Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני אמור לבצע טיפול טיימינג לרכב בקרוב.

היצרן ציין בספר הטיפולים: 4 שנים\60kkm למכוניות שנוסעות בסביבה עמוסה ומלוכלכת וזו גם הוראת היבואן בארץ,

לעומת 6 שנים\120kkm למכוניות שנוסעות בסביבה רגילה.

החלטתי "להחמיר" ופניתי לאחד המומחים בארץ למותג (מוכר גם כאן בפורום) שטיפל לי באלפא הקודמת ומטפל גם באלפא הזו.

הוא מצידו, מתעקש לא להחליף. "סע! ותדאג ללחוץ! באחריותי." הוא מפציר. לא מוכן לשמוע לגבי החלפה, לטענתו - בכל הפעמים שיצא לו לפתוח מכסה במכוניות מהשנים האלו זה תמיד נגמר בפתיחה מיותרת וסגירה ללא החלפת חלקים כי המצב היה תקין לחלוטין.

השאלה - האם ניתן לסמוך על זה? או להתעקש בכל זאת על החלפה?

מצד אחד, רכיב נגיש בעל פוטנציאל נזק לא קטן. מצד שני, מכונאי משכמו ומעלה שמדבר מתוך נסיון.

אצל הבעלים הקודמים הרכב ננהג בדרך משולבת באיזור הקריות-נהריה.

אצלי ננהג 30 ק"מ ביום בדרך בינעירונית ללא פקקים.

נתוני הרכב:

ג'ולייטה תלתן 2015 (המנוע המעודכן יותר 240 כ"ס)

עליה לכביש 06/2015 (משמע לפי יצרן הטיימינג כבר היה צריך להתבצע)

53kkm

בוצע טיפול בעת הקניה (50kkm). טיפול הבא ב 60,000 וכנראה לקראת אפריל-יוני 2020.

תודה ושבת שלום,

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

עם טיימינג לא משחקים. לא סתם קבעו 4 שנים, גם הזמן קריטי, אמנם יש מקדם ביטחון.

בוא נראה את המכונאי שלך חותם לך שהרצועה לא תיקרע ובכל מצב אחר הוא אחראי לתיקון.

פורסם

אני למען האמת לא חד משמעי לצד כלשהו וכן דיי רואה את עצמי גם בצד של בעל הניסיון והוותק אבל עדיין המינימום הוא לפתוח מיכסה טיימינג ולראות מה מצב הרצועה ואז להחליט ולא לקבוע ישירות. במידה והרצועה נראית כחדשה בכל ההיקף שלה ובשני צידיה אז אין שום בעיה..סגרו וסע לשלום. אני גם עשרות פעמים באלי להחליף טיימינג לפי הוראת יצרן ובפתיחה של המיכסה כאב הלב לחשוב שרצועה במצב מצוין הולכת לפח ולא החלפתי והרצועה הספיקה לעשות עוד סיבוב עד הטיימינג הבא בתור שלה. באוקטביה הקודמת שלי גם כן...היצרן העולמי מגדיר החלפה ב 210 אלף קמ אם אני זוכר נכון ופה בארץ המורשה קבע שב 120 אלף קמ צריך להחליף. כמובן שפתחתי מיכסה עליון ב 120 אלף והרצועה הייתה כמו חדשה. הרכב נימכר ב 200 אלף עם אותה הרצועה אגב. אבל בלי לראות את הרצועה לא הייתי קובע נחרצות שלא צריך להחליף.

פורסם

הוראות יצרן נקבעו על סמך הסתברות לכשל בחלק. במקרה הזה לסביבה יש השפעה על אורך החיים של המכלול.

במקרה הזה, בשביל השקט הנפשי הייתי חוזר ומבקש בדיקה. אם תקין, סע לשלום, אחרת מחליף.

כמו שכתבו פה, עם כל הכבוד לניסיון המכונאי לא יקח אחריות אם תקרע רצועה / ייכשל מותחן.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

מחליף רצועה בלי להתבלבל, העלות לא כזו גבוהה (2.5K~) אם מזמינים את החלקים מחו"ל.

