טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,354 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 804 צפיות
מישהו יודע האם החלקים של הונדה אינסייט 2013 יקרים
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם יש רצועת טיימינג לרכב?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי איביזה 2011 (1200, טורבו) ולוקח לה קצת זמן עד שהסטארטר מצליח להתניע את המנוע (2-3 שניות). עכשיו זה לאט לאט מחמיר וכמובן שמה שגורם לזה נחלש. השאלה שלי היא איך אני יודע אם זה הסטאטר שחלש, או שמצבר שמביא את החשמל לסטארטר הוא זה שנחלש? תודה רבה לכולם ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת chrono, -
-
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לשכנים שלי יש רכב שאינו צעיר שהבחנתי שסביב שתי יציאות האגזוזים/צנורות הפליטה יש סימני פיח די משמעותיים. מסקרנות טכנית - מה משמעות הדבר? האם זה סממן של בעייה חמורה ויקרה ? אולי סתם מנוע בלתי מכוון ? אולי ממיר/ים תקול/ים ? אולי בעצם חסר חשיבות ? אודה לדעת מביני העניין.
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שבוע טוב, יום שישי נסעתי מחיפה לצפת. חצי שעה לפני ההגעה, נדלקו 2 הנורות אזהרה, בקרת החלקה ואזהרת פליטת מהמנוע. בפתאומיות. צד ימין וצד שמאל עם הכיתוב תבדוק מנוע ואזהרה על vsc. השאלה אם אוכל הערב לנסוע חזרה לחיפה מצפת ומחר ללכת למוסך....
הודעה אחרונה מאת net431, -
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. כשקניתי את הרכב לפני שלוש שנים, הייתה לו האצה מהירה מאוד ביציאה מהמקום, ובכללי הוא היה מאוד חזק. בחצי שנה - שנה האחרונה הוא נחלש, ובעיקר יש תופעה של גמגום רציני ביציאה מהמקום. בניוטרל המנוע פועל רגיל, אבל כשאתה נותן גז, הוא מתחיל להיחנק וכמעט נכבה, ככה כמה פעמים עד שהוא מתייצב ונוסע. זה קורה בעיקר כשהמזגן דולק, אבל לא רק. גם באופן כללי הפעילות של המנוע הרבה פחות עגולה. הוצאתי פלאגים כדי להחליף אותם, ומצאתי שהם טבולים בשמן. החלפתי אטם מכסה שסתומים והחלפתי פלאגים, וזה לא השתפר. גם צריכת הדלק עלתה. בקיצור, אלה הסימפטומים. מה עוד אפשר לבדוק / לעשות כדי לטפל במצב? נ.ב. חשוב - הרכב עם מערכת גפ"מ. תודה!
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 828 צפיות
כותרת
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, יש לי הונדה אינסייט 2011 וצריכת הדלק היא באיזור ה1 ל11, אני נוסע רגוע והרכב היברידי, כך שאין סיבה שיצרוך ככה. מה אני יכול לבדוק והאם כל מוסך ידע מה לעשות ?
הודעה אחרונה מאת מן, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 932 צפיות
שלום לכולם! יש לי קיה ריו 2017. מאז שקניתי אותה המפתח לא היה יוצא חלק מה"בית שלו". עכשיו לא יוצא בכלל. ראיתי שמוכרים בעלי דברים דומים. המפתח עצמו עובד מעולה. חוץ מלבחור שלט עם 3 כפתורים, ראיתי שיש סוגים (הסיומת) שונים של המפתח מחודדים או סיומת רגילה. אני מתכנן להעביר כמובן את המפתח לשלט החדש, האם זה משנה מה אני בוחר? יש המלצה לחברה איכותית במחיר סביר?
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 439 צפיות
הי לכולם, יש לי הונדה סיוויק 2018 מנוע 1000 אני נתקל בבעייה שאני מניע את הרכב, מתחיל לרעוד ונורת המנוע נדלקת ועוד מנורות נוספות, אני מכבה אותו ומניע שוב וזה מסתדר.. מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
בבדיקת הרכב יש אפשרות לבדוק בעיקר את מצב המנוע ? יש דרך לדעת אם האוטו שותה שמן או לא בבדיקה ? אני יודע על בעיה של רצועת טיימינג ברכבים אללו ואם היא לא מוחלפת בזמן זה יכול לגרום נזק בלתי הפיך לאוטו.
הודעה אחרונה מאת Tonny Milfiger, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 590 צפיות
היי, מידת צמיג 185-55-15 מתלבט בין 2 הדגמים הללו (כרגע אני עם הגודייר, השאלה אם לנסות הפעם את המישלין או להתחדש בסט חדש של גודייר)? Michelin Primacy 4 Goodyear efficientgrip performance תודה
הודעה אחרונה מאת צ'ופצ'יק, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן , תופעה מוזרה קורה לי ברכב , שאני מנסע להתניע לפעמים האוטו רק נותן סטרטר (משמיע רעש והכל) אבל המנוע לא מצליח להדלק. ורק אחרי שאני מוציא מפתח מחכה 3 שניות ומחזיר נותן שוב סטרטר האוטו נדלק והכל תקין מה זה יכול להיות אנשים טובים.
