Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר בנק - איך זה עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 שעות, vadim6385 כתב:

האשמה היא של בנק טפחות, האחריות עדיין עליי.

גם האשמה וגם האחריות היא על הבנק. עליך החובה רק להודיע להם שהם אשמים.

הועברתי בתוך לאומי למספר חשבון ומספר סניף חדשים (כשסניף הנביאים אוחד עם עוד סניף. נשארתי באותו המקום עם אותו הצוות רק עם מספרים שונים) וגם 10 שנים אחרי צ'קים ישנים עדיין כובדו.

אחרי שתחליט שזה הבנק שבו אתה רוצה להתנהל תודיע לחברת האשראי שבה נמצא הכרטיס החוץ בנקאי שלך על שינוי הפרטים להוראת הקב, תדפיס את הוראות הקבע שלך ותעדכן אותן לחשבון החדש כשכל הוראה חדשה שמועברת אתה מבטל את הישנה וזהו. אין מה לפחד מבחינת המשכיות (לפני 5 חודשים העבירו לי סכום גדול מאוד לחשבון עסקי שלי בפועלים שלא קיים כבר יותר מ 20 שנה והוא הגיע אוטומטית לחשבון שהחליף אותו).

אם תחליט שאתה עובר לבנק אחר התהליך זהה רק שאל תסגור את החשבון הישן עד שתגמור את הכל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 16.8.2021 בשעה 09:32, Be roo כתב:

אם יש לך הוראות קבע, העבר אותן לכרטיס האשראי (זה ממילא יותר נוח אם תרצה לעבור בנק בעתיד)

דווקא לא. לעצור הוראת קבע בכרטיס אשראי זה לא פשוט (מכר שלי פשוט ביטל את הכרטיס ועבר לכרטיס חוץ בנקאי אחרי הצרות שעשו לו עם נסיונות ביטול) אך הוראת קבע בנקאית תתבצע מיידית לפי בקשתך. 

שים לב שגם אחרי ביטול הוראת הקבע עלולה להיות לך חבות משפטית לתשלום.

פורסם
לפני 11 דקות, Haim_gds כתב:

דווקא לא. לעצור הוראת קבע בכרטיס אשראי זה לא פשוט (מכר שלי פשוט ביטל את הכרטיס ועבר לכרטיס חוץ בנקאי אחרי הצרות שעשו לו עם נסיונות ביטול) אך הוראת קבע בנקאית תתבצע מיידית לפי בקשתך. 

שים לב שגם אחרי ביטול הוראת הקבע עלולה להיות לך חבות משפטית לתשלום.

לא נתקלתי בבעיות כאלה.
העברת הוראות קבע לכרטיס חוץ בנקאי מבטלת את הצורך להעביר אותן אם מחליפים חשבון בנק, והעברה לכרטיס אחר ניתן לעשות דרך האתר.

פורסם (נערך)
בתאריך 16.8.2021 בשעה 08:57, vadim6385 כתב:

אני פתחתי חשבון בנק ראשון בגיל 18 לפני גיוס, ועד גילי המופלג (37) נשארתי באותו בנק. הבנק הוא בנק איגוד לצורך העניין, ובזמנו בחרתי בו רק בגלל שהיה שם התור הכי קצר.

אני לקוח מסוג transactor - אחד ששומר על איזון בין הוצאות להכנסות, לא נכנס לחובות, תמיד משלם בזמן, לא נכנס להלוואות ענק (היו לי הלוואות שכיסיתי לפני כמה שנים, מאז כלום), אבל גם לא מכניס סכומים גדולים.

כן חשבתי על לעבור, וקיבלתי כל מיני הצעות מפתות (כולל מענק של 1500 שקל מאחד הבנקים), אבל איך שחשבתי על כל הטופסיאדה הדרושה, וכל הצרות מסביב, ויתרתי על התענוג.

עכשיו לפני כחודש התקשר אליי נציג של מזרחי טפחות, והודיע לי חגיגית שבנק איגוד נסגר, ואני עובר להיות לקוח של מזרחי טפחות. כבר שלחו לי את כל הערכה כולל צ׳קים וכרטיס דביט, רק מחכה לשיחה מהנציג שלהם לעשות אקטיבציה.

אין לי הלוואות. יש לי כרטיס אשראי אחד חוץ בנקאי, בנוסף יש לי צ׳קים של שכר דירה, שיורדים בראשון לחודש כל חודש. אני שכיר, אם זה חשוב, והמשכורת מהמעסיק נכנסת לאותו החשבון בנק.

עכשיו הם אמרו לי שכל הכסף שיש בעו"ש פלוס כמה פק"מים יעברו לחשבון החדש, והם גם יעשו "עקוב אחריי" לצ׳קים והוראות קבע. אמרו לי שרק אצטרך לתת למעסיק את פרטי החשבון החדש.

השאלה היא - עד כמה ה"עקוב אחריי" הזה אמין? האם מישהו התנסה ומכיר איך התהליך עובד?

כי ממש לא בא לי לקבל קנסות על צ׳קים חוזרים או פיגור בתשלום, או לגלות שהכספים בחשבון נעלמו לחור שחור כלשהו ואז לבלות שעות עם נציגים שעושים פינג פונג בין אחד לשני כדי לנסות לסדר את הדברים.

