Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם להשתמש בשמן 5W30 של המוסך או לרכוש בנפרד?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י EliC25,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, Yuval Canfi כתב:

תודה רבה חברים.

עזרתם לאשרר את ההשערה שלי שהשמן במוסך הוא סבבה וכלום מעבר. אביא ולוווליין באופן פרטי (גם שמן וגם נוזל קירור).

לבחור שהציע לי לעשות הכל לבד. אני עושה הרבה דברים לבד אבל זה קצת מעבר למה שיש לי זמן וכוח לעשות.

ה- 320 שקל זה חומרים, לא עבודה. את העבודה הם לוקחים בין כה וכה בטיפול אז לא חסכתי על זה.

בשמן ארוויח גם על האיכות וגם על המחיר.

תודה בכל אופן!

אם אתה סומך עליהם בהחלט לא חסכת כלום

אישית אם אתן למוסך שמן גם אם העבודה זה 60 שקל זה לא שווה את הפחד שאולי שמו לי שמן מהצובר בכל זאת

לפני 6 שעות, levy כתב:

צודק

לא ניתן להחליף ב 5 דקות מדובר בניפנופי ידיים

רק ריקון מלא שמפסיק לטפטף זה 5 דקות

הפרמטר הכי חשוב זה בטיחות,צריך לעבוד לאט ובטוח כבר היו תאונות בעבר.

אני אומר את זה מניסיון,יש לי בבית 4 רכבים שאני מטפל בהם בהחלפת שמנים,החלפת ברקסים ותיקונים ובמשך 20 שנה הצטבר לי גם ארון של כלי עבודה וציוד לטיפול.

כן ניתן להחליף בחמש דקות ובמוסכים גם עושים את זה בפחות

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם (נערך)
בתאריך 22.11.2023 בשעה 00:22, EliC25 כתב:

בסדר ולי זה לוקח פחות מדקה בטיים לאפס 😝

כל אחד וכישוריו

בטח דקה, בסירטון מהיר אפשר גם בשניה.

בתאריך 23.11.2023 בשעה 01:31, CiUiK כתב:

אם אתה סומך עליהם בהחלט לא חסכת כלום

אישית אם אתן למוסך שמן גם אם העבודה זה 60 שקל זה לא שווה את הפחד שאולי שמו לי שמן מהצובר בכל זאת

כן ניתן להחליף בחמש דקות ובמוסכים גם עושים את זה בפחות

אתה חולם,רק הנסיעה למוסך זה מעל 5 דקות,תגיע לקבלה יפתחו לך כרטיס,כנס לתור,חכה שהליפט יתפנה,ההחלפת שמן ועל הדרך ימצאו לך עוד דברים,התשלום אצל הפקידה החזרה הביתה והגעת לשעתיים.

בתאריך 21.11.2023 בשעה 22:49, chezik כתב:

אאל"ט כתבת בשרשור אחר שהתעסקת בעבר במכונאות, אז מה הקטע לכתוב לאדם ללא נסיון שזה קלי קלות ולוקח 5 דקות?

הרי ברור לך שלאדם חסר נסיון - אם יש לו חוש טכני וידיים טובות ויצליח למצוא סרטוני הדרכה טובים - הוא יגמור את זה בתוך שעתיים, ואם אין לו את כל הנתונים האלו אז אחרי יום עבודה מפרך הוא ימצא את עצמו שוכב יחד עם שלל כלי עבודה לא רלוונטיים בתוך אמבטיית שמן שחור, והברגה של בורג ריקון משופשפת, כל זה במקרה שהאוטו לא יפול עליו באמצע העבודה.

שעה זה הזמן הסביר מהרגע שאתה מגיע לרכב ועד שאתה מסיים ועוזב אותו

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם
לפני שעה, levy כתב:

בטח דקה, בסירטון מהיר אפשר גם בשניה

בגלל זה כתבתי "בטיים לאפס"

בכל אופן, המלא זה 17 דקות

פורסם
לפני 7 שעות, levy כתב:

בטח דקה, בסירטון מהיר אפשר גם בשניה.

אתה חולם,רק הנסיעה למוסך זה מעל 5 דקות,תגיע לקבלה יפתחו לך כרטיס,כנס לתור,חכה שהליפט יתפנה,ההחלפת שמן ועל הדרך ימצאו לך עוד דברים,התשלום אצל הפקידה החזרה הביתה והגעת לשעתיים.

שעה זה הזמן הסביר מהרגע שאתה מגיע לרכב ועד שאתה מסיים ועוזב אותו

מי דיבר על זה אתה קופץ בלי לקרוא מה כותבים

פורסם

לרוקן לבד זה לא עבודה?

לרכז את הציוד, לרדת איתו לחנייה, למצוא מקום לעבוד בו בלי הפרעה, להרים את הרכב, לאבטח, לשים קרטונים שלא ללכלך את האספלט, לזחול, לחכות, לנקות, לאסוף את הלכלוך ולהפטר ממנו, לנקות את עצמך, להתקלח ולהחליף בגדים, לנסוע למוסך להפטר מהשמן המשומש. זה לא שווה את ה100 שקל עבודה שנותנים למוסך?

כן, אפשר לקנות שמן ולבוא למוסך, אף אחד לא ירמה אותך. אפשר גם לראות שהם ממלאים את השמן שהבאת.

יש שמן סינטטי מלא של kixx 5w30 שעומד בתקן SN ב120 ש"ח בערך.

• רעיון טוב! 1

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Coro כתב:

לרוקן לבד זה לא עבודה?

לרכז את הציוד, לרדת איתו לחנייה, למצוא מקום לעבוד בו בלי הפרעה, להרים את הרכב, לאבטח, לשים קרטונים שלא ללכלך את האספלט, לזחול, לחכות, לנקות, לאסוף את הלכלוך ולהפטר ממנו, לנקות את עצמך, להתקלח ולהחליף בגדים, לנסוע למוסך להפטר מהשמן המשומש. זה לא שווה את ה100 שקל עבודה שנותנים למוסך?

כן, אפשר לקנות שמן ולבוא למוסך, אף אחד לא ירמה אותך. אפשר גם לראות שהם ממלאים את השמן שהבאת.

יש שמן סינטטי מלא של kixx 5w30 שעומד בתקן SN ב120 ש"ח בערך.

הבעיה שלי זה לא להגיע למוסך ולשלם 200 שקל להחלפת שמן.

אלא שאני לא אשאיר רכב במוסך ואקבל קילומטראז' של תיקונים וסיפורי סבתא ולכן אני צריך לקחת חופש זה גורם לי להגיע רק בשישי ואז התור הוא מטורף,אתה יכול לחכות שעתיים שלוש רק בתור, אם היו מוסכים שעובדים בלילה הייתי הולך בכיף.

בנוסף אני לא מוכן שישימו לי את השמן והפילטר שמן הכי זול בשוק.

מוסך רוצה להרויח כמה שיותר ועובד עם החלקים הכי זולים גם ככה רוב הלקוחות לא מבינים כלום.

ולכן עדיף לי לטפל לבד.

עריכה אחרונה על ידי levy
פורסם

יש בפורום הזה הרבה מאוד קביעות נחרצות ששמן כזה הוא משובח ואחר הוא זבל. 

האם יש למישהו איזו השוואה שמראה ששמן כלשהו, אשר עומד בתקני יצרן הרכב, אכן עדיף על אחר? בשרשורי הצמיגים אנחנו רואים הרבה השוואות (וגם אלה לא תמיד חד משמעיות) - בבקשה, שמישהו יעלה אתר שמשווה תכונות של שמנים בעלי תקן זהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...