אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,382 נושאים בפורום הזה
-
שלומות. דוד סאם אישר לי ולמשפחה ויזה. רוצים לנסוע לבקר משפחה שעברה לוירג'יניה ביץ במסגרת רלוקשיין. תאריך משוער סוף יוני חזרה בערך אמצע אוגוסט 2020-אלה התאריכים הפנויים בערך ל 3 שבועות. עכשיו...לנחות בניו יורק ומשם להגיע לוירג'יניה או טיסת פנים 100-120$ או רכב 6 שעות נהיגה. אופציה נוספת לנחות בוושינגטון ואז 3 שעות נהיגה- יותר שפוי. הבעיה....מחירי הטיסות.. אני לא מוצא לוושינגטון בפחות מ 1000$ עם עצירת ביניים. מישהו יכול לנדב עצה ....איפה לחפש?..מה הטריק?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 975 צפיות
שלומלום, תמיד הזמנתי "חבילות" נופש. אף פעם לא פירקתי את החבילה לגורמים. עכשיו הזמנתי מלון לקפריסין באוגוסט לשישה לילות דרך booking. ההזמנה היא עם אפשרות ביטול כיוון שאיני יודע מה יקרה עם הקורונה עד אז וכיוון שטס עם ילדה קטנה רוצה להתעדכן בהמשך לגבי חובת בידוד לילדים בחזור. עד כאן? יופי. עכשיו- טיסות- לא צריך מזוודות (מקסימום אשלם בחזור על תוספת כבודה), בטח שלא צריך אוכל (לא אוכל אוכל של מטוסים גם בטיסות של 12 שעות), ומצדי בעמידה (כן, ברור שהקצנתי). מחפש הכי זול, אך עם זאת רוצה לוודא שתהיה לי אפשרות ביטול (גם אם תמורת כמה זוזים) בכדי לשמר מקומות אך להשאיר פתח להפתעות. אז מי ששרד עד הלום- עצות/הפניות?
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
בוקר טוב. אבקש המלצתכם (גם דיס המלצה תחשב) לגבי מתקן מים תמי 4 (שם גנרי...) ודומיו לבית. מבקשים מים חמים + קרים לשתיה ואם זה עובר סינון (יודע שכן) - אז אחלה. במה אתם משתמשים בבקשה ? איך תשתנה ההמלצה אם יש רצון ל"פונקציית שבת" במתקן ? (או שזה סתם חרטא). תודה.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב. מישהו מ העבודה אמר לי לעשות את זה ל2020 כי מחשבים לפי המשכורת הראשון של השנה (שהיה גבוה לפני הקורונה) ותכלס שאר השנה קיבלתי הרבה פחות מ המשכורת הרגילה שלי. בחיים לא עשיתי, הבנתי שאני צריך לבקש מ המעסיק שלי תופס 106 (על הדרך ביקשתי כבר מ 2015 עד 2020 ו לחשב כבר 6 שנים) ו אז פשוט לשלוח, נכנסתי לאתר של ביטוח ו ראיתי ש בנוסף צריך להוריד ו למלא תופס 116. זה הכל בגדול? זה משהו שאני יכול לעשות לבד? כי אותו בן אדם אמר לי שאיזה חברה שהוא מכיר לוקח 250₪ ועושה לי הכל. מה אתם אומרים? תודה מראש על העזרה Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk
הודעה אחרונה מאת aviaviavi, -
מכשיר לניקוי ספות 1 2
מאת BRAVO_SX- 10 עוקבים
- 20 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום לכולם החלטתי שהגיע הזמן לנקות את הספות כמו שצריך ורוצה לקנות מכשיר יעודי לכך. מה דעתכם על Bissell 4720M? https://ksp.co.il/web/item/124331&appkey=1140 שבוע הבא אני באילת וחשבתי לנצל את נושא המע"מ ולשלם סכום נמוך יותר ממה שנמכר בדרך כלל. השאלה אם לקנות אותו או שיש מכשיר אחר שמומלץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת rev-Match, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, מעוניין לרכוש נכס להשקעה עם שותף. ההבדל ביננו הוא, שלו יש את כל הסכום לתשלום על החצי שלו, ואילו לי יש רק חלק מהסכום ואני מעוניין לקחת משכנתא, על החלק הנותר. האם זה אפשרי ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Emanuel5, -