זאת הסיבה שנרתעתי מלעבור בנק מלכתחילה, אני מעדיף לקבל בעיטה בין הרגליים ולא לפנות למוקדים למיניהם.

תודה לעונים.

אהלן,

גם לנו נסגר הבנק (איגוד) ו"נכפה" עלינו לעבור לטפחות.

המעבר היה קל.

ביום אחד הכל נוייד לבנק החדש, הונפקו כרטיסי אשראי חדשים וכרטיס אשראי חוץ בנקאי אני ניידתי בעצמי (דרך האת של מאקס) אחרי שנתתי אישור על כך לטפחות.

צ'קים של איגוד ממשיכים להתקיים עד למעל שנה. לנו יש צ'קים פרוסים שנה קדימה עקב שכירות ונאמר לנו שאין לנו מה לדאוג לגבי זה.

דברים אחדים שיש לעדכן, זה את העבודה שיש להפקיד כסף לחשבון החדש וכך גם קצבאות אם יש, לדוגמא את ביטוח לאומי.

כל השאר נהייה זהה.

נקודה אחת שממליץ לך לשים לב זה עניין של עמלות של טפחות ודמי כרטיס אשראי. תוודא שאתה לא נפגע שם.

אנחנו מאוד מרוצים מהמעבר, השירות טוב יותר, פריסת סניפים טובה יותר והאפפ' הרבה יותר נוחה.

אם עולות לך שאלות נוספות, פשוט דבר עם הבנקאי שלך, הם כבר ידעו לענות ולהכווין אותך איך לפעול.

עריכה אחרונה על ידי R'n'B
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 16 שעות, Be roo כתב:

לא נתקלתי בבעיות כאלה.
העברת הוראות קבע לכרטיס חוץ בנקאי מבטלת את הצורך להעביר אותן אם מחליפים חשבון בנק, והעברה לכרטיס אחר ניתן לעשות דרך האתר.

לא הסברתי טוב, אם אתה רוצה לבטל הוראת קבע פעילה מול גוף כלשהו (נאמר הכבלים) אז את הוראת הקבע הבנקאית ניתן לבטל חד צדדית אך בזמן ביטול הוראת הקבע דרך כרטיס האשראי חברת האשראי מתעקשת כי הם צריכים לקבל אישור מהצד השני....

פורסם
לפני 6 דקות, Haim_gds כתב:

אם אתה רוצה לבטל הוראת קבע

סבבה, אבל ביטול הוראת קבע זו פעולה אחת, מצד שני להעביר את כל הוראות הקבע שלך בבת אחת כי החלפת חשבון בנק זה חתיכת כאב ראש, מנסיון.

אבל טוב לדעת על החסרונות והיתרונות של כל אופציה.

פורסם

הוראות קבע בנקאיות מתבטלות אוטומטית אחרי תקופת חוסר פעילות, אאל"ט שנתיים.

כדי להחליף הוראות קבע צריך להוציא רשימה שלהן מאתר הבנק, ואז להקים הוראות חדשות בשיחה עם הגורם הרלוונטי או דרך האתר שלו. קצת מזכיר שינוי כתובת אחרי מעבר דירה: מציק ומצריך מעקב מדוייק, אבלצלא יותר מזה.

סגירת חשבון רק אחרי שרואים שאכן כל הפעולות מבוצעות בחשבון החדש. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

לא הסברתי טוב, אם אתה רוצה לבטל הוראת קבע פעילה מול גוף כלשהו (נאמר הכבלים) אז את הוראת הקבע הבנקאית ניתן לבטל חד צדדית אך בזמן ביטול הוראת הקבע דרך כרטיס האשראי חברת האשראי מתעקשת כי הם צריכים לקבל אישור מהצד השני....

לא מדוייק. בכל הוראת קבע מופיעים התנאים שלה ויש גם בנקאיות שלא פשוט לבטל.

היתרון של כרטיס אשראי להוראות קבע זה שלכרטיס יש מסגרת וזה הרף העליון שאפשר לחייב אותך. בגלל זה אני מעדיף את ההוראות בכרטיס אשראי ייעודי עם מסגרת כזו שאם תהיה הפתעה כדוגמת טעות באפס בסכום (קרה לי) לא יחנקו אותי עד שההפתעה תתוקן.

• מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

להודות על האמת, אני לא בטוח מתי הייתה הפעם האחרונה שטיפלתי בהוראת קבע, לפני כ 10 שנים מן הסתם. ממה שזכור לי הטופס הוא סטנדרטי ולא זכורים לי אופציות/סייגים בטופס.

לפני 20 שעות, Night Driver כתב:

היתרון של כרטיס אשראי להוראות קבע זה שלכרטיס יש מסגרת וזה הרף העליון שאפשר לחייב אותך. בגלל זה אני מעדיף את ההוראות בכרטיס אשראי ייעודי עם מסגרת כזו שאם תהיה הפתעה כדוגמת טעות באפס בסכום (קרה לי) לא יחנקו אותי עד שההפתעה תתוקן.

זה רעיון, אפשר להעביר לשם את כל ההוראות קבע ה"קבועות" שלא צפוי שיבוטלו (ח"ח, ארנונה וכו')

פורסם

אני ביצעתי בשנים האחרונות כמה וכמה הפעלות וביטולים של הוראות קבע בנקאיות דרך האתר (בנה"פ). לא סיפור גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...