אוף-טופיק
[כתיבה למשתמשים רשומים בלבד עם 150 הודעות ומעלה] כל מה שלא קשור למכוניות. התייעצויות לגבי לימודים אקדמיים, זוגיות, DIY בבית, מוצרי חשמל, מחשבים, מצלמות, סלולר, טיולים בחו"ל, עוד קצת זוגיות, טלוויזיות, שעונים, מעסיקים, מחפשי עבודה, עוד טיפה זוגיות לקינוח ועוד.
58,379 נושאים בפורום הזה
-
אהלן, קיבלתי טיפ מחבר ורציתי לאמת את הדבר. אנחנו כרגע זוג לפני חתונה, עוברים מקצרין לטבריה עקב עבודה של בת הזוג. אני מרוויח נטו 9, היא תרוויח נטו 3.5-4 (גננת בסטאז'). הון עצמי כ100 אלף. עקב קבלת העבודה שלה בטבריה אנחנו מחפשים דירת גן או בית קטן להשכיר, המחירים 3 צפונה. ננזפתי ע''י החבר שאני פראייר שממשיך להשכיר ובחישוב זריז אם אקח משכנתא 650 אש''ח ל20 שנה יצא לי החזר חודשי 3000 כולל ריביות ושאר העניינים. ניתן לקנות דירות 3-4 חדרים בבניינים ישנים ב600-650 אש''ח. את ה100 אש''ח שלי אשקיע בשיפוץ וריהוט טוב. וככה לאט לאט, נמכור, נקנה ,נחליף דירות ונגדל עד שנגיע לוילה בגבעת אבני. 😂 האם ק…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 25 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
הי חברים יקרים, אני לא חושב שהיה כזה, ולא מתיימר שיהיה איזה שרשור העשור, אבל מתבקש. לא הייתי מגדיר את עצמי "בן אדם של כלבים", למרות שבגדול אני לא יודע מה זה באמת אומר.. היה לי כלב אחד בחיי (פקינז רועש) וחתול אחד בחיי (שכמעט הרג אותי, אבל זה סיפור לשרשור אחר). באופן כללי אני אוהב חיות, אני מכיר על עצמי את תחושת ההתאהבות והקשר החזק אל חיות מחמד אבל עבר זמן מה מאז שהייתי במערכת יחסים עם אחד כזה ולפני שבוע רצה הגורל (ובת זוגתי ) ונוסף (אומץ) לביתנו גור חמודי (בן 3 חודשים, ככל הנראה בורדר קולי מעורב עם מין קטן, אמור לגדול לגודל בינוני). קצת רקע עלינו: * לא יודע אם זה חשוב אבל אציין שאנו זוג + 2 בגילאי 7 ו9. (לבן ה7 יש יותר ניסיון עם כלבים מאשר …
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אוטוטו הסתיו מגיע ורציתי להזמין מסין כבר עכשיו מחמם מים מהיר שמיועד לשטיפת פנים בבוקר בעונת החורף. יש למישהו פה ניסיון עם מכשירים כאלה?
הודעה אחרונה מאת anonport, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
גיט שאבעס לכולם. רוצה ללכת עם הילדים(2 ו-4) באמצע השבוע לים, בשעות הבוקר. בת ים משום מה מרגיש לי כמקום הכי הגיוני ונגיש(מגיע מירושלים). איזה חוף מומלץ? נקיון, חניה, וכו'..
הודעה אחרונה מאת אליה, -
אז ככה, ראינו השבוע בית שמוצא חן בעינינו. בית בן כ25 שנים שדורש כמובן השקעה. לדברי המתווך, ב300-400 אלף שקל, אפשר להביא אותו למצב טוב. כמובן שלמתווך יש אינטרס להפחית בהערכה. לי אין מושג בעלויות. ממי אני יכול לקבל הערכה קרובה למציאות? האם אני יכול להביא שיפוצניק שיתן הערכת מחיר, או שאני זה שצריך להכין רשימה של שינויים ולקבל משיפוצניק רק את עלות העבודה והחומרים? האם מקובל להביא שיפוצניק לבית שעוד לא רכשתי ואלי גם לא ארכוש? ובכלל, אם יש המלצות למישהו אמין וטוב באיזור רחובות, זה בכלל מעולה. בגדול מדובר בבית בנוי כ220 מטר, שדורש ריצוף, מטבח חדש, חלונות, דלתות וכמובן צביעה פנים וחוץ.
