אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,376 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 894 צפיות
במיקרה גררו אותי אתמול לסניף של דקטלון, ונזכרתי שאני מחפש מכנסיים ארוכים אבל מכותנה (לא היה שם). אני הולך רק עם ארוך, ובקיץ הג'ינסים (שהם המכנסים היחידים שיש לי) קצת חמימים... לא משנה לי לרכוש כאן בארץ או אצל צ'יאנג-וו-צה בעליאקספרס: האיכות צריכה להיות סבירה, הם לשימוש משרדי וכאמור - כותנה. אגב אני תמיד מעדיף רכישה אינטרנטית מאשר לכתת רגלי למקום עצמו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אהלן, אתמול הגיע אלינו טכנאי של HOT עקב בעיה באינטרנט, לאחר שנוכחנו לדעת שמהירות הגלישה שלנו נמוכה בהרבה מהמהירות שאנחנו משלמים עליה. (סביר להניח שתקופה ארוכה, רק עכשיו גילינו) הטכנאי ביצע החלפה של ממיר ה "FiberBox 4K" בסלון לאחד חדש, ולאחר מס' בדיקות מהירות - נראה שהבעיה לא באה על פתרונה. הוא טען שיום למחרת יגיע אלינו "פקח" שיאתר את מקור הבעיה. כמובן שלא הגיע שום פקח וגם לא טרחו להתקשר כדי לעדכן/לשאול, אבל מה שהכי עיצבן אותי זה שנשלח אליי טופס סיכום עבודה על פקודת עבודה לביצוע פעולות בבית הלקוח, ובסעיף התחתון של "אישור ביצוע עבודות תיקון" מתברר שהטכנאי (או מישהו מטעמם במערכת) חתם בשמי על אישור ביצוע עבודת תיקון שהיא לשביעות רצוני ובהתאם להזמנ…
הודעה אחרונה מאת המהיר הזהיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום חברים, מעוניין להחליף דלת כניסה בדירתי. הדלת חייבת להיות מסוג פלדלת/רב בריח וכיוב ועדיף גם אטומה לרעש (חדר מדרגות שיורדים בו ילדים מדי פעם). מה הדגמים המוכחים, המחירים, איך נראית הרכבת דלת כזו? מן הסתם צריכים לחצוב בקיר משקופים, וברצפה חורים לבריחים עצמם, לא? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת סלע, -
-
- 5 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח לעצה כיצד לחבר פס מגנטי (שנועד לתליית סכינים) לשיש. מחפש פיתרון חזק דיו אך שיאפשר בעתיד (אם נרצה) להסיר את הפס בלי לפגוע בשיש (ולכן דבקים אולי אינם מתאימים).
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 7 עוקבים
- 20 תגובות
- 14.7 אלף צפיות
שלום חברים קניתי לא מזמן גלקסי S21 ואני לא מצליח להקליט שיחות דרך אפליקציה. המכשיר galaxy s21 256g למישהו יש פתרון לבעיה ?
הודעה אחרונה מאת ANUTKK, -
קיבלתי הודעת SMS כי עליי לחדש את ת.ז. שלי ואיתה לינק לקביעת תור. אלא מה, בלינק ניתן לבחור רק בחידוש לתעודת זהות ביומטרית (מצטט "החל מחודש יוני 2017, מונפקות תעודות זהות ביומטריות הכוללות נתונים ביומטריים ייחודיים לכל אדם. תמונת תווי פנים ותמונות של שתי טביעות האצבעות המורות, שהם אמצעי זיהוי שנועדו למנוע זיופים וגניבת זהות. המידע הביומטרי, כמו גם מידע אישי נוסף, נצרב על השבב האלקטרוני הנמצא בתעודה. אמצעים אלו, מבטיחים כי איש לא יוכל לעשות שימוש בזהות שלכם. גודלה של תעודת הזהות החדשה הינה כגודלו של כרטיס אשראי והיא מכילה אמצעי אבטחה גלויים וסמויים רבים שאינם ניתנים לזיוף.") -האם אני חייב להוציא אך ורק תעודת זהות ביומטרית או שניתן עדיין להוציא תעודת זהות רגילה? -הא…
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
קרה לי לאחרונה כבר מספר פעמים אותו דבר. אני מחפש מוצר. חופר קצת ברשת, מוצא את המוצר במחיר אטרקטיבי יחסית. מזמין - רק כדי לקבל טלפון שהמוצר אינו במלאי. עכשיו, אני לא מדבר על מחירים שוברי שוק. לא איזו טעות הקלדה. נניח המוצר האחרון היה בושם. המחיר שהוא נמכר בד"כ בלי מבצעים ברשתות הגדולות איזור ה-230. ברשתות מוזלות 200. מבצעים יורד ל-185. מצאתי באתר די רציני, עם איזה קופון ואיזה מבצע וכו' וכו' - 175. מזמין. מתקשרים. אין במלאי. כמובן שבכל הרשתות המדפים מתפוצצים מהבושם הזה. לא מבין. מה עשיתם בזה? ושוב, קרה לי כבר כמה וכמה פעמים.
