Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחברות הנכונות, קביעות שווה הרבה שקט והרבה שעות שינה,

מדהימים חלק מהמקרים שאני מכיר שקביעות וועד חזק הצילו מפיטורים,

אגב, חלק מהמנהלים שיש להם עובדים עם קביעות, אומרים שזה אתגר ניהולי מאין כמוהו.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
בתאריך 21.8.2021 בשעה 14:45, davemustaine87 כתב:

האופציה הכי ברורה היא תלך לחפש מקום אחר. העניין הוא שמסיבות כאלה ואחרות אני ממש לא רוצה להתחיל עבודה אחרת סביב החצי שנה-שנה הקרובות. מה עושים במצב כזה עם המשכורת? יש בכלל מה לעשות? חייב לציין שזה ממש מציק ומעצבן אותי.

אלא אם הסיבה היא רילוקיישן מובטח לדוגמא - you are wasting your time

להתראיין בחוץ יעשה לך רק טוב.

1. אתה תהיה משופשף במה השוק דורש (תמיד חשוב לא משנה מתי)

2. אתה תוכל לחזור עם ״קבלות״ על הבקשה שלך ולהכניס בה דחיפות

3. אם תחליט שכן לעזוב יהיו חל אולציות ולא התראיינת מלחץ.

לפני 20 שעות, Night Driver כתב:

ביטחון תעסוקתי שווה כסף ולפעמים לא מעט (ואני מניח שיש גם הטבות שוות כסף כמו ארוחות, נופשים מסובסדים וכו').

אין דבר כזה באמת ב99% מהמקרים.

וגובה השכר לא קשור לרמת היציבות של המקום (אם כבר להפך).

ראיתי חברות וחברים חותכים בבשר בלי למצמץ לאורך השנים - כשכסף קצר ״נאמנות״ לא קשורה ללמי מפטרים קודם.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 8 שעות, Super_T כתב:

אגב, חלק מהמנהלים שיש להם עובדים עם קביעות, אומרים שזה אתגר ניהולי מאין כמוהו.

זה כמו להיות מנהל זוטר בעסק משפחתי, כשאתה לא חלק מהמשפחה, אבל ילד ערס בן 19 ששמו תחתיך - כן, והוא יודע שהוא יכול לעשות מה בז' שלו, ואתה לא יכול לעשות לו כלום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

ראיתי חברות וחברים חותכים בבשר בלי למצמץ לאורך השנים - כשכסף קצר ״נאמנות״ לא קשורה ללמי מפטרים קודם.

פה אתה טועה.

ארגונים כאלה זה אחרון בא ראשון הולך אלא אם התפקיד עצמו מתבטל לחלוטין (כמו למשל מורה למגמת מחול וסוגרים את המגמה וגם כאן אם הוא בעל תעודת הוראה למצוע נוסף ובצוות המקצוע יש מישהו שבא אחריו אותו מישהו ילך אלא אם לאותו מישהו יש תעוד במקצוע נוסף ושם יש מישהו שבא אחריו וכך זה ממשיך עד הטרי ביותר בלי קשר מי יותר טוב ומי פחות טוב).

חכם זה לא, נכון לארגון זה גם לא ובטח שזה עושה עוול לצעירים מוכשרים אבל לא מעט מקומות עם ועדים חזקים מתנהלים ככה. אתה תראה את זה בקופ"ח כללית, חברת החשמל (לא אצל עובדי הקבלן), מקורות (כנ"ל), נמלים ועוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 41 דקות, Night Driver כתב:

פה אתה טועה.

אני אחדד את עצמי.

בחברות סבירות בטק.

אני משאר שאם הוא מדבר על ראש צוות ועליות כאלו משמעותיות הוא פחות מדבר על הדוגמאות שהבאת ויותר למה שאני התכוונתי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בכלל בגופים שצריכים להחזיק את עצמם כלכלית (לא מונופולים, לא גופים מתוקצבים ולא גופים עם גב לוביסטי חזק מאוד) לא תראה את זה. רק שיש המון גופים כאלה.

אני אתן לך דוגמא קטנה. שאלתי מישהו בחברת חשמל אם הם רוצים למכור אינטרנט על גבי הרשת למה הם לא קוראים את המונים על גבי רשת החשמל. התשובה שקיבלתי היא שיש הרבה הנדסאים שקוראים את המונים ומה יעשו איתם?

