Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

מלפני שנתיים בערך אני ממלא תפקיד של ראש צוות בעבודה אצלי, כאשר אחרי חצי שנה זה נהיה פורמלי עם הטייטל ועליית השכר.

בזמנו בדיוק התחילה הקורונה , אנשים מסביבי יצאו לחל״ת ופוטרו אז לא הסתכלתי יותר מדי על השכר ופשוט קיבלתי מה שיש.

בחצי שנה האחרונה ניסיתי לרחרח קצת מה קורה בשוק העבודה בתחום שלי ושלחתי קורות חיים והלכתי לראיונות. לתמימותי והפתעתי הרבה, הסכומים שמדברים איתי הם גדולים בהרבה ממה שאני מרוויח עכשיו(סדר גודל של 40-50 אחוז יותר).

בסהכ אני מרוצה מהעבודה אצלי , והייתי רוצה להישאר שם, אז פניתי לממונים עליי ולמשאבי אנוש והבהרתי את המצב, הם כולם הסכימו איתי שדרושה עליית שכר רצינית. העניין שזאת חברה קטנה ובסופו של דבר מי שקובע הוא המנכ״ל שבינתיים הוא מורח זמן ומתחמק מעליית שכר כלשהי ,וגם אני קורא כבר בין השורות שגם אם תהיה עלייה היא תהיה סביב ה 10 אחוז.

האופציה הכי ברורה היא תלך לחפש מקום אחר. העניין הוא שמסיבות כאלה ואחרות אני ממש לא רוצה להתחיל עבודה אחרת סביב החצי שנה-שנה הקרובות. מה עושים במצב כזה עם המשכורת? יש בכלל מה לעשות? חייב לציין שזה ממש מציק ומעצבן אותי.

• לא הבנתי... 1
פורסם

קפיצות שכר גבוהות רק כשמחליפים מקום עבודה.

ככה זה עובד!

רוצה תישאר, לא רוצה תמשיך הלאה

המלצה שלי... חפש מקום אחר

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם אתה יכול לבוא עם הצעה (אמיתית) בשכר גבוה משמעותית מאחד המתחרים, יש סיכוי שתשדרג משמעותית את העלאת השכר שאתה מצפה לה ותזרז את בואה.

מצד שני, יש גם סיכוי שלא - תמיד יש ארגונים שפשוט לא מבינים איפה הם נמצאים, כמה משלמים בשוק או סתם לא אוהבים שמצמידים להם אקדח לרקה - ואז, בסבירות גבוהה, תצטרך לקבל את ההצעה המתחרה. קח את זה בחשבון.

מצד שלישי, ארגון שלא משווה היום את השכר של העובדים שלו למה שמקובל בשוק, בסבירות גבוהה ימשיך באותה מדיניות גם אח"כ. אם זה מפריע לך (ואין סיבה שזה לא יפריע לך), תחשוב אם אתה רוצה להשאר בארגון כזה שבו אתה צריך כל שנה לנהל מלחמה מחדש. זה נמאס די מהר גם לך וגם לארגון.

• רעיון טוב! 1

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אני לא מבין ארגון שמקדם מישהו לראש צוות ולא טורח לתת לו תוכנית שכר.

הרי בשביל להתקבל להיות ראש צוות במקום אחר, אתה צריך פחות או יותר רק את הטייטל של ראש צוות במקום שבו אתה עובד כרגע...

לתת קידום בתפקיד בלי משכורת הולמת זה כמו לשים עליך שעון חול. 

בכל אופן שיהיה בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם

השוק, נכון לאוגוסט 2021, עדיין בשלב של ביקוש פסיכי לעובדים מכל סוג ומין שהוא, בכל תפקיד שהוא.

תפוס את ההזדמנות בשתי ידיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לדעתי - הם החזיקו אותך באוויר מספיק זמן. חפש עבודה אחרת, וכשיהיה לך חוזה ביד, תבוא לבוס שלך, תראה לו את החוזה (בעיקר את המספר שרשום עליו) ותגיש מכתב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש המון אירגונים שמסרבים להתאים את עצמם לעולם העבודה החדש,

הארגון שבו אני עובד מדמם עובדים בצורה רצינית כבר תקופה ולא מצליח לגייס אנשים בכלל,

ואנחנו ארגון גדול מאוד, ומבוסס מאוד, 

זה פשוט עניין של מדיניות, אצלינו לא משלמים מה שמשלמים בחוץ כעקרון,

באיזשהוא סרט שבו חיים המנהלים פה, הם חושבים שאנשים יעבדו פה בשביל הפטריוטיות והביטחון התעסוקתי (שהוא בין הגבוהים במדינה),

התוצאות מראות אחרת, כל התחומים פה מדממים עובדים ברמה לא נתפסת,

בשיח שהיה לנו כמנהלים מגייסים עם בכירה בארגון היא אמרה באופן ברור מאוד:

אנחנו יודעים מה משלמים בחוץ - לא נשלם את זה למעט מקרים בודדים בשנה.

• מצחיק 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
לפני 2 דקות, Super_T כתב:

זה פשוט עניין של מדיניות, אצלינו לא משלמים מה שמשלמים בחוץ כעקרון

בהחלט יש מקומות כאלו וזו גם גישה כי לא כולם עוזבים בגלל שכר, אבל אני חושב שזה לא הנושא.

