אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,382 נושאים בפורום הזה
-
שלומות, המעסיק הפרוגרסיבי שלי מעמיד לרשות העובדים תקציב של קצת מעל 3000 שקל ע"מ שנוכל לסדר לעצמנו משרד ביתי. אצלי בבית כבר יש שני מסכים וכסא נוח שעונים לכל דרישותיי, אין לי צורך במדפסת, אבל אם נותנים - חבל לא לקחת. אשמח לשמוע מכם איך הייתם משקיעים את התקציב הנ"ל ולקבל רעיונות נוספים שאולי לא חשבתי עליהם. למשל standing desk או משהו בסגנון שיכול לשפר את הארגונומיקה והפרודוקטיביות. מודה לכם מראש.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מעוניין להזמין בר מים של תמי 4. פחות בקטע של משומש או חברה אחרת. עכשיו הם מפרסמים את המחירים באתר. האם באמצעות זה שאתקשר אליהם. מועדוני לקוחות וכו יש הטבות? או שאלו המחירים? בדקתי ברשת והכי הרבה שמצאתי זה שקלים בודדים בחודש פחות. יש למישהו תובנות בשבילי?
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
אתה בתקשורת עם נותן שירות. מבקש שיחזרו אליך בין 2 ל 4 נניח. אומרים - אין בעיה. אפילו ציינו את זה בערה. מתקשרים אליך שיחה ראשונה על הבוקר. כשזה הכי לא מתאים לדון בזה כרגע (לא שיחה לעל הדרך). כאילו, שטויות. הכל בסדר. מה זה משנה השעה. ביקשת - חזרנו. הסתיים הביטוח, מתקשרים אליך שתאשר חידוש בכמה שניות בטלפון "בוא רק תגיד לי שאתה מאשר לי את החידוש". אתה מבקש לראות את הפוליסה לפני - עזוב, אותה פוליסה משנה שעברה. מה זה ייתן לך. תן לי אישור, תשלם, תוכל לעבור עליה כמה שתרצה. מוצר מסוים שאתה מבקש לדעת דגם מדויק. עונים לך - הדגם הוא כמו שאתה רואה בתמונה, בדיוק כזה. מה זה משנה דגם מדויק הכי חשוב שזה "השם של היצרן". ביקשת דגם…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
אני מרחק יריקה מגיל 40 ויש לי 2 ילדים בני 3 ו 6. יש דיבורים על שלישי (מצד האישה בעיקר, לי קשה לחזור שוב אחורה ללילות הלבנים וכו' אבל מבין שכשהיא נחושה אין לי סיכוי) ורציתי לדעת מאלו מכם שהיו באותו מצב, האם המעבר בין ילד אחד ל 2 דומה למעבר בין 2 ל 3? לאילו דברים טובים וגם פחות טובים עלי לצפות? דעות ועיצות יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה בכותרת. לא מדובר על רכישה לצורך נסיעה לחו"ל. תודה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
המזגן שלי ישן... כשעברתי לדירה החלטתי להשאיר אותו עד שיתפגר. כמעט 3 שנים עבד בסדר. היום התחיל לטפטף (ממש לנזול), סימנתי את המיקום באדום בתמונות. לא מצליח להבין איך אני פותח אותו לגישה לאיזור הצנרת. המכסה העליון נותן גישה רק לפילטרים, והכל מאחוריהם חסום לגישה. אני חושד שמשהו סתם את הפתח ניקוז שמגיע לצינור, ובגלל זה הבעייה- רק שאין לי מושג איך אני מצליח להגיע אליו ולבדוק את זה. תודה לעוזרים.
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 9 אלף צפיות
האם מתאם חשמל קבוע מתקע אמריקאי לישראל הוא אכן קבוע ? או שבמקרה הצורך ניתן להסיר אותו (אם כן, איך ? על ידי משיכה בכח ? דרך אחרת ?) מדובר על מתאם כדוגמת: https://www.homecenter.co.il/splits-into/product-page/22673
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, אני יודע שיש כאן סתירה, ואין בעצם חטיף בריאות שהוא גם מומלץ, הרי הכל סתום מסוכר בדברים הללו. אני שואל עבור קצינה, שאוכלת נכון ובריא ופוצחת כל בוקר עם שיבולת שועל חיה, קצת חלב, יוגורט ופרי. הבעיה שלה היא שלפעמים אין לה פנאי להכין את זה בבקרים לחוצים ועמוסים, ואז היא גוועת לאיטה ברעב... היא מעוניינת להחזיק חטיף כזה בכיס אבל מצד שני מודעת לזה שמדובר במשהו שהוא רחוק מ"בריאות", לכן אני שואל כאן - יש ברירת מחדל? הרע במיעוטו? תודה.