- 13 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, אני וזוגתי בתחילת שנות ה30, וחשבנו לקפוץ לסופ״ש ארוך באחד מאיי יוון (אני עוד לא הייתי, והיא היתה רק בכריתים ורודוס) הכיוון זה מלון כיפי, טיולים (נשמח לשכור רכב), אוכל, חופים ואטרקציות. ממחקר קצת שעשיתי, עלו האיים הבאים - זקינטוס, קורפו, כריתים בנוסף, ירדו מהפרק מיקונוס (נשמע לא אותנטי ומאוד יקר), רודוס (מיליוני ישראלים), ומילוס + פארוס (נראים בדיוק מה שרצינו, אבל מחירי טיסות כמו לתאילנד) אשמח לשמוע מבעלי ניסיון - מה ההבדל בין האיים הנ״ל? מה עושים ביום-יום? איפה הכי נהנתם? תודה
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
אז כנראה שרוב האנשים כבר מבינים שערך הכסף נשחק ככל שיוצא יותר כסף מחסכונות אל החנויות והסוחרים, וככל שהשווקים בארה"ב נפתחים, האינפלציה תופסת תאוצה. מדד המחירים לצרכן, ואינפלציה נמדדים בטווח של 12 חודשים אחורה. שינוי המדד הזה, שקובע כמה יקר יותר לחיות, באופן חודשי, פורסם לפני יומיים בארה"ב וגילה שהחיים התייקרו ב0.8% (כשהצפי והתחזיות היו ל0.3 !) בספירה של 12 חודשים אחורה, דה פקטו, אינפלציה שנתית של 4.2% הגבוהה ביותר מאז רגע לפני המשבר ב 2008. הצפי ל"שיא" כנראה, ביולי. אבל זה רק ציפיות ותחזיות. זה אגב לא כולל הרבה מאוד דברים המחירים שלהם עלו, אבל לא מיוצגים במדד כמו ברזל ועץ לבנייה ורכבים משומשים שעולים יותר מחדשים (שלא קיימים בגלל המחסור בצ'…
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלת בזק, איפה הכי נוח לחנות כדי ללכת רגלית בטיילת באילת? זה לא חייב להיות על הטיילת, מעדיף לא להיתקע בפקק בכניסה או ביציאה.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
1. אני רוצה לאכול לובסטר רול, פה בישראל. אני פשוט לא מוצא את המסעדה עם הכריך המדובר. 2. מצידי ללכת לקנות בשר לובסטר ולהכין לבד את הכריך. 3. מחפש באזור תל אביב מעדיף כמה שיותר טרי אבל אם מדובר במתכון אשמח שתכוונו אותי לחנות לקנות ממנה. 4. ראיתי שיש בשר סרטנים קפוא, עד כמה הוא טוב? תודה (:
הודעה אחרונה מאת קאררה, -
מחיר הובלה
מאת Guest Mikelt89-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
עובר בקרוב דירה מהמרכז לצפון (מרחק של סביבות 90 ק"מ) של חדר קטן עיקר ההובלה היא מזרון בסיס מיטה ועוד כמה חפצים וארגזים, מה שיעור העלות שמצפה לי?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום חברים יש לי קולט שמש עם צנרת נחושת שיש בה שני חורים . אני רוצה לנסות להשמיש את הקולט הזה לצורך חימום בריכת שחייה של הילדים ( כמערכת פתוחה ) אני מבקש לשמוע את דעתכם : 1. איך אני יכול לסתום את החורים האלה ? מאחר ואין לי ידע / כלים לביצוע הלחמה אשמח לשמוע האם אולי יש חומר מתאים לתיקון רדיאטורים למשל שיכול לסייע לי . 2. האם יש למישהו רעיון איזה משאבה תתאים להזרים מים מבריכת השחייה ( 10 קוב ) לגובה של כ-3 מטר עד לקולט והיכן ניתן לקנות משאבה כזאת בעדיפות ל-יד 2 . תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 17 עוקבים
