Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סדרה : Car Masters: Rust to Riches

phpclub
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

התחלתי לראות סדרה בנטפליקס על שיפוץ משוגע לרכבים.

כשאני אומר שיפוץ, הכוונה היא לקחת רכב וחלקים ולעשות מהם פרנקשטיין.

מגניב לראות איזה יצירות אומנות הם מצליחים לעשות שם, אבל השאלה שלי היא, איך הם משנים, חותכים, מרתכים שלדות ואין דאגה או דיבור על הפן הבטיחותי של העניין ?

בארץ אם מכונית עברה תאונה וקיבלה מכה במרכב ומתקנים אותה, היא כבר לא בטיחותית, כולם צועקים להתרחק

המסור והרתכת אצלהם עובדים שעות נוספות, הם עושים דברים משוגעים כולל מנועי עתירי כוח, אז איפה ההבדל ? אצלנו אסור לגעת, אצלהם תעשה מה שבא לך (ללא התייחסות לחוקיות שאצלנו אסור ואצלהם מותר) ?

עריכה אחרונה על ידי phpclub
פורסם

במיוחד ברכבים קלאסיים מותר כמעט הכל.

(צריך גם לדבר באמת הסטייט.)

ברכבים חדשים טסט זה לרוב בדיקה של OBD readiness וזהו.לאחרונה הוסיפו גם בדיקה ויזואלית לממירים בחלק מהסטייטים.

בלמים ? צמיגים ? בודי קיט? דיי לאף אחד לא אכפת.

לקליפורניה יש עוד המון חוקים לרכבים חדשים , אבל מעבר לשנתון מסוים זה דיי המערב הפרוע.

ותראה מה זה - הכל עדיין עובד יפה.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סדרה טובה, במיוחד אי אפשר להוריד עיניים מהמומחית מנועים שלהם

• מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

במדינה שבה תרבות "עשה זאת בעצמך" מטופחת היטב כמו ארה"ב, שם אנשים לומדים לעשות עבודות כאלו כדי לקבל עליהן כסף. 

מי שחותך שלדות ומרתך אותן יודע מה הוא עושה, ולא ישתמש במתכת "שהייתה לו בהישג יד" בעובי נמוך או מסוג אחר או שאר באגים פוטנציאלים. 

בארצינו, ארץ החאפרים, יש פה פתח לכל כך הרבה צרות שאני לא יודע מאיפה להתחיל. 

יצא לי לראות ביוטיוב כמה אנשים (כפי הנראה מהנדסים) שמשפצים לבד רכבים. אחד מהם שיפץ לנד-רובר עתיק, כולל תיקון לשילדה (חיתוך חלקים, הוספת מתכת חדשה וכדומה) כולל הסברים לגבי מה הוא עושה ואיך כל החלטה משפיעה.

גם אני תהיתי ביני לבין עצמי לגבי הסוגייה הזו, והמסקנה היא שהעולם שונה מארצינו.

הרי בסופו של דבר, מישהו (או משהו) מרתך את השילדה בזמן ייצור הרכב. למה שיהיה הבדל אם זה בן אדם (שיודע מה הוא עושה אחרי שעבר הכשרה מתאימה לכך) בהמשך הדרך או רובוט בקו הייצור שעשוי בעצמו להיתקל בבעייה שאף אחד לא יידע עליה אפילו כי זה רק רובוט?

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הכוונה היא לא לסוגיית החוקיות, זה ברור ומוכר. 

הכוונה מבחינה בטיחותית, ההתייחסות שלנו ציבור הנהגים למכונית שעברה נגיעה בשלדה היא להתרחק, אבל אם העבודה שעושה אדם כזה או אחר היא מספיק טובה בטיחותית שם אז למה אנחנו מפחדים לגעת כאן ברכב שעבר תיקון? 

או שהעבודה שהם עושים לא הכי בטיחותית ולאף אחד לא איכפת לקחת סיכון? 

פורסם

ההשוואה שאתה עושה לא רלוונטית.

אתה לא מדבר על מכוניות חדשות - אלא על פרוייקטים בנויים שנוסעים מקסימום עד המפגש מכוניות הקרוב וחזרה ולרוב לא בנויים על שילדה אחודה שזה גם סיפור לחלוטין שונה.

במכוניות חדשות אף אחד לא נוגע ויש רישום ברישיון רכב לרכבים שירדו מהכביש כSalvage או R (כדי לסמן רכבים שחזרו לכביש. שוב תלוי בסטייט) ובדיוק אותם סיפורים כמו בארץ.

יש הבדל עצום בין רכב שחטף מאחורה והשילדה האחודה שלו נמעכה , לבין רכב שהשילדה שלו היא לא הרבה יותר מ4 חתיכות מתכת שעליהן מורכב הBody , ויש הבדל עצום בין רכב חדש יומיומי לפרוייקט כזה.

גם פה בגלל עלות הרכבים הנמוכה אל מול עלות העבודה הגבוהה פשוט מורידים את הרכבים מהכביש ומשתמשים לחלקים לרוב.