- 7 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
כן, אני יודע שמוכרים בקבוקי שתיה בכל סופרמרקט וכל חנות מכשירי כתיבה. "לא בבית ספרנו." אז בבקשה לא לשלוח אותי לקרביץ. עד היום השתמשנו ב- Camelbak Eddy Kids - אבל הגיע הזמן לעלות כיתה, הבקבוקים כבר קטנים מדי והילדים שלי רוצחים את פיית הסיליקון תוך שבועיים. אני מחפש תחליף שמתאים לילדים בגיל בי"ס, בלי פיית סיליקון שצריך להחליף כל חודש, בנפח גדול יותר (רצוי 700-800 סמ"'ק), וכמובן לא "סיני" קיקיוני אלא מפירמה מוכרת. תודה מראש לעונים, תבוא עליכם הברכה ושלעולם לא יתקלקל לכם המזגן.
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש פטור ממס שבח במקרה הבא: אדם רכש דירה א׳ בסוף 2010, בה הוא מתגורר עד היום. אין בבעלותו דירות נוספות. בינואר 2020 רכש דירה ב׳ על הנייר, שבנייתה תסתיים באוגוסט 2022 ואליה הוא מתכוון לעבור. ביולי 2021 רכש דירה ג׳ למטרת השקעה. בדצמבר 2021 הוא מתכוון לֹמכור את דירה א׳, ולעבור להתגורר בדירה ב׳ כשזו תהיה מוכנה. האם ישולם מס שבח בגין מכירת דירה א׳?
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
לאסוף כמה אלפי תמונות מאתרי יד 2 למינהם, האם חוקי?
הודעה אחרונה מאת אסטון מרטין, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 33 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום, שאלה שתמיד עניינה אותי, למה איש מקצוע שכבר הרבה שנים בתחום מסכים להיות מרצה ? איך קורה שאדם מחליט לפנות זמן מסדר היום שלו, להתחייב למערכת אקדמית ולהתחיל ללמד סטודנטים כאשר בשגרת עבודתו, אין הוא צריך להסביר ללקוח שלו את כל התואר ? ורוב הסיכויים יעשה יותר כסף בעבודתו המקורית מאשר בלימוד סטודנטים. אשמח לשמוע את דעותיכם/ן.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
משקפי VR - למישהו יש? 1 2
מאת yuvk-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
חפצה נפשו של הבן שלי במשקפי VR, ולכן הוא מטמטם לי את השכל. ההתלבטות כרגע בסקאלה בין oculus quest משומש לבין quest 2 חדש, מהארץ או מחו"ל. 64G? 256G? משנה? האם יש המלצות - האם שווה לשלם כפול עבור ה-2? האם זה משהו שאפשר לקנות יד שנייה? אני לא יודע לבדוק סנסורים וכו' - רק לראות שנדלק. אשמח לתובנות והמלצות מבעלי ניסיון.
