Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם להשתמש בשמן 5W30 של המוסך או לרכוש בנפרד?

מעבר לפיתרון נפתר ע"י EliC25,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי טויוטה אוריס 2013 שאני מכניס לטיפול 150,000 ק"מ במוסך טויוטה מורשה.

במפרט הטיפול כתוב שמן 5W30, עלות 320 ש"ח. שאלתי על מותג השמן ונאמר לי שזה מגיע מצובר שמגיע מטויוה.

השאלה שלי, האם מישהו יודע איזה שמן זה ומה טיבו? כי יש שמנים מצוים בשני-שליש מחיר. אם אני מביא פרטי אני יכול להרוויח גם על השמן וגם במחיר.

תודה.

פורסם (נערך)

וולווליין זה אחד השמנים היותר טובים ואיכותיים שיש בשוק, חברה מצוינת, אומנם לא זול אבל שווה כל שקל.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

תביא שמן לבד

תחליף שמן לבד

למה אתה צריך מוסך לעבודה שלוקחת 10 דקות?
היום רוקנתי שמן (שמן גיר) לקח לי 5 דקות על השעון לא כולל הזמן שהרמתי את הרכב

לגבי שמן רכב אתה מוציא פילטר שמן פותח את הפקק ומוציא את הבורג ריקון, שם שייבה סוגר משמן את הפילטר וסלמאת 

320 שקל? על מה ולמה😆 בבקשה אל תשלם להם את זה, אני מבטיח לך שלהחליף שמן זה לא סיפור

את הכסף שחסכת על העבודה תשקיע בAMSOIL או ברויאל \ ליקוי\ ולוויליין

• רעיון גרוע 1
פורסם

מדובר בשמן מסוג כלשהו של חברת פז\פרומט בתקן הנ"ל.

פשוט במוסכים ממלאים שמן ישירות מהצובר. אם היו מסתובבים עם גלונים של שמן זה לא היה נגמר.

פורסם
לפני 3 שעות, CiUiK כתב:

תביא שמן לבד

תחליף שמן לבד

למה אתה צריך מוסך לעבודה שלוקחת 10 דקות?
היום רוקנתי שמן (שמן גיר) לקח לי 5 דקות על השעון לא כולל הזמן שהרמתי את הרכב

אאל"ט כתבת בשרשור אחר שהתעסקת בעבר במכונאות, אז מה הקטע לכתוב לאדם ללא נסיון שזה קלי קלות ולוקח 5 דקות?

הרי ברור לך שלאדם חסר נסיון - אם יש לו חוש טכני וידיים טובות ויצליח למצוא סרטוני הדרכה טובים - הוא יגמור את זה בתוך שעתיים, ואם אין לו את כל הנתונים האלו אז אחרי יום עבודה מפרך הוא ימצא את עצמו שוכב יחד עם שלל כלי עבודה לא רלוונטיים בתוך אמבטיית שמן שחור, והברגה של בורג ריקון משופשפת, כל זה במקרה שהאוטו לא יפול עליו באמצע העבודה.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, chezik כתב:

אאל"ט כתבת בשרשור אחר שהתעסקת בעבר במכונאות, אז מה הקטע לכתוב לאדם ללא נסיון שזה קלי קלות ולוקח 5 דקות?

הרי ברור לך שלאדם חסר נסיון - אם יש לו חוש טכני וידיים טובות ויצליח למצוא סרטוני הדרכה טובים - הוא יגמור את זה בתוך שעתיים, ואם אין לו את כל הנתונים האלו אז אחרי יום עבודה מפרך הוא ימצא את עצמו שוכב יחד עם שלל כלי עבודה לא רלוונטיים בתוך אמבטיית שמן שחור, והברגה של בורג ריקון משופשפת, כל זה במקרה שהאוטו לא יפול עליו באמצע העבודה.

מדיניות ההפחדות תשמור למוסכים אחי

להחליף שמן זה משהו שעושים לבד, לא ביקשתי ממנו לעשות ראש מנוע
אחרת אם התגובה שלך מוצדקת, לערוץ כמו קירס פיקס אין שום הצדקת קיום- אני טועה? כי הוא מלמד אנשים שלעולם לא פתחו מכסה מנוע

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם

תודה רבה חברים.

עזרתם לאשרר את ההשערה שלי שהשמן במוסך הוא סבבה וכלום מעבר. אביא ולוווליין באופן פרטי (גם שמן וגם נוזל קירור).

לבחור שהציע לי לעשות הכל לבד. אני עושה הרבה דברים לבד אבל זה קצת מעבר למה שיש לי זמן וכוח לעשות.

ה- 320 שקל זה חומרים, לא עבודה. את העבודה הם לוקחים בין כה וכה בטיפול אז לא חסכתי על זה.

בשמן ארוויח גם על האיכות וגם על המחיר.

תודה בכל אופן!

פורסם
לפני 3 שעות, Yuval Canfi כתב:

עזרתם לאשרר את ההשערה שלי שהשמן במוסך הוא סבבה וכלום מעבר. אביא ולוווליין באופן פרטי (גם שמן וגם נוזל קירור).

לא יזיק לוודא שהם גם מוזגים את השמן שלך. יכול להיות שהם "יכניסו" לך את ההפסד על השמן בסעיף אחר (לא חוקי), ולכן הצעת מחיר לטיפול רגיל בכתב לפני שלה אתה זכאי תוכל להראות אם עשו זאת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, לירון .ה. כתב:

דווקא הנוזל קירור של טויוטא במורשה, הוא מקורי שלהם, זה לא צובר.

הוא בצבע ורוד, ו ל 5 שנים.

כן אני עדיין מאמין שולווליין יותר טוב. ממה שבדקתי כמובן.

לפני 50 דקות, mcaspi כתב:

לא יזיק לוודא שהם גם מוזגים את השמן שלך. יכול להיות שהם "יכניסו" לך את ההפסד על השמן בסעיף אחר (לא חוקי), ולכן הצעת מחיר לטיפול רגיל בכתב לפני שלה אתה זכאי תוכל להראות אם עשו זאת.

אני איתך. אבל זה אומר לשבת להם על הראש כל היום ולא בא לי. וגם עבודה וזה...

אני מטפל במוסך מורשה (ח.י. מוטורס בנס ציונה) עם שם טוב שאני רוצה לסמוך עליו.

פורסם
לפני 20 שעות, chezik כתב:

צודק

לא ניתן להחליף ב 5 דקות מדובר בניפנופי ידיים

רק ריקון מלא שמפסיק לטפטף זה 5 דקות

הפרמטר הכי חשוב זה בטיחות,צריך לעבוד לאט ובטוח כבר היו תאונות בעבר.

אני אומר את זה מניסיון,יש לי בבית 4 רכבים שאני מטפל בהם בהחלפת שמנים,החלפת ברקסים ותיקונים ובמשך 20 שנה הצטבר לי גם ארון של כלי עבודה וציוד לטיפול.

• תוכן חדש...