Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ג'אנט שהתעקם

natitan

פוסטים מומלצים

אהלן חברים,

רציתי לשמוע את דעתכם על ג'אנט שהתעקם, עד כמה חשוב לתקן דבר כזה ואם חשוב אז מה המחירים?

לפני שבועיים-שלושה מישהו פגע לי ברכב בצד שמאל (דלת אחורית) כאשר הרכב חנה לצד הכביש, הזמנתי שמאי והגשתי תביעה, אבל הייתי מרוכז בצד שנפגע וכלל לא שמתי לב לג'אנט בצד ההפוך (ימין אחורי). שמתי לב לעיקום רק בימים האחרונים כשמילאתי אוויר. אני לא יכול להיות בטוח ב-100% שזה מהתאונה אבל בפעם הקודמת שמילאתי אוויר לפני חודש לא שמתי לב לעיקום, ונהגתי מעט בחודש הזה, אז נראה לי סביר שזה מאותה תאונה.

נראה לכם הגיוני שבעקבות תאונה יחסית קלה בצד שמאל יתעקם הג'אנט בצד ימין? אני לא זוכר אם הרכב מצד ימין חנה ממש צמוד למדרכה או שהיה מרווח אם זה רלוונטי.

תודה

PXL_20231117_203004485 - Copy.jpg

PXL_20231117_203014816 - Copy.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הוא יחליף, ספק אם ימצא אחד זהה. 

ברור שאי אפשר להישאר ככה.

הייתי מתחיל בללכת לצמיגיה אמינה ולתת להם לעבוד עליו בפטיש (אחרי שהבהרת שג'אנט בכל מקרה לא תקנה מהם). בשביל כמה עשרות שקלים שווה לנסות. 

• רעיון טוב! 1

עם גולף ידנית 1995 (1.4) לומדים לא לבזבז אף טיפה של כח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי מתעסק בזה בכלל הייתי הולך לפירוקיה הקרובה לביתי מחפש רנו קילאו 2014 (סתם לדוגמא חפש את הרכב שלך) גנט ברזל בדיוק כמו שלך במחינת הדגם משלם 100 שח ומסיים את הסיפור ומשלם לפנצרייה 50 שח להחליף את הצמיג ואיזון לגלגל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 46 דקות, natitan כתב:

נראה לכם הגיוני שזה התעקם כתוצאה מתאונה בצד השני, או סתם צירוף מקרים?

לא כל כך.

צריכה להיות מכה חזקה בכיוון הנכון שזרקה אותך על אבן שפה או משהו דומה. ולא סביר שפספסת את זה בניפוח הצמיג, מה גם שהייתי מצפה לאובדן לחץ אוויר משמעותי שיגרום לך לתהות מה התרחש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 19.11.2023 בשעה 17:35, natitan כתב:

נראה לכם הגיוני שבעקבות תאונה יחסית קלה בצד שמאל יתעקם הג'אנט בצד ימין?

לא חושב. גם מסימני השחיקה נראה שנכנסת במשהו (מדרכה גבוהה למשל) בנסיעה ומייד ניתקת מגע. 

עם גולף ידנית 1995 (1.4) לומדים לא לבזבז אף טיפה של כח.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, Jack457 כתב:

אם הוא יחליף, ספק אם ימצא אחד זהה. 

ברור שאי אפשר להישאר ככה.

הייתי מתחיל בללכת לצמיגיה אמינה ולתת להם לעבוד עליו בפטיש (אחרי שהבהרת שג'אנט בכל מקרה לא תקנה מהם). בשביל כמה עשרות שקלים שווה לנסות. 

ג'אנט ברזל לא נראה לי מוצר כ"כ שקשה להשיג אותו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות, מצרף פה תמונה שצילמתי לאחר התאונה (מחקתי לוחית רישוי). הרכב נראה די צמוד למדרכה בצד ימין אבל קשה להגיד בוודאות ולצערי אין לי תמונה יותר טובה.

