אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,382 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ראיתי כתבה על גלשני שטח במוסף כלכליסט של וויינט (https://newmedia.calcalist.co.il/magazine-24-06-21/m05.html) ומכיוון שאני לא ממש מתרשם מהאמינות של ה"עיתון" הזה חשבתי לשאול כאן. -מישהו התנסה בזה? על פניו זה נשמע כמו משהו לא פחות ממדהים. אני מסתכל בעיקר על דגם הכניסה (הראנר) לנסיעה בעיר ושולי העיר. -האם זה דורש כישורים גופניים יחודיים ו/או שיווי משקל? כלומר, לפני המון זמן עשיתי קצת סיבובים על דו"ג בשטח וראיתי כמה מאמץ זה מפעיל על הזרועות כך שרציתי לוודא כי כושר גופני סטנדרטי (מתכנת+חדר כושר 4 ימים בשבוע) מספיק לרכיבה. -רישיון נדרש? ביטוח? -לא הצלחתי לראות ב"כתבה", האם ניתן להכניס לתא המטען של רכב?
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי. אני מודע לזה שיש מלא מידע באינטרנט, כן חיפשתי פה ושם, אבל לצערי אין לי שניה פנויה להתחיל לחקור את הנושא, ומאוד אשמח אם תוכלו לתת יד ולעזור לי למצוא את המידע המתאים לי. אתמול בערב מכונת הכביסה שלנו החליטה להחזיר נשמתה לבורא, אחרי 12 שנה של תפקוד מעולה (בוש טורקית, 8 קג, 1000 סלד). חייב לציין, במהלך 12 השנים האלה, פעם אחת היא הייתה מקצרת, וחוץ מזה שום דבר. מצד שני, לא עשינו איזהשהם טיפולים על מנת לשמור עליה לאורך זמן. פשוט הפעלנו אותה. שוב ושוב ושוב. אני אומר את זה כי אחרי שפתחנו את המכונה, הכל נראה מפוצץ חלודה, אולי חלקים פנימיים כלשהם ניזוקו כתוצאה מחוסר טיפול. בכל אופן, אנחנו משפחה עם 4 נפשות, אין דרישות מיוחדות. כשחיפשתי באינטרנט המגוון היה כל…
הודעה אחרונה מאת iEminem, -
-
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
למאגר הידע הבלתי נדלה שלום רב, מה המשמעות של עבודה ללא חוזה עבור העובד? יכול להיגרם איזה נזק פוטנציאלי? צריך לציין שתלושי שכר יש.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
היי. מתלבט בין lg nano 90 65 אינץ לQled tcl 6c715. מה לקחת? שמעתי שזליגת האור בlg נוראית.. הטלוויזיה תשמש לשימוש רגיל ומעט אקסבוקס x. Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
מתכנן חופשה באיטליה \ יוון \ איסטנבול - איך אני יודע איפה יותר ופחות מסוכן מבחינת קורונה? 1 2 3 4
מאת Transporter-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 46 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
אני ממש רוצה מיקונוס לאישה נמאס משם ורוצה יעדים אחרים נראה (נכון לעכשיו) שיוון הרבה יותר בטוחה משאר היעדים יש מקום שאפשר לראות דירוג?
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- 11 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לחבר בעבודה יש רק בן אחד, בגיל 14 (בסתיו יהיה בן 15). מן הסתם הנער הוא בבת עיניו, והוא דאגן קצת יותר מההורה הממוצע ואני מבין אותו. כעת לפני החופש הגדול, הוא מבקש לנטר קצת את מיקום הילד, בעיקר כאשר האחרון יוצא עם החבר'ה בערבים. הוא שאל אותי אם יש שיטה לבצע זאת דרך הנייד ולאחר שסיימתי לצחוק, אמרתי לו שממש אין לי מושג בדברים האלה, אבל אוכל אולי לשאול מישהו... המישהו זה אתם. האבא טוען שהילד בד"כ עם GPS ובלוטות' במצב ON. האם הוא יכול, כמובן מבלי שהילד ידע, לדעת את המיקום שלו? הוא לא מבקש להיכנס לו לורידים, אבל מיקום כללי, בערך, יהיה נחמד לשלווה הנפשית שלו ובת זוגתו. או שיש אולי שיטה אחרת?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם! יש לי חלום. לבנות בית. אני אוהב DIY ורוצה לעשות הרבה דברים לבד. רוצה לבנות בית שישרת את הצרכים שלי ויתאים לי כמו כפפה ולא לחיות בקופסא גנרית. עד כמה החלום ריאלי בארץ, בלי לגור בחור בצפון \ דרום ואיך אני בכלל מחשב עלות של דבר כזה בשביל להתחיל לחסוך? תודה!