במאמר מוסגר - יש סדנאות מקצועיות (גם בארץ) עם ציוד נכון (כולל לייזרים לוודא שהכל ישר בסוף) כדי לתקן כראוי. הרוב לא הולך לשם כי זה פשוט לא משתלם.

Then dying is forgetting

פורסם

בנוסף למה שליביו כתב ובצדק, אמנם לא הסתובבתי בפירוקיות בארה"ב, אבל במערב אירופה ניתן לראות רכבים בני 3-4 עם כיפוף בדלת או שתיים במגרשי פירוק.

בארץ היו מבצעים לרכב כזה פחחות, צבע וגלים על חשבון הבית ב-1,500 ש"ח. מנגד באירופה עלויות עבודה איכותית מאוד יקרות, הרכבים זולים יחסית וירידת הערך משמעותית בהשוואה מבארץ ולכן אין כדאיות לתיקון.

אגב ביוטיוב יש שפע סרטוני פאסט פורוורד, בעיקר ממזרח אסיה ומזרח אירופה, בהם מתקנים מכוניות ממצב קופסת סרדינים לאחר מיחזור (לדוגמא:)

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם (נערך)

ראיתי את הסדרה הזאת עד שלא יכלתי יותר, הם עובדים כלכך כלכך לא איכותי, הגימור יותר גרוע ממה שהייתי עושה בניסיון ראשון בלי ידע. כל פעם שיש תמונת תקריב של התוצר הסופי אז רואים צבע תפוזי גלי, רואים קצוות לא משוייפות בכלל בפיברגלאס, רואים מדבקות עם קפלים וקילופים, רואים צבע בלי לפרק חלונות ושאר חלקים - מכסים את זה במסקנטייפ כמו בפחחות של 2000 שקל, העיצובים מכוערים מאוד, הם תמיד מחרבים מכוניות עתיקות נדירות בשביל עיצובים מגוכחים שמזכירים את הרמה של mtv מלפני 20 שנה.

אם כבר סדרות מנטפליקס אז יש את Rust Valley Restorers הקנדים שעושים עבודה מושלמת.

ואפשר הרבה יותר טוב עם יוטויב - Bad Obsession Motorsport, Migthy Car Mods, Goonzquad וכו'

ובנוגע לבטיחות - הם עובדים במילא על מכוניות בנות 50+- אז בטיחות מעולם לא היתה שמה :) משתדלים לא לעשות תאונה. בכל מקרה יש הבדל בין רכב תצוגה ומפגשים לרכב ליום יום.

עריכה אחרונה על ידי liorwohl

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רק בעונה האחרונה הם התחילו לחפף עם הגימור של העבודות, למרות שאף פעם לא התחברתי לעיצובים האלה עם הקורי עכביש והעטלפים. 

מתי יוצאת עוד עונה של Rust valley?

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מסכים - חלק מהתוצרים בעונה הנוכחית מביכים.

הסדנא היא אמיתית למיטב ידיעתי אבל אלו ״פרוייקטים״ לטלוויזיה ולא העבודה היומיומית שלהם.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

כן, זה לא יח"ץ טוב.

באוטובוס הצהוב,כל הפרונט נזילות.

כל הרכבים שם הם half ass job.

המספרים שהרכבים שם נמכרים, ועוד ברמת גימור שהם עושים,נראה לי לא אמין בעליל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
בתאריך 18.8.2021 בשעה 15:44, SlowRide כתב:

רק בעונה האחרונה הם התחילו לחפף עם הגימור של העבודות, למרות שאף פעם לא התחברתי לעיצובים האלה עם הקורי עכביש והעטלפים. 

מתי יוצאת עוד עונה של Rust valley?

מסכים. העיצובים שלהם פשוט מכוערים. אין מילה אחרת. לא יכול לצפות בסדרה הזו רק בגלל זה. אתה רואה פרק שלם רק כדי לגלות רכב סופר מכוער בסוף.
גם מומחית למנועים אטרקטיבית לא מפצה על זה. סורי אם הייתי רוצה פורנו יש ערוצים אחרים.

לגבי Rust Valley אחלה סידרה. דודו זר נופש בת"א לפי מה שהבנתי, כשהוא יסיים את החופשה ויחזור לקנדה צילומי העונה החדשה ימשכו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני מסכים שלרוב העיצובים שלהם מכוערים, אבל מצד שני הם מצליחים למכור וכנראה יש כאלה שאוהבים.

משום מה נטפליקס לא נראית לי כחברה שתוציא סדרה מחורטטת ולכן אני דיי מאמין לזה, יכול להיות שאני טועה כמובן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, farkash7 כתב:

לגבי Rust Valley אחלה סידרה. דודו זר נופש בת"א לפי מה שהבנתי, כשהוא יסיים את החופשה ויחזור לקנדה צילומי העונה החדשה ימשכו

דודו זר? אני תמיד חשבתי שזה האח הרדנק של סופר מריו...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...