Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

בתקופה האחרונה אני חושב על החלפת מקצוע/מקום עבודה,

אני בן 24, רווק, גר בשכירות, עוסק בתחום הרכב - (נציג של חברת ליסינג בצמוד לקצין רכב) כבר כ-3 שנים,

בתקופה האחרונה התחלתי לחשוב על לשנות כיוון, קציני רכב - תחום שעניין אותי מאוד, נראה מאוד מיושן ולא מוכנים לקבל את זה שיש דור שונה, שפחות עובד עם גריז, דרכי הקבלה הם, או להיות הנדסאי מכונות (לימודים של 3 שנים), או לעבוד בצמוד לקצין רכב כ-3 שנים - מה שיש לי, אך מבקשים אישור של עורך דין חברה, שלנו אין, או, מכונאי סוג 2,

בקיצור, לצערי ירד מהפרק, אף על פי שאהבתי את התחום,

בכל אופן, הבנתי שמהעבודה שאני כרגע עובד לא ארכוש דירה, אין לי עזרה/תמיכה כלכלית ואני מתנהל בעצמי, יש לי רכב מהעבודה, במקביל אני לומד על אופנוע על מנת שאם אעזוב לא אהיה תלוי ברכב של העבודה,

אני לא בן אדם של הרבה "משרד", אך מנגד כן יודע לשבת על התחת כשצריך,

בתקופה האחרונה עניין אותי מאוד תחום הקרימנולוגיה, האמת, שאני המון שנים רוצה לכנס לתפקיד משטרתי, חקירת תאונות דרכים וכו', אך משום מה יש בי החשש שהמשטרה הינו מקום שמאוד "מקומבן" וחושש שמדובר בתהליך ארוך (מיון),

במידה ואצא ללמוד, אצטרך למצוא עבודה חדשה כמשרת סטודנט, כי בהעבודה העכשווית שלי זה לא ממש אפשרי (עובד מ-8 עד 17:00 - 18:00 ברזל),

מעבר לזה, לימודים בתחומים כמו מדעים וכו' לא מעניינים אותי ומנהל עסקים להבנתי נהיה תואר שכבר כל אדם שני עושה,

בכנות, מאוד רציתי להיות קצין רכב, להביא משהו שונה, העולם של קציני הרכב מאוד מיושן (רק עכשיו התחילו להגיע קציני רכב צעירים), אך שוב, התהליך מאוד מסורבל ולא ברור אפילו כיצד מגישים בקשה.

אני מאוד מבולבל, תקופה כזאת, אשמח לשמוע מאנשים וותיקים שהיו בגילי.

פורסם

יש לך תארים אחרים ברזומה? תואר ראשון וכו? כי תואר הוא תמיד התחלה טובה ופותח דלתות גם במקום אחר ויש מלא הפתעות טובות בדרך.

הדרך היא קשה, אבל בגילך הצעיר, שזה טוב, הייתי חושב לכיוון הזה. אם פרנסה היא בדוחק ועל הקשקש? אז ברור שזה סוג של דילמה קשה,

במיוחד שלא יודעים לאן זה מתקדם ולא רואים עתיד. אבל, בהמשך הדרך, אם רק תאמין למסלול שבו אתה קובע להתחיל, המצב יתבהר לאט לאט, זה

סוג של תהליך שחייבים לעבור. לדעתי לימודים לתואר כל שהו הוא מקום טוב להתחיל ממנו.

מזכיר לי, שעד שלא פתחתי עסק משלי (שנתיים וחצי) , גם לא רואה תוצאות , אבל ככל שעובר הזמן המצב מתבהר והעתיד נראה טוב וברור יותר. סוג של 

תהליך בדרך שחייבים לעבור ולחוות.

אני בן 53 עובד בעסק ענק (אבא שלי הוא הבוס הגדול)כבר 35 שנים ועד שלא פתחתי עסק קטן משלי למשל, לא הבנתי לגמרי את העסק הגדול שאותו אני לומד היום לנהל.

אגב לגבי המשטרה אני גם חושב כמוך, השאלה היא אם אתה מעוניין במאבק מתמשך מול האנשים וההיררכיה שם... אני אישית לא מעדיף מקומות כאלה.

כי בכל מקום יש היררכיה ופוליטיקה של אותו מקום.

משום מה כתבתי המשך ולא נקלט בשירשור, רושם שוב.

בכל מקום יש היררכיה ופוליטיקה ותמיד את המקום שיש מעליך אנשים חזקים ממך היררכית ופוליטית, זה חלק מהתמודדות 

שאתה צריך לברר עם עצמך, ואם אתה לא מוכן להתמודדות, אז צריך סוג של מנטור אישי ולהבין ממה אתה עשוי... בדוק, זה עוזר.