הודעה אחרונה מאת MiniMiz3r, -
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אהלן. לפני כשבוע עברנו לסלקום TV טריפל סופר WI-FI (עאלק) בבית קרקע בו היה מורכב הוט לפני כן. עבד בסדר לבערך חצי יום מההתקנה, או שפשוט לא שמנו לב, אבל למחרת כל הבעיות החלו כשממש ישבתי לבדוק הכל - הממיר שלהם נתקע כל 1-3 דק' פשוט מאבד תקשורת וגורם לכל סרט / גלישה / משחק רשת להתקע וליפול. גם כשהסרט חוזר זה פשוט רץ קדימה לזמן הנוכחי ומדלג על מה שקפא, כלומר לא ניתן לצפות בשום דבר בצורה תקינה, עד כדי כך שאני משתמש בטלפון שלי בתור USB Tethering. כשהממיר עובד לא בזמן של תקיעות הוא עובד תקין ובמהירות גבוהה יחסית, מוריד על 70+- מגה כמעט באופן רציף ואז פתאום בזמן הנפילה המהירות יורדת ל- 0, ורק אחרי דקה חוזר חזרה למהירות סבירה, זה פשוט מוציא אותי מדעתי ואני …
הודעה אחרונה מאת liav12, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום כמו הכותרת זקוק להמלצה על מישהו/ חברה שעושה ניקוי לספת עור
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
היי התחלתי לראות סדרה בנטפליקס על שיפוץ משוגע לרכבים. כשאני אומר שיפוץ, הכוונה היא לקחת רכב וחלקים ולעשות מהם פרנקשטיין. מגניב לראות איזה יצירות אומנות הם מצליחים לעשות שם, אבל השאלה שלי היא, איך הם משנים, חותכים, מרתכים שלדות ואין דאגה או דיבור על הפן הבטיחותי של העניין ? בארץ אם מכונית עברה תאונה וקיבלה מכה במרכב ומתקנים אותה, היא כבר לא בטיחותית, כולם צועקים להתרחק המסור והרתכת אצלהם עובדים שעות נוספות, הם עושים דברים משוגעים כולל מנועי עתירי כוח, אז איפה ההבדל ? אצלנו אסור לגעת, אצלהם תעשה מה שבא לך (ללא התייחסות לחוקיות שאצלנו אסור ואצלהם מותר) ?
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 11 עוקבים
- 40 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
היי, מלפני שנתיים בערך אני ממלא תפקיד של ראש צוות בעבודה אצלי, כאשר אחרי חצי שנה זה נהיה פורמלי עם הטייטל ועליית השכר. בזמנו בדיוק התחילה הקורונה , אנשים מסביבי יצאו לחל״ת ופוטרו אז לא הסתכלתי יותר מדי על השכר ופשוט קיבלתי מה שיש. בחצי שנה האחרונה ניסיתי לרחרח קצת מה קורה בשוק העבודה בתחום שלי ושלחתי קורות חיים והלכתי לראיונות. לתמימותי והפתעתי הרבה, הסכומים שמדברים איתי הם גדולים בהרבה ממה שאני מרוויח עכשיו(סדר גודל של 40-50 אחוז יותר). בסהכ אני מרוצה מהעבודה אצלי , והייתי רוצה להישאר שם, אז פניתי לממונים עליי ולמשאבי אנוש והבהרתי את המצב, הם כולם הסכימו איתי שדרושה עליית שכר רצינית. העניין שזאת חברה קטנה ובסופו של דבר מי שקובע הוא המנכ״ל שבינתיים הו…
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
כמה אבנים צריכות להיות ברמיקוב?
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אמ;לק: דרושים יעוץ והתקנה למערכת קולנוע בסיסית באיזור ת״א. פרטים: אז עברתי דירה, בת״א. יחד עם הפלזמה 50״ הותיקה שלי, ששוקלת כמו אוטו קטן, וכמה רמקולים (חסר מגבר). מבנה הסלון מאתגר מבחינת זויות, מרחקים וקירות. כמו כן יש טנק עם 4 רגליים וחינניות של קרנף, מה שמחייב תליה, או לפחות עיגון מסיבי. אשמח להמלצה על איש מקצוע הגון, שלא ינסה לדחוף אותי לקנות משהו אחר אם אכן יש פתרון לתלית המפלצת (יש כבר אנשים שמחכים שאוותר עליה )
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אני מבקש לציין רק אתרים שמותרים ובטוחים לביקור. דרכי הגעה לאתרים מסוימים עוברים באיזורים בעייתים לכן מבקש לא לתאר את דרכי ההגעה אלא רק את האתרים עצמם. לגבי דרכי ההגעה, מה שהיה נכון לפני כמה שנים יכול להיות שכבר לא נכון היום ולכן מחובותו של כל מי שמחליט להיגע לבדוק את המצב העדכני. מנזר סנט גורג' (ואדי קלט) במדבר יהודה. מנזר יווני הבנוי בצלע ההר בערוץ נחל פרת. מהחניה השביל עולה למרפסת תצפית, כ 20 דקות הליכה. אפשר להיעזר ב"מוניות". נקודת תצפית יפהפיה, נוף מרהיב, מי שיש לו כוח יכול לרדת למטה עד למנזר.
