Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתאמן בקראטה פעמיים בשבוע, שעה אחת כל פעם. 

הכושר שאני מקבל מהאימונים לא מספיק לי, ואני מוצא את עצמי "בלי אוויר" במהלך האימונים. לכן רכשתי הליכון.

התחלתי לשלב הליכה עם ריצה קלה (18 דקות כרגע, משולב), אבל- בכנות, אני שונא! לרוץ, והתחלתי לחשוב שאולי אני גם עושה משהו לא בסדר. המקסימום שהגעתי אליו בינתיים בריצה קלה זה 3 דקות רצוף :oops:😕 (ופחות מזה, אם מופעל שיפוע).

השאלה שלי- 

האם אני עושה נכון, וריצה תאפשר לי לעמוד בעומס לזמנים ממושכים יותר כי הגוף יתרגל לעומס הגבוה, או שדווקא ההליכה (לפרק זמן ארוך יותר, נגיד 30 דקות באותו קצב יחסית גבוה ושיפוע) תגרום לגוף שלי להסתגל ו"להוריד הילוך" בשעת עומס וזה ייתן תוצאה טובה יותר מבחינת סיבולת?

מה לדעתכם אני צריך לעשות, ולכמה זמן על ההליכון כל פעם?

כשהייתי מנוי לחדר כושר, ודיברתי על הנקודה הזו, המליצו לי להתחיל כל אימון עם 30 דקות בהליכון, עם הליכה נמרצת. זו ההליכה שאני משלב כרגע עם הריצות.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

לא מאמן כושר, אבל גם אני שנאתי לרוץ.

התחלתי עם הליכה רגילה, אחר כך הליכה נמרצת, עכשיו משלב את זה עם ריצה - 6 דק ריצה ואז 4 דק הליכה מהירה כדי לנוח.

באיזשהו שלב התחלתי לקבל high מהריצה, אז היום אני כבר לא יכול בלי זה. כאילו אם הרגשת חרא, עצבני או בדיכאון, ריצה גורמת לך לשכוח מזה. כמו ששמעתי בהרצאה שהייתי בה - כושר זה ציפרלקס טבעי.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תעשה את הפעילות האירובית שאתה אוהב, שתגרום לך להתמיד בה לאורך זמן.

יש אנשים שלא אוהבים לרוץ, אבל הם כן אוהבים אגרוף.

עובדים חצי שעה על שק וזה אחלה של פעילות אירובית.

אל תעשה אירובי שאתה לא אוהב, זה יגרום לך עוד יותר לשנוא את זה. ברגע שאתה עושה משהו שאתה אוהב אתה יכול להתמיד בזה לאורך הרבה זמן ולא ימאס לך מזה.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

המקסימום שהגעתי אליו בינתיים בריצה קלה זה 3 דקות רצוף

כמה זמן מאז שהתחלת? צריך לתת לזה זמן וגם לאתגר את הגוף. אם אתה עושה עכשיו 3 דקות, תכריח את עצמך להגיע ל-4, גם במחיר של הורדת קצב.

כמוך שנאתי לרוץ. אני התחלתי מלחייב את עצמי לרוץ לפחות 100 צעדים רצוף. זו היתה המשוכה הראשונה, נמוכה ככל שתהיה. הגעתי בהדרגה לריצה רצופה של 40 דקות (איטית, אבל רצופה).

אבל זה לא גרם לי לאהוב ריצה, אז חזרתי לאופניים (בחוץ, לא בחדר כושר).

פורסם
לפני 39 דקות, vadim6385 כתב:

באיזשהו שלב התחלתי לקבל high מהריצה, אז היום אני כבר לא יכול בלי זה.

שמעתי הרבה את השמועה שריצה נותנת "היי" כשמתרגלים אליה. בעברי, כשהייתי בן 24, רצתי (גם כן בעקבות אימונים, אז היה קונג-פו והרבה יותר מאומץ ממה שמתאמן היום) והשילוב בין העומס באימונים והריצות (ושאר הכושר שעשיתי:lol:) הביא אותי למצב שאני רץ משהו כמו 7 דקות עד שנמאס לי ולא כי הגעתי לקצה שלי. "היי" לא קיבלתי מעולם...

לפני 17 דקות, FuriousLift כתב:

תעשה את הפעילות האירובית שאתה אוהב, שתגרום לך להתמיד בה לאורך זמן.

אל תעשה אירובי שאתה לא אוהב, זה יגרום לך עוד יותר לשנוא את זה. 

הלוואי! והיה לי מקום לשק אגרוף. היה לי בעבר (נמסר לחבר פורום דרך שירשור המסירה כשעברתי דירה לפני הרבה שנים). פשוט אין לי איפה לתלות אחד. בקושי הצלחתי למצוא מקום להליכון והייתי צריך להזיז חצי סלון בשבילו.

אין לי את הפריווילגיה "לעשות מה שאוהב" או "לא לעשות משהו שנוא". אני רוצה תוצאות, וזה כולל גם לעשות דברים שאני מתעב- כי זו הדרך הכי יעילה. ואין לי מקום לדברים אחרים כל כך.

בעבר, גרתי צמוד לשטח חקלאי, אז קניתי אופניים ונהניתי מאד מהרכיבה. כשחזרתי לחיפה, הנוחות והקלות של יציאה מהבית ישירות לתוך שטח קל (ושבילי אופניים מסודרים בנוסף) נעלמה, כך שאני כמעט שלא רוכב כבר. 

לפחות עם הרכב הנוכחי יותר קל להעמיס אותם בתוכו 😋

לפני 7 דקות, Be roo כתב:

כמה זמן מאז שהתחלת? צריך לתת לזה זמן וגם לאתגר את הגוף.

התחלתי בערך לפני חודשיים, פלוס מינוס. אני מודע לנושא האיתגור, והאימון שלי דינמי בהתאם. זו גם הסיבה היחידה שהצלחתי כבר להגיע ל-3 דקות יחסית מהר (מי שישמע, אוי ווי:lol:).

השאלה שלי היא מה ייתן תוצאות יותר טובות למטרה שלי. אני מאד מעדיף לוותר לחלוטין על ריצה לטובת הליכה, אבל מניסיוני ריצה היא הדבר הכי יעיל, אם כי לא יצא לי לנסות בזמנו את נושא ההליכה הרצופה ונמרצת. זה יצא לי לנסות רק לפני כשנתיים, וגם לא לפרק זמן משמעותי (נאלצתי לבטל את המנוי למכון מסיבות אישיות כאלו ואחרות).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

המטרה שלך היא לעמוד בשיעורי הקראטה, שם אני אנחש העצימות היא לא לאורך זמן, כלומר כמה דקות של קרב/תרגול ואז מנוחה.

אבל מהכרות שלי עם עקרונות הכושר (רקע של הדיוט, לא מקצועי), כדי להגיע לכושר טוב צריך לבצע אימונים שונים: בעצימות נמוכה, בעצימות גבוהה, ואימוני אינטרוולים משולבים. להערכתי מהליכה בלבד, לא תקבל מה שאתה רוצה. אבל אפשר לשלב גם הליכה בלבד בחלק מהאימונים.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...