- 31 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום לכולם!!! אז החלטתי שאני מפסיק לעשן, מה הלאה??? מישהו מכיר, יודע, שמע על שיטה שעוזרת באמת?? אני מעשן כבר 5 שנים קופסא ביום טוב ו3 קופסאות ביום פחות טוב. אני עובד במשרד שרק אני ועובד נוסף נמצאים שם ושנינו מעשנים, כך שזה יותר מסובך, מכיוון שאנחנו מעשים קבוע במשרד. רוצה להפסיק, אבל לא יודע איך... אשמח לעצות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום מישהו כאן עובד בתחום ההתקנות של עמדות טעינה לרכבים חשמליים/מכיר מקום שצריך מתקיני שטח? איך התחום? מצריך הכשרה מיוחדת? עבודה כשכיר
הודעה אחרונה מאת HEBO, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כמו כולם גם אני מחפש לקנות דירה ופיתחתי אובססיה מסוימת לעניין כיווני האוויר, ובמיוחד החשיבות של מרפסת שמש דרומית. חשוב לי מאוד האוורור בדירה (לא אוהב מזגנים) ואני סובל מאוד מקור אז מעדיף כמה שיותר שמש ואור טבעי. האיזור הכללי הוא מרכז הארץ (ר"ג-בקעת אונו) אשמח לשמוע את דעתכם על מקסום שעות שמש, כיווני אוויר חשובים לחלונות ובמיוחד האם ההתעקשות על מרפסת דרומית שווה את זה, ומה עדיף אם אין דרומית - מערבית או מזרחית. (אפשר לקצר כבר מעכשיו ולצפות שמתישהו תהיה הודעה שמחברת בין משטר הרוחות בחיפה לבין אחריות פיסקלית, אבל אני לגמרי מצפה לזה)
הודעה אחרונה מאת pl7410, -
-
- 10 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בוקר טוב, בתקופה האחרונה אני חושב על החלפת מקצוע/מקום עבודה, אני בן 24, רווק, גר בשכירות, עוסק בתחום הרכב - (נציג של חברת ליסינג בצמוד לקצין רכב) כבר כ-3 שנים, בתקופה האחרונה התחלתי לחשוב על לשנות כיוון, קציני רכב - תחום שעניין אותי מאוד, נראה מאוד מיושן ולא מוכנים לקבל את זה שיש דור שונה, שפחות עובד עם גריז, דרכי הקבלה הם, או להיות הנדסאי מכונות (לימודים של 3 שנים), או לעבוד בצמוד לקצין רכב כ-3 שנים - מה שיש לי, אך מבקשים אישור של עורך דין חברה, שלנו אין, או, מכונאי סוג 2, בקיצור, לצערי ירד מהפרק, אף על פי שאהבתי את התחום, בכל אופן, הבנתי שמהעבודה שאני כרגע עובד לא ארכוש דירה, אין לי עזרה/תמיכה כלכלית ואני מתנהל בעצמי, יש לי …
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רוצה לתכנן טיול נהיגה עם חברים , ורציתי לדעת האם יש הגבלות בין מעברי מדינות באירופה. איפה אפשר למצוא מידע ? מדבר על מעברי גבולות גרמניה-אוסטריה , אוסטריה-איטליה , איטליה -שוויץ , שוויץ- גרמניה.
הודעה אחרונה מאת FlicK, -
אולימפיאדת טוקיו 2021 - שידורים
מאת Guest Mikelt89- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לנוכח ארועי הספורט האחרונים כמו היורו ואולימפיאדת*(ואו זו מילה קשה) טוקיו שאמורה להפתח ב-23 לחודש הבא כנראה ואאצטרך להרשם לאחת מפלטפורמות השידורים כדי לצפות באירועים, אז מה הכי מומלץ ואיפה בדיוק הם ישודרו (אם ישודרו בערוצים המסחריים יתכן ואין צורך במנוי בתשלום אך לא מצאתי על כך נכון לעכשיו מידע באינטרנט), היורו לדוגמא לא מספיק מגרה אותי כדי לשלם על ערוצי הספורט ובמילא שלב הבתים האחרונים כולל הגמר ישודרו בערוץ 13, השאלה היא לגבי האולימפיאדה.