הודעה אחרונה מאת dinnnn, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היי, יש לי קרובת משפחה שיש איזו טבעת משנות טיזינמו והיא בטוחה שהיא שווה כמה אלפי שקלים טובים. היות והיא במצב כלכלי לא להיט בעקבות הקורונה, היא מעוניינת למכור אותה במחיר יחסית הוגן. מחפש המלצה מניסיון אישי, עבור שירות של הערכת שווי יהלומים, רצוי כזה שאין לו צד בעניין, שכן אלו ינמיכו את השווי כדי לקנות בזול. כמובן שאין בעיה לשלם כמה מאות שקלים עבור השירות. בנוסף, אשמח אם זה מקום שיכול לעשות את זה במקום ובפניה, היות והיא בומרית רוסיה ומאוד מבוגרת ובראש שלה יחליפו לה את היהלום ואז יחזירו לה אחד אחר. מבלי לשפוט אותה, אני מנסה למצוא לה את מבוקשה, לכן מבקש המלצה מניסיון אן יש כאלו שעשו זאת. אשמח גם להמלצות לחנויות, אך כאמור פחות מעדיף. בפניה לגוגל, כ…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אשמח לעזרת ההמונים. איך זה ניקרא באנגלית? ידוע לי שהמפיץ נמצא באיטליה. מנסה להגיע ליצרן עצמו שלפי הדיווחים הוא מטורקיה. *עוזר לחבר, מדובר במכונה ענקית שחותכת אבן שיש*
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
מתעניין במזגן חדש לסלון של ההורים שלי. הם גרים בדירת 4 חדרים סטנדרטית, שנבנתה בשנות ה90, הסלון + מטבח (לא נפרד) משהו כמו 30 מ"ר. הקומה היא קומת ביניים (4 מתוך 8), יש הכנה למזגן במקום (בעצם יש כבר מזגן). כרגע יש להם מזגן תדיראן ספיריט 25 בן 15, שעובד לא להיט (גם כשהיה חדש לא היה משהו), גם צריכת החשמל שלו די גבוהה לטעמי. שני המזגנים בחדרים האחרים יחד (תדיראן 1 כ"ס בני 3-5, אחד אינוורטר אחד רגיל) מגיעים בערך לרבע הצריכה שלו. השאלה מה כדאי לקנות להם במקום המזגן החצי מת שיש להם בסלון? עדיפות לתדיראן (יש ניסיון חיובי עם המותג, וגם דברים כמו מיצובישי לא בתקציב). אלקטרה הם לא רוצים, אבל אחד המותגים הקוריאניים יכול לבוא …
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
ערב זך ובוקר לח, נכנסתי לדירה "חדשה", ובסלון מותקן אצלי מזגן אלקטרא פנטהאוס ותיק. המזגן עובד טוב ומקרר בצורה מרשימה לגילו. אבל עדיין הייתי שמח לנקות אותו קצת יותר טוב מבפנים, והסיבה היא שהדיירים הקודמים, וגם אלו שלפניהם, וכניראה גם אלו שלפניהם, לא ידעו שיש למזגן הזה פילטר למטה. כמות האבק שהוצאתי מהפילטר וסביבתו יכולה למלא 2 כריות. האם ניתן לפרק את המכסה החיצוני של המזגן ולהגיע למאייד מבלי לפרק אותו מהקיר ולהתעסק עם צנרת? אם כן, אשמח להכוונה ולסדר פירוק. זה המזגן
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
לאחרונה נפתחה תחרות בתחום אספקת חשמל וכל מיני חברות כמו פזגז, סלקום והוט נכנסו לתחום אספקת החשמל לצרכנים פרטיים. האם מישהו יודע כמה זה עולה ואם זה באמת שווה? פזגז תלו את הפלאייר הזה אצלנו בבניין, אז אני מניח שיש לנו מונה חשמל חכם שמאפשר לנו להתחבר אליהם. לא הבנתי את החישובים שלהם. ההנחות שרשומות הן ביחס למחיר הרגיל של חברת החשמל, של מונה תעו"ז של חברת החשמל בשעות האלה, ביחס למחיר שפזגז גובה בלי הנחה? האם למישהו מחכמי הפורום כבר יצא לברר מחירים ולהשוות בין החברות השונות?