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
אז לאחר הזנחה מסויימת בתחום השכר ולחץ כלכלי שהולך וגובר, החלטתי לחפש עבודה במקום אחר. מצאתי. חברת סטרטאפ מדורגת טוב, דיי יציבה וקרובה יותר הביתה. נתנו הצעה טובה, פלוס חסרון שהוותק הסוציאלי שיש לי כיום מתאפס, ימי הבראה מתחילים מחדש, פחות ימי חופש. הייתי סגור. באתי למקום הנוכחי ואמרתי שאני עוזב ופתאום בום - נתנו הצעה נגדית בגובה שכר גדול ב1,000 ש"ח פלוס בונוס מיידי של עשרות אלפי שקלים. אני לא יודע מה לעשות. במקום החדש אהיה באמת בהייטק טהור עם מקום שיש לו פוטנציאל להתפתח, אבל אני לא יודע אם ומתי השכר שלי יעלה, לא מכיר את האופי של סטארטאפים במקום הקיים - ארגון גדול וכבד, יציב שאני יודע בבירור איפה אני ולאן יש לי להתקדם, אבל לא היי טק טהור …
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 6 עוקבים
- 6 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם. כותב כאן כי ראיתי שכבר נשאל כאן בעבר הרחוק והייתי רוצה לקבל מעט ידע מאנשים כאן. נכון לכרגע אנחנו עם הוט, ערוצי הספורט פתוחים וסדרות של הוט זה משהו שרץ כאן בבית בלי הפסקה. בקרוב בעזרת השם נעבור דירה וחשבתי על לשנות פאזה, במקום לשלם 400 שקל חודשי להוט, אולי כדאי לי לנסות IPTV. לפי מה שהבנתי זה משהו שיכול להתלבש על כל סטרימר ולהעניק צפייה בכל התכנים שיש(כולל ערוצי ספורט וסדרות שקיימות בהוט) תמורת 200 שקל שנתי!(במקום 400 חודשי). מה דעתכם לגבי הנושא? במידה וזה באמת כך, איך זה עובד? אני אשמח לשמוע את דעתכם. במידה ולא, מה הייתם ממליצים לעשות במעבר הדירה? 400 שקל לחודש זה סכום שהוא בלתי אפשרי לנו יותר, אבל החובה בבית היא ערוצי ספורט(ספורט 1-4 וכד) …
הודעה אחרונה מאת XVSTI, -
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
דיסקליימר: זה לא פוסט חיפוש עבודה, יש לזה שרשור נפרד בנעוץ. מטרת הפוסט הזה הוא לפרוט את האלטרנטיבות השונות, ולהבין מאחרים, בתחום וגם כאלו שלא, איך עושים את הבחירה בעבודה הבאה. מה השיקולים, דינאמיקות בחברות שונות וכו'. אהלן, לאחרונה התחלתי לחשוב על ה"צעד הבא" ומה הכי "נכון" בחיפוש עבודה. ברור לי שזה סופר סובייקטיבי, ועבור אחד אופציה א' זה גן-עדן ועבור האחר זה גיהנום. אני בעד לשמוע את כל המנעד. בעיקר, מעיניים של בעלי ניסיון. זה לא חייב להיות רק בתוכנה, שהרי יש הרבה שיקולים חופפים כשעוברים בין מקומות עבודה. קצת רקע (מי שזה מעניין אותו, יכול לפרט עוד בפרטי): מתכנת בC/C++ בקוד תשתיתי שרץ בקרנל וכן ב-user space. בנוסף כותב בפייתון ומכיר (שלום…
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
השבוע ביקרתי חבר ותיק בדרום הרחוק. הזמין אותי לאחר ששיפץ את ביתו. במטבח ראיתי שיש לו פינת ישיבה כזו, בצורת האות ר' (2 הפאות מחוברות), כאשר לפאה הארוכה יותר יש תא איחסון נדיב מתחת למקום הישיבה אותו ניתן להרים מעלה, מיכסה פשוט על צירים ולמטה רצפת העץ של הארגז. הוא קיבל את זה מהוריו וממש לא יודע מהיכן יש להם את זה, זה היה אצלם עוד כשהיה ילד. זה מאד מצא חן בעיני, בפרט שזה מאד מתאים למטבח שלי. הפכתי את האינטרנט ולא מצאתי משהו דומה אפילו, ואני מבקש לדעת האם האפשרות היחידה שנותרה לי היא לפנות אל נגר, שיבנה לי דבר כזה בהתאמה אישית? הרי אצטרך למכור כלייה בשביל זה. יש למישהו רעיון האם ניתן להשיג פינה כזו בארץ? ניכר שהיא נבנתה מסחרית ולא בהתאמה אישית.