הודעה אחרונה מאת egged909, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חברים. היונדאי סנטה פה 2.4 בנזין. נסיעה בעיקר בכביש. הלכה תיבת העברה אחרי 100,000 קמ. מישהו יכול להגיד אם זה סביר ואם זו בעייה של הדגם הזה. לא נראה לי הגיוני בכלל.
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 986 צפיות
הי, אני מעוניין להחליף נוזל קירור לרכב שלי - פיג'ו 208HDI (דיזל) שנת 2016. משיטוט קצר באינטרנט הבנתי שיש נוזל של פיגו\סיטרואן: https://www.mosheparts.co.il/product/נוזל-קירור-פגוסיטרואן-מקורי-5l מצד שני, לא הצלחתי למצוא בספר הרכב המלצה לנוזל ספציפי. האם הנוזל שמצאתי הוא הנוזל המומלץ לדגם שלי? האם יש נוזל אחר שהוא יותר מומלץ? בברכה, רועי
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי איך מפרקים משבעת דלק בפגו 206
הודעה אחרונה מאת icohen436, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 420 צפיות
בשביל הקנגו 2001 שלי מישהו מכיר מוסך מקצועי ואמין שמבין ברנו, וגם שמוכן לטפל בדגמים ישנים כאלה? יש אחד קבוע שאני הולך אליו אבל מעדיף לשדרג למישהו שזוכר להדק את כל הברגים ולא שובר דברים בדרך. תודה!
הודעה אחרונה מאת icohen436, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 410 צפיות
אהלן פורום! מתכנן למכור את הרכב ורוצה לסדר כמה דברים שיראה יותר ייצוגי. בגדול מחפש מקומות איפה אפשר למצוא כל מיני חלקים. הינה רשימה חלקית של הדברים שאני רוצה לתקן/להחליף. מראות צד: יצא לי המזל שפגעו לי בשתי המראות (בזמנים שונים) ועכשיו כשאני שוטף את הרכב לפעמים הגרניק יכול להעיף את החיפוי פלסטיק העליון (הקליפים שבורים). עשיתי חיפוש מקדים, המחירים נעים בין 160 (באליאקספרס) עד ל-550 שקל בארץ (למראה שלמה עם ווינקר). ידית הילוכים (ידני) וכיסוי: בגלל גיך הרכב הפלסטיק של הידית סוג של מתפורר, מעבר לנראות זה ממש לא נוח/נעים באחיזה, וגם הכיסוי עם קרעים. חשבתי שזה יהיה זול וקל למצוא ידית וכיסוי (באלי, איביי, אמזו…
הודעה אחרונה מאת GrassCube, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 677 צפיות
היי. על סף קניית סיוויק 2014 עם ק''מ ממש נמוך. בבדיקה עלו התקלות שבתמונה המצ''ב, אשמח לדעת אם יש לכם מושג עד כמה זה מהותי ומה צריך להחליף ברכב? תודה מראש!
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! ברשותי סיטרואן פיקאסו דיזל 2.0 2014 אקסלוסיב ואתמול פתאום הבקרת שיוט לא עובדת ללא שום סיבה נראית לעין (בדגם הזה הבקרת שיוט אדפטיבית ובמקביל יש חיווי שהרדאר לא עובד) האם יש דרך פשוטה לסדר את זה?
הודעה אחרונה מאת kiril, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 421 צפיות
שלום לכולם. אין חימום באוטו הזה מאחור? @hans מקדימה,מוציא חום תענוג! שמים על 30 והדש בורד מוציא גם מוציא. אני משחק עם כל הבקרת אקלים הדיגילטאלית הזאת ומאחור לילדים זה מוציא רק קור. לא משנה מה אני עושה. מקדימה- חם ענוג. מאחור- קר! יש בעיה? זה אוטו חדש בשבילי.