יש מנטורים ובעלי מקצועות שזה התפקיד שלהם ולהוציא ממך מה שאתה חושב שאין בך, זו גם דרך לבחון את המהלך הבא שלך .

פורסם

כרגע אין לי תארים,

לכן אני חושב להתחיל ללמוד תואר,

קרימינולוגיה מאוד מושך אותי כרגע, 

אך שוב, אצטרך לעזוב את העבודה הנוכחית שלי, לרכוש לי אופנוע לנסוע מהמרכז לאריאל לדוגמא, לא סיפור, אך קצת מפחיד לעזוב מקום עבודה, אבל ממה שאני מרוויח כיום לא ארכוש דירה..

תודה.

פורסם

אתה בחור צעיר, לכן צריך להיות פתוח לרעיון של השקעה ארוכת טווח.

לפני הכל - מה מצבך הכלכלי? האפ יש גב של ההורים כדי דתוכל לפנות זמן ללימודים?

כעקרון בחור כמוך צריך להשקיע בשנים הקרובות על מנת לבנות את עצמו לטווח הארוך. ההשקעה הטובה ביותר היא בלימודים (עם עדיפות לאקדמיים, התואר מנפץ תקרות זכוכית), וגם אם לא לימודים פורמליים להיות מוכן למיון והכשרה לא קצרים. גם שוטר תנועה לא מקבל מדים ופנקס דוחות לפני שעבר הכשרה לא קצרה.

והערה קטנה לגבי לימודי קרימינולוגיה - ממה שהכרתי מדובר בלימודי תואר שני אחרי לימודי סוציולוגיה או עבודה סוציאלית, כלומר סיפור של 6 שנים אקדמיות. אולי יש תואר ראשון - רק 3-4 שנים - מצריך בדיקה. ואם הזכרת את המשטרה - אשתי עבדה הרבה עם מחלק הנוער (עסקה בחינוך נוער בסיכון) - כל השוטרים היו בעלי תואר שני בתחום רלוונטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

אתה בחור צעיר, לכן צריך להיות פתוח לרעיון של השקעה ארוכת טווח.

לפני הכל - מה מצבך הכלכלי? האפ יש גב של ההורים כדי דתוכל לפנות זמן ללימודים?

כעקרון בחור כמוך צריך להשקיע בשנים הקרובות על מנת לבנות את עצמו לטווח הארוך. ההשקעה הטובה ביותר היא בלימודים (עם עדיפות לאקדמיים, התואר מנפץ תקרות זכוכית), וגם אם לא לימודים פורמליים להיות מוכן למיון והכשרה לא קצרים. גם שוטר תנועה לא מקבל מדים ופנקס דוחות לפני שעבר הכשרה לא קצרה.

והערה קטנה לגבי לימודי קרימינולוגיה - ממה שהכרתי מדובר בלימודי תואר שני אחרי לימודי סוציולוגיה או עבודה סוציאלית, כלומר סיפור של 6 שנים אקדמיות. אולי יש תואר ראשון - רק 3-4 שנים - מצריך בדיקה. ואם הזכרת את המשטרה - אשתי עבדה הרבה עם מחלק הנוער (עסקה בחינוך נוער בסיכון) - כל השוטרים היו בעלי תואר שני בתחום רלוונטי.

זהו, שאין לי גב כלכלי מההורים, אני on my own מה שנקרא..

להבנתי תואר ראשון אפשרי בקרימנולוגיה באוניברסיטת אריאל..

אך מנגד, אולי ללכת ללימודי מנהל עסקים?

אני אישית נכון מאוד ללמוד, כמובן, שגם במשטרה, הכשרה מקצועית וכו', שום דבר לא בא בלי לימוד מקדים.

פורסם

עדיף לך להתמקצע ולהתפתח בתחום הרכב כי אתה אוהב את המקצוע וגם יש לך נסיון בו.

אם אתה תלך למשהו שעדיין לא התנסית בו יכול להיות שלא תאהב אותו בעתיד ואז נדפקת עם כל הזמן שבזבזת והכסף.וגם לא בטוח שתמצא עבודה בקלות בקרמינולוגיה.

פורסם (נערך)

אני אמנם מגיע ממדעים מדויקים אבל ישבתי כשומע חופשי בכמה קורסים בקרימינולוגיה (נטו בגלל עניין וזה הסתדר לי עם השעות),

אפשר ללמוד את זה כתואר ראשון בהרבה מוסדות, מקובל להוסיף עוד חוג ביחד עם החוג הזה (פסיכולוגיה,כלכלה..).