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי בראש פרוייקט, שעבורו אני צריך רצועת לדים עם אפקט "נשימה". סרטון להמחשה: מאיפה אני יכול לרכוש כאלו? הצלחתי למצוא רק לד בודד כמו בסרטון או כרטיס עם 8 לדים מולחמים עליו, כמו שציינתי אני צריך את זה בפורמט של רצועה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
שלום לכל הנוכחים חשקה נפשי בשוקולד, לא טבלה כמו הפרה של עלית - יותר בסגנון של "קליק" כריות. אחד פשוט וטוב, כזה שגם נימוך בפה וגם משאיר טעם מעולה, שאפשרי לנשנש לבד מול ה-TV אבל גם מתאים לאירוח והגשה לכל החבר'ה. לא אכפת לי המחיר, העיקר שיהיה טעים, בבקשה המליצו.
הודעה אחרונה מאת David32, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
התייעצות, חברת מטבחים קבעה לי הובלה של חלקים לטובת החלפת חלקים תקולים בין השעות 13-17:00. לאחר שעקבתי כל היום אחרי המוביל, מבלי לקבל ולו פעם התראה על איחור, הגם שאני כל היום התקשרתי אליו וכל פעם שמעתי סיפור אחר- 10 שיחות סהכ, הנ״ל הגיע ב22:00 בערב. 1. האם ״חוק הטכנאים״ (חוק הגנת הצרכן ס׳ 18א תיקון 55) חל על עניין שכזה? 2. האם מותר לחברת המטבחים בכלל לתת חלון של 4 שעות ולא שעתיים כמו שהחוק קובע? לטענתם כן. 3. בכל מקרה איחרו ב5 שעות גם לאחר ה4 שעות שכבר נתנו- האם מעבר ל600 שח, אני זכאי לפיצוי נוסף? תודה לעוזרים בן
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חבר'ה, באזור שאני גר בו יש תשתית של עד 100 מגה מהירות גלישה והתשתית שלי היא של בזק והספק הוא פרטנר. מכיוון שאני לא מרוצה מאיכות האינטרנט וגם כי הציעו לנו דיל טוב יותר (אם כי בכמה שקלים) החלטנו להשאיר את התשתית של בזק ולהחליף לספק של בזק בינלאומי. השאלה היא האם זה אמור לשפר איכשהו את האינטרנט? (לא במהירות כמובן שיהיה מה שנקרא יותר אמין). ועוד שאלה האם יש טעם להחליף את הראוטרים של פרטנר( כי רכשנו אותם לא השכרנו אותם) לBEZEQ BE?
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי אקדח מסמרים של הילתי עם מסמרים על סוללות. משהו בסגנון https://www.hilti.co.il/c/CLS_CORDLESS_TOOLS_7123/CLS_CORDLESS_FASTENING_TOOL_7123/r7775857 השימוש זה התקנת תעלות פח או פלסטיק לקיר בטון או לפלדה. יש למישהו המלצה לתחליף ? משהו עם מסמרים זולים ? כמובן אמין ואיכותי, לא סיני.