כשל ברצועה או מותחנים יכול לגרום לך להיפרד מסכומים של צפונה ל 10 והייתי עדין.

על הדרך כשעושים טיימינג גם מחליפים משאבת מים ורצועת אביזרים ולשתיהן אורך חיים של 4 שנים הוא מכובד בהחלט

פורסם

השאלה, לא כדאי להמתין לטיפול 60,000 (עוד 7000 ק"מ) ולעשות טיפול גדול באותה הזדמנות?

או, לגשת עכשיו לטיימינג בלבד ולחזור לאחר מכן בשביל טיפול?

זה עניין של יום עבודה כי אני נוסע למוסך מהצפון למרכז.

Sent from my PH-1 using Tapatalk

פורסם

עבר הזמן לעריכה, אצרף כאן את התנאים שהיצרן מדבר עליהם כקיצוניים שבהם נדרשת החלפה כל 4 שנים\60000 ק"מ:

נסיעות קצרות של פחות מ 10 ק"מ

נסיעה בטמפרטורה מתחת ל 0

מנוע עובד הרבה במצב סרק

דרכים ארוכות במהירות נמוכה נמוכה

נסיעה עירונית

רכב גורר כדרך קבע

דרכים מאובקות

בעצם, נראה שהמחנה המשותף לכל אלו הוא שעות מנוע רבות.

פורסם

דיי פשוט:

נסיעה מתחת לטפ' 0 - בדרך כלל קרח = נסיעה איטית ושעות מנוע רבות על מרחק קצר.

מנוע שעובד הרבה בסרק, כנ"ל.

דרכים ארוכות במהירות נמוכה, כנ"ל

נסיעה עירונית, כנ"ל

רכב גורר מומלץ שלא לעבור 80 קמ"ש אז גם כאן יש את עניין אורך מקטע הדרך\מהירות מה שמשפיע ישירות על מונה שעות המנוע.

וגם בדרכים מאובקות (שבילי עפר למשל) נוסעים לאט ושוב מגיעים לאותה המסקנה מלמעלה.

היחידי שיוצא מהכלל הוא הסעיף הראשון של ריבוי נסיעות לטווח קצר שלא כך כך מתקשר לשעות מנוע אבל נראה שהוא יחיד מול רבים.

פורסם

אוקי, מקבל. אז טעות בחשבון. (אם אתה אומר. מניח שבתור בעל מקצוע מבין "קצת" יותר ממני)

בכל מקרה, אלו הנתונים ועדיין לא הגעתי למסקנה חד משמעית האם לבצע את ההחלפה עכשיו או עוד נגיד 8 חודשים (נוסע בערך 1000 ק"מ בחודש).

פורסם

לדעתי אתה מתעסק בזוטות ומתעכב על עניין שלא שווה. אינטרבל החלפה של אחת לארבע שנים אומר שבכל מקרה טיימינג יעשה "במשמרת שלך". מה אתה מנסה להרוויח בדיוק?

לזמן יש משמעות לחוסן הרצועה, המנועים הללו עובדים בארץ בטמפרטורות גבוהות וזה רכב שאתה כנראה לא נוהג בו כמו סבתא עם קורולה.

סימולציה קטנה: החלפת? קיבלת ראש שקט בגזרה הזו. לא החלפת? במקרה הטוב תגיע ליעד עוד 8 חודשים וממילא תעשה טיימינג.. במקרה הרע? תפעיל את הדימיון לבד.

מבחינתי זה no brainer.. סע תחליף.

נ.ב. - לאלפות יש נשמה, היא עלולה להיעלב ממך ולהעניש. דאג לה והיא תתגמל אותך בחזרה

פורסם

זהו. שעוד לפני טיפול 50,000 ביקשתי שיכין את החלקים ויקח מראש זמן לטיימינג. בסוף שכנע אותי שלא צריך.