הודעה אחרונה מאת GR8Day, -
- 7 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, ב-12 השנים האחרונות יצא שהחלפתי 3 מקררים, כאשר כל אחד מהם עלה יותר מ-10K ש"ח, הראשון היה של חברת Amana, השני של LG, והנוכחי של Samsung. עכשיו, כשהמקרר הנוכחי שבק חיים, החלטתי שאני עושה סקר שוק מקיף לפני שאני בוחר לרכוש מקרר חדש. מחיפושים לא מעטים, מצאתי כי לא קיים מקרר גדול(700 ליטר +) מומלץ, כל דגם של כמעט כל חברה, זוכה להשמצות רבות, מפלסטיקה באיכות ירודה שגוררת החלפת מדפים במחירים הזויים, ועד להצטברות קרח ומנועים ששובקים חיים. בגדול, בדיוק מה שקרה לי עם המקררים שהיו ברשותי. האופציה היחידה שתיתן לי שקט מבחינת אמינות, היא רכישת מקרר מיצרן אמריקאי, אבל מדובר פה על מחירים לא הגיוניים מבחינתי(20K++).…
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל הנוכחים ראיתי שאין אף אשכול בנושא ולכן החלטתי לפתוח שרשור המלצות לפריטים קטנים הקשורים לעולם הרכב, אני אתחיל עם מחזיק מפתחות: קישור: https://he.aliexpress.com/item/1005001463313512.html דירוג מוכר: 97.3% תמונה:
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 13 תגובות
- 7 אלף צפיות
בתכנון של מטבח חדש הציעו לנו להשאיר מקום לקולט אדים מהסוג שמגיע עם כמו ארובה (תוספת עיצובית), אני הצעתי לעשות ארון מעל לכיריים עם מגרעת למטה שתתאים להתקנה של קולט אדים שטוח במקום שסתם תהיה שם את הכאילו ארובה שתתפוס מקום. כי תמיד איכשהו צריך עוד מקום איחסון. אבל קיבלתי כל מיני עצות שארון מעל לכיריים לא מחזיק מעמד לאורך זמן בגלל שלמרות הקולט, החום והאדים הורסים אותו וגם פוגעים במה שמאוחסן שם. מה חכמי הפורום עשו במטבח שלהם? אופציה א', קולט עם ארובה: אופציה ב', קולט שטוח מתחת לארון:
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בוקר טוב אני רוצה למזג מרפסת מקורה בגודל 14 מ"ר . חשוב לי שהמזגן שאקנה אכן יקרר ובחורף יחמם את המרפסת המקורה ,יהיה שקט ואמין . ראיתי באושר עד מזגן נייד של Muller שהיא חברת מדבקה ,אבל הוא נראה בול אחד לאחד כמו המזגן הנייד של טורנדו . המזגן של Muller עם 9,600 Btu לקירור . העלות 1,300 ש"ח ,האם יעשה את העבודה? בעלי מזגן נייד שמרוצים מהמזגן שלהם אשמח לשמוע את דעתכם . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת ofir1000, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
זה היה עוד טיול בעקבות התחביב המוזר משהו... הסובייטים בזמנם נתנו דגש רב לפיתוח תחברה מסילתית ומישהו שם החליט שאת מקצועות הרכבת צריך ללמד כבר מגיל צעיר. וכך התחילו להקים בערים השונות מערכי רכבת מיניאטוריים עם מטרה כפולה - הכשרה חוויתית של בני נוער שאם ירצו בכך, אחרי ההכשרה יוכלו להמשיך ללמוד את מקצועבות הרכבת במכללות יעודיות והמטרה השניה - בידורית - הסעת קהל וילדים מנקודה לנקודה - המערכים האלו לרוב הוקמו בפארקים עירוניים. בשיא ה"פרוייקט" מערכים כאלה פעלו בכ 50 ערים שונות, לאחר פירוק ברה"מ ב 1991 וללא תקצוב חלקם נסגרו ופורקו, בחלקם כל פעילות לימודית הופסקה והם הפכו להיות רק "אטרקציה בפארק" שמופעלת על ידי צוות מבוגרים, אבל חלקם נשארו פ…
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
אהלן אני רוצה לנסות קצת את הוייב של העיר - ירושלים. ורציתי לשאול מה ההבדלים בין המחירי שכירויות בין השכונות השונות בעיר. אני מתנייד עם רכב ואופניים ככה שצריך חנייה. בגדול אני בעיקר רגיש למחיר ושקט - מעדיף לגור יותר רחוק מהמרכז ולהגיע לשם כשרוצה מאשר לחיות תחת רעש תמידי. איזה שכונות הכי זולות ושקטות ? (לא מחפש במרכז העיר)