הודעה אחרונה מאת ac cobra, -
- 9 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים, מצלמת הדרך שלי צילמה תאונה בה היו מעורבים 2 אופנועים, אחד מהם נפצע והבחור השני ניער את האבק ונעלם מהשטח. הוא נקלט כמובן במצלמה שלצערי נוכחתי לדעת שאינה איכותית מספיק וקשה לזהות את המספר. האם יש בקהל בעלי מקצוע שיכולים לעזור בפענוח? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Ranis7, -
אילת ביום כיפור 1 2
מאת motek- 11 עוקבים
- 29 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
אהלן חברה, מתכנן לנסוע לאילת בספטמבר והתאריך היחיד שמסתדר לי יוצא על יום כיפור, ויש לי התלבטות בעניין.. אני לא צם וכאלה, ורציתי לשאול אם מישהו במקרה היה באילת ביום כיפור ויודע להגיד מה הולך שם פחות או יותר. מניח שארוחת בוקר במלון תיהיה, אבל האם יש מסעדות פתוחות בערב?
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- 26 עוקבים
- 82 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
בדיוק לפני מספר דקות חזרתי הביתה לאשדוד ונכנסתי עם האוטו דרך הכניסה הדרומית. לכל הלא אשדודים בפורום שלא מכירים את הכניסה הדרומית מדובר בכביש ישר עם 4 נתיבים כאשר אחד מהם הוא נת"צ ומספר צמתים מרומזרות. פתאום עובר לידי ילד שנראה לא יותר מבן 13-14 על אופני הרים שהרכיבו להם מנוע חשמלי. הילד נוסע - אני לא מגזים - במהירות 70-80 קמ"ש. כן, 80 קמ"ש. בדקתי. ובלי קסדה. לא שהיא הייתה עוזרת לו במקרה של תאונה, אבל עדיין. לצערי אין לי מצלמה ברכב אז אין תיעוד. פתאום הפכתי להיות מאוד סקרן מה עובר בראש להורה שנותן לילד שלו דבר כזה. לדעתי מדובר בדרך מתוחכמת להרוג את הילד בלי להיות מואשם ברצח. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת אורח לרגע, -
-
המלצה למצלמת דרך
מאת om2-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
צריך המלצה למצלמת דרך (לקנות מתנה ). אני יודע שיש אינסוף שרשורים על זה אבל הרוב מחו"ל או לא במלאי כבר. דרישות: 1. מארץ (לטובת אחריות + אספקה מהירה) 2. סביב 300 שח. 3. שלא תהרס בשמש הישראלית. 4. שתהיה לה פונקציה של הדלקה כתוצאה ממכה. תודה ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
שלום, הכותרת אולי קצת מוגזמת, אבל אשמח לדעת למה, מי עדיין צריך ומשתמש בתדרי אלו. מה אני מפספס, ולמה לא ניתן לבטלם ברדיו ברכב, וצריך כל פעם לעבור אותם בכפור mode. Sent from my SM-N985F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת פינדר, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היום הייתי באזכרה, בקבר בקומה השלישית, בית הקברות ירקונים. באמת נחמד כל העניין הזה של רבי קומות, כי נעים בצל ודי קריר. גם כל המקום נמצא בתנופת בנייה, ככה שיש תחושה של התקדמות ושיש ביקוש בתעשיית הזכרונם לברכה. יפה. אבל אז חשבתי, וואללה... למה להטריח את מי שרוצה לטרוח לאתר הזה או לכל אתר אחר? יש דרך שבה לא ייקברו אותי במקום מסומן, ואני אשחרר את שוחרי זכרי לאזכר אותי בכל מקום שייבחרו בעצמם?
-
כמה הנחות יסוד: 1. אין לי שום בעיה עם עשירים ופערי מעמדות, זה טבעי. 2. כיום השיטה היחידה שמביאה לשגשוג היא קפיטליזם. 3. בקפיטליזם מוחלט המעמד הנמוך כפועל יוצא עבד של המעמד הגבוה - אולי מטאפורית לא, אבל בכל מובן אחר זה המצב. https://www.calcalist.co.il/world_news/article/B1DjaLCq00 תקראו את הכתבה הנ"ל, העשירים משלמים מיסים מגוחכים, והכל במסגרת החוק. אך מצד שני "מקדמים" בפומבי רצון למיסים יותר גבוהים. האמת? אני לא בטוח קונה את זה. לי זה נשמע כמו תרגיל יח"צ ותו לא. מה שהזוי זה שמערכת המס מאפשרת תרגילים כאלה שמאפשרים לחמוק ככה מתשלום מיסים אצל הגדולים, ואצל הקטנים אין שום יכולת משחק.