התור למשטרה ארוך מאוד ומורכב מאנשים עם תואר בקרימינולוגיה+עוד חוג, קשה מאוד להגיע לתפקיד משמעותי בגלל התחרות. 

מנהל עסקים תואר כללי מאוד וביחד עם משפחת מדעי החברה אני דיי בטוח שהוא התואר הנפוץ ביותר בארץ.

הרבה אנשים "בורחים" לאקדמיה אחרי ש"נתקעו" ומרגישים שאין להם לאן להתקדם ללא תואר, אין עם זה בעיה, רק חשוב לבוא עם תוכנית מסודרת ולא ללכת אחרי איזה חלום ורוד

התארים שאתה מדבר עליהם הם תארים מאוד נפוצים ויחסית קלים, מה שמעיד על אפשרויות התעסוקה והמשכורות.

עלות של תואר היא כ 100K, תוסיף הוצאות נלוות(אופנוע) ותגיע ל200K ואולי יותר, תוסיף לזה עובדן הכנסה פוטנציאלית ותחשב כמה זמן יקח לתואר להחזיר את עצמו.

אם אין לך גב כלכלי חזק, לא בטוח שהרפתקה במדעי החברה היא הדבר הנכון לעשות.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 1
פורסם

אז אולי כדאי להמשיך בתחום הרכב?

לנסות למנף את קציני הרכב? תחום מאוד מיושן ולא קל להתקבל אליו ללא מכונאי/הנדסאי..

אולי זה שאני עובד בצמוד לקצין רכב יכול לעזור כי צריך חתימה של 3 שנים כעובד עוזר קצין רכב..

ולא, אין לי גב כלכלי חזק,

יש לי 80 אלף שקל שחסכתי, אבל מעבר לזה אין לי שום גב כלכלי, להפך, אני משתדל לעזור כשאני יכול ..

• אהבתי 1
פורסם

לדעתי כדאי להמשיך שם, חבל לזרוק את הניסיון שלך לפח, במיוחד אם אתה לא הולך למקצוע שיכניס לך משמעותית יותר כסף.

ניסית לבדוק על מסלול לימודי ערב להנדסאים\מכונאים ? חיפשת עוד אפשרויות תעסוקה בתחום שלך ?  

חוץ מזה, כתבת:

לפני שעתיים, ozal5 כתב:

לעבוד בצמוד לקצין רכב כ-3 שנים - מה שיש לי, אך מבקשים אישור של עורך דין חברה, שלנו אין

אין עורך דין בחברה ? זה לא משהו שאפשר לעשות בצורה חיצונית ? 

אם תעבור לחברה אחרת, לניסיון שלך אין משמעות ?

פורסם
לפני 9 דקות, Katom כתב:

לדעתי כדאי להמשיך שם, חבל לזרוק את הניסיון שלך לפח, במיוחד אם אתה לא הולך למקצוע שיכניס לך משמעותית יותר כסף.

ניסית לבדוק על מסלול לימודי ערב להנדסאים\מכונאים ? חיפשת עוד אפשרויות תעסוקה בתחום שלך ?  

חוץ מזה, כתבת:

אין עורך דין בחברה ? זה לא משהו שאפשר לעשות בצורה חיצונית ? 

אם תעבור לחברה אחרת, לניסיון שלך אין משמעות ?

האמת שעד כה לא ניסיתי לחפש מקום אחר,

הניסיון שלי יחסית יותר "רב" מבד"כ בתחום,

העניין שבתחום הליסינג לא ראיתי תנאים טובים יותר, 

אך מנגד חשבתי אולי לנסות להתשלב בחברות הגדולות, צמפיון מוטורוס וכו' - שם הבנתי שהתנאים טובים יותר ויש לפעמים אופציות ללימודים.

- אי אפשר על ידי עורך דין חיצוני.

פורסם
לפני 19 דקות, ozal5 כתב:

האמת שעד כה לא ניסיתי לחפש מקום אחר,

הניסיון שלי יחסית יותר "רב" מבד"כ בתחום,

העניין שבתחום הליסינג לא ראיתי תנאים טובים יותר, 

אך מנגד חשבתי אולי לנסות להתשלב בחברות הגדולות, צמפיון מוטורוס וכו' - שם הבנתי שהתנאים טובים יותר ויש לפעמים אופציות ללימודים.

- אי אפשר על ידי עורך דין חיצוני.