- 10 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
המקלחת בדירה שאנחנו שוכרים ישנה. מאד ישנה. צנרת מתכת לדעתי מאזור שנות ה70 אולי אפילו לפני... לפני כמה זמן התחילה נזילה רצינית לשכן מלמטה כל פעם שמתקלחים במקלחת. מה שעשיתי כדי לבדוק אם זה מהניקוז או מהברז - הזרמתי מים עם צינור מהאמבטיה אל הניקוז של המקלחת ואז השכן דיווח על נזילה אצלו - מה שאומר שהנזילה היא מהניקוז של המקלחת. כרגע לא מתקלחים במקלחת אלא רק באמטיה - ואצל השכן יבש. בתמונה שפה שירטטתי את הניקוז בחדר אמבטיה - כל יציאות המים מתנקזות אל נקודה אחת - אבל רק הניקוז של המקלחת גורם לנזילה (מסומן באדום). עכשיו הבעיה היא שהרצפה היא בעצם בלטה אחת גדולה (טראצו?). אז איך אמורים לתקן את זה? שני אינסטלטורים שפניתי אליהם לא כ"כ התלהבו לקח…
הודעה אחרונה מאת nathun, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. מכירים את המשפט שלפיו ברגע שחשבתם שאתם יודעים הכל פתאום צצה לה הפתעה? ובכן, קניתי פריט באיביי במחיר 70 דולרים. עלות המיסים באיביי יוצאת 5.95 דולרים. המשלוח 20 דולרים והכל מופיע בקבלה בנפרד. חברת הבלדרות אומרת לי שבגלל שמחיר הפריט פלוס מחיר המיסוי מאיביי בהתאם לסכום הקניה הוא 75.95 דולרים ולפיכך הפריט עובר את רף ה 75 דולרים. ממתי מחיר המס המקומי משפיע על מחירו הסופי של הפריט לקביעת האם הוא עובר את רף ה 75 דולרים? זה אמיתי או שיטת מצליח כלשהיא? למען ההפהרה הפריט לא נשלח לישירות לארץ מהמוכר אלא נשלח לחברת שילוח שאמורה לשלח אותו לישראל. מה אומרים אתם?
הודעה אחרונה מאת dani666, -
לא מבין את ההגיון בקנאביס רפואי. מצד אחד יתכן שלחלק מהחומרים שבו יש תכונות רפואיות טובות, אבל מצד שני עישון שלו הורס את הריאות וגורם לקוצר נשימה ולסרטן ריאות. אז מה עשינו פה? החלפנו מחלה אחת במחלה אחרת? נתקלתי בכתבה הזאת בגלובס שבה מדברים על איך בתי המרקחת בונים על זינוק בהכנסות עם התרחבות השימוש בקנאביס רפואי. אם לא מדובר בחולים סופניים, שנלחמים על להקל עליהם מעט את הסבל בטווח המיידי, אז מה ההגיון בלתת לאנשים עם ריאות בריאות לשאוף עשן?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מנסה לעזור למישהו. האם, נקרא לה ח', הגיעה בשעה טובה לגיל קבלת הקצבה. עקב פציעה בגב היא מרותקת בית, ולא עבדה במשך רוב השנים. היא אלמנה ומקבלת קצבת שארים, יחד עם תשלומים מהפנסייה של בעלה ז"ל. קראתי את מסמך הזכאות לקצבת זיקנה. במסמך מדובר על זכאות רק למי שעבד Xחודשים (היא לא מגיעה למיכסה). "עז" נוספת במסמך- יש שם שאלה על מכירת נכס. הייתה מכירת נכס, אבל כסף לא עבר בפועל אלא רק הזכויות. מה האפשרויות של ח' כרגע? אוסיף שהיא לא מוכרת ע"י ביטוח לאומי- "היא לא רוצה להיות נטל", כדבריה, ולכן מעולם לא הלכה לנסות לקבל הכרה בנכות שלה, מעבר לאי הרצון שלה "להתעסק" עם ביטוח לאומי והפחד שהם ידרשו יותר כסף בחזרה ממה שהם נותנים. אודה לכל תשובה.
חבילה ש"נעלמה"- 17TRACK אומר, הגיעה לארץ ונשלחה הודעה לאיסוף. דואר ישראל לא שמע על המספר מעקב. מה עושים? 1 2
מאת ברווז- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אתר 17TRACK הוא לא רע, והרבה פעמים מעודכן עוד לפני דואר ישראל, אם כי התאימות שלו לפעמים לוקה בחסר. האתר מראה שהחבילה הגיעה לארץ בשלום, ויצאה מתל אביב למרכז איסוף ב-20 לחודש ונשלחה לי על כך הודעה. אתר דואר ישראל אומר, כרגיל, "אין נתונים על חבילה מספר". מדובר על חבילה שהוזמנה לפני כחודשיים והתאריך האחרון להגעה היה ב-22 לחודש. יצרתי קשר עם המוכר באיביי ודיברנו. אני לא יודע איך להתקדם מכאן- איך אני יכול לנסות לאתר את החבילה הסוררת? תודה לעונים.
