני מתבלבל?). שמתי לב שבמוסך מעולם לא החליפו לי את הפילטר הזה. למישהו החליפו אותו כחלק מהשגרה? או שזה מיותר אם אין בעיה בבדיקת זיהום אויר?
הודעה אחרונה מאת chrono, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
איזור אשקלון עם מישהו ממליץ על מקום ספציפי🙋 מחפש רביעיית צמיגים במידה הזו שישבו טוב, הרכב ננהג רק בעיר לא יותר מ 400-500 ק"מ בחודש
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לקבל עזרה מהמומחים, יש לי מיצובישי לנסר אוטמט 2011, מדי פעם קורה לי כשהאוטו מחליף הילוך לוקח לו שניה ואז מורגשת קפיצה קטנה. מה מומלץ לעשות?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 996 צפיות
היי האם מלבד הטיפול הרגיל שמן מנוע + פילטר מסנן וכו' נדרש עוד טיפול מיוחד? האם נדרש החלפת שמן גיר?
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 898 צפיות
שלום הפריוס שלי חייבת טיפול חוץ מהטיפול הרגיל 10K חייב גם להחליף בלמים משולשים ועוד חוץ מזה גם הרכב קצת קשה לו בסחיבה ולכן אני רוצה לבדוק את המצערת וסעפת יניקה וגם בדיקה לסוללה וניקוי/החלפה של פילטר הסוללה בקיצור צריך מוסך מומלץ שמבין בפריוס באזור נתיבות והסביבה אם מישהו מכיר או התנסה אשמח לשמוע תודה רבה
הודעה אחרונה מאת שריז, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, רציתי לשאול, מאיפה כדאי לקנות חלקי מתלה (משולשים, מוטות קישור, מוט מייצב וכו׳) לרכב מאזדה 3 שנת 2016 מנוע 2.0? בארץ אני רואה בעיקר של Talosa ו Teknorot או לקנות מקורי במחיר מאוד יקר. רציתי לשאול אם יש אופציה להזמין מחול חלקים באיכות טובה במחיר שפוי. אם כן, מאיפה? תודה!
הודעה אחרונה מאת mcaspi,