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מעוניין לתקן בבית שידה מפורניר עץ וארונית אמבטיה מעץ גושני מלא. בשתיהן יש תיקון צבע קטן. אשמח לזיהוי הצבע בכדי לקנות צבע מתאים ולתקן. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת hans, -
שלום לכולם, למען הסר ספק, לא בוצעה כל פעולה אוטומטית או בלתי חוקית באתר, פשוט עברתי על הרבה עמודים באופן ידני כשחיפשתי מוצרים באתר יד2. * האתר מפנה להודעת האבטחה הבאה: * בעבר קרה לי, ומחיקת ה cookies והחלפת IP היו פותרים את הבעיה, אבל זה כבר לא עובד. * נמחקו רק ה cookies של יד2 וגם כל ה cookies (לא ידנית, בעזרת ההגדרות בדפדפן) והוחלף IP, ללא הצלחה. * נבדקו\נמחקו התיקיות הבאות (Flash) : %APPDATA%\Macromedia\Flash Player\#SharedObjects\ %APPDATA%\Macromedia\Flash Player\macromedia.com\support\flashplayer\sys\ * שימוש באותו המחשב עם אותו ה IP כמובן, עם דפדפן Chrome, עובד. הגדרת profile חדש…
הודעה אחרונה מאת stum, -
נכנס קצת לסנריו, אתה עובד כמנהל בחברה של 20 איש בסה"כ. הוחלט על ידי המנכ"ל, לבצע סקירה של העובדים הקיימים על מנת למצוא מנהל שיכנס לתפקיד קיים שנדרשת בו החלפה של מי שנמצא בו מסיבות כאלה ואחרות. איך תזהו מי יכול לנהל את הצוות הקטן שמונה 10 איש? איך אתם מזהים יכולות ניהוליות בבני אדם?
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
מברגה בת פחות משנתיים השתמשתי בה פעמים ספורות (משמשת כגיבוי למקיטה הקשישה שמסרבת למות) אתמול גיליתי שהיא פשוט לא עובדת - אין שום תגובה בלחיצה על הכפתור. נבדק כמובן עם 2 הסוללות. לפני שאני פונה ללדיקו 1. מנסיונכם, האם ניתן לצפות מהם לאחריות "רצון טוב"? אני מזכיר, המברגה כמעט ללא שימוש, והיא גם נראית כך. 2. האם יש מחלות מוכרות / נקודות תורפה שמשם יש להתחיל לבדוק? 3. האם ישנן מעבדות פרטיות לתיקון מברגות? מה פערי המחירים בינן לבין לדיקו? תודה
הודעה אחרונה מאת innvision, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היי, קראתי את התקנות של חוק טיבי בנושא אבל הייתי שמח לשמוע ממישהו שמבין. הזמנתי זוג כרטיסי טיסה מישראל לגאורגיה ישירות מחברת תעופה זרה לתאריך ה05.09.2021. היום (20.08.2021 - כ16 ימים לפני הטיסה) קיבלתי אימייל שמודיע לי שהטיסה בוטלה ושאני יכול לבחור מועד חדש לכרטיסים עד סוף 2022. מקריאה של חוק טיבי ומאמרים בנושא ברשת כתוב שבמקרה שטיסה בוטלה הנוסע יהיה זכאי לקבל ממפעיל הטיסה "השבת תמורה או כרטיס טיסה חלופי, לפי בחירת הנוסע". מצד שני כתוב ש"נוסע שטיסתו בוטלה יותר מ14 יום לפני מועד ההמראה לא יהיה זכאי לפיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה". אני הייתי מעוניין לקבל החזר כספי עבור הכרטיסים ולא לקבוע מועד טיסה אחר, לאור האמור לעיל אני מנסה להבין …
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 19 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