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מתאמן בקראטה פעמיים בשבוע, שעה אחת כל פעם. הכושר שאני מקבל מהאימונים לא מספיק לי, ואני מוצא את עצמי "בלי אוויר" במהלך האימונים. לכן רכשתי הליכון. התחלתי לשלב הליכה עם ריצה קלה (18 דקות כרגע, משולב), אבל- בכנות, אני שונא! לרוץ, והתחלתי לחשוב שאולי אני גם עושה משהו לא בסדר. המקסימום שהגעתי אליו בינתיים בריצה קלה זה 3 דקות רצוף 😕 (ופחות מזה, אם מופעל שיפוע). השאלה שלי- האם אני עושה נכון, וריצה תאפשר לי לעמוד בעומס לזמנים ממושכים יותר כי הגוף יתרגל לעומס הגבוה, או שדווקא ההליכה (לפרק זמן ארוך יותר, נגיד 30 דקות באותו קצב יחסית גבוה ושיפוע) תגרום לגוף שלי להסתגל ו"להוריד הילוך" בשעת עומס וזה ייתן תוצאה טובה יותר מבחינת סיבולת? מה לדעתכם אני צריך …
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
כבר שנים שאני רואה ירידה חדה יותר ויותר באיכות של הירקות והפירות, בין אם זה בסופרים השונים ובין אם זה אצל ירקנים. שנים שהייתי רגיל לזה שישראל זו הנקודת השוואה שלי לפירות וירקות טובים- נגיד במדיונות אירופאיות הרמה הייתה נמוכה יותר בהשוואה לארץ(לפחות היסטורית, 10-15 שנים) בשנים האחרונות, משהו כמו 5-7 שנים יש ירידה חדה ממש באיכות בארץ. עד שהיה המבצע בעזה הייתי נוסע לפעמים למקום שנקרא "שוק פייסל" שנמצא בדרך לנהרייה, אבל אחרי המבצע האחרון החלטנו לתת למקום הזה קצת מנוחה, וגם שם לא תמיד האיכות טובה אבל באופן ממוצע היה עדיף על פני סופר אחר(הייתי מופתע אגב שאנשים גם ממרכז הארץ כמו כפר סבא או רעננה מגיעים לשם לקנות ירקות גם כן). אז השאלה שלי היא איפה אתם קונים א…
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
-
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מזרון של סימונס. גירסת מלון שרתון. מעולה! קפיצים שלו לא נהרסו, מחזיר מעמד יפה מעל 10 שנים. נוח לי מאוד. לא רוצה להחליף רוצה לנקות אותו שיהיה חדש . הוא לא מסריח. סתם עבר לי בראש ניקוי יסודי שלו עם כל הפשפשי מיטה שמדברים עליהם וקרדית האבק. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yossy, -
כידוע שואב אבק רגיל אם יצטרך להתמודד עם אבק מקידוח או שיפוץ וכו, כנראה ימות בטרם עת. במקרים של קידוחים קטנים הייתי משתמש לפעמים בשואב הרגיל שלי(גימי) אמנם זה לא בריא לו מאוד אבל בכמות קטנה הוא שורד. עכשיו מתבצע בבית שלי שיפוץ של המקלחת, בעקבות העבודות כל הבית מלא באבק בכמות לא רגילה, תהייתי אולי לקנות לי שואב אבק רציני יותר מהגימי שיהיה למקרים רציניים יותר וגם ידע להתמודד עם האבק מהעבודות. אני לא כזה מכיר את העניין ואיך להבין אם שואב מסויים יצליח להתמודד עם המשימה או לא(על הדרך אולי זה גם יהיה שואב שאני אשתמש בו ברכב על בסיס קבוע) אז ראיתי בזמנו כאשר היו אצלי בבית עבודות נגרות שהיה אצל הנגר שואב של בוש כזה שמתלבש על מסור ומונע אבק מהניסור, אני בטו…
הודעה אחרונה מאת yossy, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