בהמשך לשרשור הזה, ולאחר כמה התייעצויות, כנראה שלא נותר אלא ללמוד תואר. הבנתי שאת התחביבים ומה שאני אוהב עדיף להשאיר בצד, וצריך ללכת ללמוד ולעבוד במה שמכניס כסף ולא מה שאוהבים. בכל אופן כאמור אני חייל משוחרר בן 23, למדתי בבית ספר אורט, המשכתי אחרי זה למכללה עשיתי כיתה י"ג (לימודי טכנאי חשמל) ולאחר מכן התגייסתי. יש לי בגרות חלקית. 3 יח"ל מתמטיקה ו-3 יח"ל אנגלית, 5 יח"ל במערכות חשמל, 1 יח"ל בפיזיקה, 1 יח"ל בלשון. יש לי עוד יחידה או שתיים במקצועות שונים, לא זכור לי בדיוק. אני מאוד רוצה ללמוד תואר. אני יודע שזה ידרוש ממני מאמצים עילאיים כיוון שבתיכון לא הייתי העיפרון הכי חד, אבל אני מאמין שאני יכול. בעיקרון חשבתי על לימודי הנדסת מכונות, אבל אני לא בטוח. …
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום וברכה, מתכנן לצאת עם חברים שבוע הבא לאיזור הצפון ומחפש מקום לעשות פיינטבול. יש המלצות? תודה רבה והמשך יום נפלא!
הודעה אחרונה מאת ishayk, -
הקיץ הגיע ואיתו המטרידים הקטנים. אשמח להמלצה לאמצעי מלחמה יעיל. כרגע אני עם מפיצי הריח החשמליים שהבעיה איתם היא שהם רעילים ולכן צריך לכבותם שהולכים לישון.
הודעה אחרונה מאת netanel1014, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ערב טוב הילדות החליטו (משום מה) לטבול את השלט של הטלוויזיה בחומר שומני כלשהו.לאחר ניקיון הלוח ,השלט עובד לסירוגין ולעיתים קרובות מסרב להדליק את הטלוויזיה. בחיפוש בדוד אלי נמצא שלט מתאים לפי קוד ,אך אבוי לשלט יש דונגל יואסבי שאינני מבין את השימוש בו..האם השלט דורש את הדונגל על מנת לעבוד? אני רוצה שלט בלי דונגל..
הודעה אחרונה מאת IRON-MAN, -
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום, מאז תחילת הקורונה אני רואה בכביש הרבה מכוניות עם נילונים במושבים הקדמים. זה נפוץ בעיקר אצל נהגי מוניות וערבים. מעניין איך זה קשור לקורונה ואיך אמור לעזור?
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
חידוש גריל גז
מאת omricn- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי חברים, ראשית, מחילה.. לא מדובר בנפוליאון ושות'. קיבלתי בירושה גריל גז שראה ימים טובים יותר. להפתעתי עובד, לא דולף, כל המבערים מבעירים, הברזים פותחים וסוגרים באופן תקין. אבל מה, הוא נראה כמו הצרות שלי.. כבר חשבתי לוותר עליו ולקנות חדש/יד2 במצב טוב, עם מכסה וכו', אבל אבא הביא ולא יפה.. בבקשה המלצות לחידושו, החל בניקוי בסיסי וכלה בהסרת החלודה. לגריל מתלווה גם סוג של פלאנצ'ה מברזל (?) עם חלודה, בר חידוש? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני מספר חודשים קניתי מחבת ראשונה מברזל יצוק. קראתי לא מעט חומר על השימוש בו, העניין שעד כה לא הצלחתי למצא הסבר מספיק טוב לאיך לנקות לאחר שימוש רגיל. אז יש את הפרוצדורה שאמורים לעשות פעם בשנה של seasoning מבין בעקרון את הרעיון ואיך- מנקים טוב, מורחים שמן, מורידים שאריות שמן, שמים בתנור בחום גבוה למשך כשעה ומשהו. לפי המידע ברשת בעצם ככל שמשתמשים בכלי כך הוא נהיה "טוב יותר" כי בעצם נאגרת עליו השכבת שומן, השאלה היא נגיד לאחר שימוש יש עליו לכלוך- איך מנקים? בעצם אם משתמשים בסבון אז השכבת שומן יורדת, ואם לא משתמשים בסבון אז איך מנקים גם אי אפשר לנקות ישר אחרי השימוש כי המחבת חמה למשך כחצי שעה, לאחר מכן הלכלוך מתקשה אז צריך למלא מים עם סבון ולתת איזה 2…
הודעה אחרונה מאת ik3, -
-
מייבש כביסה
מאת אלי הרזהב- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם בהחלפת רצועת הלבד במייבש כביסה צריך למרוח דבק או שניתן להסתפק בפס הדביק שברצועה?