אז לגבי התיקון עצמו, אני הולך לחנות צמיגים באזור ומבקש שיתקנו עם פטיש או יחליפו רק אותו אם יש משהו מתאים?

PXL_20231027_083728889~2.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוזר על ההמלצה - לא לנסות לישר אלא להחליף. ג'נט משומש יעלה פחות מהעבודה של יישור כמו שצריך. ויישוק לא כמו שצריך, אתה לא רוצה.
ואם אתה כן מיישר, ובהנחה שיש לך גלגל רזרווי בגודל מלא - תשים את המיושר כרזרווי.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 47 דקות, yuvk כתב:

ג'נט משומש יעלה פחות מהעבודה של יישור כמו שצריך.

מאיפה אני מביא ג'אנט משומש מתאים?

לפני 49 דקות, yuvk כתב:

בהנחה שיש לך גלגל רזרווי בגודל מלא - תשים את המיושר כרזרווי.

האמת לא חשבתי על זה, הג'אנט הרזרבי אותו דבר כמו הרגילים?

לפני 10 שעות, sperial כתב:

צריכה להיות מכה חזקה בכיוון הנכון שזרקה אותך על אבן שפה או משהו דומה.

אני לא יודע עד כמה המכה הייתה חזקה אבל נראה לי שהרכב כן היה צמוד למדרכה (שניהם אפשר לנסות להתרשם לפי התמונה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם אפשרי שהנזק לגלגל מאותה תאונה? תלוי בכיוון ממנו הגיעה המכה.

אגב, אם שמאי בדק את הרכב הייתי מצפה שיראה נזק כזה. אבל אני לא מכיר נהלי שמאות, אולי הוא התרכז בצד שמאל ולא הסתכל על צד ימין.

לגבי הרזרבי: פשוט תסתכל עליו. ג׳אנט שחור וכבד ייראה כמו זה שיש לך כעת, רזרבי קטן (״בייגלה״) יהיה קטן, צר, צבוע אדום או צהוב ומידות הצמיג המותקן עליו יכללו את האו T , שפירושה temporary (זמני).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 56 דקות, sperial כתב:

האם אפשרי שהנזק לגלגל מאותה תאונה? תלוי בכיוון ממנו הגיעה המכה.

להבנתי בזמן נסיעה קדימה בכביש הוא סטה ימינה ונכנס ברכב שלי, את נקודת הפגיעה רואים בתמונה.

לפני 58 דקות, sperial כתב:

אגב, אם שמאי בדק את הרכב הייתי מצפה שיראה נזק כזה. אבל אני לא מכיר נהלי שמאות, אולי הוא התרכז בצד שמאל ולא הסתכל על צד ימין.

כשהשמאי הגיע הרכב היה בחנייה של הבניין צמוד לקיר מצד ימין. שאלתי אותו אם להזיז את הרכב בשביל שישווה את צד שמאל לצד ימין והוא אמר שלא צריך. מודה שגם לי יש אחריות שלא שמתי לב אבל לדעתי גם רשלנות שלו...

לפני 59 דקות, sperial כתב:

לגבי הרזרבי: פשוט תסתכל עליו. ג׳אנט שחור וכבד ייראה כמו זה שיש לך כעת, רזרבי קטן (״בייגלה״) יהיה קטן, צר, צבוע אדום או צהוב ומידות הצמיג המותקן עליו יכללו את האו T , שפירושה temporary (זמני).

תודה אני אבדוק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, natitan כתב:

מאיפה אני מביא ג'אנט משומש מתאים?

מפרוקיה/משחטה נזקקתי פעמיים לי ולחבר ולא היה מעולם קושי למצוא במקום אחד בלי חיפושים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 21.11.2023 בשעה 10:19, Ido Porat כתב:

מפרוקיה/משחטה נזקקתי פעמיים לי ולחבר ולא היה מעולם קושי למצוא במקום אחד בלי חיפושים

תודה אני אנסה את זה, מכירים מקום מומלץ בחולון?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...