האתר של אל-על הציע לי דרכו (לא ידעתי שהם עושים זאת), אך האם יכול להיות משהו יותר משתלם? הרכב יילקח למשך שבוע בקלוטן ציריך וגם יחזור לשם, סוף אוגוסט. אנו נזדקק לרכב קטן, 4 מבוגרים, ארבע דלתות. אשמח להמלצותיכם, עדיפות כמובן לחברה אמינה. השאלה היא האם יש יתרון לכך שכל הביצים בסל אחד (כאמור ללכת עם מה שאל-על מציעים?) או שהם גוזרים קופון גדול מדי ואני יכול לחסוך הרבה אם אחפש עצמאית? תודה.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש ל יילדה עם חרדה אדירה מרופא שיניים (ורופאים בכלל) אין מצב שהיא תשב לטיפול (ניסיתי כמה פעמים הבניין רעד מהשאגות פחד שלה) יש התחלה טובה עם רופאה פרטית. שעשתה לה 2 סתימות בתנאי שטח ללא ניקוי וקידוח רק עם חומר אוטם. לדבריה זה המקסימום האפשרי במצבה של הילדה. נשארו לנו 2 אפשרויות. 1- הרדמה כללית. 2- טיפול עם סדציה עם תרופה דרך הפה. לא הצלחתי למצוא ברשת הרבה מידע לגבי זה. האם הטיפול בטוח והאם הרופא נדרש להכשרה מיוחדת לטיפול בצורה הזו.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הזמנתי חבילה מחו״ל וקיבלתי הודעה מהדואר שעלי לשלם מכס כדי לקבל את החבילה. מה קורה אם לא אשלם? החבילה חוזרת לשולח? מי משלם על המשלוח חזרה?
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 10 עוקבים
- 28 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
השאלה\בקשה בכותרת. יש לייזרים בטווח 50, 100, 150 ו-200 ש"ח. על כולם מצויין "מתח יציאה 1-5mW". בעלי מצהירים נתונים מצחיקים כמו נתוני הלומן של פנסים (500000 מיליוואט כול מיני שטויות). באיביי המבחר דל מאד. באמאזון לא הצלחתי למצוא... יש פה מישהו שקנה ויכול להמליץ על חנות\דגם\אתר או משהו? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת eladts, -
הגריל יהיה במרפסת. המרפסת לא גדולה, כ 13 מ"ר השאלה הראשונה - האם הגריל הזה יתאים למרפסת או יתפוס לי חלק גדול ממנה? שאלה שניה - הגריל לא זול יחסית. האם יש משמעות ליבואן רשמי או מקביל? כי הגריל הזה בשז"ר מורכב עם משלוח חינם עד הבית זול בכ 100 שח מהמחיר הכי זול שמצאתי בזאפ (לא כולל משלוח ככה שההפרש הוא גדול יותר). https://www.shazartech.co.il/גרילים/ווברQ3200.jpg שאלה 3 - הניקוי שלו? קל או מבאס?
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 980 צפיות
שלום, רכשתי בעלי סוללה תואמת ניקל מטל 12V 3 אמפר הסוללה הגיעה פרוקה לגמרי 0.5V והמטען מאוטט שהסוללה פגומה ( אור אדום ירוק מהבהב לסורגין) האם יש דרך להחיות את הסוללה?
הודעה אחרונה מאת corola98, -
- 6 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יש לי שואב רובוטי ICLEBO והרסתי את החיישן של הגלגל. באוקרינה מוכרים חדש ב35 שח אבל לא מוכנים לשלוח לארץ. בארץ מבקשים מעל 400 שח ומשלוחים של השואב כדי לתקן. בקיצור יש 2 מגנטים או חיישנים שקוראים סיבוב גלגל. האם ניתן למצוא את הרכיב באזה מקום ? אולי להחליף לבד... סתם עניין של פרנציפ למעבדה המעצבנת. רכיב 295 תודה
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
פזרנות
מאת davemustaine87- 9 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
בדומה לטופיק של הקמצנות, לאיזה אקט של פזרנות יתר הייתם עדים/שמעתם עליו? יש לי ידידה שבעלה והיא מרוויחים די ממוצע( לא הייטקיסטים), טסו לחו"ל לירח דבש, ובקביעת המלון הוא אמר לה "תבחרי איזה מלון שבא לך, עליי". אז היא בחרה סוויטה בסביבות ה-15 אלף שקל ללילה...