אני מניח שכל אחד שנוסע מדי פעם לירשליים בכביש 1 מכיר את המבנה הזה. זה "חאן שאר הגיא", מבנה מהתקופה העות'מאנית שהיה פעם מלון דרכים ובהמשך נקודה אסטרטגית בדרך לירשליים מהשפלה. לפני בערך חצי שנה נפתח במקום מרכז מורשת פורצי הדרך לירושליים במלחמת העצמאות. יש סיורים מודרכים, מחיר כניסה 22 שקל. לא יצא לי להשתתף בסיור, אולי בפעם אחרת. זה רק בשביל הרקע. באחת הנסיעות לירושליים החודש, שמתי לב במבט חטוף מהכביש שליד המבנה הופיעו כמה כלי רכב מעניינים שלא היו שם קודם, זה סקרן אותי אז קפצתי לראות מה זה. ובכן, לדעתי לפני כחודש הוקמה באתר תצוגה מעניינית - שחזור שיירה לירושליים, הכוללת 3 כלי רכב אופיינים משופצים לא רע. כלי הרכב …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לא מדובר במוסך אלא בסוכנות רכב, בפתח תקווה. רציתי לדעת אם יש למישהו ניסיון איתם ואם הם אנשים טובים והוגנים
הודעה אחרונה מאת motior, -
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
כל הארקות בבנין מחוברות לסעף הארקות ראשי בקומה הראשונה/תחתית, ולאן הוא מתחבר? לאדמה פשוט? צינור מים? לכבל חשמל ראשי? מה ההתנגדות של ההארקה שהוא תמיד "בוחר" בנתיב הזה לעומת נתיבים אחרים? מה קורה במגדלים/מבנים שצורכים הרבה מאוד חשמל? האם יש כמה הארקות? איך הארקה מסודרת בחוות שרתים?
הודעה אחרונה מאת dani12, -
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכם. התייעצות ברשותכם. לאחר שהמיסבים במכונת הכביסה מסוג סמסונג קרסו, הזמנתי מכונה חדשה. החברה המספקת אוספת את המכונה הישנה ע"פ חוק. אלא שהמכונה במצב מעולה מלבד זאת ואני מתלבט אם לא להשאירה ולנסות להחליף את המיסבים בעצמי (אין מה להפסיד) ובאם זה יצלח לתרום אותה לנזקקים. מה דעתכם? זו משימה אפשרית? יש לי גישה טכנית טובה אבל זו נראית ואחד משימה. שווה או לוותר? תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת om2, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הילד הרג אותי מצחוק הוא רוצה לראות בואש במציאות יש פה? מה הריח שהוא מוציא בשעת פניקה? ואל תגידו מסריח. תתארו - גופה מרקיבה \קקי\ קיא\ ביוב וכו
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
ערב טוב! חשקה פשי להכין שייקים ביתיים,מתלבט איזה בלנדר לרכוש,אשמח לה להמלצה מבעלי הנסיון האם יש טעם להשקיע במכונה במעל 500 שח? או שניתן להסתפק בדגמים הפשוטים ב200-300 שח?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אני פתחתי חשבון בנק ראשון בגיל 18 לפני גיוס, ועד גילי המופלג (37) נשארתי באותו בנק. הבנק הוא בנק איגוד לצורך העניין, ובזמנו בחרתי בו רק בגלל שהיה שם התור הכי קצר. אני לקוח מסוג transactor - אחד ששומר על איזון בין הוצאות להכנסות, לא נכנס לחובות, תמיד משלם בזמן, לא נכנס להלוואות ענק (היו לי הלוואות שכיסיתי לפני כמה שנים, מאז כלום), אבל גם לא מכניס סכומים גדולים. כן חשבתי על לעבור, וקיבלתי כל מיני הצעות מפתות (כולל מענק של 1500 שקל מאחד הבנקים), אבל איך שחשבתי על כל הטופסיאדה הדרושה, וכל הצרות מסביב, ויתרתי על התענוג. עכשיו לפני כחודש התקשר אליי נציג של מזרחי טפחות, והודיע לי חגיגית שבנק איגוד נסגר, ואני עובר להיות לקוח של מזרחי טפחות. כבר…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, בסלון שלי הספה עומדת ממול לטלויזיה וצמוד לקיר. על הקיר מאחורי הספה בגובה בערך 1.8 מטר מהרצפה יש הכנות לחיבור של הרמקולים האחורים. הקדמים מותקנים משני הצדדים של הטלויזיה. רציתי לשאול האם הרמקולים האחורים צריכים להיות מכוונים ישירות קדימה או שכדאי לעשות זווית פנימה לשני הרמקולים לכיוון אמצע הסלון? מצרף תמונה להמחשה, רק שאצלי הספה צמודה לקיר והרמקולים תלוים מעליה בשני הקצות של הספה
הודעה אחרונה מאת falou, -