הודעה אחרונה מאת arik100, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מרכז השירות שלנו מתרחב ומחפש כמה משרות: 1. פקיד/ת קבלה למשרה מלאה 2. פקיד/ת תביעות ביטוח למשרה מלאה 3. פחח רכב בעל ניסיון 4. מכונאי/ת רכב בעל ניסיון (עדיפות להיכרות עם פורד ומאזדה) מוזמנים לשתף, להעביר לחברים ולפנות בפרטי עדי
הודעה אחרונה מאת מרכז שירות שי-לי, -
- 14 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
השאלה בכותרת. מה הסיבה - העשרה כללית, פלוס להבין מה אומרים לידי, ולגרום לענייים מרובעות לאנשים שיראו רוסי שמדבר ערבית. האם יש דרך מסודרת לעשות את זה? קורסים? משהו אונליין? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת SniR89, -
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 7 אלף צפיות
שלום לכולם, ביום שישי האחרון, משך 3.5 שעות בילינו בחנות ולבסוף רכשנו חיפויי קיר פולימריים, וילונות וטפטים. כדרכו של עולם בישראל, מתחילים עכשיו כל מיני קונצים ואנו שוקלים לבטל את העסקה כולה. הייתי מפרט אבל זה יסיט את הדיון. על הווילונות והחיפוי אין עוררין שניתן לבטל עיסקה, גם עד 14 יום לאחר קבלת הטובין. לגבי הטפטים, החנות טוענת שכבר ביום שישי בוצעה הזמנה מחול ולא ניתן לבטל. לציין: 1. על ההסכם כתוב אומנם שלא ניתן לבטל טפטים בייבוא אולם אף אחד לא הסביר שמדובר בייבוא מחול. 2. הטפטים לא הוזמנו לפי מ״ר אלא שמסרנו מ״ר והוזמנו פשוט 5 גלילים, כמו כן הוזמנו ע״פ קטלוג המוצג לכל מי שמסתובב בחנות. כך שלפי מה שקראתי …
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בוקר טוב! בעקבות מעבר לעבודה מהבית, לא כל-כך נוח לי לעבוד עם הלפטופ כל הזמן ואני רוצה לרכוש מסך מחשב שיקל עלי במטלה זאת. עיקר העבודה זה אופיס/פגישות בסקייפ/לעיתים VM כזה או אחר שאני מריץ. האם יש צורך להתמקד רק במסכי 4K? האם גודל 29 מספיק? על מה כדאי לשים לב מבחינת דגשים? הדגם הזה מצא חן בעיני, האם הוא יענה על הדרישות?מסך LG
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 10.7 אלף צפיות
מדובר על ממ"ד תודה
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
- 9 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אז ככה, החלטתי מה שנקרא לעשות "חישוב מסלול מחדש"... לנקות את הראש, להתאפס לגמרי ואז לחזור בחזרה... בקיצור, החלטתי לטוס למקסיקו... לתקופה של חודש - חודשיים - שלוש... למה דווקא מקסיקו? פשוט, יש לי שם חבר שהזמין אותי להיות אצלו בבית, כך שאני חוסך מלון... לא שאני קמצן, פשוט זה חסכון של כמה אלפי דולרים... מה עוד, שמטרת הנסיעה אינה טיול, אלא לנקות את הראש, לשכוח מהכל, לחשב מסלול מחדש ואז לחזור בעזרת ה' לחיים. אצלי זה הטיסה הראשונה, אשמח מאוד לדעת הכל, החל מ"איך עולים על המטוס" ועד "איך נוהגים במקסיקו" אשמח מאוד לכל חוות דעת, מכיוון שזה הפעם הראשונה שאני טס לחו"ל, מה עוד שכפי מה שבדקתי בינתיים, זה כולל עצירת ביניים. אני דובר עברית, ספרדית פחו…
הודעה אחרונה מאת Alkash, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
היי, מחפש שעון אפל לנשים וקצת איבדתי את עצמי בדגמים. ראיתי כאלו שעולים 1200 וכאלו שעולים 2000 וקצת? אבל ללא הבדלים מהותיים בפיצ׳רים. במה כן טמון ההבדל? הבנתי שיש כל מיני דורות? מחפש את החדש ביותר או קרוב לכך. האם מומלץ לרכוש דרך יבואן או שזה בסדר בחנויות כמו אייבורי וכו'? איזה פונקציות הן חובה לדעתכם? אשמח גם לטיפים וביקורת ממי שרכש ו/או משתמש בשעון של אפל. חלק כותבים שזה משנה חיים והם מרוצים מאוד וחלק אומרים שזה צעצוע נחמד ותו לא. אשמח לדעה ממי שמחזיק אחד. תודה ושבוע נעים!
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
מי מחובר 10 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 840 אורחים (הצג רשימה מלאה)