• אחראי פורום
פורסם
בתאריך 21.8.2021 בשעה 21:45, davemustaine87 כתב:

בסהכ אני מרוצה מהעבודה אצלי , והייתי רוצה להישאר שם, אז פניתי לממונים עליי ולמשאבי אנוש והבהרתי את המצב, הם כולם הסכימו איתי שדרושה עליית שכר רצינית. העניין שזאת חברה קטנה ובסופו של דבר מי שקובע הוא המנכ״ל שבינתיים הוא מורח זמן ומתחמק מעליית שכר כלשהי ,וגם אני קורא כבר בין השורות שגם אם תהיה עלייה היא תהיה סביב ה 10 אחוז.

כמעסיק שגם רואה סביבו מעסיקים אחרים, הייתי אומר לך להתחיל לחפש. לי נראה שהגעת לתקרת השכר או מאוד קרוב אליה.

יש מקומות עבודה שמשלמים פחות מהמקובל בשוק מכל מיני סיבות. יכול להיות הערכה לקויה של השוק, קמצנות, ניהול שגוי, הכנסות נמוכות. כולן באות על חשבונך.

אתה אומר בצדק שזה מציק לך, אז אני חושב שזה חותם לך את המהלך הבא. עובד שמתחיל להתמרמר, שמבין שהוא כנראה שווה יותר - לא טוב לו ולמערכת.

זה מה שאני מסיק מהנתונים היבשים וזה מה שהייתי עושה אם הייתי במקומך. אתה עדיין צריך לשקלל את זה עם כל המסביב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

בכלל בגופים שצריכים להחזיק את עצמם כלכלית (לא מונופולים, לא גופים מתוקצבים ולא גופים עם גב לוביסטי חזק מאוד) לא תראה את זה. רק שיש המון גופים כאלה.

אני אתן לך דוגמא קטנה. שאלתי מישהו בחברת חשמל אם הם רוצים למכור אינטרנט על גבי הרשת למה הם לא קוראים את המונים על גבי רשת החשמל. התשובה שקיבלתי היא שיש הרבה הנדסאים שקוראים את המונים ומה יעשו איתם?

הטענה על עובדי חברת החשמל הצעירים היא לא נכונה (או שלא מספיק מדויקת): 

1. לגבי הדוגמה שנתת, חברת החשמל יצאה לפרויקט של החלפת המונים למונים דיגיטלים. 

2. ההסכם של רפורמה של חברת החשמל הוא צמצום העובדים בחברת החשמל. 

אמנם כרגע יש גיוסים לחברה, כי היא גדלה בגלל פרויקט ההולכה (שפרויקט זה חלק מהרפורמה), אך עד 2026: הפרויקט צריך להסתיים, החברה מחויבת למכור עוד 3 תחנות כוח (2 תחנות כוח נמכרו), צמצמום ייצור החשמל ל-30% (היתר יצרנים פרטים) ואספקת החשמל תתבצע גם ע"י חברות פרטיות. 

כלומר עובד חדש שנכנס לעבוד בתור עובד חברת חשמל, יכול לקבל קביעות לאחר מספר שנים, אך. לאחר 2026 יכולים לפטר את העובד (אולי עם פיצויים מוגדלים). 

גם בחברת החשמל אין יציבות כלכלית. נכון היציבות הכלכלית של עובד כזה הוא עד 2026, אבל לא עד לפנסיה. 

פורסם

למי שנכנס היום כן אבל למי שנמצא שם כבר 10 שנים לא.

בכלל חברת החשמל מגייסת היום בעיקר דרך חברות כוח אדם שלה כדי לעקוף את הועדים.

פורסם

גם לא מדויק.

יש עובדים חדשים שהם עובדי חברת חשמל. כל הטענות שרשמתי מתייחסות לעובדים חדשים של החברה ולא דרך קבלן. 

בנוסף בעקבות הרפורמה, עובדי חברת החשמל הועברו לחברות אחרות (עובדי תחנות כוח תחת החברה החדשה שרכשה את התחנה לדוגמה). 

וגם אפשרו לעובדים וותיקים מאוד לצאת לפנסיה מוקדמת (כמו שקרה בתע"ש). 

הרפורמה של חברת החשמל גם כיפפה את הועד, והשפעה של הועד נמוכה מאוד ביחס לעבר. לצורך הדוגמה: אם בעבר הועדה שקדמה עובדים למנהלים בכירים (מנהלי מחוזות/אגפים) הייתה ברובה ע"י הועד. היום לא רק שיש הרבה פחות חברי ועד שמשפיעים, גם הם בחוזה אישי ולא בחוזה קיבוצי. 

לועד היום יש הרבה פחות השפעה, ולכן האמירה שהחברה רוצה לכופף את הועד היא לא מדויקת. אני מניח שהשיקולים הם יותר כלכלים מאשר פוליטי. 

• תוכן חדש...