הודעה אחרונה מאת BarryG, -
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
היי חברים, אשמח לעזרה בנושא. יש לי טלוויזיה בסלון Masimo (טעות, הפיתוי למחיר הזול קנה אותי ורק לאחר מעשה הבנתי שהיה עדיף להשקיע יותר). אני מעוניין לחבר מקרן קול ע״מ שיהיה לפחות סאונד נורמלי (כרגע הסאונד לא משהו בכלל בלשון המעטה). המצב הוא כזה : בטלוויזיה יש חיבור פנוי של HDMI, אין לה BT ואין חיבור אופטי, היא מחוברת לרשת האינטרנט באופן קווי אך מסוגלת לקלוט גם WIFI. הטלוויזיה מחוברת בעזרת כבל HDMI לממיר של סלקום TV שעליו יש חיבור יחיד של HDMI. חשבתי לקנות מקרן קול עם חיבור HDMI ופשוט לחבר את המקרן קול לטלוויזיה אך לאחר שיחה קצרה עם חבר על הנושא הוא אמר שבגלל שהסאונד שאני מקבל יוצא מהממיר ולא ישירות מהטלוויזיה, אצטרך לבצע שרשור כלשהו מהממיר לטלוויזיה של כבלים, שניסיתי לשאול…
הודעה אחרונה מאת Liel Baruch, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום, בסמסונג ישנה אפליקציה בשם BG Player שבה חיפשת שיר והוא נשמר באופן אוטומטי והייתה ממש נוחה. באייפון לעומת זאת אני לא מוצא אפליקציה דומה לה בחינם, כל השאר מחייבות רכישה במזומן/ התחייבות. מה עוד שניתן היה לשמוע שירים גם במצב טיסה (ללא תלות באינטרנט) לא כמו יוטיוב לדוגמה. מישהו מכיר אפליקציה טובה לאייפון ?
-
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
צהריים טובים ! אשמח לשמוע על אילו הטבות מגיעות לי בתור עובד מדינה? כמה דברים שציינו בפניי הם "מועדון טוב" ו "freefit" - אשמח להסבר על השניים והאם יש דברים נוספים ששווה לי לדעת ? תודה !
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
-
- אחראי פורום
- 48 עוקבים
- 357 תגובות
- 48.5 אלף צפיות
טוב, מראש אני יודע שזאת נקודה רגישה ומתנצל מראש עם אני דורך למישהו על הפצעים. אז ככה, אני כבר בקשר ארוך עם זוגתי, וכבר מזה תקופה יש רמיזות מאוד ברורות לגבי חתונה. אישית זה לא משהו שאני נגדו, אנחנו אוהבים אחד את השניה, מסתדרים מעולה והכול טוב. אבל אם נריץ שניה כמה דברים קדימה- אנחנו לא בעניין כרגע של ילדים, אבל במהלך הזמן בטוח נהיה(מבחינתה זה וודאי, שנינו כבר מעל גיל 30), ואני יודע שעד כמה שילדים זה קשה לגבר נשוי, זה קשה פי מיליון לגבר גרוש. והסיפורים ששמעתי בנושא הם די נוראיים, ומי שלא מבוסס כלכלית כמו שצריך(משכורת של מהנדס ומעלה), יאכל המון המון חרא. הסטטיסטיקה הכללית של גירושים היא ברורה מאוד, אני גם מכיר חברים גרושים. להגיד לעצמי…
-
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין להשקיע סכום קטן (עד 100K בתור התחלה) ולפתוח אפיק השקעה נוסף ל2 הקיימים לי כבר (קופת גמל, והלוואות P2P). האם מישהו התנסה באחד מהשירותים הנ"ל (Videa / פסגות פרו / מיטב דש מנג'ר)? האם יש שירות נוסף שמציע משהו דומה ופספסתי? המטרה שלי היא "השקעה ללא מאמץ", במקסימום לקבוע את הסיכון שלי ולתת לכסף לעשות עוד ריבית של 5%+ בשנה (נטו). יש שירות עדיף? אפיק השקעה אחר שכדאי לבדוק? עריכה: שכחתי לציין שאני מחפש משהו לטווח קצר (~ 5 שנים) * אני יודע שנפתחו פה הרבה נושאים דומים לאחרונה, אבל דיברו שם על השקעות של סכומים גבוהים בהרבה.
הודעה אחרונה מאת BarryG,