הודעה אחרונה מאת Mr.Hybrid, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אז ככה, חשבתי לפתוח שרשור שכל אחד שרואה איזה מבצע רציני או דיל טוב בטיסות, שיעלה קישור לכאן וככה כולנו נצא מורווחים. כמובן שעל מי שבוחר לקחת מכאן דיל, לבדוק לפני זה שהכל אמין וכו'... או במילים אחרות: אף אחד לא לוקח אחריות על כל דיל שהוא מעלה. אז אתחיל ראשון: טיסה למילאנו איטליה, הלוך ושוב ללא כבודה: ב35 דולר בלבד!!
הודעה אחרונה מאת פינדר, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים עם בוא הקיץ מבקש להחליף את המאורר הרועש שלי מבקש המלצה על מאורר על עמוד לחדר בינוני, שיהיה שקט במיוחד. שטויות כמו חיבור ל wifi או תוכניות מתוחכמות, לא רלוונטי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
יש 2 סוגיות נורא קריטיות לדעתי בנושא שמורות טבע, מעיינות בארץ והתנהגות לגביהם. 1. יש לא מעט מעיינות קטנים שהגברים - החרדים והדתיים - פשוט משתלטים עליהם והופכים אותם ל"מקוואות". מה זה אומר? שהם נכנסים לשם ערומים לגמרי, ואם יש שם נשים הם פשוט מגרשים אותם או גורמים להם להרגיש לא בנוח, עד שהן עוזבות. עד כדי כך שיש כאלה שמתייחסים לתופעה הזאת כאל נורמה קיימת ושרירה. לדעתי זו תופעה בזויה לחלוטין. לא מפריע לי העירום אבל כן מפריע לי השתלטנות והניכוס משאבי טבע. 2. יש הצעת חוק לקביעת שעות נפרדות בשמורות טבע לגברים ונשים. אני אישית (אני חילוני לגמרי) חושב שזה נורא תלוי לאן ייקחו את זה אבל בגדול זה יכול להיות רעיון חיובי. אם מדו…
הודעה אחרונה מאת borsood, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים אני צולל מדי פעם ולאחרונה חשבתי לצלם מתחת למים. תכלס לא מחפש לעשות תמונות אומנותיות או מדהימות של נשיונל גיאוגרפיק, פשוט כי אני מבין שיש לזה מחיר שאני לא מוכן לשים. סתם כמה תמונות שיהיה לזיכרון וגם להראות למשפחה כשאני חוזר. חשבתי על גו-פרו אבל מוצהר שהיא עד 10 מטר (מחפש עד 30, או לפחות לא להיות מוגבל כשאני למטה). חשבתי גם על מין מעטפת לסמארטפון אבל לא מצאתי משהו שיצדיק כדאיות. יש הצעות?