לאחר מכן, שוב. התקשרתי וביקשתי שיקבע לי יום לבוא רק לטיימינג ופה הוא כבר ממש התעקש שאין צורך וסתם חבל על הנסיעה, לפרק, לראות שהכל תקין ולהרכיב חזרה.

מצידי היה כבר לסיים עם זה.

העניין הוא שעכשיו אני רוצה להתחיל להזמין את החלקים מחו"ל בחבילות קטנות ע"מ לא לעבור את רף המכס וזה בטח יקח חודשיים שלושה עד שיגיעו.

מצד שני, תיכף תקופה של חגים משמע נסיעות מרובות והכל עמוס וצפוף ולאף אחד אין זמן לנשום וזו הסיבה שאני מנסה לגבש החלטה:

1. לגשת עכשיו (בשבוע הקרוב) לבצע את הטיפול כולל לקנות את החלקים בארץ ולשלם עליהם פי 2 כולל יום עבודה.

2. להזמין את החלקים, לעבור את תקופת החגים ועוד כמה אלפי קילומטרים ואז לגשת עם החלקים למוסך לביצוע עבודה בלבד.

קיוותי שאולי אוכל להיעזר בנסיון של החברים כאן לגבש החלטה.

אגב, אקסיומה שעלתה לי בראש באותו עניין. איך זה שיצרנים שונים וכל כך הרבה שיטות חישוב למועד ההחלפה? בסופו של דבר מדובר תמיד באותו חלקים. מותחן, מיסב, משאבת מים, רצועת מנוע ורצועת תזמון. שרובם גם ככה כנראה מיוצרים אצל יצרן צד שלישי ואין קשר ישיר לסוג הרכב או המנוע.

איך זה שיצרן מסוים אומר 5 שנים\90 א"ק ויצרן אחר שמשתמש באותם רכיבים קובע 3 שנים\60 א"ק?

פורסם
אוקי, מקבל. אז טעות בחשבון. (אם אתה אומר. מניח שבתור בעל מקצוע מבין "קצת" יותר ממני)

בכל מקרה, אלו הנתונים ועדיין לא הגעתי למסקנה חד משמעית האם לבצע את ההחלפה עכשיו או עוד נגיד 8 חודשים (נוסע בערך 1000 ק"מ בחודש).

אתה הנהג הפרטי הממוצע שעושה 12K ק"מ בשנה.

לאור זאת עצתי היא לפעול לפי שיקול דעת של המוסך שמכיר את המותג.

פורסם

אני דווקא אהבתי את הגישה של tooshey

"אני מכיר מספר מקרים של אנשים ש "שכחו" להחליף רצועת טיימינג.

אותה רצועה ללא החלפה 250 וגם 300 אלף.

הכל בסדר.

למעשה, עד היום כל הרצועות טיימינג שהחלפתי נראו שלמות ותקינות.

הרצועה היחידה שלא נראתה טוב, היתה של הברלינגו הפרטית שלי, שהשתפשפה במגן פלסטיק של הטיימינג, איבדה בערך 20% מרוחבה, והוסרה אחרי 120 אלף ק"מ (הוראת יצרן 60 עד 90 אלף) כשהיא עדיין שלמה .

מצד שני, ראיתי מספיק רצועות טיימינג ש"עפו" (לא נקרעו) קילומטרים מועטים אחרי החלפת רצועה.

הידוק לא נכון של ברגים,פיספוס שן בהרכבה , ועוד מנפלאות המכונאים...

לפעמים עודף טיפול הוא רק לרעה.

דעתי בלבד. שלא תחשבו לא להחליף טיימינג שלא לפי הוראות יצרן או לפי תחושות בטן...

בברכה,טושי"

מה שנראה לי עכשיו קצת כמו חזרה על הדברים שמאור הגיב לך.

בסוף אתה מחליט. רכב שלך מנוע שלך. ההוצאה הכספית תהיה עליך.

• תוכן חדש...