Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, מראש אני יודע שזאת נקודה רגישה ומתנצל מראש עם אני דורך למישהו על הפצעים. 

אז ככה, אני כבר בקשר ארוך עם זוגתי, וכבר מזה תקופה יש רמיזות מאוד ברורות לגבי חתונה. אישית זה לא משהו שאני נגדו, אנחנו אוהבים אחד את השניה, מסתדרים מעולה והכול טוב. 

אבל אם נריץ שניה כמה דברים קדימה- אנחנו לא בעניין כרגע של ילדים, אבל במהלך הזמן בטוח נהיה(מבחינתה זה וודאי, שנינו כבר מעל גיל 30), ואני יודע שעד כמה שילדים זה קשה לגבר נשוי, זה קשה פי מיליון לגבר גרוש. והסיפורים ששמעתי בנושא הם די נוראיים,  ומי שלא מבוסס כלכלית כמו שצריך(משכורת של מהנדס ומעלה), יאכל המון המון חרא. 

הסטטיסטיקה הכללית של גירושים היא ברורה מאוד, אני גם מכיר חברים גרושים. להגיד לעצמי "לי זה בוודאות לא יקרה", זה פשוט לחיות בסרט של החיים. 

העניין הוא איך מתמודדים עם זה? כי אני כן רואה את עצמי נשוי, וכן רוצה לבנות את החיים שלי עם זוגתי, אבל לא מצליח להתנער מההרגשה שעוד כמה שנים דברים יכולים להתהפך לגמרי, ויכול למצוא את עצמי בשפל גדול במקרה הטוב, ובכמה מדורי גהינום במקרה הרע. 

• מעניין 4
פורסם

לא הבנתי מדבריך מה הבעיה בלהישאר ביחד/ידועים בציבור אבל לא נשואים פורמלית. אתם באים מרקע דתי/עדתי מסויים שבו יסתכלו עליכם עקום אם תביאו ילדים מחוץ לנישואים? מנהל הבנק אמר שלא יתן משכנתא לשני רווקים? נסה להיות יותר ספציפי, כי אנחנו ב-2020 והנחת היסוד שזוג נורמלי = זוג נשוי כבר לא ממש תקפה ברוב העולם המערבי.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

להוציא סיפורי אימה על אחד מבני הזוג שממרר לשני את החיים לאחר הגירושין בפן הכלכלי , נניח מצב שאתם נפרדים ויש לכם ילד/ים ובהחלטה שלכם הילד/ים נשארים אצלה- לא תתמוך בהם גם אם זה לא נקראה "מזונות" בצורה רשמית? אגב אני לא מכיר את החוק ויכול להיות שהחוק מחייב גם אם הייתם רק ידועים בציבור. בכל מקרה, אני מניח שאנשים כאן יחלקו עליי אבל להתחתן/להתמסד עם מחשבה על מה קורה כשמתגרשים /מפרקים את החבילה נשמע לי כמו נקודת פתיחה רעה לחיים משותפים. יחד עם זאת, אני יודע שיש אנשים שקנו מיצובישי אטראז' כי היא יפנית והיא שומרת על שוק טוב .

בשורה התחתונה, אני חושב שחתונה או לא, כשאתה מכניס ילדים למשוואה זאת מחויבות לכל החיים גם לך וגם לבת הזוג ללא קשר אם אתם חיים ביחד או לא או שאתם נשואים או גרושים. ילדים זה השובר שוויון פה, לא אם אתה ובת הזוג ממוסדים או לא כדת משה וישראל או כדת עזרא ובניו

• רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אנחנו לא עולם בערבי, לפחות בהקשר הזה.

אולי הסכם ממון ירגיע אותך 🤣

• רעיון גרוע 1
9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

אם יש משהו שאני מתחרט עליו זה שהתחתנתי והלכתי למדינה להודיע לה על זה - יש לכך השלכות מיסוי והשלכות נוספות גם כשיש ילדים.

היה מספיק רב ומניין אנשים ולסיים בזה.

• רעיון טוב! 2

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הסכם ממון עוזר אחרי שיש ילדים לגבי מזונות?

אין בדברים האלה ביטחון, תמיד יש סיכוי שיקרה משהו שיפרק את החבילה, אבל הנה, עדיין אנשים מתחתנים ויש להם ילדים. זה סיכון שרק אתה תדע הכי טוב כמה הוא ממשי לגביהם כי אתה היחיד פה שמכיר את חברה שלך.