הודעה אחרונה מאת Mike Lowrey, -
שבוע טוב לכל יושבי הפורום. מצאתי את עצמי במצב מעט מוזר אבל אני בטוח שאני לא היחיד- אני גר בשכירות, כאשר כתובת המקום היא "כתובת שניה" כנהוג בהרבה מקרים (כלומר- זו אינה הכתובת שלי במשרד הפנים ו/או הכתובת למשלוח דברי דואר, וגם לא אמורה להיות. יחידת דיור, חס וחסה שבעל הבית בטעות יקבל את החבילות שלי) עד עכשיו הדואר הגיע לבית של המשפחה- שנמכר מאז ויפונה בקרוב. דה פקטו, אין לי כתובת. איך למעשה אוכל לקבל דואר, ובעיקר חבילות מחו"ל במקרה זה? יש אפשרות לשכור תיבת דואר, אבל זה רק פתרון חלקי- הרבה מקומות מציינים ש "no shipping to P.O", כלומר חייבת להיות גם כתובת. אשמח לשמוע אם למישהו יש נסיון דומה ואיך פותרים את המצב הבעייתי הזה שירות 171 של הדואר…
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
היי, בשעה טובה היום קיבלתי את המפתח לדירה "החדשה" שלי . מדובר בדירת גן בת 30 שנמצאת במצב מקוריות כמעט מלא= חוץ מחדר הרחצה ושירותים נוסף שעברו שיפוץ לפני כמה שנים הכל מקורי. אמנם שמור אבל בגיל תואם.... מה גם שיש חצר אדירה (כמעט 300 מטר) מוזנחת לחלוטין שזה כאב ראש/תענוג בפני עצמו (אני חובב DIY מושבע אז כן הולך להנות מהתהליך) כיון שהתקציב אינו מאפשר שיפוץ "על מלא" עם קבלן כשאני חנוט בחליפה ונותן הוראות. אני מן הסתם ילכלך המון את הידיים ו"יאכל לכם את הראש" ולא מעט. כמובן שאני ישמח לחלוק מנסיוני ומהתהליך לטובת כולנו טוב הסוגיה הראשונה נפתרה ב5 דקות. בעל הדירה הקודם חשב שיהיה מגניב לנטוע עץ בשומקום הגיוני בגינה. ואולי חשב שישאר קטן…
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אהלן ראיתי שיש כמה מבצעים על התחברות סלולרית לרשתות 5G. אני גר בראשלצ אז הבנתי שיש פיזור נחמד של אנטנות לרשת המהירה. ממה שאני רואה סביבות ה 50 ש"ח ל 5G בסלקום עם 500GB גלישה. יש ל 012 מובייל גם כן 50 ש"ח ל 5G אבל רק 250GB גלישה. לפרטנר יש 39.90 ש"ח לחודשיים ראשונים ולאחר מכן 50 ש"ח ל 750GB (שנראה הכי משתלם עד כה). יש למישהו נסיון? איך הפריסה של החברות הנ"ל מבחינת אנטנות? אני עם מכשיר Galaxy S21Plus.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 5 עוקבים
- 12 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי לכולם, אני נוסע לחו"ל בשבוע בטיסה הראשונה על הלוח - 0450. בעודי חושב על נפלאות קו 445 עלה בראשי לנסוע עם האופנוע. האם יש חניה חינמית ובטוחה לאופנוע בקרבת טרמינל 3? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי בחדר השינה סאונד בר של חברת Wharfedale דגם vista 200 אשר החליט להפסיק לעבוד אחרי פחות משנתיים. הייתי די מרוצה ממנו מלבד העובדה שעוצמת הקול לא הופיעה על המקרן או בטלוויזיה מה שדי הפריע לי. עכשיו מחפש מחליף שהתקציב הוא עד 1,600 ש"ח (גמיש אם כי עדיף פחות) הטלוויזיה בחדר היא סמסונג 55 וראיתי שתי אופציות ואשמח להמלצות נוספות אם ישנן 1. JBL 2.1 Deep Bass https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1046745 2. Sonos Beam https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1012703&gclid=EAIaIQobChMIx7ee-Jye8QIVmevtCh02QwUJEAAYAiAAEgI5BfD_BwE
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
פוטרתי. מה עכשיו? 1 2
מאת ArikB- 15 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אז אחרי שנים של עבודה רצופה שמתוכן עשר שנים האחרונות באותה חברת הייטק, פוטרתי. בשבוע הבא שיחת השימוע. איפה מתחילים? כמה חשוב הלינדקאין? אני רשום אבל לא נכנסתי שנים. מה מכינים לשיחת שימוע? עצות למישהו?
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
- 7 עוקבים
- 23 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אופניים חשמליים בנות 5 שנים. מעולות איכותיות יקרות בזמן האחרון עקב בורות רעים שיש בכביש נראה כי הגלגל האחורי {רוב המשקל עליו} מתגלגל לו לא מאוזן. כאילו יש שמיניות בג'נט. מה עושים? מי מתקן? הלכתי כמה מקומות בירושלים. צחקו עליי. אמרו לי כולם נוסעים ככה {דיי נכון אם תסתכלו על האופניים שנוסעים בכביש תראו שבאמת הגלגל מתנדנד לו ימין ושמאל}
הודעה אחרונה מאת eladns,