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
באמצע נסיעה אני רואה שקצת יוצא עשן מהמכסה מנוע פתחתי מכסה מנוע ואני רואה שאין את הפקק של המיכל המים (מיכל עיבוי) וכל המים התאדו מילאתי מים (שתה 2 ליטר) והתמלאה עד הסוף, סגרתי אותו אם נילון עבה קשור ונסעתי לבית (15 קילומטר) השאלה היא 1.אם יכול להיות שנגרם נזק למנוע? (לא נדלקה נורה של חום מנוע ומד חום מנוע אין לי באוטו, האוטו נסע אח"כ מצוין) 2.האם אני יכול לנסוע ככה לקנות את הפקק (לנסוע 15 קילומטר) או שעדיף לא לנסוע ככה אלא להזמין את הפקק לבית? הפעם האחרונה שפתחתי את הפקק הזה לבדוק מים היה לפני 4 יום (כנראה שכחתי את הפקק _מה שלא נראה לי או שאולי מישהו גנב לי?) והמיכל היה מלא ומאז נסעתי בערך 40 קילומטר במצטבר. הרכב הוא שברולט ספארק 2012 מנוע 1.2
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
-
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי חברים, לפני כשנה נדלקה נורת check engine ברכב שלי, סיטרואן קקטוס 2015, 1.2 אטמוספרי, 82 כ"ס, ידנית. במוסך גבע טענו שקוד התקלה מראה שמדובר על ממיר קטליטי או נגד ראדיאטור תקול,משום מה לא יכלו להתחייב על אחד מהם. הסכמתי להחליף נגד ראדיאטור, אך לא את הממיר, (שעלותו 3000-4000 שקלים) בתקווה שזו אכן הבעיה לאחר הטיפול, הנורה כובתה, ואכן לא דלקה למשך 7-8 חודשים. במהלך התקופה הנ"ל הרכב עבר את מבחן זיהום האוויר כחלק מהטסט ללא בעיה, אך לפני כמה ימים נדלקה הנורה שוב, חיברתי לסורק וקפצה התקלה הבאה : P0420 $7E8 Generic Catalyst System Efficiency Below Threshold. מכיוון שממיר מקורי ברכב הזה לא זול במיוחד, אשמח לדעת: 1. במידה ואבחר …
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי דאסטר 2018 ודוקר 2021 לא הולך למוסך מורשה . בתיקון האחרון בדאסטר נשארו דלוקות נורות אזהרה ניתן לאפס רק במוסך מורשה האם יש מכשיר לאיפוס ? ואם כן היכן ניתן לקנות
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי , נפל לי החלק הזה בזמן נסיעה , כנראה מהתחתית של הרכב מישהו יכול להגיד לאן הוא שייך ? והאם אפשר בינתיים להמשיך לנסוע בלי זה עד שאגיע למוסך ? תודה מראש לעונים . 60D8A19A-FF43-4104-9D9E-CCC0A05CE143.jpeg
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב, בסופה האחרונה גיליתי נזילה מהסאן רוף של הרכב, סוזוקי אלטו 2011. לכאורה הבעיה אמורה להיות בניקוז הסאן רוף, אבל לא הצלחתי למצוא את המיקומים שלהם. אשמח לעזרה בנושא. בנוסף, הריפוד בתקרה בחלקו נופל, ככל הנראה בגלל בעיית הניקוז. האם יש פתרון שניתן ליישם לפתרון הבעיה, חוץ מפירוק התקרה?
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
איזה תוסף דלק מתאים ליונדאי קונה בנזין 1.6 טורבו
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, ברשותי אלנטרה 2018 עם 150K. אני עומד לעשות טיפול סטנדרטי (שמן/פילטר אוויר ושמן) ואני מתלבט האם להחליף גם את נוזל הקירור. הרכב נקנה ב82K מליסינג ואני מאמין (אבל לא יודע בוודאות) שלא עבר החלפת נוזל קירור אף פעם. מהזמן שהרכב ברשותי, היה חסר מספר פעמים בודדות מים במיכל העודפים והוספתי מעט מים מזוקקים (בפעם האחרונה הסמן במיכל היה על קצת מעל המינימום והוספתי מים עד סימון המקס) כאן נכנסת ההתלבטות. ע"פ ספר הרכב יש להחליף כל 210K או 10 שנים ואני כמובן רחוק מהמצב הזה. מצד שני, אני מעט חושש משינוי היחס של נוזל הקירור והמים המזוקקים וההשפעה של זה על המנוע בטווח הארוך. מה דעתכם? האם כדאי להחליף? במידה וכן, מכיוון …
הודעה אחרונה מאת Alospider, -
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום, יש לי טויוטה אוריס 2013 שאני מכניס לטיפול 150,000 ק"מ במוסך טויוטה מורשה. במפרט הטיפול כתוב שמן 5W30, עלות 320 ש"ח. שאלתי על מותג השמן ונאמר לי שזה מגיע מצובר שמגיע מטויוה. השאלה שלי, האם מישהו יודע איזה שמן זה ומה טיבו? כי יש שמנים מצוים בשני-שליש מחיר. אם אני מביא פרטי אני יכול להרוויח גם על השמן וגם במחיר. תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי, ברשותי טיגואן 2018 1.4, המצבר עומד לשבוק חיים, ואני מתלבט האם לקנות מצבר מקורי של פולקסווגן מהיבואן ב-1,160 ש"ח או להסתפק בזה של שנפ ב-800 שקל. לשניהם אחריות של שנתיים. מעניין אותי לדעת איזה מצבר יחזיק יותר. האם למישהו ניסיון עם המצבר המקורי של פולקסווגן? אשמח לדעתכם, תודה!
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 435 אורחים (הצג רשימה מלאה)