הודעה אחרונה מאת אלי הרזהב, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ערב טוב, בתור חובב מזגנים ידוע, הידע שלי בתחום די מביך. אז אני פונה אליכם: הנתונים: חדר של ~9 מ"ר, פונה לכיוון דרום מערב (בייחוד דרום), קומה אחרונה בבניין תל אביבי ישן (מ-1969). בנוסף, תשתית חשמל רעועה ומזגן ישן (מאוד) שמקרר (קצת בקושי) את שאר הבית. הדרישות: שיקרר (ויחמם), שיהיה שקט ושלא יתקלקל. אין צורך בחיבור לבית חכם או משהו. ושיעלה כמה שפחות (בגבולות הסביר, לא רוצה לחסוך איפה שלא כדאי). השאלות: איזה סוג מזגן (יצרן, דגם, הספק, אינוורטר כן/ לא), מתקין מומלץ באזור, כל דבר נוסף שצריך לדעת. תודה!
הודעה אחרונה מאת nisim91, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, לשאלתי, יש לי סכום של 70 אש"ח, אני בן 24, חוסך לצבירת הון למשכנתא, טווח של 5-8 שנים, שוקל היכן להכניס את הכסף, כרגע בדקתי עם אלטשולר שחם - מסלול חסכון + מניות, ראיתי תשואות עבר של 5 שנים 13.9%, כמובן שזה יכול להיות למעלה וגם למטה, עם דמי ניהול של 0.99%, או אנליסט עם 17%, כמובן שזה משתנה, אך אנליסט קצת חושש כיוון שלא מכיר את החברה, כרגע הכסף יושב בחסכון בבנק שצובר ריבית של 0.01% ואני רוצה להרחיק את הכסף כמה שיותר ממני על מנת שיצבור קצת על עצמו, *מציין שאין לי זמן ללמוד את שוק ההון, לכן אני לא נכנס לזה ולא רוצה להסתכן, כך שמעדיף שגוף שזה הידע שלו, יטפל בכך, אשמח לשמוע לעצתכם, למי שמכיר, …
הודעה אחרונה מאת DubelBoom, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. מחר אני אלך ליריד תעסוקה ראשון שלי בחיי (בן 25). אני בקרוב מסיים לימודי הנדסאי תוכנה ואני רוצה לנסות את מזלי בלמצוא את העבודה הבאה שלי בעולם ההייטק, והבנתי שירידי תעסוקה לגמרי יכולים להצעיד אותי לכיוון הזה. הבעיה, אין לי מושג לקראת מה אני מגיע מחר ולכן הגעתי לכאן, אשמח לקבל טיפים ועצות מאנשים שעברו את זה. הכי חשוב לי לדעת, על מה מדברים ומה שואלים - ולאיזה שאלות להגיע מוכן?
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לנו זוג חברים טובים שכל הזמן מציעים להסיע את הילד שלנו איתם ברכב. אבל יש להם חוסר מודעות או זלזול בסיסי בחגירה בטוחה של הילדים ברכב. בנסיעה קצרה בתוך השכונה הם בכלל טוענים שלא צריך לחגור. לא נעים לנו לומר לא כדי שהם לא יעלבו, כי בסך הכל הם מציעים לעזור, אבל גם מצד שני כנראה שהילדים לא ישרדו תאונה. מה לעשות? הם שלחו לנו עכשיו תמונה של הילדים שנרדמו ברכב, הם חשבו שזה חמוד. הילד השמאלי והימנית רק עם חגורת בטן כי לא נוח להם עם החגורה על הכתף והאמצעית בלי בוסטר כך שהחגורה גבוה על הצוואר ולא על הכתף.
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אשמח אם מישהו שמבין או מתעסק בתחום יתן את השנקל שלו והתייחסות. למה בעצם זה לא נפוץ בארץ? אני לא מדבר על המרכז, אלא יותר פריפריה ומושבים-יישובים. זה יכול להיות אחלה פתרון נראה לי, חוץ מעלויות פיתוח של הקרקע וחיבור לתשתיות הכל מגיע AS IS , בלי שטויות במקום, כולל בידוד וקוסטומיזציה במידה ויש מגיעה כבר מהמפעל.
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
-
מי מחובר 19 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,487 אורחים (הצג רשימה מלאה)