כאן מדובר על מישהו שמקבל קידום לניהול צוות, מה שאוטומטית הופך אותו למצרך מבוקש בשוק, וללא תוספת שכר תואמת מה שאוטומטית הופך אותו לממורמר ו- underpriced ביחס לשאר המועמדים לגיוס במקום אחר... 

זה ממש לשים עליו שעון חול.

• אהבתי 1
פורסם

למיטב הבנתי הם נתנו "משהו", אבל אותו משהו לא תאם את מה שהולך בחוץ.

ה"בחוץ" זה עניין נזיל ממש,

זה משנה איזו חברה זו, איזה תפקיד, ראש צוות של מה, בארץ, בחו"ל, וותק ועוד מלא דברים.

אם רק כסף הוא העניין, אני מצטרף להצעה לרענן קו"ח ולהמשיך הלאה.

פורסם

תחפש ותמצא מקום אחר,

תחתום על החוזה ותודיע על עזיבה מרבית הסיכויים שאם אתה חשוב להם הם ישוו שכר,

אבל לטעמי אם הפער הוא כ"כ גדול והם לא מוכנים עשות כלום אני הייתי עוזב בכל מקרה.

פורסם
לפני 53 דקות, Super_T כתב:

באיזשהוא סרט שבו חיים המנהלים פה, הם חושבים שאנשים יעבדו פה בשביל הפטריוטיות והביטחון התעסוקתי (שהוא בין הגבוהים במדינה),

ביטחון תעסוקתי שווה כסף ולפעמים לא מעט (ואני מניח שיש גם הטבות שוות כסף כמו ארוחות, נופשים מסובסדים וכו').

קודם כל בשנה וחצי האחרונות נושא העובדים מאוד בעייתי בלי קשר לסכומים המוצעים. מעבר לזה ארגון גדול יכול להרשות לעצמו תלחופה של כמה אחוזים כל חודש עד שהוא מוצא את הצוות הקבוע. בכל ארגון בלי קשר לתנאים יש את הגרעין הותיק והקבוע ולווינים שמתחלפים.

ולפות"ש, לפני שאתה מחליט אם לעזו או להישאר בדוק טוב לאן אתה הולך ומה האופק שלך שם. כמו כן אני לא יודע מה הביקוש לאנשים בתפקידך אבל אם הוא לא גבוה תיזהר לא להישאר בסוף בלי כלום. את כל הנתונים תשקלל עם הסיכון שאתה מוכן לקחת ולפי זה קבל החלטה. כמובן שכל זה בא רק אחרי שיחה עם הבוס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין ספק שביטחון תעסוקתי שווה המון,

בטח מגיל מסויים ובתפקידים מסויימים,

פות"ש לא סיפק פרטים מלאים כדי שנדע מהם שיקוליו (אין גיל/סוג משרה/וותק/מה הוצע במקומות האחרים ולאן הוא מכוון)

פורסם
לפני 7 שעות, Super_T כתב:

אני משער שמדובר על רפאל או תעשייה אווירית?

המשכורות נמוכות בצורה משמעותית ביחס לשוק ואני יודע שמאבדים לא מעט אנשים בגלל זה, בעיקר בתחום התוכנה.

לפני 3 שעות, Super_T כתב:

אין ספק שביטחון תעסוקתי שווה המון,

נכון, זה מדבר לאנשים בני 40 עם משכנתא וילדים, לא לרווקים או לזוגות צעירים.

ובינינו, כשאני מדבר על התחום שאני עובד בו (הנדסת\פיתוח תוכנה), אם השכר יותר גבוה בצורה משמעותית, תמיד אפשר לשמור ליום שחור. זה שווה לא פחות כנראה מהביטחון התעסוקתי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 17 שעות, davemustaine87 כתב:

העניין הוא שמסיבות כאלה ואחרות אני ממש לא רוצה להתחיל עבודה אחרת סביב החצי שנה-שנה הקרובות.... חייב לציין שזה ממש מציק ומעצבן אותי.

אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר.

אתה יכול לנסות להפעיל לחץ על המעסיק הנוכחי, אבל אתה צריך להיות מוכן לכך שהוא לא יעלה לך את השכר משמעותית ותצטרך לבחור.

אתה יכול להגדיל את הלחץ עליו עם הצעה ממשית. כרגע הכל בתיאוריה. לך, תתראין, תמצא את המקום הכי מתאים לך וגש עם ההצעה למעסיק.

אם ישווה או יתקרב לכך, תשאר וזכית בהכל יחד.

אם יסרב או יעלה במעט, תצטרך לבחור, לעבור או לבלוע את הצפרדע כי חשוב לך יותר לא להחליף מקום (אבל אז אתה מאבד הרבה קרדיט בתור מי שהשתפן, וגם שורף מקום עבודה פוטנציאלי (לפחות לעתיד הקרוב, אם כי לגיטימי לומר שמצאת מקום אחר ולא לחתום, רוב המקומות יבינו)).

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

אני משער שמדובר על רפאל או תעשייה אווירית?

המשכורות נמוכות בצורה משמעותית ביחס לשוק ואני יודע שמאבדים לא מעט אנשים בגלל זה, בעיקר בתחום התוכנה.

נכון, זה מדבר לאנשים בני 40 עם משכנתא וילדים, לא לרווקים או לזוגות צעירים.

לפעמים זה בגלל שיותר פשוט לשלם הרבה כסף לקבלנים חיצוניים. זה יוצא מתקציב אחר ולא צריך בשביל זה תקנים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...