אם אתה לא מרגיש שאתה סומך עליה מספיק שתסבול אותך עד שהילדים העתידיים שלכם יהיו בני 18, אולי באמת כדאי שלא תתחתנו.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פות"ש, תשמע... איך להגיד לך את זה...

ילדים עולים כסף. מלא כסף. גם כשנשואים וגם כשגרושים. 

הכותב גרוש, ומשלם לא מעט מזונות (בלשון המעטה), וממש לא מרוויח שכר של מהנדס, ובתוך כל זה נמצא עם הילדה כ40% מהזמן. 

כשתתגרש תתעקש על משמורת משותפת, כך תשלם ממש מעט מזונות.  הבעיה של רוב האבות הגרושים זה שהם רוצים חופש, משמע לראות את הילדים פעם פעמיים בשבוע, וחושבים שהמזונות לא פיירים. למה? אם היו עדיין נשואים לא היו מוציאים את הכסף הזה?

ואני לא מנותק מהמציאות- כן, הגבר נדפק יותר אבל אין מה לעשות. הרי שיוויון אצל נשים הוא חד צדדי.

ומעניין לעניין באותו עניין- לא תקנה רכב כי יש מצב שהוא יתקלקל יום אחד? זה על אותו ספקטרום.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

נשמע שאתה מחפש סיבות למה לא להתחתן..

מכיר כמה זוגות גרושים והשד לא כזה נורא כל עוד הזוגות לא נפרדו בשנאה יוקדת ורצון לנקום.

מצד שני מכיר גרושים שממררים אחד לשני את החיים בקטע פסיכי שמספיק לסרט של שעה וחצי בהפקה הוליוודית.

• מבאס 1
פורסם
לא הבנתי מדבריך מה הבעיה בלהישאר ביחד/ידועים בציבור אבל לא נשואים פורמלית. אתם באים מרקע דתי/עדתי מסויים שבו יסתכלו עליכם עקום אם תביאו ילדים מחוץ לנישואים? מנהל הבנק אמר שלא יתן משכנתא לשני רווקים? נסה להיות יותר ספציפי, כי אנחנו ב-2020 והנחת היסוד שזוג נורמלי = זוג נשוי כבר לא ממש תקפה ברוב העולם המערבי.
גם אם אין בעיה. זה ממש לא משנה.
ההבדל היחיד יהיה שאת הליך הפרידה הם לא יצטרכו לעבור ברבנות.
שאר הדברים , כולל חלוקה של הרכוש המשותף לפי מפתח כלשהו.
עלויות של מזונות לילדים, וירידה ברמת החיים , הכל ישאר.

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

ומי שלא מבוסס כלכלית כמו שצריך(משכורת של מהנדס ומעלה), יאכל המון המון חרא. 

אל תרגיש רע עם עצמך.

גם מהנדס יאכל המון המון חרא, כמות בחרא שתאכל פרופורציונלית לרמת ההכנסה שלך.

• מצחיק 1
  • מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• אחראי פורום
פורסם

אף אחד לא יבטיח לך זוגיות והורות יציבים וטובים, אבל האם בשביל הסיכוי שאולי זה יתחרבן אתה מוכן מראש להימנע מזה? מראש לקפל יחסים שלטענתך כרגע טובים?

למה? אולי זה יצליח? אולי תאהבו ותסתדרו גם עם ילדים? 

ואיך מתמודדים עם זה? לא חושבים על הרע, משקיעים ביחסים גם אחרי 10 ו-20 שנה, זוכרים שגם לאישה קשה עם הילדים, לא מזניחים - לא אותה כאמא ולא אותה כבת זוג. וכמובן גם היא כלפיך. לא שוכחים שבתוך כל זה אתם עדיין זוג.

אם הבסיס טוב כמו שאתה אומר, זו כבר התחלה טובה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

יחלקו עליי כאן ואולי אני מגזים אבל בישראל של היום לדעתי, המינימום שבמינימום בשביל לגדל משפחה עם ילד אחד+ היא משכורת משותפת של 15-20 נטו לפחות. 

פחות מזה יהיה דחוק מדי.

למה לרוב הולדת ילדים לא נכנסת במערכת השיקולים הכלכליים?

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...