תנסה לשלב הנדסאי ערב בעבודה שלך זה ישדרג אותך ויפתח לך הרבה מקומות עבודה. הייתי בראש שלך בדיוק בגיל הזה. אני הנדסאי ומאוד קרץ תחום הפסיכולוגיה . אחרי חקירה בנושא הבנתי שעם כסף אני לא יצא בזמן הקרוב. לכן המשכתי במקצוע שלי.

פורסם

כמה נקודות מנסיוני:

- רכישת דירה היא לא חובה בחיים. יש אנשים שבחרו למנף את הכסף שיכלו להשתמש בו לדירה ועשו חייל.

- אתה בגיל שבו מניחים את היסודות לקריירה. אצלנו בחברים, אלו שהתחילו מהר נעצרו באותה נקודת שכר, ודווקא אלו שהתחילו מאוחר יותר (עשו תואר) היום מרויחים פי כמה.

- משטרה מקום עבודה לא פשוט, וחלק מהעובדים הם לא העיפרון הכי חד בקלמר.

כל עוד אתה לא בונה על דרך עצמאית, תשקיע בלימודים אקדמאים.

פורסם

אתה מתאר מצב שאתה צריך להחזיק את עצמך ולימודי קרימינולוגיה לתואר ראשון באריאל לא תעשה את זה (אלא אם תהיה מלצר ממש טוב ותקבל ים של טיפים).

ממה שאני קורא בין השורות אני רואה שאתה מפחד להתמודד. תבחר תחום שאתה מעוניין בו (כמו קצין רכב שציינת) ולך עליו בכל הכוח. אם במקום העבודה שלך אין עו"ד (מה שלא סביר. לא מכיר חברה שעובדת בלי עו"ד שמלווה אותה) אז עבור לחברה שיש בה ואז לך להתמקצע.

אתה בן 24 ולעשות תואר שתסיים אותו בגיל 28 ולא יספק לך פרנסה עם אפשרות קידום זה בזבוז זמן. אחרי שיהיה לך מקצוע "אמיתי" שממנו תתקיים לך ללמוד בשביל הכיף.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 13.6.2021 בשעה 10:48, ozal5 כתב:

זהו, שאין לי גב כלכלי מההורים, אני on my own מה שנקרא..

להבנתי תואר ראשון אפשרי בקרימנולוגיה באוניברסיטת אריאל..

אך מנגד, אולי ללכת ללימודי מנהל עסקים?

אני אישית נכון מאוד ללמוד, כמובן, שגם במשטרה, הכשרה מקצועית וכו', שום דבר לא בא בלי לימוד מקדים.

אתה יכול לעשות בדיוק מה שאתה עושה היום גם בלי מנהל עסקים ממכללה.

התואר נחשב לתוספת נחמדה כתואר שני או נוסף, אבל בעל מעט מאוד ערך כתואר ראשון.

גם למהנדסים ממכללות(למעט אחת וחצי) קשה למצוא עבודות-כולם עושים תואר והשוק מוצף.

ממליץ לך לברר איפה התואר שאתה רוצה לעשות הכי "נחשב" וללכת לשם גם במחיר של שנת השלמה.

לפני 18 שעות, Night Driver כתב:

אתה בן 24 ולעשות תואר שתסיים אותו בגיל 28 ולא יספק לך פרנסה עם אפשרות קידום זה בזבוז זמן. אחרי שיהיה לך מקצוע "אמיתי" שממנו תתקיים לך ללמוד בשביל הכיף.

איפה היית עם העצות האלה לפני 4 שנים שהלכתי ללמוד 😂😂

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

תודה על העצות,

אני אסביר, אני עובד בצמוד לקצין רכב מטעם חב' ליסינג, כך, שעל מנת שאקבל אישור, אני צריך אישור עורך דין אך, החברה בה מועסק קצין הרכב היא חברה אחרת ואני מועסק על ידי חברת הליסינג, מה שאומר שאני צריך חתימה מחברה שאני לא עובד בה,

בחב' הליסינג יש עורך דין, אני הגשתי בקשה שיחתום שאני עובד בצמוד לקצין רכב מחב' XXXX, מקווה שאקבל אישור על כך, אנסה להגיש את עצמי למכינה קדם ק' בטיחות, אך, הבעיה שהם מאוד מסורבלים ואין איש קשר או מקום ספציפי להגשת אישור..

האם לדעתכם, לנסות למנף את עצמי למקום עבודה אחר בתחום הרכב כדאי?

יש לי ניסיון וידע, בעיקר בשירות ללקוח וכמה מערכות, שוקל אולי "לוותר" על התנאים שיש לי בחברה עכשיו, לטובת חיפוש מקום עבודה עם שכר גבוה יותר..

עריכה אחרונה על ידי ozal5
  • תוכן חדש...